analyser

Foto: DFDS
09. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Efteråret har været en sand prøvelse for DFDS’ aktionærer, der har set deres investering falde mere end 30 procent. Årsagen har været det tyrkiske opkøb, der sendte DFDS ind i storpolitiske komplikationer, kombineret med aktiemarkedets generelle nedtur. Men hvad så nu? Bør aktionærerne løbe mod udgangen, eller er DFDS-aktien stadig en god investering – og nu til en ekstremt attraktiv pris?
Foto: Carlsberg
08. november 2018 kl. 13.59
Analyse: Carlsberg kunne i sidste uge fremvise et regnskab for tredje kvartal, der funklede af fremgang. Der er blevet solgt flere øl i både Asien og Vesteuropa, samtidig med at selskabet høster frugterne af sine spareprogrammer. Det får Morningstar til at skrue op for, hvad de mener aktien er værd. Se her, hvad det vil sige.
Foto: DSV
02. november 2018 kl. 08.51
Analyse: Et generelt surt aktiemarked og et mislykket opkøbstilbud på den schweiziske konkurrent, Ceva Logistics, har givet bratte kursfald til DSV-aktien, der ellers var steget 24 procent frem til september. Spørgsmålet er nu, om du bør løbe mod udgangen – eller om der stadig er mulighed for vækst og fremgang? Torben Udsen skraber i denne analyse lidt i lakken på DSV for at finde svar.
Foto: Novozymes
01. november 2018 kl. 15.07
Analyse: Novozymes fremlagde et regnskab for tredje kvartal, der bød på skuffelser i den største division "Vaskemidler" og en præcisering af den organiske vækst i den lave ende af det hidtidige interval på 4-6 procent. Men det er ikke nødvendigvis lig med, at der ikke er kurspotentiale at komme efter. Se her hvorfor.
Foto: Chr. Hansen
26. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Sidste uges årsregnskab fra Chr. Hansen bekræftede de gode organiske vækstudsigter, og det var nok for investorerne til at sende den i forvejen højt prissatte aktie i rekordkurs. Men hvad så nu? Er der mere kurspotentiale at komme efter, eller er succesaktien slet og ret blevet for dyr? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Foto: Jeudan
25. oktober 2018 kl. 13.59
Analyse: Jeudan er børsens største ejendomsselskab med en unik portefølje af kvalitetsejendomme i det centrale København. Aktien giver mulighed for investering i en aktivklasse, som ellers kun er forbeholdt rigmænd eller pensionskasser, og er samtidig en relativt sikker havn i en tid med aktieuro.
Foto: Rockwool
19. oktober 2018 kl. 11.01
Analyse: Det har været et fremragende år for Rockwools aktionærer, som frem til midten af september så deres investering bliver 63 procent mere værd i kraft af udbytte og kursstigning. Den seneste måned er det dog gået ned ad bakke med et fald i kursen på 16 procent. Betyder det, at de gyldne tider som Rockwool-investor er ovre? Det giver analytiker Bruno Japp sit bud på her.
17. oktober 2018 kl. 14.14
17. oktober 2018 kl. 14.11
Analyse: Er du træt af at skulle følge med i aktie- og obligationsmarkedet hele tiden? Så kan Maj Invest Pension være et godt valg. Her får du en samlet portefølje af solide aktier og obligationer.
17. oktober 2018 kl. 14.07
Analyse: Levealderen stiger, og behovet for plejehjemspladser følger med. Franske Orpéa er Europas største selskab indenfor drift af private plejehjem … og noget så sjældent som et defensivt vækstselskab.
17. oktober 2018 kl. 13.59
Analyse: Efter frasalg af rettigheder til selskabets GLP-1 lægemiddel har Zealand Pharma fået ro på finansieringssiden 2½ år frem. Nu kan der fokuseres på udvikling af nye produkter, og selskabets pipeline ser særdeles lovende ud.
16. oktober 2018 kl. 13.08
Analyse: Med spillet Conan Exiles har norske Funcom fået en succes, der har gjort selskabet mere solidt. Aktiekursen vil stadig bevæge sig meget op og ned, men næppe lige så meget som tidligere. I år er kursen steget knap 20 procent.
16. oktober 2018 kl. 12.44
Analyse: Ringkjøbing Landbobank har i årevis leveret varen i form af høj organisk vækst, rekordhøj forrentning af egenkapitalen og en stærk kursudvikling. Med købet af Nordjyske Bank er kuglerne støbt til fortsat høj vækst frem til 2020.
16. oktober 2018 kl. 11.55
Analyse: Den næste store digitaliseringsbølge kommer i bilindustrien. Det vil en række underleverandører nyde godt af – blandt andet tyske Infineon, som har udsigt til markant højere omsætning og stigende lønsomhed.
Foto: Vestas
12. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Vestas' regnskab for tredje kvartal kunne afsløre en flot indgang af annoncerede ordrer, og ifølge selskabet er prispresset desuden aftaget en anelse. De to lysglimt får analytiker Steen Albrechtsen til at se kurspotentiale i den ellers noget hårdtprøvede Vestas-aktie.
12. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
09. oktober 2018 kl. 16.25
Analyse: De seneste fem år har etisk screenede investeringer givet et afkast, der ligger pænt over gennemsnittet. Det har altså ikke reduceret afkastet at investere etisk … tværtimod. Hvis du som investor ønsker at investere etisk og socialt ansvarligt, er Sparinvest Index DJSI World en oplagt mulighed.
09. oktober 2018 kl. 15.05
Analyse: Verdens største virksomheder indenfor fintech hedder hverken Alphabet, Amazon eller Facebook. De har heller ikke hovedsæde i USA. De hedder Ant Financial, ZongAn og Qudian. Dem har du sikkert aldrig hørt om. Men de er alle fra Kina, som har ambitioner om at blive verdens førende indenfor en række fintech-områder.
Hos Bang & Olufsen har man lært, at unge forbrugere har helt andre vaner og behov end tidligere generationer. Selskabet er fulgt med tiden - og det kan ses på bundlinjen.   Foto: Bang & Olufsen
01. oktober 2018 kl. 13.05
Analyse: Skuden er vendt hos Bang & Olufsen, og for første gang i mange år er der sorte tal på bundlinjen. Markedet har reageret positivt på strategien bag denne udvikling - kursen er steget med hele 375 procent de seneste fem år. Er det for meget af det gode, eller kan du stadig nå at komme med ombord?
Foto: H&M
28. september 2018 kl. 09.38
Analyse: Hennes & Mauritz-aktien har været en faldende kniv de seneste par år, og mange analytikere ser negativt på fremtiden for den svenske tøj-gigant. Alligevel fik det seneste regnskab aktien til at tordne 11 procent op. Betyder det, at aktien nu er klar til optur igen? Ja, vurderer John Stihøj – i hvert fald på kort sigt. Se her, hvad det vil sige.
Foto: NKT
28. september 2018 kl. 00.00
Analyse: NKT kæmper stadig med en fattig ordreindgang. Det har medført en stor nedjustering af analytikernes konsensus-estimater, som nu forventer, at NKT først kan levere en attraktiv indtjening i 2020. Alligevel er short-spekulanterne gået i gang med at nedbringe deres positioner i NKT. Hvad betyder det for dig som investor – er det et oplagt købstidspunkt?
Foto: TK Development
21. september 2018 kl. 12.51
Analyse: TK Development har nedjusteret i en lind strøm over det seneste års tid, og aktien, der er faldet med næsten 40 procent, handler på et historisk lavt niveau. Fremtiden tegner umiddelbart dunkel for den danske ejendoms-aktie – men det er rent synsbedrag, vurderer analytiker Torben Udsen. Ledelsen har nemlig taget konsekvenserne af den fejlslagne strategi, og fremtiden byder både på en mere fokuseret virksomhed, et klækkeligt udbytte og stort potentiale for kursstigning.
Foto: NNIT
21. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske it-selskab NNIT har i første halvår af 2018 haft vækst i omsætningen. Men graver man ned i regnskabet, bliver det tydeligt, at det ikke er storkunden Novo Nordisk, der har bidraget til festen. Det har derimod selskabets seneste opkøb, konsulenthuset SCALES. Hvad betyder den udvikling for investorer i NNIT? Forøget risiko – eller fornyet kurspotentiale?
BankNordik har en bred eksponering til den færøske økonomi, som vokser hurtigt. Lån til fiskeri og lakseopdræt udgør kun fem procent af bankens samlede udlån på 9,7 milliarder kroner. | Foto: Scanpix
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: BankNordik er – sammen med flere lokalbanker – blandt børsens allerbilligste aktier, men til forskel fra de syddanske lokalbanker er den færøske banks lokalområde mere dynamisk og mindre truet af konkurrence fra andre banker. Analytiker Steen Andersen giver dig her indblik i, hvorfor BankNordik meget vel kunne være en klump overset aktieguld.
Stigningen i aktiekursen har løftet nøgletallene for Royal Unibrew væsentligt over branchemedianen. Selskabets aktie handles i øjeblikket til en forventet price/earnings (P/E) på næsten 30. | Foto: Royal Unibrew
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: En usædvanlig varm sommer har givet medvind til bryggeriet Royal Unibrew, der kunne fremlægge det bedste halvårsresultat i selskabets historie. Samtidig opjusterede selskabet forventningerne til helåret (for tredje gang i år). Men med en price/earnings på næsten 30 melder spørgsmålet sig: Er succesaktien blevet for dyr – eller er der stadig grobund for kursstigninger forude?
Morningstar regner med, at GN Group vil øge omsætningen med 7-9 procent årligt i løbet af de næste fem år. Men selskabet er ikke særlig godt beskyttet mod konkurrence fra andre producenter. | Foto: GN Store Nord
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Da den danske høreapparat-gigant GN Store Nord fremlagde kvartalsregnskab i slutningen af august, trak det overskrifter som "GN Store Nord er i storform" og "GN Store Nord fortsætter sin fremgang". Analysehuset Morningstar er bestemt ikke enig i de rosenrøde udsigter. De ser store faremomenter forude. Se her hvilke – og hvad det betyder for kursen.
Foto: Colourbox, Danske Bank og Jyske Bank
07. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Ved årets start stod banksektoren til at blive blandt årets højdespringere på aktiemarkedet, men flere forhold har spændt ben for den udvikling. Det er dog ikke nødvendigvis negativt for dig som investor – det betyder nemlig, at (nogle af) bankaktierne har stort potentiale forude. Analytiker Steen Andersen giver dig overblikket i denne sektoranalyse, hvor du får hele seks lynanalyser af Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Sydbank.
Foto: SimCorp
07. september 2018 kl. 00.00
Analyse: 2018 har indtil nu været et gyldent år for SimCorps investorer. Selskabet vokser og vokser, og aktien er i år steget mere end 70 procent. Det store spørgsmål er dog, om en aktuel price/earnings på hele 37 er for dyr - eller om den stabile vækstcase stadig er pengene værd? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Foto: Schouw & Co.
31. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Det aarhusianske konglomerat Schouw & Co. nedjusterede forventningen til årets resultat efter (midlertidige) udfordringer i de to største forretningsben Biomar og Fibertex Personal Care. Dét sendte prompte aktien hele 20 procent ned. Ifølge analytiker Steen Albrechtsen bør det dog ikke få dig til at løbe mod udgangen – tværtimod.
Foto: Vestas
31. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Prispres og ulmende handelskrig. Flere sorte skyer har ligget tungt over Vestas den seneste tid. Men regnskabet for andet kvartal fortalte en overraskende positiv historie med flot ordreindgang til fornuftige priser. Betyder det, at aktien aktuelt er et oplagt køb? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
Foto: Alm. Brand
24. august 2018 kl. 13.00
Analyse: På årets sidste handelsdag i 2017 toppede Alm. Brand-aktien i kurs 81. Den havde dermed givet sine investorer et afkast på knap 500 procent over bare fem år. Men i 2018 er det gået ned ad bakke, og kursen ligger aktuelt på 58. Betyder det, at du kan gøre et godt køb, hvis du slår til nu, eller er der yderligere kursfald forude? Det giver analytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Carlsberg
24. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Ganske som ventet har det fantastiske sommervejr og foldbold-VM i Rusland sendt Carlsbergs omsætning og forventninger til helåret i vejret. Men med en aktuel price/earnings (P/E) på hele 22 melder spørgsmålet sig: Er Carlsberg-aktien blevet for dyr? Ja, mener de fleste analytikere. Den konklusion er Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev dog ikke helt enig i.
Foto: Danske Bank
17. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Man kan ikke tale om Danske Bank for tiden uden at hvidvask bliver nævnt, og sagen må også siges at være tydelig på kursgrafen, hvor Danske Banks aktie er faldet 25 procent i år. Analytiker Steen Albrectsen ser dog stort potentiale i aktien - ikke mindst lige nu.
Foto: Teva
17. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Kåre Schultz satte sig i direktørstolen hos det kriseramte israelske medicinal-selskab Teva for under et år siden. Troen på, at den danske topchef kan få Teva på ret køl er klippefast, og danske investorer (og Warren Buffett) har flokkedes om aktien. Men hvordan ser fremtiden ud? Er spareplanen den fornødne medicin? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
Foto: Pandora
10. august 2018 kl. 12.24
Analyse: Det har været en mildest talt prøvende uge for investorerne i Pandora. Selskabet kom med en markant nedjustering af forventningerne til 2018, regnskabet skuffede på både salg og indtjening, topchefen annoncerede sin afgang, og aktiekursen er nærmest halveret siden årsskiftet. Men hvad så nu? Er der håb om bedre tider i horisonten - så dagens aktiekurs er et sandt kup - eller bør du løbe mod udgangen hurtigst muligt? Det giver analytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: DSV
03. august 2018 kl. 12.24
Analyse: Rekordhøj indtjening, bedre resultater end ventet og en opjustering af forventningerne til 2018. Det var, hvad DSV kunne fremvise i denne uges halvårsregnskab. Siden da er aktiekursen tordnet op med knap ni procent, og analytikerne har haft travlt med at opjustere deres kursmål. Men er aktien nu også så usårlig, som den synes – eller lurer der sorte skyer i horisonten? Det giver analytiker Lau Svenssen dig sit bud på her.
Foto: Coca-Cola Company
03. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Steen Andersen har analyseret ti af de selskaber, som Warren Buffett har investeret i – med hovedvægten på hans største investeringer. Så kan du forsøge at gøre mesteren kunsten efter.
Foto: iStock
27. juli 2018 kl. 12.04
Analyse: Alphabet – moderselskabet bag Google – fremlagde i denne uge et imponerende kvartalsregnskab. Overskuddet landede på mere end 20 milliarder kroner, på trods af at en rekordstor bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder spiste hele 32 milliarder kroner. Selskabet synes usårligt, men hvordan ser fremtiden ud? Kan selskabet fortsætte den imponerende udvikling, der over det seneste år har udmøntet sig i en kursstigning på knap 40 procent? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
27. juli 2018 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Aktien med det største potentiale kan give et afkast på hele 56 procent over det kommende år, hvis forventningerne holder stik.
Foto: Lundbeck
20. juli 2018 kl. 10.56
Analyse: I starten af juli meldte Lundbeck ud, at de endelig har fundet en ny administrerende direktør. Valget faldt på amerikaneren Deborah Dunsire, der har mere end 30 års erfaring fra medicinalindustrien. Men er direktørskiftet nok til, at Morningstar ændrer syn på Lundbeck-aktien, som de længe har stemplet som markant overvurderet?
Lego-arvingerne, Kirk Kapitals, nye hovedkontor i Vejle (Fjordenhus) er blevet til ved hjælp af robotteknologi fra Odico. | Foto: Odico
20. juli 2018 kl. 00.00
Analyse: Den fynske robotvirksomhed Odico gik på børsen for tre uger siden. Siden da har de investorer, der satsede på Odico ved introduktionen, kortvarigt kunne se deres investering blive mere end fem gange så meget værd. Nu er kursen faldet en del tilbage, men den ligger trods alt 190 procent over udbudskursen. Så det store spørgsmål er: Hvad nu? Hvad kan der forventes i tiden, der kommer? Det giver Torben Udsen sit bud på i denne analyse.
12. juli 2018 kl. 10.28
Analyse: Det er i Asien, vi i fremtiden vil se de højeste vækstrater. Ønsker du at få del i fremgangen – uden at påtage dig en forvalterrisiko – er Danske Invest Fjernøsten Indeks en god mulighed.
12. juli 2018 kl. 10.13
Analyse: Elevatorbranchen er interessant, fordi de fire aktører, der dominerer branchen, alle tjener kassen år efter år. Finske Kone ligner en attraktiv branchevinder.
12. juli 2018 kl. 09.57
Analyse: Der er stor fremgang i live kasinospil over nettet. Evolution Gaming er markedsleder, har syvdoblet indtjeningen på fem år og har fine vækstmuligheder fremad.
11. juli 2018 kl. 15.27
Analyse: Efter en lang årrække med underskud er der for 2017/18 endelig udsigt til overskud i Bang & Olufsen, når regnskabsåret slutter ved udgangen af maj. Det er også en kendsgerning, at aktien er steget 130 procent på to år. Men betyder det, at selskabet nu definitivt har lagt problemerne med svigtende salg og indtjening bag sig?
Tryg vil digitalisere så mange processer og ydelser som muligt. Det skal føre til lavere omkostninger og bedre kundeoplevelser. Foto: Tryg.
11. juli 2018 kl. 12.50
Analyse: Forsikringsgiganten Tryg kunne vise fremgang i kerneforretningen ved halvåret, og kun et negativt afkast på selskabets investeringer forstyrrede billedet. Det må dog betragtes som forbigående støj og bør ikke skjule, at Tryg er en usædvanligt veldreven forretning, og at ledelsen har blik for de muligheder, der viser sig - både eksternt og internt.
Foto: Genmab
05. juli 2018 kl. 11.26
Analyse: Genmabs guldæg, Darzalex, står til at få medvind i salget i 2019 og med en fair værdi på 1160 kroner har aktien et betydeligt kurspotentiale. Det mener Morningstars analytiker, som dog også ser en høj grad af usikkerhed i Genmab-aktien.
Foto: William Demant
04. juli 2018 kl. 12.31
Analyse: William Demant-aktien har været en forrygende investering i 2018. Den er steget hele 47 procent. Trods en høj værdiansættelse ser Økonomisk Ugebrev gode muligheder for, at kursstigningerne kan fortsætte i år og til næste år. Hvor højt, aktien skal op, får du et bud på her.
Foto: Colourbox
27. juni 2018 kl. 10.48
Analyse: Aktien i den færøske bank, BankNordik, handles på niveau med flere af de danske lokal- og regionalbanker. Det er for lavt, mener Økonomisk Ugebrev. Analytiker Steen Albrechtsen begrunder i denne analyse hvorfor – og giver et bud på, hvad aktien burde koste.
Foto: Torm
22. juni 2018 kl. 10.23
Analyse: Rederiet Torm har været ude i høj sø, der truede selskabets eksistens. Men i dag står Torm forandret og stærkt. Analytiker Lau Svenssen ser potentiale i aktien lige nu – endda stort potentiale, hvis alt går vel. Se her hvor stort.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
22. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) er faldet 25 procent i kurs, siden aktien toppede midt i februar. Det gør aktien til en attraktivt prissat udbytteaktie med et direkte afkast på mere end seks procent.
Foto: Coloplast
15. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Coloplasts aktie har svinget voldsomt op og ned i forbindelse med de seneste regnskabsmeddelelser. Den tendens fortsatte ved halvårsregnskabet, som indtil videre har sendt kursen op med hele 20 procent. Regnskabet var umiddelbart en succeshistorie med opjustering. Men kan det berettige den stejle kursstigning - eller kan investorerne se frem til en nedtur i kursrutsjebanen?
Foto: Ambu
08. juni 2018 kl. 22.39
Analyse: Siden Ambu i starten af maj fremlagde halvårsregnskab, er aktien steget 35 procent. Siden nytår er aktien steget omkring 85 procent, og på fem år er den steget mere end 2000 procent. Kan den hæsblæsende udvikling fortsætte, eller er det tid til at sælge ud? Det giver Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Matas
08. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Da Matas fremlagde årsregnskab i sidste uge, blev der samtidig præsenteret en ny strategi. Den vil øge investeringerne i butiksnetværket og bringe online-forretningen i front. Men er det nok til at puste liv i Matas-aktien, der er faldet hele 40 procent det seneste år? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på her.
Foto: Vestas
02. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Vindmøllegiganten Vestas fremlagde i begyndelsen af maj et kvartalsregnskab, der umiddelbart skuffede på alle punkter. Analytiker Steen Albrechtsen ser dog flere lyspunkter - ikke mindst en serviceforretning, der er i meget fin form. Se her, hvad det betyder for kurspotentialet.
Foto: Pandora
01. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Pandoras regnskab for første kvartal sendte aktien i dybet efter en ubehagelig vækst-opbremsning i Kina. Det anser Morningstar som en oplagt købsmulighed. Ifølge Morningstar er Pandora aktuelt er mere end 40 procent undervurderet.
Aktieanalytiker John Stihøj ser positivt på den forestående børsnotering af Netcompany. Men der er flere ting, du som investor bør være opmærksom på, inden du investerer. | Foto: Colourbox
30. maj 2018 kl. 20.16
Analyse: Høj vækst og indtjening kendetegner it-servicevirksomheden Netcompany, der blev etableret for 18 år siden. Nu går selskabet på børsen. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er et godt sted at placere sine penge. 
Foto: NKT
25. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Aktiekursen er dalet og har svinget ovenpå NKT’s regnskab for første kvartal. Investorerne bryder sig ikke om den øgede usikkerhed om ordreindgangen. Og aktien er nu den næstmest shortede aktie i Danmark. Men det får ikke Økonomisk Ugebrev til at ændre kursestimatet for aktien. Analytiker Steen Albrechtsen begrunder her hvorfor.
Foto: Maersk Line
18. maj 2018 kl. 23.40
Analyse: A.P. Møller-Mærsk er splittet op, og selskabets aktie har klaret sig skidt de seneste tre år. Morningstar har – i en usædvanlig lang og grundig analyse – kigget nærmere på selskabets nye struktur og kommer frem til, at Mærsk-aktien i dag fremstår attraktiv for langsigtede investorer.
Foto: Daimler
18. maj 2018 kl. 12.53
Analyse: Tyske Daimler langer masser af biler over disken – ikke mindst i Asien. Men selskabet læner sig ikke tilbage i lænestolen. Der investeres massivt i udvikling af nye bæredygtige transportløsninger, og målet er ambitiøst: Man vil teknologisk være verdens førende bilproducent. Kampen fra konkurrenterne er hård, men analytiker John Stihøj vurderer, at Daimler har rigtig gode odds for at lande i vinderfeltet – og det virker ikke, som om det er gået op for aktiemarkedet endnu.
Foto: DSV
11. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Transportkæmpen DSV er kommet godt fra start i år, og i regnskabet for første kvartal opjusterede selskabet forventningerne til indtjeningen i 2018. Langt de fleste analytikere anbefaler aktuelt et køb af DSV-aktien, men analytiker Steen Albrechtsen er ikke helt enig. Se her hvorfor.
Foto: Rockwool
11. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Det går godt i byggeindustrien og specielt for Rockwool, som allerede har opjusteret forventningerne til indtjeningen i 2018. Aktien bragede op med 16 procent ovenpå opjusteringen og handles på det højeste niveau nogensinde. Er aktien kommet urealistisk højt op, eller er fremtidsudsigterne så lyse, at selskabet kan fortsætte med at forgylde investorerne? Det giver Torben Udsen sit bud på i denne analyse.
Foto: A.P. Møller-Mærsk/Vestas/William Demant Holding/DSV
04. maj 2018 kl. 08.33
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
Foto: Novozymes
04. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Enzymgiganten Novozymes fremlagde i sidste uge regnskab for årets første kvartal. Regnskabet viste en organisk vækst i kvartalet på bare to procent - halvt så meget, som analytikerne havde gættet på. Alligevel fastholder selskabet vækstudsigterne for helåret på 4-6 procent. Men er det realistisk? Og er der i så fald kurspotentiale at komme efter? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
Foto: cBrain
26. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Softwareselskabet cBrain kan bryste sig af flot vækst på det danske marked - men endnu vigtigere har der på det seneste været flere interessante fremskridt på den internationale scene. Selskabet har selv store forventninger til den internationale forretning i 2018, men er det nok til genvinde investorernes gunst? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud. 
Foto: Royal Unibrew
26. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Bryggeriet har fremgang på både top- og bundlinje, og integrationen af det seneste opkøb i Italien forløber planmæssigt. Alt kører som smurt for Royal Unibrew. Men aktien er også dyrt prissat. Er resultaterne gode nok til at berettige den høje prissætning?
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Verdens største musiktjeneste Spotify blev børsnoteret i New York i starten af april. Forventningerne er høje til det svenske selskab, selv om det skal konkurrere mod nogle af verdens største pengetanke. Men er forventningerne for høje?
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: De fleste blandede fonde med både aktier og obligationer har grænser på for eksempel 25 procent eller 50 procent for aktieandelen, men der en lille gruppe, hvor forvalteren har helt frie hænder ved fordelingen. En sådan fond med fleksibel aktieandel er Investin Balanced Risk Allocation.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Aktien i canadiske Questerre er volatil og rummer stor risiko. Men for tålmodige investorer kan der være en meget stor reward, hvis selskabet får tilladelse til at udvinde skiferolie og -gas i Quebeck. Og selskabet har flere strenge at spille på.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: SimCorp er ét af de stærkeste selskaber på den danske børs, og aktien er dyr, men ikke for dyr. Lønsomheden og væksten er høj, og det er udbyttet også.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Japan og alt, hvad der lugtede japansk, var fantastisk og forgyldt i 1980’erne. Med murens fald sluttede festen brat, og lige siden har Japan været i kronisk krise. Men krise eller ej så har Japan stadig mange konkurrencedygtige virksomheder, og flere aktier er attraktivt prissat.
Foto: SAS
20. april 2018 kl. 00.00
Analyse: De seneste fem år har SAS været forbeholdt investorer med gode nerver. Det har således været helt normalt, at aktiekursen er blevet halveret i løbet et års tid for derefter at blive fordoblet i løbet af det følgende år. Siden oktober er aktien faldet 30 procent - men hvad så nu? Analytiker Bruno Japp mener, at den er klar til opdrift. Se her hvorfor.
Foto: DFDS
20. april 2018 kl. 00.00
Analyse: I sidste uge købte DFDS det tyrkiske rederi "U.N. Ro-Ro" for syv milliarder kroner. Det gav kursen et skub opad på knap ti procent på bare en uge. Analytiker John Stihøj kigger nærmere på DFDS efter opkøbet og giver sit bud på, om du som investor atter kan se frem til vækst og kursfest i det danske rederi.
Foto: SimCorp
13. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske software-selskab SimCorp vokser og vokser: De vinder nye kunder og sælger mere til de eksisterende. I 2017 voksede omsætningen 12,5 procent, og forventningerne til væksten i 2018 ligger på 10-15 procent. Forude ligger der desuden en kæmpe gevinst, hvis selskabet får erobret det store nordamerikanske marked. Men er adgangsbilletten til SimCorps væksteventyr blevet for dyr med en price/earnings på knap 29? 
Foto: Danske Bank
13. april 2018 kl. 00.00
Analyse: "I de seneste par år har Danske Bank forvandlet sin stærke drift til højere profit." Det skriver Morningstar i denne analyse, hvor aktiens fair værdi hæves betydeligt. Danske Bank-aktien slutter sig dermed til det gode selskab med bare tre andre danske selskaber, der har opnået fire stjerner ud af fem hos analysehuset.
Foto: Zealand Pharma
06. april 2018 kl. 11.53
Analyse: Zealand Pharma har været en tålmodighedsprøve for investorerne, men selskabet har to produkter på markedet, en spændende pipeline og flere projekter i den afsluttende fase 3. Det stemmer slet ikke overens med den aktuelle børsværdi, vurderer analytiker John Stihøj. Konklusionen er, at aktiekursen rummer en betydelig upside. Men hvornår skal du slå til?
Foto: Columbus
26. marts 2018 kl. 10.42
Analyse: Det seneste årsregnskab fra Columbus viste problemer i USA med både omsætning og indtjening. Til gengæld går det rigtig godt i det nye svenske opkøb iStone. Hvad betyder det for Columbus-aktien? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev et bud på her.
Pandora er førende indenfor charms til armbånd. Produktionen er billig og indtjeningen høj - det samme er usikkerheden om virksomhedens langsigtede fordele i forhold til konkurrenterne. Foto: Pandora
26. marts 2018 kl. 09.58
Analyse: Prisen er god, kundernes loyalitet stor og omkostningerne lave. Morningstar indleder sin dækning af Pandora-aktien med et optimistisk syn på virksomhedens nærmeste fremtid. På længere sigt ser det knap så lovende ud - især ikke på det største marked, mener Morningstar.
Foto: H+H
23. marts 2018 kl. 21.11
Analyse: Aktivitetsniveauet er højt i byggesektoren, og H+H International har lige foretaget et strategisk opkøb, som udvider selskabets sortiment. Det tegner alt sammen lyst for selskabet, og 2017 var da også et nyt rekordår for selskabet. Men aktiekursen er også steget markant de senere år. Så kan fremgangen fortsætte? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Nilfisk
23. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Efter en fantastisk kursmæssig start som selvstændigt børsnoteret selskab, har 2018 været anderledes prøvende for Nilfisks aktionærer. Siden årsskiftet er kursen raslet næsten 20 procent ned – med det største kursdyk i slutningen af februar, da konkurrenten Tennant afviste en mulig fusion. Men betyder det, at løbet er kørt for Nilfisk, eller er fremtidsudsigterne lysere, end kursen aktuelt afspejler? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på her.
Foto: Alm. Brand
16. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Alm. Brand leverede igen et årsregnskab, der lå betydeligt over den oprindelige forventning. Og igen var det flotte resultat drevet af forsikrings-divisionen. Med opkøbet af Saxo Privatbank, der udvider bankens omfang med hele 50 procent, kommer den lille bankforretning i fokus. Analytiker Steen Albrechtsen ser perspektiver i opkøbet, men det er ikke uden et "men".
Foto: Brdr. Hartmann
16. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Verdens førende producent af æggebakker, Brdr. Hartmann, har taget flere slag i de forløbne 12 måneder. Alligevel har aktiekursen klaret sig hæderligt. Som et æg i en æggebakke er aktiekursen beskyttet af den stabile og stigende efterspørgsel. Analytiker Steen Andersen ser aktien som et oplagt valg til den langsigtede investor.
Foto: Vestas
09. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Vestas leverede i fjerde kvartal en stærk omsætning i service-forretningen, men antallet af solgte møller og pres på priserne trak resultatet ned. Morningstars analytiker mener, at der er en pæn upside i aktien, og han ser Vestas-aktien som den mest attraktive danske aktie lige nu.
Foto: NKT
09. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: NKT's lave forventninger til 2018 skuffede markedet stort, og aktien tordnede ned med knap 15 procent på bare en måned. Selskabet har problemer med at fylde den ledige kapacitet på den nyindkøbte svenske kabelfabrik. Alligevel ser analytiker Steen Albrechtsen potentiale i aktien for den tålmodige investor. Se her hvorfor.
Varemærket Peak Performance, som er sat til salg, har stor betydning for de økonomiske resultater i IC Group. Uvished omkring salget har presset aktiekursen ned. Foto: IC Group
02. marts 2018 kl. 12.07
Analyse: IC Group har meddelt, at selskabet vil sælge det største og mest lukrative tøjmærke, Peak Performance. Det har fået investorerne til at afvente en afklaring, og det har presset aktiekursen helt i bund. Aktien handles nu ud fra det værst tænkelige scenarie. Derfor ser Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev aktuelt et potentiale i aktien.
Canadiske Patriot One har udviklet en scanner, der kan afsløre våben på lang afstand – uden at den person, der bliver scannet, er klar over, at han/hun bliver scannet. Det kan blive et vigtigt overvågningsredskab til at bekæmpe terrorisme, skoleskyderier, røverier m.m. | Foto: Patriot One
02. marts 2018 kl. 11.12
Analyse: På Facebook og andre sociale medier bliver den lille canadiske aktie Patriot One Technologies diskuteret livligt, og aktiekursen stiger med raketfart. Selskabet har udviklet en helt ny teknologi, der kan scanne personer i det åbne, frie rum – uden at personerne selv ved, at de bliver scannet. Vi har bedt John Stihøj analysere aktien, og den får ham til at tænke på udviklingen i Fingerprint-aktien.
Foto: Colourbox, Danske Bank og Jyske Bank
23. februar 2018 kl. 08.54
Analyse: Rekorderne stod i kø, da de danske storbanker fremlagde deres regnskaber for 2017. Alligevel faldt stort set alle bankaktierne i kurs. Dét ser analytiker Steen Andersen potentiale i. For fremtiden synes umiddelbart mere lys, end hvad man skulle tro ud fra bankernes konservative forventninger til 2018. Se i denne sektoranalyse hvorfor – og få hele seks lynanalyser af Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Sydbank.
Foto: GN Store Nord
23. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Væksten er solid i begge divisioner, og GN Store Nord bevæger sig nu ind på et helt nyt område. Det bør få aktiekursen til at stige, mener Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, som ser et potentiale i GN Store Nord-aktien, selv om prissætningen er i den høje ende.
Foto: FLSmidth
16. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: FLSmidths årsregnskab for 2017 fik selskabets aktiekurs til at stige kraftigt. Og forklaringen er enkel: FLSmidth leverede det budskab, som investorerne har ventet på i flere år. Selskabets marked er nu på vej væk fra en årelang bund. Se her, hvad det betyder for dig som investor - eller potentiel investor - i FLSmidth.
Foto: Carlsberg
16. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Det nye årsregnskab fra Carlsberg viser, at den danske bryggerigigant fortsat halter efter konkurrenterne. Der blev langet færre øl over disken i 2017, og det russiske marked tynger fortsat. For aktionærerne er der dog positivt nyt: Selskabet hæver udbyttet fra 10 til 16 kroner per aktie. Men betyder det, at Carlsberg er en god investering lige nu?
Foto: Ørsted
09. februar 2018 kl. 08.31
Analyse: I 2017 cementerende Dong sin omstilling fra sort til grøn energi ved at skifte navn til Ørsted. I sidste uge kunne energiselskabet så fremvise et årsregnskab med rekordstor indtjening, der understregede, at strategien bærer frugt. På trods af, at selskabets aktie er steget mere end 30 procent det seneste år, vurderer analytiker Steen Albrechtsen, at der fortsat er stort potentiale i den driftige energi-aktie. Se her hvor meget.
Foto: Novo Nordisk
09. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Novo Nordisk står stærkt i konkurrencen på insulinmarkedet. Men prispresset på det vigtige amerikanske marked vil fortsætte lidt endnu, inden Novo Nordisk fuldt ud kan udnytte sin konkurrencefordel. På markedet for blødermedicin kan Bagsværd-selskabet til gengæld ikke måle sig med konkurrenterne.
08. februar 2018 kl. 10.50
Analyse: Hvis du som investor ønsker en bred passiv aktieinvestering, hvor der foretages en vis etisk screening, er Sparinvest Index Globale Aktier en god mulighed.
08. februar 2018 kl. 10.44
Analyse: Investorerne har fokuseret på tab af kontrakter og problemer med indtjeningen. Det har holdt ISS-aktien nede. Kursmæssigt har den næsten ikke rørt på sig i et helt år – til trods for, at nye store kontrakter peger i retning af et boost i væksten.
08. februar 2018 kl. 10.36
Analyse: Fragtraterne for tankskibe har været alt for lave i næsten ti år. Men nye miljøregler vil formentlig fjerne overkapaciteten af skibe. 2020’erne kan derfor blive en gylden periode. Frontline står stærkt i denne udvikling.
08. februar 2018 kl. 10.23
Analyse: Disney er i færd med at købe hovedparten af Twenty First Century Fox. Går købet igennem, vil Disney befæste sin dominerende position indenfor film og tv.
Foto: Per Aarsleff
02. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Entreprenørkoncernen Per Aarsleff meldte i årsregnskabet ud, at selskabet forventer et driftsresultat i 2018 på hele 450 millioner kroner - altså det næstbedste resultat i selskabets historie. Alligevel vurderer aktieanalytiker Bruno Japp, at den udmelding var konservativ, og han ser en opjustering - og kursstigninger - i horisonten. Begrundelsen får du her.
Foto: RTX (fotograf Michael Best)
26. januar 2018 kl. 10.53
Analyse: Det seneste år har aktiekursen på den tidligere kursraket RTX stået næsten stille. Og efter det nye kvartalsregnskab tog aktien et dyk. Aktieanalytiker Torben Udsen mener, at der er en god forklaring på kursudviklingen og ser aktien som attraktiv. Læs her hvorfor.
Foto: Chr. Hansen
26. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske enzymselskab Chr. Hansen fremlagde i forrige uge et regnskab for første kvartal, der viste en organisk vækst på ti procent - helt i toppen af den udmeldte årsforventning. Alligevel sendte investorerne aktien markant ned. Betyder det, at aktien aktuelt kan være interessant?
Foto: Spar Nord
19. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: De seneste kvartaler har ikke været nogen fest for aktionærerne i den nordjyske bank Spar Nord. De har måttet se aktiekursen falde betydeligt på trods af flotte regnskabstal. Den uoverensstemmelse ser analytiker Steen Albrechtsen stort potentiale i: Det betyder, at du lige nu kan købe en national, stor og veldrevet bank til rabat-pris.
Foto: D/S Norden
19. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Rederiet D/S Norden har netop opjusteret forventningerne til helåret 2017 til et pænt overskud. Fragtraterne indenfor selskabets væsentligste forretning, tørlast, er steget til et rentabelt niveau, og fremtiden tegner lys. Men er det ensbetydende med, at D/S Norden er en oplagt investering lige nu? Det får du analytiker John Stihøjs bud på her.
Foto: Bang & Olufsen
12. januar 2018 kl. 11.02
Analyse: Bang & Olufsen fremlagde torsdag et regnskab, der kunne afsløre sorte tal på bundlinjen efter en lang ørkenvandring med underskud. Det gav endnu et skub opad for aktiekursen, der over det seneste halvandet år er steget med over 230 procent. Men hvad så nu: Er regnskabet et tegn på, at B&O går endnu mere gyldne tider i møde? Det giver Torben Udsen et bud på i denne analyse. 
Foto: Colourbox
12. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev har taget et kig ind i 2018 og spottet tre danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: iStock
11. januar 2018 kl. 14.04
Analyse: Den seneste tids flotte stigninger på aktiemarkedet giver her i januar 2018 hungersnød for attraktive investeringsmuligheder. Der er dog fortsat nogle interessante sektorer, områder og selskaber, der skiller sig positivt ud. Se her hvilke - og få som ekstra bonus Morningstars bud på tre aktuelt interessante aktier i detail-branchen.
09. januar 2018 kl. 13.35
Analyse: I midten af december udvides det danske elite-indeks, så det fremover vil indeholde 25 selskaber. Det fejrer vi med denne analyse af alle de nye aktier i elite-indekset.
09. januar 2018 kl. 11.37
Analyse: Outsourcing af it-ydelser har via højtuddannet, billig indisk arbejdskraft skabt en branche med høj vækst og lønsomhed. Selskaberne er stærke og lønsomme, og flere virker attraktivt prissat.
09. januar 2018 kl. 11.19
Analyse: Verdens største aktiemarked USA hører med i en bredt sammensat porte­følje. Mange aktivt forvaltede investeringsfonde har svært ved at skabe gode afkast på amerikanske aktier. Det har inspireret Sydinvest til en meget selvstændig investerings­filosofi i denne fond.
09. januar 2018 kl. 11.08
Analyse: Aspo er en solid udbytteaktie, der har en markant eksponering mod Rusland, Ukraine og Baltikum. Ledelsen for­venter stor fremgang i de kommende år – den synes ikke indregnet i kursen.
09. januar 2018 kl. 11.03
Analyse: Med en investering i Applied Materials kan du ride med på teknologibølgen uden at sætte alle pengene på én teknologi, en trend eller et varemærke. Næsten al elektronik indeholder komponenter, som er passeret gennem en maskine fra Applied Materials.
09. januar 2018 kl. 10.52
Analyse: Siden starten af november har Vestas været i strid modvind, fordi priserne på vindmøller er under pres. Vestas-aktien er faldet 30 procent. Måske er det et godt tidspunkt at købe op?
08. januar 2018 kl. 14.26
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
Foto: Jyske Bank
06. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Efter opkøbet af BRFkredit udvikler Danmarks tredjestørste bank sig stabilt. Omkostningerne ligger i den høje ende sammenlignet med de nærmeste konkurrenter, og der er brug for øget digitalisering. Men der er stadig et lille potentiale i aktien, vurderer Morningstar.
26. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Rockwool-aktien er steget hele 36 procent over de seneste par måneder. Selskabet har da også kunne fremvise overbevisende resultater - med dertil hørende opjustering på opjustering. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev vurderer, at selskabet også ved årsregnskabet i februar vil overgå forventningerne. Men betyder det, at aktien skal endnu højere op?
26. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo har taget et kig ind i 2018 og spottet fem danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: cBrain
22. december 2017 kl. 00.00
Analyse: cBrain kommer til at tjene mere i 2017, end selskabet hidtil havde stillet i udsigt. I starten af sidste uge kunne selskabet melde denne positive nyhed ud i en børsmeddelelse – og dét gav lidt tiltrængt luft til cBrains aktiekurs, der har fået store klø i år. Men hvad så nu? Varsler opjusteringen fremgang og kursstigninger?
22. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker John Stihøj ser stort potentiale for, at 2018 kan blive et stærkt år for Genmab, der kan sende aktien tilbage mod fordums højder (og måske endnu højere). Men det er ikke uden risiko.
Alk-Abelló producerer medikamenter til mennesker, der er stærkt ramt af allergi. Men det er stadig et fåtal. der bruger Alk-Abellós produkter. Det forsøger den nye treårige strategiplan at rette op på. Foto: Alk-Abelló
15. december 2017 kl. 14.15
Analyse: Alk-Abelló har fremlagt en ny strategiplan, som de kortsigtede investorer ikke brød sig om. Det sendte aktien ned med 12 procent på en dag. Flere langsigtede investorer valgte derimod at købe nye aktier, fordi planen åbner for en langsigtet gevinst. Lige nu ligner aktien et godt køb, mener Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev. Også på kort sigt ser han potentiale i aktien.
"Med købet af Alka har Tryg afhjulpet sit vækstproblem," skriver Steen Andersen i denne analyse. Men gør det Tryg til en god investering?  Foto: Tryg
14. december 2017 kl. 14.57
Analyse: I sidste uge købte forsikringsselskabet Tryg konkurrenten Alka i en handel til over otte milliarder kroner. Flere spørgsmål trænger sig nu på: Var det en god handel? Hvad er fremtiden for den kombinerede virksomhed og for forsikringsmarkedet? Og er Tryg-aktien aktuelt en interessant investering? Analytiker Steen Andersen giver dig her sit bud.
Foto: Scanpix
08. december 2017 kl. 11.39
Analyse: William Demants nye teknologiske produkter giver selskabet medvind, og Morningstar forventer, at omsætningen i William Demant vil stige pænt frem mod 2021, hvis den teknologiske førertrøje kan fastholdes. Derfor opjusteres estimatet for aktien. Se her, om det gør aktien til et godt køb.
Foto: Gabriel
08. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Årsregnskabet fra den nordjyske tekstilproducent Gabriel viste, at selskabets omsætning steg med hele 26 procent. En stor del skyldes dog opkøb, men organisk voksede selskabet med 14 procent. Sådan en vækst er noget, ganske få selskaber kan prale af. Og det kommende år ser ikke ud til at blive dårligere. Det er endnu ikke indregnet i selskabets aktiekurs.
07. december 2017 kl. 12.02
Analyse: Dansk Aktionærforenings nordiske udbytteportefølje har siden starten for syv år siden givet et afkast på 159 procent, mens markedet kun er steget 104 procent. Merafkastet er altså 4,4 procent pr. år. Thorleif Jackson udvælger i denne artikel aktier til en ny portefølje for 2018.
Foto: ISS
01. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Servicekoncernen ISS leverede et regnskab for årets første ni måneder, der skuffede på både top- og bundlinje. Den skuffelse ser analytiker Steen Albrechtsen potentiale i. Aktien er nemlig røget meget længere ned, end den burde.
Foto: Coloplast
01. december 2017 kl. 00.00
Analyse: I begyndelsen af november skuffede Coloplast fælt med et årsregnskab, der lå langt under markedets forventninger. Aktiekursen haglede efterfølgende 15 procent ned. Morningstars analytiker tror dog fortsat på medicogigantens strategi og vurderer, at Coloplast-aktien aktuelt er undervurderet. Se her, hvor meget kurspotentiale du kan forvente.
"Konglomeratets regnskab indeholder gode og fyldige beskrivelser af de enkelte forretningsenheder, og kigger man nærmere på disse, aner man hurtigt en mulig forklaring på investorernes skuffelse over regnskabet," skriver Økonomisk Ugebrevs analytiker. Se i analysen, hvad det vil sige. | Foto: Schouw & Co.
24. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Schouw & Co.'s regnskab for tredje kvartal indeholdt ikke en nedjustering, men alligevel blev aktien straffet med et kursfald på ti procent. Hvorfor reagerede investorerne, som de gjorde? Det får du et bud på i denne analyse, der desuden peger på, hvorfor du med ro i sjælen og fremtidsoptimisme kan købe ind i aktien lige nu.
Morningstar nedjusterer i denne analyse deres fair value-estimat af Lundbeck-aktien endnu en tak. Se her hvorfor. | Foto: Lundbeck
24. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Medicinalselskabet Lundbeck fremlagde i forrige uge første kvartalsregnskab siden afgangen af Kåre Schultz. Her opjusterede selskabet sine forventninger til bundlinjen for hele året. Den opjustering får dog ikke Morningstars analytiker til at købe vildt ind i aktien. Tværtimod. Se i denne analyse hvorfor.
Foto: Carlsberg
17. november 2017 kl. 00.00
Analyse: I begyndelsen af november fremlagde Carlsberg et regnskab for tredje kvartal, der overordnet viste to ting: Selskabets spareplan virker, men Carlsberg mister fortsat hyldeplads til konkurrenterne. Morningstars analytiker ser her nærmere på Carlsberg som investering – og om aktiekursen nu også ligger, hvor den burde.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
17. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) fremlagde kvartalsregnskab i sidste uge. Det sendte kursen ud på en tur i rutchebanen. Det er meget bemærkelsesværdigt i en så stabil og forudsigelig aktie som STG. Økonomisk Ugebrev ser mange positive punkter i regnskabet og vurderer, at turbulensen vil udvikle sig til medvind. Se her, hvad det vil sige.
Foto: TCM Group
16. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske køkkenproducent TCM Group, bedst kendt for Svane- og Tvis-køkkener, går på børsen fredag den 24. november. Frem til på torsdag den 23. kan du tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere selskabet. Han ser gode odds for, at TCM kan fortsætte sin stærke udvikling - men der er også risikomomenter. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Foto: Orphazyme
13. november 2017 kl. 12.16
Analyse: Det danske biotekselskab Orphazyme udvikler lægemidler mod sjældne sygdomme og satser på at have fire produkter på markedet inden for tre til fem år. Orphazyme går på børsen i København fredag den 17. november. Du kan frem til på torsdag tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er interessant for dig som investor. Han ser stort potentiale - men også høj risiko. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Foto: Pandora
10. november 2017 kl. 16.09
Analyse: Pandora er i kraftig modvind på aktiemarkedet. Kursen er siden nytår faldet mere end 35 procent. Men selska-bet har en god vækst i salget, stabilt overskud og udbetaler et attraktivt udbytte. Aktien burde derfor være et rent røverkøb. Er den det? Eller vil nedturen fortsætte? Det får du et bud på her.
Foto: Danske Bank
10. november 2017 kl. 11.24
Analyse: Danske Banks regnskab for tredje kvartal viste en bredt funderet fremgang på tværs af forretningsområder og geografi. Det førte til en opjustering, der i det store hele nok var ventet. Men er der plads til flere opjusteringer? Og kan banken fastholde de høje udbytter? Det giver Sten Albrechtsen et bud på her.
Foto: Nordea
03. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Nordea præsenterede i sidste uge et skuffende kvartalsregnskab med både et faldende nettoresultat og højere omkostninger. Den læsning kunne investorerne ikke lide, og aktien blev sendt ned med mere end fem procent på dagen. Morningstars analytiker er dog ikke skræmt og vurderer, at der fortsat er potentiale i aktien. Se her hvorfor.
Foto: Scanpix
03. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Flot vækst i udlån og lave nedskrivninger. Kvartalsregnskabet fra færøske BankNordik viste umiddelbart flotte takter på flere punkter. Banken – og aktiekursen – er dog fanget i et tomrum, indtil der kommer afklaring på de kommende kapitalkrav. Men betyder det, at du måske kan gøre et godt køb nu?
01. november 2017 kl. 10.58
Analyse: Efter et par hårde år er Hugo Boss på rette vej med ny strategi. Afkastet har været 35 procent i år, og frem­gangen i indtjeningen vil formentlig fortsætte de næste år.
31. oktober 2017 kl. 15.12
Analyse: Danske Asetek må forvente stigende konkurrence i de kommende år. Derfor skal selskabet hurtigt etablere sig som en førende aktør inden for vandkøling til it-udstyr, inden patenter måtte udløbe. Asetek er et spændende selskab, men prisen på aktien er høj.
31. oktober 2017 kl. 14.47
Analyse: DSV foretog i 2016 et stort opkøb, og aktiemarkedet har siden kvitteret med at sende aktien i rekord. Alene i år er aktiekursen steget med 49 procent. Hvad er hemmeligheden bag den stærke udvikling, og kan vi forvente, at DSV også klarer sig godt fremover?
Foto: Novozymes
30. oktober 2017 kl. 11.38
Analyse: Regnskabet for tredje kvartal viste gode takter med en vækst på hele otte procent. Udfordringen ved Novozymes-aktien er, at der allerede er indregnet store forventninger til fremtiden. Men er den for dyr?
"Gælden er lav, og vi forventer ikke, at opsvinget i sektoren stopper lige med det samme, hvilket bør skabe grobund for et godt resultat i 2018," skriver analytiker Steen Albrechtsen om Arkil i denne analyse. | Foto: Arkil
27. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Entreprenørkoncernen Arkil har været en formidabel investering i år. Aktien er år-til-dato steget mere end 50 procent. Stigningen har været drevet af flotte (opjusterede) resultater og et generelt opsving i anlægs- og byggebranchen. Men er der mere at komme efter?
"Nilfisk, som hidtil har været lillebror i det nu opløste konglomerat, ser ud til at blive sluppet fri og får lov til at agere selvstændigt," skriver Steen Albrechtsen i denne analyse. | Foto: NKT
20. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Den længe ventede spaltning af NKT Holding blev gennemført i sidste uge. Dermed så to "nye" aktier dagens lys. Siden da er kursen gået op for Nilfisk og ned for NKT. Men hvad betyder det for dig som investor? Er der potentiale - måske endda i begge? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
"Vi har svært ved at finde en case, der er meget stærkere end Alibaba," skriver Michael Friis i denne analyse. | Foto: Alibaba
20. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Med en kursstigning på 75 procent år til dato er der nok mange investorer, der spørger sig selv, om man kommer for sent til festen i Alibaba. Michael Friis fra Alm. Brand er ikke i tvivl: Det gør du ikke. Han ser fortsat et potentiale i aktien på kort sigt – og især på langt sigt.
16. oktober 2017 kl. 10.50
Analyse: Hvis du som investor ønsker en investering, der er rettet mod de stærkt voksende økonomier i Asien, er C WorldWide Asien Klasse A et rigtig godt bud.
Ambu har stor succes med deres videoskoper til engangsbrug. Det er også dem, der skal bære en stor del af væksten i den nye strategiplan, som Ambu fremlagde forleden. Foto: Ambu
13. oktober 2017 kl. 14.32
Analyse: Ambu har sat den ene rekord efter den anden og opnået de mest utrolige resultater. Alligevel overgår den nye strategiplan ”The Big Five 2020” de vildeste drømme. Spørgsmålet er nu, om drømmene også denne gang kan gå i opfyldelse. Det giver Torben Udsen et bud på i denne analyse.
13. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobank kom med en markant opjustering i halvårsregnskabet. Men det fik ikke aktiekursen til at stige, tværtimod, for det var en opjustering, som alle ventede. Det får Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev til at sætte spørgsmålstegn ved værdien af årsregnskaber, der helt bevidst sætter forventningerne så lavt, at alle – eller næsten alle – indregner en eller flere opjusteringer.
12. oktober 2017 kl. 15.19
Analyse: Indtil 11. september i år var det israelske selskab Teva næppe særlig kendt i Danmark. Men det blev det, da Lundbecks topchef, Kåre Schultz, meddelte, at han ville skifte chefstolen i Valby ud med en større i Tel Aviv.
12. oktober 2017 kl. 15.03
Analyse: Nu er der kommet en delvis afklaring omkring Prostvac. Stoffet mod prostatakræft har ikke den ønskede virkning som enkeltstående behandling. Men midlet kan stadig blive en succes. Og selskabet har andre midler i pipelinen.
12. oktober 2017 kl. 13.41
Analyse: De historiske resultater er hæsblæsende imponerende, men i første halvår 2017 er omsætningen stagneret og indtjeningen halveret. Er det et lille bump på vejen mod nye højder eller begyndelsen til en større nedkørsel?
12. oktober 2017 kl. 11.24
Analyse: Aktier i bilproducenter er lavt prissatte. Med store forandringer forude er der meget usikkerhed om fremtiden. Men måske er aktierne alligevel for billige.
Ericsson har investeret i områder med højere vækstpotentiale såsom 5G, skyen og Internet of Things. Morningstars analytiker ser gode muligheder for, at Ericsson vil udvikle en stærk position på nogle af disse markeder. | Foto: Ericsson
06. oktober 2017 kl. 10.49
Analyse: Svenske Ericsson har haft det hårdt på aktiemarkedet på grund af øget konkurrence og konsolidering hos kunderne. Men aktien handles nu til en pris, der er markant lavere end den fair værdi. Hvor stort et potentiale, Morningstars analytiker ser i aktien, kan du se her.
Storaktionæren Augustinus Fonden har efter direktørskiftet købt flere aktier, og det er et tegn på, at selskabets største aktionær støtter op om udskiftningen og organisationen. | Foto: Royal Unibrew
06. oktober 2017 kl. 09.21
Analyse: Med en ny ledelse i spidsen er bryggeriselskabet tilbage på det spor, som i en årrække har ført til fornemme resultater. Men betyder det, at den højt prissatte bryggeriaktie nu er et godt sted at investere? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev et bud på her.
29. september 2017 kl. 13.08
Analyse: Efter en meget stærk start på året er Columbus kommet ned på jorden igen. Aktien nærmer sig nu et attraktivt købsniveau, fordi selskabet stadig ser ud til at kunne realisere den 2020-strategi, der skal øge omsætningen og forbedre indtjeningen i selskabet. Hvor stort potentialet i aktien er, giver Økonomisk Ugebrev et bud på her.
Foto: ALK
29. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske producent af allergivacciner, ALK, har nedjusteret sine forventninger til i år. Det lyder umiddelbart som et rigtigt dårligt tegn, men det er det ikke - tværtimod. John Stihøj fortæller i denne analyse, hvordan det hænger sammen, og hvorfor han mener, der kan være et stort potentiale i aktien.
26. september 2017 kl. 15.07
Analyse: Efter flere turbulente år på ejendoms- markedet kan TK Development nu se de første positive resultater af en større oprydning i koncernen. Sidste år kom første lille overskud, og forventningerne til 2017/18 ser lovende ud. Selskabet vil nu fokusere på ejendomsudvikling. Udsalg af ejendomme vil om 2-3 år give en stor udlodning til aktionærerne.
26. september 2017 kl. 13.54
Analyse: Den kinesiske sundhedssektor ændrer sig og vokser hurtigt for tiden. Kinesernes levealder stiger, og de har flere penge mellem hænderne. Det gør sundhedssektoren til en af de mest spændende sektorer i Kina, hvis du har lyst til at investere i kinesiske aktier.
26. september 2017 kl. 13.17
Analyse: Verdens fem mest værdifulde selskaber har overraskende meget til fælles. Spørgsmålet er, om de også alle er gode fremtidige investeringer, eller om de bedste år ligger bag dem.
Foto: TK Development
22. september 2017 kl. 12.19
Analyse: Lige inden halvårsregnskabet nedjusterede TK Development forventningerne til halvdelen af det tidligere udmeldte. Og aktiekursen raslede ned. Nedjusteringen er dog på ingen måde ensbetydende med, at fremtiden tegner dyster - tværtimod. Torben Udsen giver i denne analyse en forklaring på, hvordan det hænger sammen.
Foto: Amazon
22. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Den amerikanske gigant indenfor online handel - Amazon - er en imponerende væksthistorie. Da selskabet i juli måned opkøbte supermarkedskæden Whole Foods begyndte investorerne dog at ryste på hånden, og aktiekursen vendte fra stigning til fald. Morningstar ser stort potentiale i Amazons udvidelse og vurderer, at aktien er langt mere værd end den aktuelle kurs på 968 dollar.
16. september 2017 kl. 00.00
Analyse: En taske fra Louis Vuitton er ikke ligefrem billig. Det er en aktie i Louis Vuitton heller ikke. Til gengæld til- byder den kvalitet og sikkerhed for alle pengene. Og i modsætning til tasken er der en god sandsynlighed for, at aktien bliver mere værd med tiden.
Foto: G4S
15. september 2017 kl. 11.41
Analyse: G4S-aktien, der ellers har haft et formidabelt 2017, er faldet voldsomt efter et lidt skuffende halvårsregnskab. Det fald åbner for en oplagt købsmulighed.
Foto: Tesla
15. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Tesla-aktien er det seneste år steget med næsten 90 procent. Administrerende direktør Elon Musk har skyhøje forventninger til fremtiden - med 20 gigafabrikker og Tesla-biler over disken i millionvis - men kan virkeligheden følge med? Morningstar råber vagt i gevær.
11. september 2017 kl. 14.55
Analyse: Ønsker du en meget aktiv investeringsprofil på dine danske aktieinvesteringer, er Nordea Invest Danske Aktier Fokus et godt bud. Fondens årlige omkostninger er fair.
Danske H+H udvikler, producerer, sælger og distribuerer produkter af porebeton (gasbeton) og løsninger til byggeri. Selskabet er blandt de førende producenter, men kan fremgangen blive ved? Foto: H+H
08. september 2017 kl. 14.10
Analyse: Det går godt for H+H. Indtjeningen stiger og nye tilkøb integreres planmæssigt. Men selskabets primære marked er Storbritannien, hvor der er usikkerhed om fremtidens byggelyst. Læg dertil, at selskabet har en høj gæld, valutarisiko og en lav egenkapital. Kan selskabets aktie alligevel være et godt køb?
Efter at den gamle amerikanske bilfabrikant Chrysler gik konkurs i 2009 begyndte Fiat langsomt at opkøbe majoriteten af aktierne. I dag er Fiat Chrysler verdens syvende største  bilselskab. Foto: Fiat Chrysler
08. september 2017 kl. 12.23
Analyse: Fiat Chrysler har på det seneste været på mange investorers læber, da der spekuleres om et frasalg af Ferrari. Morningstar mener derimod, at det er effektiviseringer og vækst, der driver værdien - og det resulterer i en attraktiv fair værdi.
Spansk-baserede Telefónica er blandt verdens største leverandører af telekommunikation målt på omsætning. Selskabet kan spore sin historie tilbage til 1924 og sidder stadig tungt på markedet i Spanien. Foto: Telefónica
01. september 2017 kl. 15.55
Analyse: Det spanske teleselskab er blandt Morningstars bedste bud på en attraktiv investering lige nu. I analysen her giver Morningstar deres bud på, hvor langt den nuværende kurs ligger under virksomhedens reelle værdi.
Bakkafrost er den største opdrætter af laks på Færøerne. Omsætningen stiger, men kursen er ikke fulgt med den seneste tid. Er det nu, du skal købe? Foto: Bakkefrost
01. september 2017 kl. 14.56
Analyse: Efterspørgslen efter laks vokser kraftigere end efterspørgslen efter mange andre typer af fødevarer. Færøske Bakkafrost er blandt de mest effektive lakseproducenter og har siden børsnoteringen i 2010 været en børsraket af format. Men seneste tid har kursen forhold sig i ro. Er det et faretegn eller en købsmulighed?
25. august 2017 kl. 12.32
Analyse: John Stihøj fra Aktieinfo kan knapt få armene ned. Banken byder på soliditet langt over det krævede, et solidt indlånsoverskud, udsigt til lav skattebetaling, fortsat ekspansion i et fornuftigt tempo med nye filialer, og en dygtig ledelse der på samme tid er visionær og konservativ omkring risikostyringen.
25. august 2017 kl. 05.41
Analyse: En opjustering i halvårsregnskabet sendte i første omgang kursen på William Demant Holding op med 4 procent. Men derefter gik det nedad bakke, og regnskabsdagen endte med et minus på 3,2 procent. Faldet fortsatte dagen efter. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev undersøger, om reaktionen var berettiget.
23. august 2017 kl. 14.25
Analyse: I de senere år er et stigende antal danske virksomheder søgt til Sverige, når der skulle hentes friske penge i forbindelse med børsintroduktioner. Her får du en gennemgang af de mest interessante selskaber.
Foto: Solar
18. august 2017 kl. 10.44
Analyse: Den organiske vækst i Solar synes på vej tilbage. Det styrker troen på en pæn resultatvækst de kommende år. På helt kort sigt skal meget gå galt i andet halvår, hvis ikke selskabet skal overgå den forventede omsætning på mini-mum 10,4 milliarder kroner. Så der er lagt op til en opjustering.
 Forekomsten af diabetes forventes at stige kraftigt i de kommende årtier som følge af mere overvægt og en aldrende befolkning. | Foto: Novo Nordisk
17. august 2017 kl. 09.12
Analyse: Novo Nordisk fremlagde i sidste uge regnskab for andet kvartal. Regnskabet gav aktiekursen medvind. Men kan du som investor regne med, at den seneste optur fortsætter? Er Novo Nordisk stærk nok til at kunne levere varen i en hård, konkurrencepræget fremtid?
I år forventer Pandora en vækst i salget på 13-18 procent. Læs i denne analyse, om John Stihøj anser det som realistisk. | Foto: Pandora
09. august 2017 kl. 14.41
Analyse: Da Pandora fremlagde regnskab i tirsdags, tordnede aktiekursen ned med hele 13 procent. Men var regnskabet og fremtidsudsigterne nu også så håbløse, som man kunne fristes til at tro? Det svarer aktieanalytiker John Stihøj på i denne analyse, hvor han også giver sit bud på, om det er et godt tidspunkt at investere i den danske smykkeaktie.
"På længere sigt ligger der rigtig gode muligheder for, at væksten i omsætningen kommer op på et højere niveau - alene på den baggrund, at en stadig større del af befolkningen bliver ældre, og i takt med at velstanden vokser," skriver Torben Udsen om Coloplast. | Foto: Coloplast
04. august 2017 kl. 08.47
Analyse: Coloplast har været en af de allerbedste langsigtede investeringer - men der har været bump undervejs. Retssager i milliardklassen og skuffende vækst har tynget aktiekursen. Men siden november 2016 er kursgrafen atter blevet mere positiv. Er Coloplast mon ved at være klar til gyldne tider igen? Aktieanalytiker Torben Udsen gennemgår selskabets fortid, nutid og fremtid.
Årets første seks måneder har været bedre end forventet for Danske Bank, og banken opjusterede i halvårsregnskabet forventningerne til det samlede resultat for 2017 med én milliard kroner. | Foto: Danske Bank
25. juli 2017 kl. 11.20
Analyse: Med en kursstigning på 40 procent det seneste år - plus ni kroner i udbytte - har Danske Bank givet de fleste andre aktier baghjul, og halvårsregnskabet i sidste uge understregede, at banken fra Holmens Kanal for alvor er kommet ud af tunnelen. Markedet kvitterede dog for det flotte resultat og opjusteringen med et mindre fald i aktiekursen, og det store spørgsmål er nu: Er kursfesten i Danske Bank slut?
"Det er dog specielt de langsigtede mål frem til 2019/20, der vækker opsigt. Her sigter ledelsen efter at ramme en EBIT-margin på minimum 12 procent. Det er en ambition, der er til at tage og føle på. Vi skal helt tilbage til 2006/07 for at finde et lignede niveau, der er blevet opnået," skriver Torben Udsen i analysen. | Foto: Bang & Olufsen
17. juli 2017 kl. 14.52
Analyse: ANALYSE: B&O kom ud af regnskabsåret med endnu et trecifret millionunderskud. Alligevel tror topchef Henrik Clausen på, at der er sorte tal på næste års bundlinje, og forventningerne til fremtiden er skyhøje. Aktien er steget over 60 procent det seneste år - men hvad så nu? Hvad er potentialet og risikoen på kort og langt sigt? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på her. 
FLSmidth leverede i første kvartal den højeste ordreindgang i et kvartal siden 2012. | Foto: FLSmidth
14. juli 2017 kl. 00.00
Analyse: FLSmidth har været den klart mest profitable C20-aktie i første halvdel af 2017 med en kursstigning på hele 43 procent. Det rejser spørgsmålet, om der fortsat er et potentiale i aktien i andet halvår? Det giver analytiker Bruno Japp et klart bud på i denne analyse.
Tre sammenlignelige selskaber (Aramark, Sodexo SA og Comapass Group PLC) har alle en væsentlig højere værdiansættelse målt på price/earnings (P/E) for 2017 end ISS. Efterlader det potentiale til kursstigning? | Foto: ISS
07. juli 2017 kl. 00.00
Analyse: Servicekoncernen ISS opkøbte det amerikanske cateringfirma Guckerheimer i april. Alligevel har aktiekursen bevæget sig nedad siden maj. Hvorfor nu det - er det et faresignal, eller kan der gemme sig et kurspotentiale i faldet?
Anvendelse af cannabis til andet end medicinske formål er kun lovligt i en håndfuld amerikanske delstater og nogle få lande uden for USA – blandt andet Tjekkiet, Israel, Uruguay og Sydafrika. Foto: Colourbox
30. juni 2017 kl. 14.28
Analyse: Flere og flere steder legaliseres brugen af cannabis. I første omgang til smertelindring og medicinsk brug. Senere kommer det, amerikanerne kalder recreational use – altså lørdagshygge med en pibe sjov tobak. Dermed er cannabis-aktierne på vej til at blive en seriøs investeringsmulighed.
SP Group har to gange i år opjusteret selskabets forventning. Kommer der også en tredje? | Foto: SP Group
30. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Den fynske plastproducent SP Group har overrasket med to opjusteringer i år, allerede inden halvårsregnskabet er lagt frem. Og selskabets aktiekurs er steget 140 procent det seneste år. Derfor er det tid at gøre op, om aktien kan fortsætte den vilde himmelflugt. Det giver analysen her et bud på.
"En afdæmpning af konjunkturerne vil ganske vist ramme DFDS, men med en forventet price/earning i 2017 på kun 12,5 ligger DFDS langt efter både branchemedianen og eksempelvis DSV," skriver Bruno Japp. | Foto: DFDS
23. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: De seneste fem år har DFDS været en af børsens største succeser med en kursstigning på over 800 procent. Kursen er dog den seneste måned faldet med hele 13 procent. Betyder det, at aktiekursen har udlevet sit fulde potentiale?
"Analytikerne er splittede omkring aktien med 40 procent med anbefalingen hold, og de resterende 60 procent er fordelt ligeligt mellem salgs- og købsanbefalinger." | Foto: Carlsberg
16. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Carlsbergs strategi med at satse på dyrere mærkevare-øl frem for billigere produkter er begyndt at vise resultater. Det indikerede regnskabet for første kvartal. Den udvikling kunne investorerne lide. På bare tre måneder har de sendt aktien op med hele 17 procent. Alligevel er analytikerkorpset splittet i spørgsmålet, om Carlsberg er en god investering lige nu. Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
09. juni 2017 kl. 12.46
Analyse: Per Aarsleff udsendte i begyndelsen af maj en kortfattet ”Profit Warning”, som sendte aktiekursen ned med ti procent. Nu er halvårsregnskabet offentliggjort, og dermed skal investorerne vurdere, om det drastiske kursfald var berettiget. Analytiker Bruno Japp kommer med sit bud her.
| Foto: H+H
02. juni 2017 kl. 10.12
Analyse: H+H-aktien er allerede steget næsten 40 procent siden årsskiftet. Efter en succesfuld turnaround ser den danske gasbeton-producent ud til at have rejst sig fra ilden, og med stigende byggeaktivitet tegner fremtiden lovende. Jesper Lund laver her en gennemgang af selskabet, der ifølge analytikeren har potentialet til trecifret kursstigning inden for de kommende år.
| Foto: Matas
02. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Matas trak ikke mange positive overskrifter i kølvandet på deres årsregnskab i denne uge: ”Matas under pres” og ”Væksten står næsten stille”. Men betyder det, at du bør holde fingrene fra aktien? Analytiker John Stihøj tager her et blik på, hvad der egentlig stod i regnskabet, og han er bestemt ikke klar til at give aktien dødsstødet. Se her hvorfor.
"Den 4. maj kunne NNIT og Novo offentliggøre, at selskaberne havde forlænget den store kontrakt på drift af Novos kerne-it med fem år fra udgangen af 2017 til udgangen af 2022," noterer Steen Albrechtsen i analysen. | Foto: NNIT
24. maj 2017 kl. 07.39
Analyse: Krisen i Novo Nordisk har længe påvirket NNIT-aktien negativt. Men med en spirende optimisme hos investorerne i Novo Nordisk og en vigtig kontraktforlængelse har NNIT-aktien rettet sig. Er det et signal til nye investorer om at gå ind i aktien, eller er det for tidligt? Det får du et bud på her fra Steen Albrechtsen, Økonomisk Ugebrev.
"Sammenlignet med de to børsnoterede konkurrenter, Topdanmark og Tryg, gør Alm. Brands skadeforsikringsaktiviteter det faktisk rigtigt godt med en combined ratio, der er 2-3 procentpoint lavere end konkurrenternes i 2016," skriver Steen Andersen. Alligevel er han skeptisk overfor koncernens fremtidsudsigter. | Foto: Alm. Brand
24. maj 2017 kl. 06.46
Analyse: For bank- og forsikringsselskabet Alm. Brand har de sidste ti år stået i oprydningens tegn. I dag belaster den nødlidende del af banken kun regnskabet marginalt. Forsikringsdelen kører rigtigt godt. Udbyttebetalingen er genoptaget. Aktiekursen er steget med 8 - 900 procent fra bunden. Så spørgsmålet er nu, om der er mere at hente, eller om effekten af selskabets turnaround er udtømt.
Selvom første kvartal generelt er det svageste kvartal i året, kom D/S Norden ud med et justeret overskud på en million dollars. | Foto: D/S Norden
19. maj 2017 kl. 09.04
Analyse: D/S Norden har haft røde tal på bundlinjen siden 2015, men i første kvartal af 2017 var tallene igen sorte. Retningen er god, og fra 2018 kan der skimtes yderligere lys. Aktiemarkedet indregner typisk positive forventninger 6-9 måneder på forkant - så er det mon nu, D/S Norden-aktien kan være interessant? 
"Inden man tyr til den nemme løsning og siger, at Vestas toppede i kurs 700 i 2008, og sandsynligvis vil gøre det igen, bør man sætte sig ind i den fundamentale forskel på de to virksomheder," skriver Steen Albrechtsen. | Foto: Vestas
19. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Aktionærerne i Vestas har allerede haft et fremragende 2017 med en kursstigning på hele 28 procent. Det netop aflagde regnskab for første kvartal vidner også om et succesfuldt selskab, der har lagt fortiden sorger bag sig. Men med en aktiekurs, der nærmer sig den gamle kurstop fra før finanskrisen på 700, melder spørgsmålet sig: Er kursen igen kommet faretruende højt op?
Chr. Hansen handles til en forventet price/earnings (P/E) i 2017, som er 1,38 gange højere end konkurrenten Novozymes og 1,56 gange højere end branchemedianen. Denne præmie kan kun begrundes med bedre vækstudsigter for Chr. Hansen end for konkurrenterne. | Foto: Chr. Hansen
11. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Da Chr. Hansen fremlagde et halvårsregnskab uden de store overraskelser i starten af april blev aktien sendt ud i et massivt kursfald. Men stemning vendte hurtigt – og siden da er aktien steget knap 15 procent. Hvorfor vendte fald pludselig til stigning? Og vil stigningen fortsætte?
"Kvartalets vinder må siges at være Danske Bank, skarpt efterfulgt af Ringkjøbing Landbobank og Spar Nord," skriver Steen Andersen. Læs i artiklen, hvilke banker han vurderer, vil have det største potentiale i den kommende fremtid.
11. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE: De seks største danske bankaktier har klaret sig imponerende flot det seneste år med kursstigninger mellem 23 og 52 procent – C20-indekset er i samme periode kun er steget 16 procent. Aktieanalytiker Steen Andersen gennemgår her de vigtigste pointer fra bankernes regnskaber for første kvartal. Han peger desuden på, hvilke af de seks banker der fortsat er interessante for dig som investor.
Nordea undersøger muligheder for at flytte deres hovedkontor til Danmark eller Finland for at undgå de stigende regulatoriske vanskeligheder og omkostninger i Sverige. En flytning vil sandsynligvis blive belønnet af aktiemarkedet. | Foto: Colourbox
05. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Nordeas regnskab for første kvartal indeholdt små positive tegn, og aktieanalytiker Steen Albrechtsen ser dermed stigningpotentiale indenfor de kommende 3-6 måneder. Se her, hvor stor stigning du kan forvente.
Columbus har et stort samarbejde med Microsoft, der i oktober lancerede det nye produkt Microsoft Dynamics 365. | Foto: Colourbox
28. april 2017 kl. 13.34
Analyse: Bare i år er Columbus-aktien steget med 32 procent. På tre år er kursen steget med 200 procent. Er toppen nået? Det har John Stihøj fra Aktieinfo et klart bud på.
Den gode start på året bekræfter Aktieugebrevet i deres syn på aktien, skriver Steen Albrechtsen i analysen.
28. april 2017 kl. 11.06
Analyse: Forsikringskoncernen Tryg kom godt igennem årets første kvartal. Men fremgangen skyldes primært medvind på de tre store svingfaktorer i et typisk forsikringsselskab: Investeringer, vejrlig og storskader. Den underliggende forretning viste kun små udsving og var uden væsentlige overraskelser. En del af fremgangen kan dog tilskrives nogle mindre opkøb i Sverige. Spørgsmålet er, om der er mere at hente.
Foto: Invisio
20. april 2017 kl. 23.01
Analyse: Det lille danske vækstselskab Invisio producerer avanceret høre- og kommunikationsudstyr, som sælges til militæret i hele verden. Selskabet, der er noteret i Sverige, har været på en vild vækstrejse, som har 25-doblet aktiekursen siden 2012. Analytiker Jesper Lund laver her en grundig gennemgang af selskabet, der fortsat byder på imponerende potentiale – men ikke uden risiko.
Foto: RTX
20. april 2017 kl. 13.13
Analyse: Det danske small cap-selskab RTX er på listen over de allerbedste aktieinvesteringer gennem de seneste år. Bare de seneste 12 måneder er kursen steget med ikke mindre end 142 procent. Selskabet har ekstra mange nyudviklinger på tegnebrættet i 2017, og aktieanalytiker Torben Udsen ser en opjustering i horisonten, men er det nok til, at kursen kan fortsætte den ekstreme udvikling?
"GomSpace er blandt pionererne inden for nanosatellitter og en ledende nicheaktør i dette nye marked med enorme vækstmuligheder," skriver analytiker John Stihøj. | Foto: GomSpace
12. april 2017 kl. 08.16
Analyse: For ni måneder siden gik det lille nordjyske selskab GomSpace på børsen i Sverige. Siden da er det gået stærkt. Rigtig stærkt endda. Store ordrer er kommet i hus. Antallet af medarbejdere udvides i et hæsblæsende tempo. Og aktiekursen er steget fra 12,50 til nu 57. Forleden udvidede GomSpace så aktiekapitalen med 95 millioner svenske kroner, som udelukkende kom fra store institutionelle investorer. Hvad betyder det alt sammen for selskabet? Er GomSpace stadig en god investering? Det giver John Stihøj fra Aktieinfo et bud på.
Roblon har for nyligt gennemført to handler, som understreger, at selskabet tager den femårige strategiplan fra 2016 meget seriøst. | Foto: Roblon
12. april 2017 kl. 00.00
Analyse: Den nordjyske kabelvirksomhed Roblon har de seneste år levet en skuffende tilværelse uden nævneværdig vækst i omsætningen. Det ser dog ud til at ændre sig ganske markant nu, vurderer analytiker Bruno Japp.
07. april 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske software-aktie SimCorp har gennem hele 2016 været ude af stand til at passere den kurstop, som aktien satte i december 2015. Men selskabets årsregnskab for 2016 kan meget vel blive starten på næste skridt opad for SimCorp, vurderer analytiker Bruno Japp. Se her, hvor stort et skridt opad du kan se frem til.
Schouw & Co.'s sjette forretningsben bliver Borg Automotive, der producerer refabrikerede autokomponenter. | Foto: Borg Automotive
31. marts 2017 kl. 02.02
Analyse: Konglomerat Schouw & Co fortsætter sine opkøb, men nu begynder forretningen at nå en grænse på det ledelsesmæssige område. Til gengæld er pengekassen fortsat stor nok til opkøb. Men ønsker ledelsen at fortsætte rækken af opkøb? Og er der udsigt til, at aktiekursen fortsætter sin markante optur? Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev har talt med Schouw & Co. og kommer med et bud.
Foto: NKT
24. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Investorerne var bestemt ikke tilfredse med, at opsplitningen i NKT blev udskudt til senere i år. Aktien er op mod ti procent nede i forhold til kursen før regnskabet, og det betyder, at der igen kan være et kurspotentiale i aktien henover opsplitningen, vurderer analytiker Steen Albrechtsen. Se her, hvor stort et potentiale du kan forvente.
Foto: Dong Energy
17. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Efter danmarkshistoriens største børsintroduktion i juni sidste år er det nu blevet hverdag for den danske energiaktie - og ikke på den dårlige måde. Dong kunne fremvise et særdeles stærkt regnskab for 2016, båret af den solide havmølle-forretning, og aktiekursen har faktisk udviklet sig bedre end markedet. Men der er skyer i horisonten.
Foto: Sanistål
17. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Sanistål glædede aktionærerne med et afkast på hele 41 procent i 2016, men lykkerusen endte brat, da selskabet fremlagde et årsregnskab for 2016, der fik aktiekursen til at falde seks procent på bare to dage. Er det et tegn på, at succeshistorien er slut? Ikke nødvendigvis, mener analytiker Bruno Japp. Se her hvorfor.
Gabriel Holding har hovedkontor i Aalborg. Selskabet producerer tekstiler til møbler. Cirka 90 procent af firmaets omsætning hentes ved eksport af tekstiler. Foto: Gabriel Holding
10. marts 2017 kl. 10.21
Analyse: Aktiekursen for den nordjyske tekstilproducent Gabriel har ikke fået gavn af den generelt positive stemning på aktiemarkedet det seneste halve år. Tværtimod. Men det må skyldes, at investorerne lægger for meget vægt på ledelsens kortsigtede forventninger. Det vurderer aktieanalytiker Bruno Japp, som ser en markant højere vækst i indtjeningen det kommende år. Læs her, hvor stort potentiale i aktien han ser.
"Målt på "kurs/indre værdi"-nøgletallet handler Jyske Bank fortsat med en rabat i forhold til de store konkurrenter i Danmark," vurderer analytiker Steen Albrechtsen. | Foto: Jyske Bank
03. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Bedre tider i landbruget luner i Jyske Banks årsregnskab. Alligevel er bankens udmeldinger for 2017 forsigtige, og udbyttet fastholdes på 5,25 kroner – betydeligt lavere end hos de fleste konkurrenter. Er det et faresignal? Nej, vurderer analytiker Steen Albrechtsen, der endda mener, at du kan gøre et godt køb i Jyske Bank lige nu. Se her hvorfor.
24. februar 2017 kl. 11.48
Analyse: Storsællerten Darzalex kan opnå Blockbuster-status allerede i år med et forventet salg på over én milliard dollar. Denne milepæl opnås på meget kort tid, da produktet først blev godkendt i USA i slutningen af 2015. Pipelinen ser meget lovende ud. Det store spørgsmål er, hvad et sådant selskab skal koste – er 86 milliarder kroner en fair value? Er vi kommet for højt op i kurs, eller er der mere at hente i de kommende år?
24. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Både FLSmidths omsætning og indtjening fortsatte ned ad bakke i 2016, men alligevel udløste selskabets årsregnskab for 2016 en kursstigning på 12 procent i løbet af kun to dage. Det giver langt bedre mening, end det umiddelbart ser ud til.
Pandora forventer, at omsætningen i 2017 vil vokse med hele 13-18 procent til 23-24 milliarder kroner. | Foto: Pandora
17. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Selv om Pandora igen i regnskabet for 2016 kunne fremvise vækstrater, som mange andre virksomheder kun kan drømme om, var investorerne tydeligvis ikke tilfredse - og de sendte kursen ned med næsten syv procent på regnskabsdagen. Analytiker Steen Albrechtsen ser dog anderledes positivt på den danske smykkeaktie.
"Vi forventer at færdiggøre integrationen og fortsætte med at vinde markedsandele i 2017 og derved skabe vækst i indtjeningen på 21 – 29 procent," siger DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen.
17. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Allerede et år efter købet af UTi Worldwide er fusionen ved at være på plads. Nu kan DSV - med tunede hestekræfter - fokusere på at vinde markedsandele og skabe vækst. Alt lyder lovende. Men kan du som investor sætte næsen op efter yderligere fremgang i en aktie, der på tre år er steget mere end 100 procent?
Ringkjøbing Landbobanks årsregnskab var væsentligt bedre end de oprindelige forventninger - og endda bedre end de opjusterede forventninger.
13. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobanks netop aflagte årsregnskab for 2016 fortæller om det bedste resultat i banken historie. Men vil successen i regnskabet smitte af på aktiekursen - der er steget hele 500 procent på bare seks år - eller har aktien nået sit fulde potentiale? Analytiker Bruno Japp giver dig indblik her.
03. februar 2017 kl. 11.50
Analyse: Ambu har gang på gang overrasket positivt og været en guldrandet investering. Den største fejl, investorerne har kunne gøre gennem de senere år, har været at sælge aktien. Men hvad er ”hemmeligheden” i denne stærke forretningsmodel, og er der stadig et attraktivt potentiale i aktien?
03. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Problemer hos storkunden Novo Nordisk sætter væksten under pres hos it-selskabet NNIT. Alligevel mener analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, at NNIT-aktien er et godt køb de næste par måneder. Se her hvorfor.
27. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Da Tryg fremlagde årsregnskab i sidste uge, overraskede forsikringskæmpen ved at sløjfe aktietilbagekøbsprogrammet og i stedet gå "all in" på udbytter, når der skal sendes overskud retur til aktionærerne. Men er den byttehandel positiv eller negativ for dig som investor? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
21. januar 2017 kl. 06.22
Analyse: Vestas fremlægger regnskab den 8. februar, og det er allerede nu tydeligt, at det er et rekordregnskab, der venter. Men gør det Vestas til en attraktiv investering lige nu? Perioden frem til 2020 ser umiddelbart lys ud, mener John Stihøj. Men usikkerhedsfaktorerne lurer i kulissen.
20. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Per Aarsleffs årsregnskab ligner umiddelbart en mindre katastrofe med 17 procent tilbagegang på bundlinjen. Aktiekursen bekræfter ulykkerne - med et fald på 15 procent i løbet af 2016. Men den konklusion er forkert, vurderer analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev.
13. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev har taget et kig ind i 2017 og spottet tre danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: cBrain
13. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: 2016 blev et begivenhedsrigt år for cBrain. De første ordrer på det engelske marked blev fulgt op af en tysk ordre - og i december lykkedes det desuden at få foden indenfor på det enorme amerikanske marked. Men kan potentialet berettige til en price/earnings på hele 70?
Novo Nordisk er lukrativt placeret i en fantastisk niche med evigt voksende efterspørgsel på diabetesmedicin. Alligevel er aktien historisk billig med den aktuelle kurs på 259 kroner. Foto: Novo Nordisk
06. januar 2017 kl. 14.06
Analyse: Novo Nordisk har i årtier været guld værd for investorerne, men i 2016 gik insulingiganten sukkerkold og måtte nedjustere to gange. Er det begyndelsen på enden, eller vil patienten rejse sig fra sengen og genoptage kursridtet mod nye højder?
Optimismen hos Pandora er intakt. Seneste regnskab viste god salgsvækst i Sydeuropa, Asien og Stillehavsområdet, og aktuelt er smykkekoncernen i gang med at udvide produktionen i Thailand. Foto: Pandora.
06. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Pandora er år efter år buldret frem på både salg og overskudsgrad, og 2016 har ikke været nogen undtagelse. Alligevel viser investorerne spirende tvivl. Se her, om John Stihøj deler tvivlen – eller om han vurderer, at selskabet kan holde fremgangen i 2017 og dermed give den udfordrede aktiekurs medvind.
22. december 2016 kl. 19.43
Analyse: Tivoli har haft et overraskende godt resultat i 2016. Det lover godt for de kommende år. Men aktien er steget 36 procent i år. Derfor er det oplagte spørgsmål: Er Tivoli-aktien et godt køb lige nu?
SP Group er vokset betydeligt i både omsætning og indtjening i 2016 - uden at øge selskabets gæld. Tværtimod. Foto: SP Group
16. december 2016 kl. 16.16
Analyse: SP Group har været en af de bedste investeringer i 2016 med en kursstigning på 76 procent, men stigningen gik i stå ved starten på 2. halvår. Betyder denne kraftige kursstigning, at SP Group nu er overvurderet?
14. december 2016 kl. 14.00
Analyse: I december 2015, 35 år efter sin børsnotering, blev Brdr. Hartmann optaget i Nasdaq OMX Københavns Mid Cap indeks. Men trods sin lange børshistorie og sin status som mellemstor aktie er Brdr. Hartmann - eller blot Hartmann - ukendt for mange. Det er synd, fordi aktien er faktisk interessant for den langsigtede investor.
Coloplast opererer inden for fire hovedområder: Stomiprodukter, urologiprodukter og kontinensprodukter samt hud- og sårplejeprodukter. Foto: Coloplast
05. december 2016 kl. 11.38
Analyse: Den tid, hvor Coloplast var en højt værdiansat vækstaktie nærmer sig nu bunden. Et fortsat fald vil ikke være rimeligt, skriver Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev, som nu ser større potentiale end risiko i aktien. Men hvor stort er potentialet?
Fokus er flyttet fra toplinje til bundlinje. Hvad betyder det for investorerne på kort og lang sigt? Foto: Rockwool
02. december 2016 kl. 14.14
Analyse: Rockwool har succes med en treårsplan, der sætter fokus på at optimere virksomheden og reducere omkostningerne. Men den realiserede fremgang på indtjeningssiden er allerede indregnet i aktiekursen, og det store potentiale i aktien udløses først, når der igen fokuseres på vækst i omsætningen.
Opticon Opn er William Demants bud på, hvordan fremtidens høreapparat skal fungere. Nu er spørgsmålet, om kunderne er enige.  Foto: William Demant
25. november 2016 kl. 11.03
Analyse: Efteråret har skabt usikkerhed hos investorerne om, hvorvidt salget af WDH’s nye produkt, Oticon Opn, lever op til markedets forventninger. Et ringe oplysningsniveau fra WDH betyder, at usikkerhed vil presse WDH’s aktiekurs indtil årsregnskabet 2016.
Skako har hovedkontor i Faaborg og fremstiller produkter i to store grupper: 1. maskiner og styringsanlæg til betonfremstilling, og 2. vibrationsudstyr til metal- og bilindustrien samt mineudstyr til udvinding af blandt andet fosfat. Foto: Skako
24. november 2016 kl. 16.08
Analyse: Efter en længere årrække med krise i Skako er aktiekursen indenfor det seneste år tredoblet fra kurs 35 til kurs 106. Spørgsmålet er nu, om selskabet har gjort sig fortjent til denne udvikling - og om der er mere potentiale tilbage i aktien.
Vestas er kommet i modvind efter det amerikanske præsidentvalg. Spørgsmålet er, om det gør aktien mere attraktiv.
18. november 2016 kl. 16.32
Analyse: Vestas aflagde et fremragende regnskab, men det blev alligevel ingen glædens dag for aktionærerne, som også blev knock-outet af Trumps valgsejr. Det resulterede i et kursfald på 15-20%. Var det en overreaktion?
Bankerne klarer sig efter omstændighederne godt, og hvis nogle få afgørende forhold i omverdenen ændrer sig, kan bankerne blive blandt aktiemarkedets vindere. Foto: Colourbox
18. november 2016 kl. 15.38
Analyse: Bankaktierne har en tendens til at flyve under investorernes radar. De opfattes som lidt kedelige i forhold til stort set alle andre brancher, erindringerne om finanskrisen lurer stadig i baghovedet, og toplinjevæksten har været sølle eller ikke-eksisterende i mange år. Læs Steen Andersen analyse af seks danske banker og find ud af, hvilke af dem der er mest interessante som investering.
ISS fremlagde onsdag den 2. november regnskab, og her så vi, hvad markedet i stor stil har set i andre aktier: usikkerhed omkring væksten. Markedet reagerede prompte. Foto: ISS
11. november 2016 kl. 13.47
Analyse: Et ekstraordinært udbytte på 4 kr. per aktie kunne ikke afbøde markedets skuffelse over en marginal justering af skønnet for den fremtidige vækst.
11. november 2016 kl. 11.35
Analyse: Salgsvækst på 90 procent for fem nye produkter. Omvendt sker salgs­nedgangen i to gamle produkter langsomt. Selskabets afhængighed af medicin mod depression reduceres derfor gradvis. Lau Svenssen giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud for Lundbeck.
Royal Unibrew er Danmarks og Skandinaviens næststørste bryggeri. Aktiekursen er siden 2005 steget fra 5 kroner til over 300 kroner. Foto: Royal Unibrew.
04. november 2016 kl. 10.57
Analyse: Royal Unibrew har siden 2009 foretaget en bemær­kelses­værdig rejse fra at være en virksomhed på gravens rand til at blive en del af børsens large cap-indeks med jævnlige opjusteringer som ét af sine kendetegn. Er kursen kommet for højt op?
Man skal helt tilbage til foråret 2014 for at finde lige så lave kurser for Novozymes som nu for tiden. Spørgsmålet er, om den lave pris gør aktien til et godt tilbud. Foto: Novozymes.
03. november 2016 kl. 13.18
Analyse: De to Novo-aktier har på mærkelig vis fulgt hinanden godt det sidste lange stykke tid. I det lys er det ikke overraskende, at Novozymes ligesom Novo Nordisk er løbet ind i heftig modvind, og for tredje gang i år måtte nedjustere. Hvor skal kursen hen?
28. oktober 2016 kl. 12.13
Analyse: Det tog omtrent et års tid for Danske Bank-aktien at komme tilbage over den psykologiske kursgrænse på 200. Sidste gang toppede den ved 220 i dagene forud for mini­krakket på børserne den 24. august 2015. Hvad er udsigten nu?
Det går godt med forretningen hos Københavns Lufthavne. Men som privat investor skal du kende til nogle ret specielle forhold, der gemmer sig bag aktien. Foto: Ernst Tobisch, Københavns Lufthavne
21. oktober 2016 kl. 13.57
Analyse: En forretning med vækst, stabilitet - og som ovenikøbet er statsbeskyttet - burde være enhver investors drøm. På mange områder falder Københavns Lufthavne i den kategori. Der er dog et lille, meget væsentligt MEN.
Roblon er nok bedst kendt for deres produktion af reb, men fremstiller også fiberkomponenter og maskiner til produktion af kabler, reb, udstyr til offshore-industrien samt led- og fiberbelysning. Foto: Roblon
14. oktober 2016 kl. 11.08
Analyse: Roblon følger større selskaber som NKT og A.P. Møller-Mærsk med en opstramning af koncernstrukturen. En ambitiøs målsætning for de næste fem års vækst kan begrunde den aktuelle høje værdiansættelse.
Topdanmark prioriterer lønsomhed højere end vækst. Den forsigtige strategi bidrager til, at virksomheden i perioder med finansiel uro har klaret sig bedre end det generelle aktiemarked. Foto: Topdanmark
13. oktober 2016 kl. 10.54
Analyse: Forsikringsselskaberne er blandt aktiemarkedets stille eksistenser. På det seneste har det næststørste af de danske forsikringsselskaber, Topdanmark, dog trukket overskrifter i kølvandet på et overtagelsestilbud fra storaktionæren, finske Sampo.
Schouw & Co. er et konglomerat med en portefølje primært bestående af danske industrivirksomheder
07. oktober 2016 kl. 13.48
Analyse: For tiden kræver investorerne, at virksomhederne fokuserer på kerneforretning og opsplitning af koncerner. Og virksomhederne prøver at følge med. Men ikke Schouw & co. Her holder man fast ved konglomeratet og dets fordele.
30. september 2016 kl. 12.46
Analyse: Flügger har gennem de senere år stået over for udfordringer, som har tæret på selskabets omdømme i investorkredse. Uro i ledelsen, kæmpetab på nyt it-system og slingrekurs i fremtidsforventningerne er nogle af forklaringerne på, hvorfor Flügger langt fra har været en guldrandet investering. Torben Udsen mener ikke, det vender lige med det første. Læs her hvorfor.
