Investorviden

Velkommen til Aktiesparekontoen

Billede
1. januar i år så Aktiesparekontoen dagens lys. Direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, giver dig her en guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge kontoen.

"En forsinket julegave til alle investorer," sådan beskriver direktør Mikael Bak fra Dansk Aktionærforening den nye aktiesparekonto, der så dagens lys den 1. januar i år. 

"Aktiesparekontoen er en ordning, som vi har kæmpet for i mange år. Vi havde gerne set, at beløbet, man kunne indbetale, var højere, men vi håber alligevel på, at mange nye og etablerede investorer vil bakke op, så vi sammen kan vise politikerne og bankerne, at de skal pleje de private investorer og give os de bedst mulige vilkår," udtaler Mikael Bak. Han fortæller desuden, at Dansk Aktionærforening i de kommende måneder vil sætte ind med både oplysningsmøder og informationstilbud, så nye investorer kan få masser af viden og inspiration.

Overvejer du selv at benytte ordningen?

Så anbefaler vi, at du læser guiden nedenfor samt vores store artikel om Aktiesparekontoen fra seneste nummer af Aktionæren: Nu kommer aktiesparekontoen. Du kan også finde mere information i vores presselinks, hvor vi i aviserne har givet indspil (og kritik af udvalgte dele) til ordningen, og hvordan man bruger den.  Gå til presseomtalerne her.

Guide til dig, der overvejer Aktiesparekontoen 

  1. Skab dig et overblik over din opsparing. Har du frie midler, som i dag blot står på en konto, uden at du får renter, og som du ikke skal bruge de næste 18-24 måneder? Så er du klar til at gå videre.
     
  2. Kontakt din bank og forhør dig om muligheden for at oprette en aktiesparekonto. Lyt til bankens råd om størrelsen af din indbetaling til ordningen, og vær opmærksom på, hvor mange omkostninger du skal betale til banken for at komme i gang, og hvad det koster at handle aktier. Måske skal du overveje at indhente et tilbud i en anden og billigere bank.
     
  3. Når Aktiesparekontoen er oprettet, er det tid til at sætte sig ind i, hvilke aktier og eventuelt aktiebaserede investeringsfonde du vil investere i. Vi anbefaler normalt, at du køber flere aktier inden for flere forskellige sektorer og eventuelt også udenlandske aktier, så du spreder din risiko.
     
  4. Vær opmærksom på, at din bank ikke kan rådgive dig om, præcist hvilke aktier du skal investere i. Du kan finde inspiration på nettet og i aviser, men selv her vil det kun være de såkaldte eksperters tips, som du vil finde. Derfor er det en god idé at dele din viden og dine overvejelser med folk fra dit netværk, som også er interesserede i investeringer.
     
  5. Er du interesseret i at vide mere om de kommende informationsmøder, som Dansk Aktionærforening afholder i foråret 2019, så skriv dig op til vores ugentlige nyhedsbrev her.
     
  6. Har du spørgsmål eller overvejelser, så kontakt eventuelt lokalforeningen i Dansk Aktionærforening, der hvor du bor. Vi har 15 lokalforeninger, og vores folk er altid klar til at svare på spørgsmål og fortælle dig mere om fordelene ved at være med i foreningen. Du finder en oversigt over lokalforeningerne med kontaktdata her.
     
  7. Vil du have mere viden fra analyser, nyhedsbreve og magasiner, så meld dig ind i Dansk Aktionærforening allerede i dag. Det koster kun 595 kroner om året - og 395 kroner for unge under 30 år. Og du får masser af unikt indhold, uvildige aktieanalyser, adgang til en lang række events, rabat på uddannelse og meget mere. Tilmeld dig her.