Markedskommentar

Private investorer: Sådan bliver afkastet i C25-indekset

Billede
Vil du vide, hvordan det går med det danske C25-indeks i år, skal du bare spørge modtagerne af aktionærforeningens nyhedsbrev. Her er langt de fleste i hvert fald enige om, hvor afkastet for 2022 ender, viser undersøgelse.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Et afkast på mellem 0 og 10 procent. Sådan ender afkastet i C25-indekset i 2022, hvis du spørger modtagerne af aktionærforeningens nyhedsbrev.

I undersøgelsen, som 2.260 respondenter har svaret på, peger 69 procent af de adspurgte på, at afkastet ender i netop dette spænd.

”Det er en vurdering, der ligger på niveau med, hvad aktiemarkedet har givet historisk. Måske bliver afkastet lidt lavere, fordi vi har haft nogle meget gode år, men et gæt på et afkast mellem 0 og 10 procent er et realistisk og godt gæt, som ligger tæt på den lange og historiske kurve for aktieafkast,” siger Steen Bech Andersen, der er chefredaktør for magasinet Aktionæren. Et magasin, der udgives af Dansk Aktionærforening.

Få aktietips hver uge - bliv medlem her

De fleste af de private investorer tror således, at året vil give et lavere afkast end det var tilfældet i 2021, hvor C25 kastede 17,2 procent af sig.

Ganske få tror på negative afkast
Der er dog også 15,5 procent, der vurderer, at afkastet lægger sig et sted mellem 10 og 25 procent, mens 8,5 procent af respondenterne mener, det bliver et helt neutralt år for C25.

Blot 5,7 procent vurderer, at 2022 vil give et negativt afkast med kursfald på op til 10 procent. En enkelt procent af de adspurgte tager den meget pessimistiske aktiehat på, når de vurderer, at 2022 bliver et år med negative afkast på mellem 10 og 25 procent.

Læs også: Valueinvestor sidder tæt på salgsknappen i stor aktie

Ligeledes vurderer 56 procent af selvsamme respondenter, at afkastet på det brede amerikanske S&P 500-indeks lægger sig mellem 0 og 10 procent.

Private investorer: Positive afkast i S&P 500
21 procent  af de adspurgte tror, S&P 500-indekset vil give et afkast mellem 10 og 25 procent, mens 12 procent mener, det bliver et neutralt afkast på 0 procent.

9,4 procent vurderer, at året byder på negative afkast på mellem 0 og minus 10 procent.

1,6 procent vurderer, at det negative afkast vil lægge sig mellem minus 10 og minus 25 procent.

Håneretten tilhører de pessimistiske
22 dage inde i det nye år er C25-indekset i minus med 9 procent, så indtil videre tilhører håneretten den mest pessimistiske del af nyhedsbrevets modtagere.

S&P 500 er nede med 6,5 procent år til dato.

Se hele undersøgelsen her
Aktionærforeningens investorundersøgelse