Analyser

Anheuser-Busch InBev: Afvent vending hos verdens største bryggeri

Billede
Nogle selskaber er stort set umulige at udkonkurrere. Her får du en minianalyse af en ud af i alt ti selskaber med særlige konkurrencefordele, der kan være skjulte ved første øjekast.
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Anheuser er verdens største bryggeri, og klart større end nummer to, Heineken. Selskabets historie kan spores tilbage til 1200-tallets Belgien, hvor munke bryggede den øl, der i dag går under navnet Leffe.

Måske er voldgraven forsvundet – eller blevet forceret af konkurrenterne. Mærkevarer har i mine øjne i dag ofte en svagere voldgrav end tidligere. Supermarkederne laver egne brands, og forbrugerne vil ikke længere i samme grad betale mere for ’den ægte vare’.

Læs minianalysen af Genmab her.

Men der er stor mærkeloyalitet indenfor øl, og meget øl bliver solgt på cafeer og barer, hvor man i højere grad er villig til at købe premium-mærker. Så måske kan aktien komme stærkt igen, og den får derfor chancen for at vise sit værd. Jeg er dog lidt skeptisk, og en P/E på 26 ligner ikke et lysende tilbud. Men stiger indtjeningen frem mod 2023 som forventet af analytikerne, vil P/E være nede på 18, og det vil være et mere spiseligt niveau.

Anbefaling: Afvent køb

Sektor
Stabilt forbrug
Børskode
Bruxelles: ABI
NYSE: BUD
ISIN
BE0974293251
www.
ab-inbev.com