Politik

Dansk Aktionærforening: Skattereform er slet ikke ambitiøs nok

Billede
”Det er svært at forstå, hvorfor Danmark skal blive ved med at gå efter titlen som verdensmester i høj aktiebeskatning," siger direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak, der kalder skattereformen for "en flad fornemmelse". Der er dog lyspunkter, tilføjer han.

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Et skuffende resultat.

Det er indtrykket af den skattereform, som regeringen og en række forligspartier fremlagde i sidste uge. Det mener direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak.

Det er skuffende, at regeringen alene har holdt sig til personskattedelen og ikke set på de muligheder, der ligger for at styrke dansk erhvervsliv gennem en mere konkurrencedygtig beskatning på investeringer," siger Mikael Bak.

Han peger på, at det selvfølgelig er positivt, at skatten på arbejde sættes ned.

"Men desværre har vi set et forløb, hvor det var som om, at de ideologiske kampe kun blev udkæmpet omkring top-topskatten, i stedet for at vi fik fokuseret på det, som virkelig kunne gøre en forskel, nemlig at få bragt beskatningen på helt almindelige investeringer ned på et niveau, så Danmark kan konkurrere med vores nabolande,” lyder det fra Mikael Bak, der uddyber:

”Det er svært at forstå, hvorfor Danmark skal blive ved med at gå efter titlen som verdensmester i høj aktiebeskatning. Særligt når vi står i en tid, hvor det økonomiske råderum er stort, og hvor erhvervslivet og regeringen skriger på mere risikovillig kapital til at sikre den grønne omstilling og vækst.

Det er svært at forstå, hvorfor Danmark skal blive ved med at gå efter titlen som verdensmester i høj aktiebeskatning
Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening

Han minder om, at der forude stadig venter en iværksætterreform, og at der til næste år kommer igen kommer en ny finanslov.

"Hvis regeringen vitterligt har visioner om at fremtidssikre Danmark, må og skal den derfor også tage fat på at normalisere den unormalt høje aktiebeskatning, som danskerne kæmper med," siger han.

Bliv medlem af Dansk Aktionærforening og støt kampen for bedre vilkår for private investorer

Kampen fortsætter
At de nye regler tilsyneladende øger kompleksiteten i et i forvejen indviklet skattesystem giver også anledning til panderynker hos direktøren:

”Vi havde gerne set et enklere og mere gennemsigtigt skattesystem, ligesom det ville have været en fordel at mindske den sammensatte marginalskat ved at begrænse diverse modregninger i folkepensionen.”

”Og så er det selvfølgelig også positivt, at der kommer en reduktion af arveafgiften i form af en stigning i bundfradraget i boafgiften. Men effekten er ikke stor, og det fjerner altså ikke indtrykket af, at vi ikke har fået vores ambitioner om en visionær skattereform indfriet i denne omgang,” slutter Mikael Bak.

Han understreger, at det politiske arbejde for bedre vilkår for de private investorer fortsætter ufortrødent med fokus nye reformer i årene, der kommer.

Læs også:
Investor om dansk aktie: "Den er urimeligt billigt prissat"