Analyser

Aktiekurs fordoblet: Novo kan overgå egne prognoser

Billede
Prognosen for 2023 springer i øjnene som et vidnesbyrd om, at vækstrejsen fortsætter, skriver analytiker. Han tør ikke udelukke, at den danske diabetesgigant overgår sine egne prognoser for 2023.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Aktien i Novo Nordisk er steget mere end 100 procent siden starten af 2021.

Og vækstrejsen fortsætter i Novo Nordisk. Det vurderer Sydbanks analytikere på baggrund af den prognose, selskabet har lagt frem ved aflæggelsen af årsregnskabet.

”2023-prognosen er efter vores vur¬dering et vidnesbyrd om, at vækstrejsen fortsætter for selskabet. Vi udelukker ikke, at Novo Nordisk - med udgangspunkt i et stærkt GLP-1 og fedmemarked - vil overgå prognosen,” skriver senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en aktieanalyse af selskabet.

Analytiker: Indtjeningspotentiale er ikke indregnet

Han noterer sig, at aktien målt på nøgletal ikke ser specielt billig ud.

”Men selskabet er vækstmæssigt et helt andet og bedre sted end for bare få år siden. Set i det lys - og hvis man som investorer tror på vækstfundamentet - er aktien ikke specielt dyr,” siger han og uddyber:

”Det stærke indtjeningspotentiale er dermed efter vores vurdering ikke til fulde indregnet i Novo-aktien.”

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE AKTIEFÆLLESSKAB

Omsætningen landede på 48, 1 milliarder kroner i 2022, hvilket er 3 procent bedre end markedets forventninger.

Tager stærkt momentum med ind i 2023

Men det er især prognosen for 2023, der tager opmærksomheden.

Novo Nordisk fremsætter en 2023-prognose om en omsætnings- og indtjeningsvækst i intervallet 13-19 procent i lokal valuta. Markedet ventede inden regnskabet en omsætnings- og indtjeningsvækst på 15 procent.

”Dermed tager Novo Nordisk efter vores vurdering det stærke vækstmomentum fra 2022 med ind i 2023,” siger han, der bemærker, at Novo Nordisks 2023-prognose er ekstraordinært bredt formuleret i forhold til tidligere.

LÆS OGSÅ:
Valueinvestor: Tre danske aktier er det dobbelte værd

”Det afspejler usikkerhed om udviklingen for især GLP-1 forretningen inden for diabetes og udviklingen for fedmemidlet Wegovy,” siger Søren Løntoft Hansen og slår så fast:

”Vi fastholder køb på Novo Nordisk-aktien. Novo Nordisk leverer et stærkt regnskab,” siger han og henviser særligt til prognserne for 2023.

Et godt sted at ligge i læ

Også i Jyske Banks analyseteam har man kigget nærmere på Novo Nordisk-aktien.

”Positivt nyhedsflow, stærke vækstudsigter og aktiens defensive profil kan sikre, at aktien fortsætter det positive momentum, men vi vurderer også, at høje forventninger er indregnet i aktien, og ser derfor kun begrænset upside-potentiale og en mindre attraktiv risk/reward,” skriver senior aktiestrateg i Jyske Bank Michelle Nørgaard og bankens aktiestrateg Haider Anjum.

”Vi anbefaler investorerne ikke at supplere yderligere op i aktien, men at holde fast og udnytte det positive momentum i aktien, som anses for et godt sted at ligge i læ, når uro rammer aktiemarkederne,” fortsætter de.

LÆS OGSÅ:
"Megatrend kommer til at køre til 2050"

Risikoelementerne er ifølge de to Jyske Bank-analytikere de høje forventninger, der er indbygget i kursen, høj værdiansættelse og øget konkurrence i både Diabetes- og Fedme fra blandt andet diabetesmidlet Mounjaro fra konkurrenten Eli Lilly.

”På den lange bane fastholder vi vores grundlæggende positive syn på Novo Nordisk-aktien, hvor investorerne får eksponering mod et modent vækstselskab med stærkt momentum i både GLP-1 og Fedme.”

Få flere aktietips- og inspiration i Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, som du gratis kan tilmelde dig her.

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.

LÆS OGSÅ:
"Aktien kan spurte afsted i de kommende måneder"

Herunder kan du se aktie-tv, hvor investor Ole Søeberg fortæller, hvad han mener, du skal holde øje med i den kommende tid.

Remote video URL