InvestorUgen

Perlerække af aktietips: Dansk aktie er favorit

Billede
Sidste år slog vores fire aktieeksperter alle sammen verdensindekset – tre af dem endda med en stor margen. I år stiller de op med hver især to nye heste, otte i alt, og der er både kendte og mindre kendte navne iblandt, men favoritten var de enige om.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Startskuddet til dette års Aktie Grand Prix lød onsdag, da de fire aktieeksperter, Per Juul, Per Hansen, Michael Friis og Ole Søeberg, præsenterede deres bud på aktier med stort potentiale.

Sidste års vinder, Per Juul, satser i år på den danske vaccineproducent, Bavarian Nordic, og den chilenske litiumproducent, SQM. Litium bruges i batterier, ikke mindst el-biler, og Per Juul ser kun markedet gå én vej, nemlig op: ”Forventningen er at efterspørgslen efter litium bliver 10-doblet over de næste 10 år.”

Per Juul peger også på, at SQM har de laveste produktionsomkostninger af alle litiumproducenter og samtidig en rimelig P/E. Men hvad med den politiske risiko?

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, var også med i kampen om topplaceringen ved sidste Aktie Grand Prix. Denne gang stiller han op til start med to velkendte navne, Teva og ISS. Hans budskab om Teva er enkelt: ”Det er nu.”

Se vores eksklusive interview med Tevas topchef, Kåre Schulz, her.

De to sidste deltagere, Michael Friis og Ole Søeberg, stiller begge op til start med en mindre kendt amerikansk teknologivirksomhed og en mere kendt tysk industrivirksomhed – dog ikke de samme. De to tyske aktier er begge jokere, der kan blive splittet op inden for kort tid og dermed ændre markedets værdisætning af de to aktier.

Se præsentation af alle otte aktietips og find ud af eksperternes fælles favorit.

”Danske Bank er som et pryglet dyr”
Der blev ikke lagt fingre imellem, da tre unge investorer torsdag gav deres bud på vindere og tabere blandt C25-aktierne. Det var ikke nemt at nå til enighed om, hvilke tre aktier i eliteindekset, der bliver næste års kursraketter. Alle tre følte stærkt for deres kandidater og havde argumenterne på plads, men til sidst lykkedes det dog at nå en vis form for enighed.

Vi kan røbe, at Danske Bank-aktien ikke kom med i det eksklusive selskab, og også andre aktier fik med grovfilen.

Se hele udsendelsen her.

Per Hansen får bøllebank i aktielandskampen
Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, har sjældent en dårlig dag, men i Aktielandskampen var han så uheldig at møde en Lars Persson i topform, og så kan det gå rigtigt galt.

I dette års udgave af Aktielandskampen holder Per Hansen sig derfor fra at anbefale svenske aktier, men har til gengæld to stærke bud på danske kursraketter. Den ene kalder han ligefrem en potentiel doblingskandidat.

Se hvordan det gik og find ud af hvilke aktier de to herrer sætter deres penge på de næste 12 måneder.