Investorviden

Én aktie skal give én stemme – det kæmper vi for!

Billede
Der er udsigt til en af ugens mere dramatiske generalforsamlinger hos Lundbeck A/S i hovedsædet i Valby onsdag kl. 10.00.

Dansk Aktionærforening stiller som altid op med et indlæg på de private investorers vegne. Vi bringer her nogle af de vigtigste budskaber fra DAFs direktør Mikael Bak:

”Vi kæmper for et fair og effektivt aktionærdemokrati, der skaber de bedste afkast til alle aktionærer. Vi anerkender, at konstruktionen med A og B aktier er kendt i Danmark, og at vi er et land med stolte traditioner for succesrige fondsejerskab kombineret med folkelige privat aktiekapital, som for eksempel hos Novo, Carlsberg og A.P. Møller – Mærsk. Vores grundprincip vil dog altid være ”1 aktie, 1 stemme”, og skal vi fravige dette, så skal det ske i selskaber, hvor hovedaktionærerne på forhånd har vist os som investorer, at de kan drive ambitiøs og dygtig vækst som bestemmende ejere. Desværre har dette jo ikke været tilfældet med Lundbeck i de seneste mange år. I hvert fald ikke målt på aktiekursen. Derfor er timingen og konsekvenserne for de private investorer uheldige.”

”Frem for at ændre aktiestrukturen nu, ser vi hellere at energien bliver lagt i en stærkere vækststrategi og formidling af selskabets visioner. Det skal handle om selskabets potentiale, og ikke om strukturen.”

”Set i en international kontekst kan det virke som om, at vækstforventningerne til tider ikke er ambitiøse nok i Lundbeck. Det kan der være fornuftige grunde til, hvis man hermed bevarer en realistisk tilgang til sin forretning. Men det kan også være direkte truende for selskabets langsigtede eksistens, hvis ikke man for alvor formår at tegne en tydelig vision og vækstplan, der kan forfølges og bringe selskabet op i superligaen i den medicinske verden.”