Investorviden

Ole Søeberg løfter sløret for sine investeringsprincipper

Billede
Formand for Dansk Aktionærforening, Ole Søeberg, gav i denne uge i ”Investorstafetten” indblik i, hvad han leder efter, når han selv investerer.
Billede

Af
Annette Mors-Arvidsen

Forhenværende journalist og webredaktør hos Dansk Aktionærforening

Formanden for Dansk Aktionærforening er også selv en aktiv privat investor og har været det hele sit liv. I dagens Børsen er han blevet interviewet til serien ”Investorstafetten”, hvor kendte investorer giver indblik i deres egen måde at investere på.

På spørgsmålet om, hvad han leder efter i sine investeringer, lyder svaret:

Der skal være strukturel medvind. Da jeg i 2014 arbejdede for Skagen Fondene, udtalte jeg til en norsk avis, at olie hørte fortiden til, det var som at sælge hestesko til hestevognsbranchen i 1910. I dag lever vi i en meget hurtigere verden, så når tingene er billige – som olie – kan det være, fordi branchen er i modvind. Novo Nordisk er et godt eksempel på et selskab i medvind. Der kommer flere diabetikere, og Novo har det bedste insulinprodukt og vil have meget at lave de næste mange år. Jeg foretrækker også ejerledede selskaber, der ofte er meget visionære med en god ledelse. Er selskabet ikke ejerledet, kigger jeg meget på topledelsens baggrund, personlige ambitioner og motivationer.
Ole Søeberg

Han løfter blandt andet også sløret for sine investeringstemaer:

“Jeg foretrækker den digitale trend og alt inden for sundhed og vedvarende energi, men der kan være afvigelser. Jeg har også købt Danske Bank, da der var et fint udbytte, og Royal Unibrew, der også er en udbytteaktie, har jeg haft i 11 år, så jeg er ikke firkantet. Mentalt arbejder jeg 14 timer i døgnet med aktieinvestering. Man skal virkelig gide at bruge tid på det.”