Perspektiv

3.600 aktiehandler

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Det kan være svært at holde sig fra købs- og salgsknappen. Det må være konklusionen, når man skuer mod det politiske landskab i Norge. Først var det den norske udenrigsminister, Anniken Huitfeldts, mand, der tjente 140.000 norske kroner på aktiemarkedet i løbet af en uge i juni sidste år. Det gjorde han gennem køb og salg af aktier i Magseis Fairfield (TGS).

Det er dog ingenting i forhold til ægtemanden til Norges tidligere statsminister, Erna Solberg. Husbonden Sindre Finnes har således tjent 1,8 millioner norske kroner på aktiehandler i den periode, hvor hans hustru sad på regeringsmagten.

Ifølge Finansavisen.no har han fx lavet 280 handler i Q-Free, mens han trykkede på handelsknappen 110 gange ud for Hexagon.

Også Equinor, Nordic Mining, Visting, Yara samt Norsk Hydro har været igennem porteføljen hos den daværende statsministers mand. Selskaber, hvor staten enten er storaktionær eller påvirker virksomheden gennem tilladelser og reguleringer. I alt lavede Sindre Finnes mere end 3.600 aktiehandler i de otte år, hustruen var regeringschef.