Sponsoreret indhold

SameSystem sænker prisen med 100 millioner kroner

Billede
Børsaktuelle Samesystem, der står overfor en notering på First North meldte fredag ud, at man har valgt at nedsætte værdiansættelsen på selskabet fra 375 til 275 millioner kroner.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Samesystem, der er på vej til at blive børsnoteret på First North, sænker værdiansættelsen af selskabet betragteligt.

Sænkningen af prisen får virkning for alle aktier tegnet i udbuddet på 75 millioner kroner.

Selskabet begrunder blandt andet beslutningen i den “aktuelle markedssituation”.

Du kan se selskabets IPO-møde med Dansk Aktionærforening her optaget inden beslutningen om at nedsætte udbudskursen med de godt 25 procent.

Selskabets tegningsperiode udløb fredag aften 23.59, og i følge selskabets egne oplysninger var der fuldtegnet ved lukningen.

Dansk Aktionærforenings direktør Mikael Bak hilser beslutningen velkommen til trods for at den kommer meget sent i forløbet, hvor tegningsperioden udløber i dag.

“Vi har tidligere set selskaber gå på børsen med høje værdiansættelser, som så senere har haft det svært i børsmarkedet med at fastholde og udvikle kursen. Det er ingen hemmelighed at vi som forening helt generelt er fortaler for, at selskaber der går på børsen, altid husker at være både fair og konservative i deres værdiansættelser, da det giver det bedste udgangspunkt for en fælles succesfuld kursrejse efter noteringen, siger Mikael Bak og uddyber:

”Den kommende tid må så vise, om den nye værdiansættelse afspejler det rette niveau. Det må selskabets resultater og investorernes interesse afgøre.”

Se hele selskabets pressemeddelelse her.