Perspektiv

"Kongen af luksusaktier" laver afkast på 8000 procent

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Luksusaktier har nogle attraktive egenskaber lige nu, vurderer aktiestrategichef i Saxo Bank, der udpeger den absolutte konge af den globale luksusindustri.

Det er den tårnhøje inflation, der bringer luksusaktier ind i billedet som noget, investorerne kan være opmærksomme på, påpeger aktiestrategichef i Saxo Bank, Peter Garnry.

”Luksusaktier er ret modstandsdygtige på trods af inflation, da velhavere er mindre følsomme overfor den økonomiske cyklus og inflation. Det betyder, at de kan bevare deres købekraft i modsætning til resten af befolkningen,” skriver Peter Garnry i en kommentar til det europæiske luksusmarked.

Aktiestrategichefen har lavet en liste med 23 ægte luksusaktier, og blandt de 23 udpeger han også ”kongeaktien” blandt de globale luksusselskaber.

”Den absolutte konge af den globale luksusindustri er den franske gigant LVMH, som har været en succeshistorie gennem tre årtier. Inklusive geninvestering af udbytte har aktien leveret årlige afkast på 14,1 procent siden 1989,” skriver Peter Garnry.

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE AKTIEFÆLLESSKAB

Han peger på, at aktien har givet et afkast på 7.974 procent i den periode.

Luksuskonglomeratet LVMH står bag en lang række af luksusbrands. Det gælder blandt andet Louis Vuitton, Bulgari, Fendi, Tag Heuer, Moët & Chandon og Hennesy.

”LVMH dominerer branchen på de fleste parametre,” skriver Peter Garnry.

Aktiestrategichefen understreger, at det kan betale sig at være stor inden for luksusbranchen.

Når man studerer afkastene på luksusaktier over en femårig periode, er det de tre store selskaber – LVMH, Hermes og Christian Dior, der har givet de højeste afkast.

Aktien i LVMH er steget godt 17 procent siden årsskiftet.

På listen over 23 luksusaktier har dansk aktie også sneget sig med ind blandt luksusmærker som Porsche, PRADA og Ferrari.

LÆS OGSÅ:
Knap 400 millioner kroner i udbytte - "Godkendt!"

Får Danske Bank-aktien til at flyve

I tv-indslaget herunder kan medlemmer af Dansk Aktionærforening se, hvilke tre danske C25-selskaber, der har dumpet regnskabssæsonen.

Se aktie-tv her:

Remote video URL

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.