Analyser

Applied Materials: Forsyninger til hot branche

Billede
Nogle selskaber er stort set umulige at udkonkurrere. Her får du en minianalyse af et ud af i alt ti selskaber med særlige konkurrencefordele, der kan være skjulte ved første øjekast.
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Applied Materials laver skovle til guldgravere. Selskabet fremstiller maskiner og muliggør processer til fremstilling af mikrochips.

Chipsektoren har fart på i disse år. Flere og flere ting og services bliver digitaliseret – og der ’mines’ bitcoin i stor stil. For tiden oplever verden mangel på mikrochips, og det lover godt for behovet for nye maskiner og udstyr. Applieds omsætning forventes i år at stige ikke mindre end 32 procent.

Fremstilling af mikrochips er et område, der kræver enorme investeringer. Derfor er det bedre for fabrikkerne at samarbejde med en leverandør som Applied, frem for selv at udvikle udstyr og forfine de nødvendige processer.

Applieds udviklingsarbejde foregår ofte direkte hos kunderne. Symbiosen med kunderne gør Applieds voldgrav både dyb og bred. Det vil være meget vanskeligt for en ny konkurrent at etablere et tilsvarende forhold.

Der findes dog et par store konkurrenter, og det er ikke givet, at Applied konstant formår at følge med udviklingen. Desuden er branchen meget cyklisk, og det medfører, at man ikke skal være alt for generøs med, hvad man vil betale for aktien. Den stærke aktuelle medvind og den strukturelle vækst i behovet for mikrochips, betyder dog alligevel, at jeg synes en – i dette selskab - moderat P/E på 21, ligner et godt køb.

Anbefaling: Køb

Sektor
Teknologi
Børskode
Nasdaq: AMAT
ISIN
US0382221051
www.
appliedmaterials.com