• Thomas Tang har placeret 100 procent af sine penge i aktier. Kontanter giver ingen mening for ham, fortæller han og afslører navnene på en række aktier, han betragter som undervurderede.
  Thomas Tang har placeret 100 procent af sine penge i aktier. Kontanter giver ingen mening for ham, fortæller han og afslører navnene på en række aktier, han betragter som undervurderede.
23. april 2021 kl. 13.45
Udpeger tre små aktier der er markant mere værd
Thomas Tang fisker efter forkert prissatte selskaber, og snøren smider han ud blandt de små og mellemstore aktier i norden. Det fortæller han i dette interview, hvor han også giver sit bud på tre konkrete aktier, han vurderer til at være markant undervurderede.
Af Christian Kjær, redaktør, ck@shareholders.dk

Som partner og porteføljeforvalter i MediumInvest, investerer Thomas Tang i små og mellemstore aktier fra Danmark, Norge og Sverige. Blandt small- og midcapselskaberne er mængden af attraktive ”fisk” nemlig langt større, mener han.

 

MediumInvests historiske afkast tyder på, at der er noget om snakken. Ambitionen er at slå investeringsfondens referenceindeks med 10 procentpoint årligt, og siden fondens start i 2013 er det lykkedes at skabe et merafkast på 14 procentpoint om året.

 

Læs også: "Disse aktier sidder på det nye guld"

 

Interessen for investeringer har han haft siden barndommen. Dengang fandt han nemlig ud af, at økonomi er en usynlig kraft, der gennemsyrer de fleste beslutninger i samfundet, og som påvirker, hvordan mennesker opfører sig.

 

I interviewet fortæller Thomas Tang om sine foretrukne redskaber til at vurdere aktier, og han sætter også navn på tre konkrete aktier, han vurderer til at være markant undervurderede af markedet.

 

Hvad skal man vide, inden man begynder at investere?
”Hvis man ønsker at være aktiv investor, hvor man selv udvælger sine aktier, skal man vide, at det er et meget konkurrencepræget game. Der er mange dygtige folk, der bruger meget lang tid på at finde de bedste investeringer. Hvis man skal have en chance for at gøre det godt, bliver man derfor nødt til at dygtiggøre sig. Det er meget svært at slå markedet, hvis man kommer ind som ny investor, og har du kun gå-på-mod og en stor interesse, så har du oddsene imod dig. Hvis man udelukkende går efter at få det bedste risikojusterede afkast, bør de fleste private investere via en passiv indeksfond. På den måde kan man meget billigt få en fair andel af den voksende kage år for år.”

 

Hvad er din bedste investering?
”Det er danske Cbrain. Den købte jeg i kurs 5 i 2013. I dag ligger den i godt 200. Jeg solgte første gang omkring kurs 60, og så solgte vi løbende ud. Senest har vi været med i aktien igen fra kurs 80 til 200, men jeg er helt ude af den i dag. Selvom jeg vurderer, selskabet kommer til at gøre det fantastisk i fremtiden, er aktien ikke billig længere."

 

Hvad er din dårligste investering?
”Det må være OW Bunker. Vi kom ind i den aktie ret kort tid, før de gik konkurs. De tabte en masse penge på spekulation i olie. Der var et konferencekald et par uger inden, de gik konkurs. Ledelsen sagde, at nu havde de afdækket al risiko, så nu kunne de ikke tabe mere. På den baggrund mente vi, at aktien var billig, men det viste sig, at det var løgn. De havde ikke afdækket risikoen, fortsatte med at tabe mange penge på spekulation i olieprisen og gik konkurs.”

 

Hvor mange af dine private penge har du placeret i aktier?
”Jeg har 100 procent af mine frie midler placeret i aktier. Det giver ikke mening for mig at have særligt mange kontanter udover dem, jeg skal bruge til dagen og vejen. Jeg tror rigtig meget på, at aktiemarkedet skaber værdi over tid, og den værdiskabelse vil jeg gerne deltage så meget som muligt i uden at bruge gearing. Almindelige private investorer, der ikke kan tåle at tabe halvdelen af investeringsformuen, skal ikke have 100 procent i aktier. For dem kan det derfor give mening at have nogle kontanter eller andre aktiver som for eksempel ejendomme i porteføljen – eller obligationer i et mere normalt rentemarked.”

 

Hvorfor vil du ikke geare?
”Det giver mest mening for mig at have en strategi, hvor jeg altid overlever, selv når det ser værst ud. Jeg holder mig fra gearing, fordi man risikerer at blive slået helt ud. Og uanset hvor mange hundrede procent, du har tjent, skal du kun tabe 100 procent en gang for at være tilbage til nul. Jeg har prøvet at geare tidligere, og samlet set endte det med et pænt resultat, men jeg synes, det risikojusterede afkast er bedre ved at investere langsigtet i aktier, som jeg forstår fundamentalt.”

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: