Investorviden

Helle Snedker: Læg en plan og hold fast i den

Billede
Billede

Af
Jørn Nielsen

Forhenværende redaktør på Aktionæren

Hvad lærte du af finanskrisen?

”Jeg startede hos Formuepleje den 1. maj 2007, og det var først dér, jeg begyndte at interessere mig for investering. Jeg så, hvad de kunder, jeg var i kontakt med, havde fået i afkast. Det ville jeg også være med i, så jeg investerede for mig og min mand i juli 2007 – kort før krisen ramte. Og så var det pludselig knap så dejligt mere. Så jeg lærte, at risiko det skal man tage alvorligt.”

”Men jeg lærte noget, der er endnu vigtigere: At man skal lægge en plan for sin økonomi og holde sig til den. Sådan en plan havde jeg lagt i 2007, og den holdt vi fast i. Hvis vi var løbet skrigende væk i 2009, havde vi tabt to gange: Først på nedturen og derefter ved ikke at være inde i markedet, da det gik op igen.”

”I går var jeg var lige inde og kigge på det ene af vores depoter. Det var ret så mærket efter finanskrisen, men har stået næsten urørt siden, så det giver en indikation af, hvor stærkt det kan gå, når markedet går op. I januar 2010 indeholdte det værdier for cirka 388.000 kroner. I dag er værdien 940.000 kroner.”

Hvad burde private investorer have lært af finanskrisen?

”At du skal bruge lidt krudt på at få lagt en samlet plan for din økonomi, så den hænger fornuftigt sammen, uanset hvordan verdensøkonomien har det. Tag et par dage fri, og hent gerne professionel hjælp – det koster næsten ingenting sammenlignet med det, du kan tjene på at få lagt en plan, der holder langt ud i fremtiden.”

<< Gå tilbage til "Det lærte vi af finanskrisen"