Politik

En sejr: Skattelettelser til private aktionærer

Billede
AKTIESKAT: Ændringen betyder, at langt færre private aktionærer vil blive ramt af den højeste skattesats. En politisk sejr for Dansk Aktionærforening, der taler direkte ind i vores bestræbelser på at skabe en langt bedre og bredere investorkultur herhjemme.
Billede

Af
Lisbeth Grænge Hansen

Politisk konsulent, Dansk Aktionærforening

Bliv medlem og støt Dansk Aktionærforenings arbejde for bedre investorvilkår

Efter evindelig lang ventetid kom regeringens iværksætterstrategi på banen - 1391 dage har vi helt præcist ventet – og kæmpet. Selvfølgelig har vi absolut størst fokus på, at det endelig er lykkedes at få aktieskatten lettet.

Aktieavanceskatten på 42 pct. er som bekendt en af de allerhøjeste i OECD, og da det også er den mest ødelæggende og forvridende skat vi har, skal den selvfølgelig ned.

Det optimale vil naturligvis være at få en ensartet aktie- og kapitalbeskatning, så opsparing i form af bolig, pension og aktier stilles lige. Det er en kæmpe omlægning, som der desværre ikke pt. er politisk opbakning til. Men det lykkedes i stedet at få grænsen i spil, så man nu først ramler ind i den høje beskatning, når man har en aktieindkomst på 80.000 kr. For ægtefæller vil progressionsgrænsen for beskatning af aktieindkomst være det dobbelte, dvs. 160.000 kr. om året.

LÆS OGSÅ:
Se Dansk Aktionærforenings udtalelser om den lavere aktieskat

Det er en sejr, der taler direkte ind i vores bestræbelser på at få en langt bedre Investorkultur herhjemme. Ændringen betyder, at langt færre aktionærer rammes af den højeste skattesats, fordi den sætter ind senere, og at alle aktionærer med en aktieindkomst over 61.000 kr. får en lettelse i deres aktieskat.

Vi håber naturligvis på, at det også er første skridt på vej væk fra verdensligaen i høj aktiebeskatning, at vi kan få gjort noget ved selve den høje sats på 42 pct.og bevæge os mod en mere konkurrencedygtig aktieskat på linje med vores nabolande.

Forhøjelsen af den grænsen for hvornår den høje sats sætter ind, er imidlertid ikke det eneste, der er at glæde sig over. Iværksætterstrategien indeholder flere andre tiltag til glæde for Investorkulturen, som vi løbende har arbejdet for. Det gælder blandt andet en delvis afskaffelse af ”skatten fra Helvede”, som har plaget iværksættere, der er blevet lagerbeskattet aktieafkast, uanset om aktierne er solgt eller ej. Se de forskellige tiltag, der på den ene eller anden måde har betydning for investorkulturen i boksen herunder.

Ingen tvivl om at der er masser at glæde sig over – men – også masser stadig at kæmpe for.

Bliv medlem af Dansk Aktionærforening og støt vores arbejde for bedre vilkår for private investorer