Analyser

Genmab: Darzalex er kun begyndelsen

Billede
Nogle selskaber er stort set umulige at udkonkurrere. Her får du en minianalyse af en ud af i alt ti selskaber med særlige konkurrencefordele, der kan være skjulte ved første øjekast.
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Genmabs storsællert, kræftmidlet Darzalex, har haft enorm succes, og solgte sidste år for over fire milliarder dollar. Dermed er produktet en firedobbelt såkaldt blockbuster, som lægemidler, der sælger for over én milliard dollar, kaldes. Salget forventes endda at stige til op imod ti milliarder dollar over de kommende år. Darzalex vil dermed være et af verdens mest succesrige lægemidler.

Læs minianalysen af Applied Materials her

Men Darzalex er ikke Genmabs eneste guldfugl. Nye medikamenter er godkendte, og flere er på vej. De bygger på den samme eller en forbedret udgave af teknologien bag Darzalex. En teknologi som ser ud til at være unik. Globale giganter står i kø for at samarbejde med Genmab eller sælge Genmabs produkter. Derfor er Genmab-aktien også enormt dyr med en P/E på 81. Men potentialet er tilsvarende stort. Om bare to år forventes EPS at være mere end fordoblet i forhold til forventningen for i år.

Og selvom det måske lyder sært, er aktien faktisk lige nu tynget. Genmab ligger i tvist med én af sine samarbejdspartnere. Bliver udfaldet negativt for Genmab, vil aktien falde, og går det modsat, vil den naturligvis stige. Det mest sandsynlige vil nok være et forlig, der lander et sted imellem. Men Genmab virker stålsat i sagen, så de kræver nok en god betaling at indgå forlig.

Anbefaling: Køb

Sektor
Sundhed
Børskode
København: GMAB
ISIN
DK0010272202
www.
genmab.com