Markedskommentar

Miner, banker og robotter: Se 17 bud på kursraketter

Billede
Svenske lastbiler, 3D-design og teknologi, der kan hjælpe shippingbranchen med at mindske CO2-udslippet, siger den ene investor. Et amerikansk robotselskab og en dansk aktie med ”nøjagtig samme case som Vestas, måske endda med mere monopollignende forhold”, siger den anden, mens den tredje peger på amerikanske kreditkortbanker.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk


2021 har været endnu et år med stigninger langt ud over de gennemsnitlige historiske afkast på aktier. Verdensindekset gav et afkast på 29,6 procent, mens det danske C25-indeks endte med et plus på 17,2 procent.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Men hvor skal aktierne hen i 2022, og hvilke aktier stikker af fra markedet?

”Jeg regner med, at aktier som udgangspunkt skal give 8 procent i gennemsnit per år. Med det nuværende renteniveau skal man måske i stedet regne med 6-7 procent. Jeg synes dog, aktier er rimeligt prissat, men det er meget polariseret. Der er spekulationsaktier, som er populære og meget dyre, og så er der driftsselskaber, som er rimeligt prissat. Jeg kan sagtens finde aktier, jeg gerne vil have,” siger valueinvestor og direktør i Juul Value Invest Per Juul.

6 favoritaktier til 2022 fra valueinvestor Per Juul

Se Per Juuls seks favoritaktier i 2022. Aktieselskaberne spænder fra kreditkortbanker, der tjener på gode renter, en amerikansk samt en dansk husbygger, et mineselskab og et dansk biotekselskab.

Nålen i høstakken, der giver jackpot
Svenske lastbiler, 3D-design og teknologi, der kan hjælpe shippingbranchen med at mindske CO2-udslippet er blandt favoritterne hos senioraktiestrateg i Handelsbanken Michelle Nørgaard, der i alt peger på seks konkrete aktier, som hun vurderer vil outperforeme markedet.

6 bud på kursraketter fra aktiestrateg Michelle Nørgaard

”Man skal være mere kritisk med at udvælge sine aktier, det gælder både på sektor- og aktieniveau. Der er mange selskaber, der allerede er steget både 70 og 90 procent, derfor er det så vigtigt at finde nålen i høstakken, der giver jackpotten, som outperformer det generelle marked, siger senioraktiestrateg i Handelsbanken Michelle Nørgaard, der også fortæller, hvorfor hun forventer, at den amerikanske centralbank først hæver renten i slutningen af 2022.

Robotter og plantebaseret fødevareproduktion
De sidste fem bud på kursraketter bliver leveret af aktiechef i HC Andersen Capital Michael Friis Jørgensen.

5 bud på kursraketter fra aktiechef Michael Friis

Her fortæller han om, hvorfor han mener at potentialet er enormt i amerikansk robotselskab, der har supermarkedskæmpen Walmart som kunde. Ligeledes fortæller han, hvordan et nynoteret og højteknologisk amerikansk selskab kan lukrere på den ”kæmpemæssige omstilling” fra animalsk til plantebaseret produktion af fødevarer.

I endnu et interview argumenterer han for, hvorfor stort dansk selskab har ”nøjagtig samme case som Vestas, måske endda med mere monopollignende forhold”. Desuden peger han på, hvordan hjemmearbejdspladsen vil tilgodese amerikansk producent af headsets, og hvorfor verdens største producent af landbrugskemikalier kan blive en god investering.

Moderate markeder
Trods Michael Friis Jørgensens konkrete bud på kursraketter, er hans generelle forventning til aktiemarkedet mere moderat i 2022:

”Indtjeningsvæksten er tilstrækkelig til et afkast på 5 procent, når året er omme. Det bliver med væsentligt større udsving end i 2021, og vi kommer ikke uden om korrektioner på 10 procent.

"Centralbanker og politikere vil ikke i samme grad som hidtil holde en hånd under markedet. Selvom jeg kun forventer et afkast på 5 procent, er aktiemarkedet dog alligevel interessant, for der er ingen alternativer, hvis du vil have et afkast. Hvis renterne hæves, kan der dog pludselig være et alternativ, og så kommer aktierne ned i pris,” siger han.

Medlemmer kan se alle 17 bud på kursraketter herunder:

Bliv medlem for kun 795,- årligt

Du får:

Svarende til 66 kr./md.

Ubegrænset adgang - og meget mere.

 • Aktietips & artikler
 • Ugentlige nyhedsbreve
 • 9 magasiner af Aktionæren
 • Danmarks største rabatportal
 • Analyser
 • Aktie-TV & videoer 
 • Arrangementer & events
 • Masterclasses
 • Guides
 • Lokalforeningsnetværk
 • Investorredskaber
 • Digital uddannelse & kurser
 • Konkurrencer
 • InvestorSparring
 • Adgang til InvestorUgen
 • Støtter aktionærdemokratiet

Ingen binding, kan altid opsiges til udløb af kontingentperiode.

Du får også tilsendt seneste nummer af magasinet Aktionæren ved indmeldelse (værdi 79,95).

Medlemskabet fornyes årligt - priserne er inkl. moms.

Bliv medlem Icon