30. oktober 2020 kl. 15.10
4 danske aktier til dig der tror på Trump
Danske medicinalselskaber og amerikanske tech-giganter vil have de bedste forudsætninger, hvis Donald Trump snupper fire år mere i det ovale værelse.
Af Christian Kjær, journalist

Ejer du aktier i Novo Nordisk, Lundbeck, Genmab eller ALK Abello, kan du roligt iføre dig en rød republikansk hat, hvis du har kursen på dine danske medicinalaktier for øje. Det vurderer eksperter overfor Shareholders.dk.

 

”Det er nogle af de selskaber herhjemme, som godt kan vælge side og klart sige, at de foretrækker Trump. Biden vil gå hårdere efter medicinalselskaberne for at sænke priserne på medicin end Trump vil gøre. Derfor udpeger vi de danske medicinalselskaber som dem, der har mest at vinde på en sejr til Trump,” siger aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

 

Han peger på, at det ligeledes er værd at holde øje med, hvilket parti der vinder kamrene i Kongressen i forhold til, hvor let det bliver for den kommende præsident at lave om på det amerikanske sundhedssystem.

 

Trump giver it-giganter de bedste muligheder

Udover medicinalselskaberne, er der også en række øvrige sektorer, der har det bedst i et miljø med Donald Trump i spidsen for verdens største økonomi.

 

Jyske Banks chefstrateg Ib Fredslund Madsen fremhæver de store it-giganters monopoler som et område, hvor præsidentkandidaternes holdninger er forskellige.

 

”Biden har snakket mest om at regulere de store it-selskabers metoder til at holde konkurrenter ude fra deres platforme,” siger han og nævner Google og Amazon som eksempler på det.

 

Her er 5 danske aktietips til dig der tror på Biden

 

Også kandidaternes syn på såkaldt internetneutralitet er noget, der kan få indflydelse på de store it-aktier.

 

Internetneutralitet betyder, at al trafik på internettet bliver behandlet ens. Med internetneutralitet vil din fødselsdagsmail til din gamle moster groft sagt have lige så høj status i internettrafikken og nå lige så hurtigt frem, som når Amazon sender en ordre afsted.

 

”Trump siger, det er ok, hvis vi ikke har neutralitet på internettet, og så må din hilsen til moster Oda komme senere. Det giver forretningsmuligheder for it-giganterne, og derfor er Trump bedst for dem i forhold til Biden, der vil regulere dem hårdere,” siger Ib Fredslund Madsen der vurderer, at selskaber som Microsoft, Apple, Google og Amazon derfor vil have fordel af, at Donald Trump fortsætter som præsident.

 

Her kan du lægge dine penge i læ

Vil du lægge dine penge i virksomheder, der ser ud til at blive tilgodeset af begge kandidater, findes den mulighed også. Både Trump og Biden siger nemlig, at de vil forbedre infrastrukturen i USA, der investerer væsentligt mindre i infrastruktur end for eksempel Europa og Kina.

 

”USA er den største økonomi i verden, men på infrastrukturens kvalitet ligger de kun nummer 16, så her er de bagefter andre lande. Nu hvor amerikansk økonomi er under pres, vil både Trump og Biden allokere penge til at skubbe økonomien fremad,” siger Ib Fredslund Madsen og uddyber:

 

”Trump har været mest luftig med kommentarer om, at ’USA skal have verdens bedste infrastruktur’, mens Bidens og demokraternes planer er mere konkrete.”

 

Uden at anbefale de enkelte aktier, nævner chefstrategen en række selskaber, der er eksponeret mod de forventede forbedringer af infrastrukturen i USA.

 

Det gælder blandt andet industriselskaber som Caterpiller, Sandvik, Volvo, Atlas Copco, franske Bouygues.

Sidst peger han også på klassiske ”Trump-aktier” som olie og kul, som noget, du kan lægge dig i, hvis du tror på Donald Trump som sejrherre.

 

”Det er meget i relation til Biden, som er mere positiv overfor den alternative energi. Da vil olie- og gas være nogen af dem, der kan klare sig godt under Trump”, siger han velvidende at netop aktier inde for olie- og kulindustrien har klaret sig relativt dårligt i forhold til det gennemsnitlige marked i Trumps første periode som præsident.

 

Aktiemarkedet håber på Trump

Når alt kommer til alt, vurderer Ib Fredslund Madsen, at aktiemarkedet som helhed håber på, at Trump tager sejren tirsdag.

 

”Trump er den mest erhvervsvenlige af de to kandidater. Biden er mere reguleringsvenlig. Biden har også skattestigninger med i baglommen. Hvis aktiemarkedet kunne vælge, ville markedet vælge Trump”.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: