Interview

Rådgiver multimillionærer: Jeg er autodidakt i markederne

Billede
Kundekredsen tæller familier med kæmpeformer, hvor pengetanken skal overleve og vokse til næste generation. Strejkekasser, der skal eksistere evigt, rådgiver han også. Formuerådgiver og ejer af Faurby Capital Niclas Faurby løfter her sløret for, hvordan han passer på kundernes penge og får dem til at vokse.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Hvornår begyndte du at investere?
”Da jeg blev konfirmeret for 20 år siden. Alle de penge, jeg fik, investerede jeg i aktier. Det var i starten af 00’erne, da IT-boblen var eksploderet. Det var et heldigt tidspunkt, og det var min start. Min tilgang til investering har været meget autodidakt. På egen krop har jeg prøvet at tabe mange penge i aktiemarkedet, men jeg har også tjent mange penge. Men fordi jeg startede tidligt, gjorde det ikke så ondt at tabe penge, for de største fejl lavede jeg, da formuen var mindre.”

Hvad er fordelen ved at være autodidakt i aktiemarkedet?
”Selvom jeg selv er uddannet i en bank, mener jeg ikke, man lærer at investere ved at sidde i en bank eller ved at gå på universitetet. Det, du lærer på universitetet eller i skolen generelt, er meget teoretisk om økonomien og de finansielle markeder. Men aktiemarkedet er en ledende indikator, der er foran økonomien. Selvom du er den bedste økonom, er aktiemarkedet foran. Før der overhovedet kom økonomiske data under coronapandemien, havde aktiemarkedet sat sig 30 procent, og inden vi fik gode tal i den anden retning, var aktierne steget over niveauet fra før corona. Bankerne er fyldt med gode økonomer, men at være en god investor handler om at kunne styre sit temperament.”

Få aktietips hver uge - tilmeld aktionærforeningens nyhedsbrev her

Hvorfor er det vigtigt at styre sit temperament som investor?
”Den naturlige reaktion er, at man får ondt i maven på de forkerte tidspunkter. Men man må hverken blive for euforisk, for risikoavers eller for frygtsom på de forkerte tidspunkter. Du kan studere dig til at blive god til at læse et regnskab eller analysere en virksomheds forretningsgang, men det er svært at studere sig til at styre sit indre urmenneske og det irrationelle, vi mennesker har i os. Det gennemgående for de bedste investorer i verden er, at de er dygtige til at styre deres temperament, og det er nøglen til succes på de finansielle markeder.”

Bliv medlem for kun 595;- årligt

Du får:

  • Vores digitale arkiv
  • 9 x Magasinet Aktionæren med post
  • Lokale arrangementer & events
  • Rabat på handel med aktier
  • Gratis hotline - kun for medlemmer
  • Rabat på kurser
  • Forbrugervejledning
  • Stærke medlemsrabatter
Læs mere Icon