Analyser

Starbucks: Stærk kaffe

Billede
Nogle selskaber er stort set umulige at udkonkurrere. Her får du en minianalyse af et ud af i alt ti selskaber med særlige konkurrencefordele, der kan være skjulte ved første øjekast.
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Starbucks er verdens største kaffekæde og driver mere end 32.000 caféer og salgssteder over hele verden. Starbucks’ brand er grundlaget for den økonomisk "voldgrav" – suppleret med de stordriftsfordele, man kan opnå ved at drive mange butikker og være en enorm indkøber.

Corona ramte dog omsætning og indtjening mærkbart sidste år, som følge af lukkede butikker og mindre trafik i gaderne, og EPS faldt fra 2,92 dollar i 2019 til 0,79 dollar.

I år forventer aktieanalytikerne i snit at EPS stiger igen og ender på 2,80 dollar. Dermed er P/E for Starbucks på et højt leje på 40 målt i forhold til årets forventede indtjening. Men EPS forventes at ramme 4,06 dollar om to år og så svarer dagens kurs til mere rimelige 27.

Læs minianalysen af kapitalforvalteren BlackRock her.

Fin vækst, solide udbytter og en voldgrav omkring forretningen berettiger en relativt høj pris. Men den pebrede P/E og hård konkurrence om kaffedrikkerne gør alligevel, at jeg synes Starbucks er lidt rigelig dyr.

Anbefaling: Afvent køb

Sektor
Cyklisk forbrug
Børskode
Nasdaq: SBUX
ISIN
BE0974293251
www.
starbucks.com