CBrain leverer softwareløsninger i form af kunderelationssystemer samt arkiv- og sagsbehandlingssystemer til et bredt udvalg af virksomheder og organisationer i både den private og offentlige sektor. Foto: Cbrain
29. september 2016 kl. 12.52
Analyse: Det er ikke alle indberetningspligtige nyheder, der skal meddeles via Nasdaq OMX, og derfor har nogle investorer muligvis overset en professionel investors indkøb af 1,1 procent af cBrain. Steen Albrechtsen fra AktieUgebrevet analyserer aktien.
TK Development udvikler fast ejendom i form af shoppingcentre, domicilbygninger, boliger med videre i Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet. Foto: TK Development
16. september 2016 kl. 09.54
Analyse: TK Development fastlagde i december 2015 en række strategiske mål og tiltag frem mod 2018/19. Planen er, at TK Development med årene udelukkende skal beskæftige sig med ejendomsudvikling. Læs hvorfor Torben Udsen anbefaler en ”køb og behold strategi” for aktien.
Frem til den 26. september udbydes aktier i Nets til kurs 130-160 kroner. Er prisintervallet sat for højt i forhold til de mange risikofaktorer? Foto: Nets
15. september 2016 kl. 14.55
Analyse: Prisen for aktier i Nets forekommer at være lidt for høj, men der kan være en kortsigtet gevinst ved at deltage i børsnoteringen, konkluderer John Stihøj i denne uvildige analyse til medlemmerne af Dansk Aktionærforening. På længere sigt er han dog meget forbeholden overfor Nets som investering.
Gennem mere end 170 år har det schweiziske firma Lindt & Sprüngli fremstillet chokoladeprodukter i de øvre prisklasser. Foto: Lindt & Sprüngli
09. september 2016 kl. 10.58
Analyse: Selv i en usikker verden spiser vi chokolade – helst af god kvalitet og gerne den ”sunde” mørke chokolade. Markedet for chokolade er derfor meget stabilt og vokser op mod to procent om året. Lindt & Sprüngli fremstiller chokolade af højeste kvalitet, og virksomheden er langt bedre til at tjene penge end konkurrenterne.
Med cirka 500 millioner brugere er Activision Blizzard verdens største uafhængige spiludbyder. Forretningsmodellen er stærk og genererer en flot fri pengestrøm. Foto: Activision Blizzard
02. september 2016 kl. 09.55
Analyse: Markedet for digitale spil vokser 6-8 procent om året, og med Activision Blizzard får du adgang til det hurtigst voksende segment inden for spilindustrien, nemlig spil på mobilen.
01. september 2016 kl. 13.54
Analyse: Genmab-aktien har i 2016 frem til regnskabet den 9. august haft en flot stigning på 30 procent. Herefter er kursen faldet støt med 10 procent. Læs om Helge Larsen mener, at det er nu, du skal købe, eller om du skal vente på bedre tider.
25. august 2016 kl. 12.39
Analyse: Carlsbergs nye strategi ”Sail22” blev lanceret i marts, og allerede nu kan vi så småt effekten i regnskaberne. Halvårsregnskabet viser, at Carlsberg er blevet bedre til at tjene penge. Betyder det, at aktien er blevet et godt køb? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev Finans sit svar på her.
Pandora meddeler i regnskabet, at der oprettes endnu flere konceptbutikker i 2016. Det er en vigtig information, mener Steen Albrechtsen fra AktieUgeBrevet. Foto: Pandora
19. august 2016 kl. 14.34
Analyse: Pandora-aktien faldt med 6-7 procent lige efter præsentationen af det seneste regnskab. Det var en overreaktion, mener Steen Albrechtsen fra AktieUgebrevet. Se her, hvor stort potentiale, han ser i Pandora.
Vestas tjener de fleste af sine penge på at sælge vindmøller, men kontrakter på at servicere opsatte møller skæpper også godt i kassen. Foto: Vestas
11. august 2016 kl. 15.37
Analyse: Du kan godt forberede dig på vold­somme udsving, når Vestas kommer med halvårsregnskab den 18. august. De tårnhøje forventninger til selskabet kan sagtens sende kursene nede - selv hvis regnskabet ser fint ud.
Chr. Hansen er en af verdens største producenter af naturlige farvestoffer og enzymer til fødevarer. Foto: chr-hansen.com
11. august 2016 kl. 10.48
Analyse: Chr. Hansen faldt på kort sigt kraftigt efter regnskabet for tredje kvartal, men overordnet set fastholder aktien sin sidelæns bevægelse i kursintervallet 395-445. Kan du forvente, at det fortsætter frem til årsregnskabet den 26. oktober?
Harboes Bryggeri A/S producerer øl, sodavand, energidrikke og lignende under egne varemærker og som private label
03. august 2016 kl. 21.00
Analyse: Under Brexit-krisen har aktien i Harboes Bryggeri klaret sig flot og stabilt, og det netop aflagte årsregnskab indeholdt en godt skjult opjustering af de finansielle målsætninger.
Lakseselskaberne har hidtil været prissat som råvareaktier. Den opfattelse er i høj grad ved at ændre sig, for prisen på råvaren laks er langt mere stabil. Foto: Bakkafrost.
28. juni 2016 kl. 16.24
Analyse: SEKTORANALYSE: Efterspørgslen på laks er stor, og produktionen kan ikke følge med, så kiloprisen bliver ved med at stige. Selv om aktierne i sektoren er steget markant, vil lakseindustrien også de næste to-tre år være et rimelig sikkert sted at investere.
I DSV’s fremtidige nøgletal tages ikke tilstrækkelig hensyn til, at omkostningerne ved DSV’s integration af UTi Worldwide kun er midlertidige. Foto: DSV
28. juni 2016 kl. 11.55
Analyse: Et kvartalsregnskab, hvor bundlinjeresultatet er 45 procent ringere end i samme periode sidste år, vil normalt være meget problematisk. Men for DSV er der en naturlig forklaring på resultatet.
24. juni 2016 kl. 15.01
Analyse: Månedens investeringsforening kan være attraktiv, hvis du følger de almindelige investeringsråd og placerer nogle midler i obligationer for at mindske din overordnede risiko for tab.
Motor Oil er et mellemstort europæisk raffinaderi med lagerkapacitet på 2,5 millioner kubikmeter og et årligt salg på cirka 13 millioner kubikmeter olieprodukter.
24. juni 2016 kl. 12.41
Analyse: Dette græske raffinaderi har en flot historik og branchens højeste forrentning af egenkapitalen. Alligevel handles aktien med markant rabat i forhold til sammenlignelige konkurrenter.
24. juni 2016 kl. 00.00
Analyse: Google er en magtfaktor på internettet og i den globale annonceverden. Selskabet tjener masser af penge og har høj vækst, hvilket formentlig fortsætter. Men der er trusler, og prisen er høj ... måske for høj?
Ambus styrke er at udvikle engangsprodukter til hospitaler og redningstjenester
23. juni 2016 kl. 17.12
Analyse: AMBU opererer i et marked med udpræget strukturel vækst - og ledelsen kan omsætte mulighederne i markedet til stabil indtjening. Desuden skaber det nye, banebrydende produkt aScope grobund for en helt ny indtjeningsplatform. Firmaet er med andre ord interessant for den langsigtede investor. Men er prisen for høj?
GN Store Nords Resound-division har haft en god start på året. Det tyder på, at forventningen om en organisk vækst på 6 procent for hele 2016 bestemt er indenfor rækkevidde.
17. juni 2016 kl. 12.09
Analyse: Høreapparatdivisionen i GN Store Nord, ReSound, fortsætter sin flotte fremgang med endnu et imponerede kvartal. Net-com kan ikke helt kan følge trop.
07. juni 2016 kl. 16.42
Analyse: NNIT havde 1 års fødsels­dag som selv­stændigt børsnoteret selskab i marts. Efter mange måneders stilstand er kursen især den seneste måned steget voldsomt. Er aktien stadig pengene værd?
02. juni 2016 kl. 18.01
Analyse: Ny direktør tager stafetten op i RTX og skal finde nye potentialer i et ellers meget succesfuldt selskab. I 2013 og 2014 har RTX leveret imponerende afkast til aktionærerne. I 2015 og år til dato har kursen dog svinget indenfor samme interval. Regnskabstallene og forventningerne indikerer imidlertid et stort potentiale. Læs hvorfor Torben Udsen mener, at ventetiden kan være godt givet ud.
Lauritz.com har et stærkt brand i Norden, men hvis indtjeningen skal op, er det nødvendigt med øget omsætning. Foto: Lauritz.com
01. juni 2016 kl. 15.48
Analyse: Med den kommende børsnotering vil Lauritz.com polstre sig til vækst via internationalisering. Men hvorfor sælger storaktionæren ud, hvis han tror på, at Lauritz.com går i en lys fremtid i møde? Det primære formål med børsnoteringen synes snarere at være en tiltrængt styrkelse af kapitalgrundlaget.
30. maj 2016 kl. 13.12
Analyse: Dongs indtjening har været påvirket af store udsving og nedskrivninger, og det er svært at sætte en pris på selskabet, vurderer Aktieinfo. Udbudsmaterialet indeholder ingen forklaring på, hvorfor aktien skal prissættes så højt. Potentialet for vækst findes i havvindmøller, og det kræver statslige støtteordninger.
25. maj 2016 kl. 15.50
Analyse: Omsætningen vokser ikke i samme tempo som før. Selskabet mister derfor momentum, og Apple er på vej til at blive en valueaktie i stedet for en vækstaktie. Relativt set er aktien billig, hvilket åbenbart også er forklaringen på Warren Buffets overraskende køb.
20. maj 2016 kl. 10.11
Analyse: Efter en længere årrække i dyb krise er det lykkedes H+H International at lave en vellykket turnaround. I 2015 gennemførte selskabet opkøb i Polen på fordelagtige vilkår. Effekten af dette ses allerede nu og der er mulighed for prisstigninger som kan øge lønsomheden. Læs hvorfor Torben Udsen mener aktien er et godt køb for den langsigtede investor.
19. maj 2016 kl. 14.14
Analyse: Flybranchen er lidt af et minefelt at gå ind i. Men der findes faktisk selskaber, du kan tjene gode penge på. Du skal blot holde dig til lavprisselskaber med sunde overskudsgrader.
12. maj 2016 kl. 14.35
Analyse: A.P. Møller - Mærsk er i modvind på snart sagt alle fronter. Regnskabet for første kvartal var svagt og 2016 bliver et udfordrende år med uhørt lavt overskud. Skal du slå til nu eller vente til bølgerne har lagt sig?
03. maj 2016 kl. 12.40
Analyse: Investorerne har genvundet tilliden til Novozymes. Med et næsten håndfast løfte om pæne væksttal for 2. kvartal, så investorerne igennem fingre med at 1. kvartal skuffede lidt. Men kan den høje pris forsvares?
27. april 2016 kl. 15.35
Analyse: ANALYSE: Rockwool har løst problemerne i USA, mens salget i Rusland går tilbage. Asien er udset som det næste vækst­marked. Virksomheden har brugt de hårde år på at stramme op internt. Så fremtiden ser lys ud. Eller gør den?
21. april 2016 kl. 09.49
Analyse: Arkil har opnået markant vækst de senere år. 2015 kunne være blevet det bedste år siden 2008, hvis det ikke havde været for nogle uheldige omstændigheder med broprojekter. Arkil har lært lektien og strammer op på risikostyringen.
20. april 2016 kl. 10.28
Analyse: Forsikringskoncernen Trygs regnskab for 1. kvartal og den efterfølgende telefonkonference understregede tydeligt den præcise og enkle investeringscase, som en aktieinvestering i koncernen er lige nu. Det er en stabil og obligations-lignende investering med et gradvist stigende udbytte.
14. april 2016 kl. 13.36
Analyse: Automotive og ICEpower er solgt fra. Nu er alt orienteret mod forbrugerne. TV skal hjælpes ud af omkostningsklemmen af en aftale med LG Electronics. Audio er i centrum med nye produkter. Et salg af hele virksomheden til Sparkle Roll bliver ikke til noget.
13. april 2016 kl. 11.52
Analyse: Jyske Bank har været på storindkøb i Nordjyske Bank og sidder nu på mere end en tredjedel af aktierne. Handler det kun om at benytte den lave pris til at forbedre en attraktiv investering - eller ligger der mere bag?
04. april 2016 kl. 10.47
Analyse: Matas har de seneste år været en stabil forretning, men kan den nye konkurrent Normal rykke ved det billede med billige skønhedsprodukter?
23. marts 2016 kl. 11.46
Analyse: Brugen af selskabets teknologi til vacciner udvides med flere samarbejdsaftaler. For PROSTVAC mod prostatakræft ventes afgørende data i 2016 og 2017. Selv om biotekaktier altid er forbundet med høj risiko, ser John Stihøj potentiale for yderligere fremgang i aktiekursen.
IT-konsulentvirksomheden Columbus har lagt en ny strategi for perioden frem mod 2020.
22. marts 2016 kl. 08.58
Analyse: interesse fra institutionelle investorer kan være med til at løfte kursen. Samtiden har virksomheden stærkt profitabel egen-software og en yderst rimelig værdiansættelse. Er det nu, du skal hoppe på Columbus-toget?
Scandinavian Tobacco Group har haft en sløv start på børsen. Er der alligevel grund til at overveje den til porteføljen?
18. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Tobakskæmpen har haft en mildest talt sløj start på børsen. Der er ikke videre gang i salget, og emissionsbankerne har holdt sig tilbage med at gøre brug af overallokeringsretten. Nu er der aflagt regnskab. Kommer der mere damp på piben i den kommende tid?
18. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Et opbrud blandt kunderne i Nykredit kan betyde ekstra vækst i Jyske Bank. Måske er det tid til at få den jyske aktie på gaflen nu?
Alm. Brands domicil. Foto: Alm. Brand
11. marts 2016 kl. 10.56
Analyse: Alm. Brand koncernen fik i 2015 et meget tilfredsstillende resultat af sine aktiviteter med forsikring og pension. Aktiekursen steg i 2015 med 48 procent, men er år til dato faldet tilbage med 4,5 procent. Banken giver stadig store tab. På trods af dette skrues der voldsomt op for udbyttet. Er det mon tiden at sælge sine aktier, når udbyttet er afregnet?
Foto G4S
04. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Aktierne i sikrings- og servicekoncernen G4S flirter i øjeblikket med kurser, som ikke er set siden finanskrisen i 2009. Det er et voldsomt fald, siden aktien nåede rekordniveauet omkring 32 i april 2015. Er det tid til at sælge?
Foto Sanistål
26. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Den dramatiske føljeton med Brdr. A & O Johansen er afsluttet, og Sanistål har dermed rystet finanskrisen af sig. Gemmer der sig så en god købsmulighed i aktien?
Warren Buffet er den ene af hovedkræfterne i  Berkshire Hathaway. Foto: Asa mathat/Fortune MPW
25. februar 2016 kl. 13.46
Analyse: Aktiemarkedet kan være et noget nervepirrende bekendtskab. Det har de seneste år og måneders enorme kursudsving illustreret på ubarmhjertig vis. Det gode råd om at sprede sin risiko er mere relevant end nogensinde. Berkshire Hathaway er risikospredning i én fondskode, der tillige tilbyder et attraktivt langsigtet afkast og partnerskab med én af den finansielle sektors mest succesfulde investorer.
Foto Solar
23. februar 2016 kl. 12.33
Analyse: I 2015 opnåede Solar det bedste driftsresultat i fem år. Ledelsen stiller dog ikke de store forventninger i udsigt for 2016, men til gengæld udbetales et større udbytte. Men kan der alligevel ske opjusteringer? OG vil et køb så være en adgangsbillet til et eventuelt kursløft?
19. februar 2016 kl. 17.16
Analyse: Autoliv har siden 1997 vist, at de har været i stand til at genere stabil og høj salgsvækst, som har været højere end konkurrenternes. På trods af dette er nettoresultatet faldet med fem procent i de seneste par som følge af højere skatter, øget omkostninger til ekspansion på det kinesiske marked og udvikling af nye teknologier inden for aktiv sikkerhed til biler. Er det det rigtige tidspunkt for køb nu?
Foto: GN Store Nord
17. februar 2016 kl. 14.43
Analyse: Sidste fredag aflagde GN Store Nord regnskab, og 2015 endte som forventet. Nu kan ledelsen geare op efter en masse bøvl i det forgangne år. Der er sluttet fred med William Demant. Kræfterne i de to divisioner koordineres fremover. Kunden skal i centrum for nye produkter, og salget skal udrulles endnu mere effektivt.
17. februar 2016 kl. 10.19
Analyse: Aktien har taget et kursdyk efter regnskabsaflæggelsen i januar, men betyder det, at den ikke længere er købsværdig?
12. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Hvordan står det til med Danske Bank? Bankgiganten har lige aflagt regnskab, men er det gået som forventet eller endda bedre?
10. februar 2016 kl. 15.24
Analyse: Rekordregnskabet blev på børsen ”honoreret” med et stort kursfald, hvilket giver mulighed for nye køb i aktien. Novo Nordisk er og forbliver en branchevinder.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 1): Fragtraterne er de absolut laveste i over 30 år, og alle selskaber i tørlastbranchen styrtbløder. Det kan være en unik købsmulighed for den risikovillige investor. For før eller siden må raterne nødvendigvis normaliseres, og kurserne på udvalgte aktier vil formentlig 10- eller 20-dobles undervejs.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 2): Få overblik over spillerne i den hårdt plagede tørlastbranche. Måske kan den risikovillige investor finde et sandt røverkøb blandt de 12 selskaber.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Bulk-markedet er i dyb krise. Aktiviteten reduceres og koncentreres. Produkttankerne tjener et godt overskud hjem og sikrer økonomien. Det giver rederiet kræfter til at holde ud i bulk og vente på et opsving. 2016 bliver et hårdt år.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Positiv effekt af lavere udgift til brændstof og besparelser sikrede en flot indtjening i fjerde kvartal og dermed samlet for 2014/2015. Indtjeningen kan blive fordoblet i 2015/2016.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Reckitt Benckiser er et kvalitetsselskab, der med sin defensive karakter kan stabilisere afkastet i en aktieportefølje i perioder med uro og usikker makroøkonomi. Samtidig har en dygtig ledelse skabt en velsmurt vækstmaskine, der kontinuerligt skaber værdi for aktionærerne.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Det danske small cap-segment kan være en vanskelig størrelse at investere i, men BIL Danmark gør det fortsat fremragende inden for dette segment, og beviser i høj grad, at kendskab til ledelse og selskaber i mange tilfælde betaler sig i et marked, der endnu ikke regnes for helt efficient,
04. februar 2016 kl. 11.16
Analyse: Nordea har nettop aflagt regnskab, og fremtiden byder på nye initiativer.Blandt andet en ny udbyttepolitik, som sigter mod at forhøje udbyttet hvert år.
29. januar 2016 kl. 15.31
Analyse: Scandinavian Tobacco Group har en stærk stilling i en perifer del af tobaksindustrien. Der er udsigt til stigende indtjening og opkøb af konkurrenter i de kommende år for at få vækst på emerging markets.
Foto: Novozymes
29. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Novozymes årsregnskab bød på en nedjustering af vækstmålene, og investorerne sendte aktien i frit fald. Økonomisk Ugebrev har tidligere anbefalet at købe Novozymes ved kursfald – men denne gang blinker den røde advarselslampe.
22. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Opjusterede forventninger til den organiske vækst og et amerikansk opkøb. Det har ikke skortet på positive nyheder fra Chr. Hansen den seneste tid. Alligevel råber Økonomisk Ugebrev vagt i gevær. Se her hvorfor.
22. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Rockwool-aktien er faldet mere end ti procent siden slutningen af november. Alligevel ser analytiker Michelle Nørgaard aktuelt en oplagt købsmulighed. Aftagende konkurrence og øget efterspørgsel kan give aktien en gylden fremtid.
15. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Per Aarsleff-aktien tordnede hele 14 procent ned ovenpå årsregnskabet sidst i december. Betyder det, at den østjyske succeshistorie har nået enden - eller var faldet bare en kortsigtet overreaktion? Økonomisk Ugebrev giver deres bud.
15. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Mod slutningen af 2015 kom der igen fokus på cBrain, der siden starten af november 2015 og frem til dags dato er steget knap 150 procent. Torben Udsen ser i denne analyse på begivenhederne, der danner på baggrunden for den kraftig fremgang. Er en kurs på 60 kroner rimelig?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Gældsbyrden skal nedbringes. Det truer et højt udbytte, som er ideen i aktien for investorerne. Løsningen på dette dilemma bliver kernepunktet i en ny strategiplan. Vækst i forretningen må være vejen frem. Men kan og tør ledelsen tage fat?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Det dominerende amerikanske godsjernbaneselskab Union Pacifics aktier er faldet 34 procent i år. Har det gjort selskabet til en attraktiv investering?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Hvis man ønsker aktiv forvaltning med en god historik, så er BLS Invest Globale Aktier et godt bud. Afdelingen giver et årligt merafkast på 3,9 procent pr. år efter omkostninger, siden den blev oprettet i 2008.
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Der bliver flere og flere diabetikere, og danske Novo Nordisk har nogle af verdens bedste produkter. Men hvor går udviklingen hen, hvem er egentlig Novos hårdeste konkurrenter, og kan Novo bevare den stærke position?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
11. december 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter en massiv kursstigning de seneste tre måneder er Coloplast igen blevet en dyr aktie i sammenligning med konkurrenterne. Men kan Coloplasts vækstmodel retfærdiggøre den høje pris - eller blinker de røde advarselslamper?
04. december 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nordjyske teknologifirma RTX nåede i hus med deres opjusterede forventninger, og året må betegnes som en sand vækstsucces. Økonomisk Ugebrev ser stort potentiale i 2016 og peger på, hvordan den interesserede investor bør time sit indkøb af aktien.
27. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tredje kvartal har budt på en øget markedsandel og den første udenlandske ordre for det danske software-selskab cBrain. Økonomisk Ugebrev ser stort potentiale i 2016 og peger på, hvordan den interesserede investor bør time sit indkøb af aktien.
20. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Simcorp har haft et fantastisk tredje kvartal med stigning i både ordreindgang, omsætning og overskud. Aktiekursen steg syv procent på regnskabet, men faldt næsten det hele igen dagen derpå. Hvorfor nu det? Og kan det betyde ekstra potentiale for dig?
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Spar Nords regnskab for årets første ni måneder var alt andet end entydig læsning: Et rekordresultat - dog med et sløjt tredje kvartal. Markedet reagerede med skuffelse, men Økonomisk Ugebrev ser anderledes positivt på aktiens potentiale. Se her hvorfor.
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: I sidste uge havde drama-filmen "99 homes" præmiere i de danske biografer. Det fiktive drama beskriver en fars kamp for at få sit hus tilbage, efter at have mistet det på tvangsauktion under finanskrisen i USA.
Tabel Veatss
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Efter flere turbulente år med faldende ordrer og lønsomhed på grund af alt for høje omkostninger og manglende tillid til ledelsen begyndte Vestas tilbage i 2012 den lange transformationsfase. Trods en stigning på mere end 1.500 procent siden bunden i juli 2012 vurderer vi, at der fortsat er et særdeles pænt kurspotentiale til stede i aktien.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Med overtagelsen af UTi Worldwide vil DSV blive en af de helt store aktører inden for transport og logistik. En stor integrationsproces skal genskabe lønsomheden i UTi. Hvis det hele lykkes, vil DSV fortsat være et godt langsigtet køb.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Det finske energiselskab Fortum har været i strid modvind i år, hvor deres aktiekurs er faldet med mere end 20 procent. En række ekstraordinære engangsudgifter har øget bekymringerne for selskabets fremtidige indtjening og udbyttebetalinger. Er frygten overdreven?
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: TSCM har som én af få stor succes med at producere de mikroprocessorer, der bruges i enhver smartphone.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: For investorer, som ønsker at investere på baggrund af en samfundsansvarlig tilgang, er Carnegie Worldwide Globale Aktier Etik-AK et godt valg.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nords regnskab for tredje kvartal faldt bestemt ikke i investorernes smag, og aktiekursen tordnede knap seks procent ned. Alligevel ser Økonomisk Ugebrev potentiale - og endda mulighed for at drage fordel af kurs-tumulten.
30. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 8. oktober nedjusterede Matas forventningerne til helåret - og aktiekursen, der har tordnet ned det seneste halve år, faldt yderligere. Alligevel ser Økonomisk Ugebrev potentiale. Se her hvorfor.
23. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Per Aarsleffs seneste regnskab viste, at det fortsat går forrygende, og selskabet opjusterede for anden gang i år. Men efter hele 500 procents kursstigning de seneste tre år, er potentialet så ikke ved at være udtømt? Ikke nødvendigvis, mener Økonomisk Ugebrev.
16. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 35 procent. Så meget er TDC-aktien faldet de seneste to måneder - og aktien er dermed aktuelt betydeligt billigere end konkurrenterne. Men betyder det, at aktien har nået bunden? Økonomisk Ugebrev vejrer stort stigningspotentiale, hvis du griber det rigtigt an.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Satsningen på det russiske bryggeri Baltika er ved at gå galt. I stedet for høj vækst i Rusland, er der nemlig dømt benhård krise. Værdien udhules og kan blive smadret. Resten af Carlsberg skal derfor yde endnu mere for at sikre kreditværdigheden.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Selskabet råder over en afgørende teknologi inden for vacciner. To samarbejdsaftaler har styrket handlefriheden markant. Afgørende tests færdiggøres i 2016. Værdipotentialet kan blive enormt, men risikoen for afbræk og katastrofeopbremsninger er også til stede.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Biotekindustriens allerstørste succeshistorie Gilead Sciences ligner med en P/E på 10 et bragende godt tilbud. Men kan Gilead fortsætte fremgangen, eller risikerer selskabet at blive en raket, der hurtigt brændte ud?
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Danske Invest Biotek ex Rusland investerer i nøje at udvælge selskaber inden for en række østeuropæiske lande, der typisk oplever en højere økonomisk vækst end den udviklede del af Europa.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Isoleringsgiganten Rockwool lancerede i sidste uge et større restruktureringsprogram, der skal ændre fokus i selskabet og forbedre marginerne betydeligt over de kommende år. Økonomisk Ugebrev ser kursstignings-potentiale.
02. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: NKT har lanceret en ny 2020-plan for sin kabelforretning, NKT Cables. Strategiplanen skal øge indtjeningen og sørge for et afkast på den investerede kapital, der er dobbelt så højt som i dag. Økonomisk Ugebrev ser potentiale på både kort og langt sigt.
02. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det sidste halve år har Novo Nordisk-aktien cyklet lidt op og ned på aktiekurven. Med en amerikansk godkendelse af Tresiba i sidste uge og flere kurstriggere i horisonten ser Handelsbanken dog et særdeles interessant år forude. Se her, hvad det vil sige.
25. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2015 har været et prøvende år for forsikringsselskabet Tryg. Trods aktionærvenlige tiltag som aktiesplit og halvårsudbytte er kursen raslet ned det sidste halve år. Aktieugebrevet kigger nærmere på, om faldet kan være en oplagt købsmulighed for dig.
18. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tidligere på året anbefalede Økonomisk Ugebrev at købe Nordea-aktien, da den havde kurs-efterslæb i forhold til de andre danske storbanker. Det gav bonus til de investorer, der fulgte anbefalingen. Nu vejrer ugebrevet potentiale igen.
18. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter danske H+H gennem en årrække har været i dyb krise, ser selskabets turnaround nu ud til at være en realitet. Aktieanalytiker Torben Udsen tager et dybdegående blik på aktiens potentiale, der ifølge ham ikke er helt så lille endda.
11. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS fremviste et pænt halvårsregnskab med øgede vækst-forventninger, og kursen steg prompte. Herefter meldte tre storaktionærer ud, at de vil sælge aktier med rabat til lukkekursen. Betyder det, at du kan gøre et aktuelt kup?
11. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sourcing- og servicevirksomheden Solar har trimmet og tunet forretningen - hvilket regnskabet for første halvår understreger med al tydelighed: Flot vækst og en opjustering af forventningerne til 2015. John Stihøj ser stort potentiale for den rette investor.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Mærsk har opnået et flot halvårsresultat trods fald i olieprisen. Kinas overraskende devaluering styrker eksporten og gavner Mærsk Line. Uroen på børsmarkederne vil næppe udløse en alvorlig økonomisk nedtur. Styrken hos Mærsk kan nu udnyttes til opkøb.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Bilforhandlerkæden America's Car-Mart har en stærk forretning på at sælge biler til dem, de andre ikke vil lege med.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Columbus er målt på indtjeningen og egenkapitalen lavt prissat, men betyder det også, at selskabet er en god investering?
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Fokus på bæredygtige investeringer har de seneste år været stigende for de professionelle investorer, hvilket er en tendens, der også kan spores inden for de private investorers adfærd.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Vestas overgik forventningerne på næsten alle punkter på grund af en imponerende ordreindgang i andet kvartal. Men betyder det, at aktien er købsværdig ved den aktuelle kurs?
28. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora har 25-doblet aktiekursen siden bundpunktet i efteråret 2011. Så selvom selskabets regnskab viste imponerende tal, melder spørgsmålet sig: Kan opturen fortsætte? Ja, vurderer John Stihøj - dog ikke uden et lille "men".
24. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Mols-Liniens halvårsregnskab afslører chokerende inkonsistens mellem faktiske resultater og forventninger. Bliv klogere på, hvad det vil sige, når Økonomisk Ugebrev nærlæser regnskabet her.
21. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Ringkjøbing Landbobank fortalte om fremgang over hele linjen. Den vestjyske succes-bank virker som et oplagt køb - men helt så ligetil er det ikke, vurderer AktieUgebrevet. Se her hvorfor.
21. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den verserende bestikkelsessag har sendt it-leverandøren Ateas aktiekurs skarpt nedad. Gør det Atea til en interessant aktie at samle op? Analytiker Per Juul giver sit bud.
14. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novozymes' halvårsregnskab indeholdt en nedjustering af årets salgsforventninger. Investorerne reagerede prompte og sendte kursen ned med 13 procent. Var det en overreaktion - og hvornår kan du i så fald købe aktien "på bunden"?
14. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den norske producent af pantautomater, Tomras, er markedsleder på et hastigt voksende marked. Handelsbanken ser aktien som et aktuelt godt køb for den rette investor. Er det dig?
07. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: DSV fremlagde i denne uge et særdeles stærkt regnskab og opjusterede forventningerne til helåret. Men med en aktiekurs, der allerede er steget 31 procent i år - er der så overhovedet mere krudt tilbage i DSV-aktien?
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: BlackRock har 175-doblet indtjeningen på 19 år og et par særlige styrker har gjort dem til verdens største.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Investeringsforeninger, der investerer i globale aktier, er populære. En af de foreninger er Carnegie WorldWide.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Denne førende svenske udstyrsproducent befinder sig i en krise af ukendte dimensioner. Analytikerne har vendt aktien ryggen, og aktien er oversolgt.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Prognosen for 2015 blev i forbindelse med regnskab for første kvartal hævet betydeligt. Nyhedsstrømmen imponerer - nu også med ordrer på havvindmøller. Det går godt for Vestas, men det synes også næsten fuldt indregnet i aktiekursen.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Det svenske medicoselskab Getinge, der er globalt førende inden for udstyr og systemer til sundhedsomsrådet, oplever en støt stigende efterspørgsel. Alligevel har lønsomheden haltet efter, at Getinges aktiekurs har været i modvind de seneste par måneder, hvor den er faldet med omkring ti procent. Dog er der nu indikationer på, at der så småt er vending på vej.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I sidste uge droppede Coloplasts aktiekurs dramatisk oven på en nedjustering af forventningerne til helåret. Det har skabt stor uenighed blandt finanshusene: Er Coloplast et godt køb ved den aktuelle kurs - eller er usikkerheden for stor? Økonomisk Ugebrev giver her sit bud.
19. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 430 procent! Så meget er Ambus aktiekurs steget de tre seneste år, og aktien handles dermed nu til en himmelråbende høj P/E-værdi på over 51. Alligevel ser AktieUgebrevet potentiale - hvis du vel og mærke kan fange aktien på det rigtige tidspunkt. Se her, hvornår det er.
12. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: FLSmidth var en af de mest succesfulde aktier i maj. Aktien steg hele 26 procent oven på regnskabet for første kvartal, der var "mindre dårligt end ventet". Alligevel er FLSmidth fortsat den suverænt mest shortede aktie i Danmark. Det store spørgsmål er nu: Tager shorthandlerne fejl - har FLSmidth virkelig ramt bunden og er nu på vej op?
12. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
05. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nords regnskab for første kvartal var en blandet fornøjelse - høreapparatdivisionen Resound leverede flotte tal, men Netcom-divisionen skuffede. Alligevel har der i maj måned været insiderkøb blandt selskabets ledelse. Se her, om AktieUgebrevet skimter tegn på, at GN-aktien er på vej ud af det sidste års kursstilstand?
29. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det danske software-selskab SimCorp fremlagde et regnskab for første kvartal med markant højere omsætning og indtjening end samme periode sidste år. Det er svært at få armene ned, men aktien er også dyrere end konkurrenterne. Se her, om den nuværende kurs efterlader ydereligere stigninger.
29. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Første kvartal har budt på overraskende overskud på tankskibsfronten for rederiet D/S Norden. Mange ser Norden som et svagt bulk-rederi, men tank-delen udgør faktisk 44 procent. Se her, om det er nok til, at analytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo skimter lys forude og griber efter Køb-stemplet.
22. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Industrikonglomeratet NKT fremlagde i sidste uge et regnskab for første kvartal, der viste pæn vækst. Kun divisionen Nilfisk trak ned, og den problematik blev mødt med en ny strategiplan: Nilfisk skal vokse gennem opkøb. Alt virker lovende, men er det nok til at modsvare aktiens høje pris?
15. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nordjyske pengeinstitut Spar Nord har været hårdt ramt af store nedskrivninger i kølvandet på finanskrisen - og dét har sat sine tydelige spor i aktiekursen. På det seneste er der dog kommet klare indikationer på, at bedre tider er på vej, hvilket kan medføre et betydeligt løft i både kurs og udbytte. Se her, hvor stort potentialet er.
15. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Transportaktøren DSV aflagde i sidste uge et regnskab for første kvartal, der viste overlegenhed med vækst, hvor konkurrenternes regnskaber har meldt om tab. Alligevel handler DSV-aktien med rabat både i forhold til konkurrenten Kuehne+Nagel og til markedet i almindelighed. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Er der en hage?
08. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det dansk-britiske sikkerhedsselskab G4S er ofte omtalt som en ”sikker havn” i tider med stigende usikkerhed på aktiemarkedet. Selskabet har lavere risiko end markedet, og samtidig kan investorerne se frem til både flot indtjeningsvækst og udbytte. Men med en kurs, der allerede er steget 15 procent i år, er aktien så stadig en investering værd?
30. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: De seneste år er der sket store omvæltninger i IC Group (tidligere IC Companys), der har givet en del kurs-turbulens. Siden årsskiftet er kursen dog steget hele 25 procent, og selskabets forventninger til helåret er positive. Forud for selskabets regnskabsfremlæggelse den 13. maj, tager aktieanalytiker Torben Udsen her et blik på, om der er basis for fortsat kursfremgang.
30. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Da enzym-giganten Novozymes fremlagde regnskab for første kvartal i sidste uge, var det et regnskab, der overgik forventningerne på både omsætning, EBIT og nettoresultat. Alligevel klapper Økonomisk Ugebrev ikke ukritisk i hænderne. Se her hvorfor, samt hvilke datoer du bør holde øje med.
24. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det danske industrikonglomerat Schouw & Co. fremlægger regnskab for første kvartal den 7. maj. Koncerndirektør Jens Bjerg-Sørensen har udtalt, at "vi får et godt første kvartal, det er der ingen tvivl om." Men betyder det, at du kan gøre et aktiekup nu - eller hvornår er det rigtige tidspunkt at slå til? Økonomiske Ugebrev giver deres bud.
17. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Flot vækst og ekstraordinært udbytte. Chr. Hansens netop aflagte regnskab viste igen stor styrke, og aktionærerne belønnede det prompte. Men med en kurs, der efterhånden modsvarer en price/earnings (P/E) for 2015 på hele 39, så trænger spørgsmålet sig på: Er succeshistorien blevet for dyr?
17. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske tv-aktie Modern Times Group (MTG) har været hårdt presset de seneste år, efter selskabet gjorde indtog på en række tabsgivende markeder - bl.a. det russiske. Aktien handler aktuelt med en stor rabat i forhold til sektoren, og nu tyder meget på, at en lysere fremtid er nært forestående. Læs her, hvad det vil sige.
10. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 18 procent. Så meget er Nordea-aktien allerede steget i år - og dermed virker det, som om aktien har indhentet efterslæbet i forhold til de andre nordiske storbanker. Alligevel anser Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev fortsat Nordea-aktien som værende attraktiv for en bestemt type investor. Se her, om det er dig.
01. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det kan synes særdeles mærkeligt, at BoConcept-aktien steg 25 procent oven på et regnskab, der umiddelbart var deprimerende læsning med et bundlinjeresultat omkring nul. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev forklarer her, hvordan det hænger sammen - og hvorfor regnskabet faktisk var så godt, at den modige investor stadig kan gøre et langsigtet kup.
27. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Zealand Pharma-aktien er allerede steget over 40 procent siden årsskiftet. Meget tyder dog på, at de kommende måneder vil byde på en fortsat positiv nyhedsstrøm fra pipelinen, og at kursen langt fra er færdig med at stige.
27. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bryggerikoncernen Royal Unibrew har netop aflagt et regnskab for 2014, der imponerede med rekordindtjening. Selskabet har formået at tilpasse sig i et udfordrende marked for drikkevarer - ikke mindst med købet af finske Hartwall - vurderer John Stihøj fra Aktieinfo, der ser en lys fremtid.
20. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Brdr. Hartmann-aktien steg straks cirka 10 procent, da årsregnskabet blev offentliggjort i starten af marts. Men en nærmere gennemgang af regnskabet viser, at der stadig er stort potentiale i aktien, mener Bruno Japp fra AktieUgebrevet, som her gennemgår de vigtigste poster.
13. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter det seneste årsregnskab fra William Demant steg aktien kraftigt, selv om fremgangen i både omsætning og indtjening var beskeden. Det er der en naturlig forklaring på: Regnskabet er betydeligt bedre, end tallene umiddelbart viser. Det mener Bruno Japp fra Aktieugebrevet, som fortsat ser aktien som en god investering.
13. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En aktie i den nordjyske televirksomhed RTX er på lidt over to år steget næsten 800 procent. Selskabet har fremlagt positivt nyt som perler på en snor - senest med en opjustering i mandags - og forventningerne til fremtiden er høje. Men er succes-aktien blevet for dyr? Torben Udsen tager et dybdegående blik og giver dig svar.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora aflagde for nylig et meget flot årsregnskab, som sendte aktien op med 30 procent. Alligevel forventer analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, at aktien skal endnu højere op de næste 6-12 måneder. Se her, hvad han bygger det på.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Det danske C20-indeks har igen klaret sig bedre end andre ledende indeks. John Stihøj gennemgår C20 CAP-indekset og giver Aktieinfos vurdering af fremtiden for de enkelte selskaber.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Markedet for gambling er i fremgang - både på nettet og i fysiske kasinoer. Per Juul analyserer 13 selskaber i branchen, hvor huset altid vinder.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Arkil lever et stille liv på børsen i skyggen af Per Aarsleff, der er tredoblet i kurs siden januar 2013. Måske vil Arkil opleve en lignende opblomstring.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Global ekspansion har fået svenske Hennes & Mauritz til at vokse markant de senere år. Handelsbanken forventer, at denne udvikling fortsætter og ser derfor aktien som et godt køb.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Efter det seneste kvartalsregnskab faldt Microsoft-aktien. Det ser Erik Bak, chefanalytiker i Maj Invest, som en god købsmulighed, for Microsoft har stor succes med nye produkter.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Du bliver straks medejer i mere end 1.000 selskaber, hvis du investerer i Nykredit Invest Globale Aktier Basis. Investeringsfonden har lave omkostninger og er et godt valg, hvis du vil sprede din globale aktieinvestering.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS er en af de nordiske virksomheder, som har den mest stabile overskudsgrad. Alligevel er aktien billigt prisfastsat og handles med stor rabat. ISS lyder umiddelbart som guld på gaden - se her, om det er tilfældet.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kursen på Bavarian Nordic-aktien er faldet med 16 procent siden den 26. januar, hvor stifteren og storaktionæren Asger Aamund valgte at sælge hele sin aktiepost. Ikke desto mindre er investeringspotentialet i Bavarian Nordic fuldstændig intakt, og AktieUgebrevet forudser hele 70 procents stigning i den kommende tid.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske teknologivirksomhed Ivisys vil i de kommende to uger (25. februar til 12. marts) hente 12 millioner svenske kroner i en børsnotering på den svenske minibørs Nasdaq First North. Skal man som dansk investor deltage? John Stihøj vurderer, at aktien har gode muligheder for at stige - alli-gevel synes han, du bør overveje det nøje, inden du kaster dig ud i aktien. Se her hvorfor.
20. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Small cap-aktien RIAS er en af fondsbørsens mindre likvide investeringer med en gennemsnitlig daglig omsætning på bare 46.000 kroner. Alligevel ser Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev den som en særdeles interessant investering i turbulente tider. Se her hvorfor.
20. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vindmøllegiganten Vestas har netop fremlagt regnskab for hele 2014. Analytikerne var skuffede, og det var investorerne også. John Stihøj fra Aktieinfo deler ikke det pessimistiske syn og begrunder her, hvorfor han ser positivt på fremtiden for Vestas.
13. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har præsteret en overlegen vækst de seneste år, og selskabet trådte for to måneder siden op i mid cap-ligaen. Men med en kursstigning på hele 300 procent siden december 2012 - er der så mere at komme efter? Torben Udsen tager et dybdeborende blik.
13. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: TDC købte i efteråret det norske selskab GET. Opkøbet skulle sikre TDC fremgang i et marked, der er præget af hård konkurrence, og hvor TDC mister markedsandele. Men er opkøbet nok til at sikre TDC vækst? Det giver det nye årsregnskab et klart fingerpeg om.
06. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Årsregnskabet fra den danske medicinalgigant Novo Nordisk overraskede positivt, og selskabet skruer kraftigt op for vækstforventningerne til 2015. Men kan væksteventyret forsvare en historisk dyr price/earnings på hele 29?
30. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Siden H+H fremlagde regnskab for tredje kvartal, er aktiekursen faldet 18 procent. Derfor skulle man tro, at regnskabet var rigtig dårligt. Men det er ikke tilfældet - tværtimod - mener analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev Formue, og han ser snarlig kursstigning i horisonten.
30. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Producenten af vegetabilske fedtstoffer AAK (tidligere: AarhusKarlshamn) stødte i 2014 ind i et aktiemæssigt dødvande - på trods af, at der globalt er øget fokus på sundere fødevarer. Alligevel vender Handelsbanken tommelfingeren op og anbefaler køb. Se her, hvorfor de venter medvind til selskabet i løbet af 2015.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tivolis strategi med flere åbningsdage kan mærkes, og den gamle forlystelsespark opjusterer. Tivoli-aktien er fortsat ganske dyr målt på nøgletal, men alligevel er der potentiale i aktien, vurderer analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev Formue.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Mobilt internet, cloudløsninger og Google-briller. Teknologisektoren suser derudaf, og virksomhederne skal være helt fremme i skoene for ikke at blive overhalet indenom. Erik Bak fra Maj Invest Markets tager et kig på sektoren, og han giver sit bud på seks interessante teknologiaktier med både gode vækstbetingelser og en fair pris.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Thorleif Jackson analyserer store og små selskaber indenfor dækbranchen - og spotter de bedste aktier.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Thorleif Jackson analyserer Grønlandsbanken, som har en dominerende position i Grønland og giver et attraktivt udbytteafkast.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: John Stihøj analyserer amerikanske Netflix, som i sidste kvartal fik over tre millioner nye brugere. Men er aktien et godt køb, eller er den voldsomme vækst indregnet i prisen på aktien?
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Prisen på olie er faldet markant. Hvad betyder det for norske Statoil, som hidtil har været kendt for at udbetale høje udbytter? Lau Svensson analyserer det norske olieselskab.
16. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske allergikoncern ALK går nogle meget spændende år i møde: En tablet mod tidens store allergiform, husstøvmideallergi, er på vej mod markedet, og ekspansionsplanerne tæller både Japan, Kina og en række emerging markets-lande. Analytiker John Stihøj ser kæmpestor upside for den rette investor. Er det dig?
16. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Nordea har med et minusafkast været langt fra drømme-investeringen det seneste år. Alligevel anser analytiker Steen Albrechtsen Nordea som en aktuel attraktiv investering. Se her hvorfor.
09. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Jyske Banks opkøb af BRFkredit kommer til at have en markant effekt på bankens regnskaber og aktiekurs i de kommende år - og markedet har endnu ikke indregnet den fulde effekt i prisen. Det vurderer analytiker Steen Albrechtsen, som ser stort potentiale i Jyske Bank-aktien.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 1): Autobranchen oplever lige nu en ny guldalder med høj indtjening og kraftigt stigende aktiekurser. Spørgsmålet er, om højkonjunkturen holder, eller om autoaktierne er ved at toppe?
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 2): Få overblik over bilbranchens vindere og tabere med disse 16 minianalyser - og bliv guidet til de aktuelt bedste investeringer.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Biotekselskabet Zealand Pharma indgik i sidste uge aftale med en investeringsvirksomhed. Denne aftale sikrer Zealand Pharmas fremtidige vækst. Analytiker Peter Aabo ser et eksplosivt år forude for selskabet og vurderer, at aktien har potentiale til at stige hele 140 procent.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Elevatorbranchen er interessant, fordi den er domineret af kun fire aktører, der alle tjener kassen år efter år. Hele branchen ligner en vinder.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Med udsigt til et beskedent opsving i verdensøkonomien vil en valuebaseret strategi sandsynligvis også være at foretrække i den nærmeste fremtid. Her er Maj Invest Value Aktier et godt bud på en fond, der kan skabe et godt afkast.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Daimler har stærk fremgang inden for personbiler og vans. Salget af lastbiler udvikler sig flot i USA, men dropper i Latinamerika. Tilliden til den langsigtede styrker vokser, og det gør aktien til et godt køb.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Det svenske selskab Volvo er blandt de førende producenter af transportmidler i verden. Efter et par år med faldende vækst på top- og bundlinje, er der indikationer på, at en ændring er på vej.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Coloplast imponerer igen med et flot årsregnskab. Selv om det går fremad med salg og indtjening, kan det komme til at gå endnu bedre. Udfordringen for nye investorer er den høje børskurs.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Krisen i branchen for solenergi har givet aktionærerne åndenød. Men udskilningsløbet er måske ved at være slut, og det burde være muligt at afgøre, hvem der kommer styrket ud af kampen.
12. december 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2013 blev det første år i biotekselskabet Genmabs historie med plus på bundlinjen. 2014 bliver også overskudsgivende, og fremtiden tegner lys med opløftende nyt på produktsiden. Alle analytikere jubler – se her, om John Stihøj fra Aktieinfo, der tidligere har manet til varsomhed med Genmab, tilslutter sig jubelkoret.
12. december 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora-aktien er steget imponerende 75 procent siden årsskiftet - og ikke engang selskabets nyligt tabte retssag kunne ryste kursen. Økonomisk Ugebrev Formue ser flere positive nyheder i horisonten og forventer, at markedet vil sende aktien yderligere op de næste par måneder frem mod årsregnskabet i februar. Se her hvor meget.
05. december 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: For nyligt opsagde administrerende direktør Ulf Wiinberg sin stilling med øjeblikkelig virkning, og selskabets sidste regnskab var mærket af patentudløb på storsællerterne Cipralex og Ebixa. Lundbeck er en investering med ekstremt mange usikkerhedsfaktorer, vurderer analytiker Peter Aabo, og han forudser kursfald.
28. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske medico-aktie Ambu er steget næsten 200 procent i løbet af de seneste to år. På det seneste virker det dog, som om aktien har mistet pusten. Aktieugebrevet kigger nærmere på det netop aflagte årsregnskab – afslører det yderligere potentiale?
28. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Regnskabet for tredje kvartal skuffede, og for en gangs skyld måtte Rockwool nedjustere. Selskabets udfordringer er mange på kort sigt - ikke mindst på grund af det svære europæiske marked og uroen i Rusland. Alligevel anser analytiker Torben Udsen aktien som en særdeles attraktiv langsigtet investering. Se her hvorfor.
21. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Krisen mellem Rusland og Vesten påvirker Carlsbergs forretning så meget, at selskabets aktie for tiden handles med en betydelig rabat. Men er rabatten nok til en anbefaling? Analytiker Steen Albrechtsen analyserer Carlsberg-aktien på baggrund af det nye regnskab for tredje kvartal.
21. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det finske selskab Kesko er blandt de største dagligvarekæder i Finland. Selskabets høje stabilitet, pæne udbytter samt udsigten til indtjeningsforbedringer gør aktien interessant.
14. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det danske industrikonglomerat Schouw & Co. fremlagde et flot regnskab for tredje kvartal, og udsigterne til vækst er gode for stort set samtlige forretningsområder i selskabet. Alligevel kan du aktuelt tilegne dig aktien til en billig pris, vurderer aktieanalytiker Steen Albrechtsen. Se her, hvad det vil sige.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: Dansk Aktionærforenings nordiske udbytteportefølje har siden start givet et afkast på 83 procent, mens markedet kun er steget 39 procent. I denne artikel udvælger vi en ny portefølje for 2015.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: Flot regnskab med plads yderligere forbedringer. Højt udbytte tiltrækker investorer i en hård tid.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: Ledelsen satser både på at vinde markedsandele og øge efterspørgslen efter læskedrikke. Warren Buffet er storaktionær og udtrykker stor tilfredshed.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: Den finske producent af vinterdæk har i årevis givet konkurrenterne bagdæk i form af vundne markedsandele og kursstigninger. Aktien har i perioden 1995 til 2014 klaret sig markant bedre end C20. Siden 2012 har den dog underperformet, hvilket kunne ligne en god købsmulighed.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: Flere kinesiske aktier, der tidligere kun var tilgængelige for indenlandske investorer, er nu også en del af investeringsuniverset for Nordea Invest Kina. Samtidig er kinesiske aktier blandt de billigste i verden.
07. november 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Der spekuleres i øjeblikket livligt i, at bunden endnu ikke er nået for FLSmidth-aktien. Mere end 10 procent af selskabets aktiekapital er p.t. shorthandlet. Men betyder det, at aktien er et dårligt køb? Det giver aktieanalytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet sit bud på her.
31. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: Google er den førende internetvirksomhed i verden med en dominerende position inden for søgning på internettet, men selskabet investerer også stort i fremtiden.
31. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Årsregnskabet fra Chr. Hansen viste en imponerende organisk vækst i salget på hele otte procent, og selskabet forventer at kunne udbygge førerpositionen med den ambitiøse strategiplan "Nature's No. 1". John Stihøj anser målene for opnåelige - se her, om det er nok til, at analytikeren vil anbefale køb af aktien.
31. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ovenpå et skuffende halvårsregnskab havde enzym-giganten Novozymes en del at bevise i det netop aflagte tredjekvartals-regnskab. Og dét gjorde de. AktieUgebrevet ser en attraktiv investeringsmulighed - men ikke uden bump på vejen.
24. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Høreapparatproducenten William Demant har været en af de dårligste investeringer de seneste par år. Alligevel ser AktieUgebrevet en attraktiv købsmulighed i aktien. Se her hvorfor.
24. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den lille danske it-virksomhed cBrain er udpeget som årets mest stigende danske aktie med imponerende 327 procent. Selskabet har i år fremlagt positivt nyt som perler på en snor, og ledelsens tro på fortsat fremgang er i top. Men er aktien blevet for dyr? Torben Udsen tager et dybdegående blik og giver dig svar.
17. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det svenske ingeniørfirma ÅF har i årevis genereret en høj top- og bundlinjevækst. Alligevel kan du købe aktien til en billig pris, vurderer Jon Abakka fra Handelsbanken. I det nuværende marked er den en af de få aktier, som både er billigt prisfastsat og har en høj vækst.
17. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sidste uge offentliggjorde Nordjyske Bank og Nørresundby Bank planerne om at fusionere under navnet A/S Nordbank. De to nordjyske banker hver for sig veldrevne og velpolstrede - og sammen vil stordriftsfordele gøre dem endnu stærkere. AktieUgebrevet vender tommeltotten opad for fusionen og anbefaler køb.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: Aktionæren har bedt tre eksperter give deres bedste bud på aktier, der vil være stabile investeringer, selv når markederne oplever store udsving.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: Banken har købt BRFkredit til en fornuftig pris. Det udvider forretningsomfanget markant, men øget også risikoen markant. Synergi skal gøre aktien til et godt køb.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: Siden børsnoteringen i 2008 er Loomis-aktien - som følge af en række succesfulde opkøb - steget med mere end 350 procent. På trods af dette, er der fortsat et pænt kurs- og vækstpotentiale.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: De seneste års store overskud har lokket konkurrenter til, men selskabet har en stærk tro på fremtiden.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: Stigende indkomst og demografisk udvikling er nogle af nøgleordene, der sikrer investorerne i BankInvest Globalt Forbrug et fornuftigt afkast de næste mange år.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kun et halvt år efter selskabet kom på børsen, skuffer OW Bunker med en markant nedjustering. Analytiker John Stihøj ser stadig muligheder i aktien, men sætter store spørgsmålstegn ved selskabets risikostyring. Administrerende direktør Jim Pedersen svarer på kritikken.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Flüggers aktiekurs er styrtdykket over de seneste måneder, Stine Bosse smækkede med døren som bestyrelsesformand sidste måned, og det netop aflagte første kvartals-regnskab viste tilbagegang i både omsætning og indtjening. AktieUgebrevet råber vagt i gevær.
03. oktober 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS afleverede et skuffende regnskab i august, og kursstraffen var prompte. I september satte kapitalfondene bag ISS aktier for fem milliarder kroner til salg, og igen blev kursen straffet. Alligevel skimter AktieUgebrevet potentiale og vurderer, at næste kapitalfond-udsalg kan blive et vendepunkt.
26. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Biotekselskabet Bavarian Nordic kom ud af første halvår af 2014 med en svagere omsætning og et større underskud, end tilfældet var i samme periode sidste år. Alligevel giver AktieUgebrevet aktien en "solid købsanbefaling". Se her hvorfor.
26. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske dagligvarekæde ICA Gruppen er med betydelige markedsandele blandt de største i Norden. Selskabet kan lokke med høj stabilitet, pæne udbytter samt udsigten til indtjeningsforbedringer - og dét betyder kurspotentiale, vurderer Handelsbanken. Se her hvor meget.
19. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Biotekselskabet med speciale inden for sjældne kræftsygdomme, Onxeo, blev til i juli som en fusion mellem danske Topotarget og franske BioAlliance Pharma. Halvårsregnskabet viste stort underskud. Alligevel vurderer AktieUgebrevet, at du kan gøre et kup ved at slå til nu. Se her hvorfor.
12. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Skibsbrændstofkoncernen OW Bunkers regnskab for andet kvartal skuffede investorerne fælt med en volumenvækst på "kun" syv procent, og aktiekursen faldt tilbage til udgangspunktet fra børsnoteringen. Dét giver dig en oplagt købsmulighed, vurderer John Stihøj, der mener, at regnskabet er blevet fejlfortolket. Se her, hvad det vil sige.
12. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Flere små og mellemstore banker har givet et fint afkast det seneste års tid – men ikke BankNordik. Det får aktien til at se attraktiv ud, når man kigger frem mod indtjeningsmulighederne i 2015 og 2016, vurderer AktieUgebrevet.
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Mærsk viste store muskler: Maersk Line beviste endnu en gang deres overlegenhed i kunsten at drive er profitabel forretning, og selv problembarnet Maersk Oil overraskede positivt. Kursen skød straks i vejret mod den højeste kurs nogensinde - men kan de positive takter måske forsvare en endnu højere kurs?
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: Investering i israelske aktier er forbundet med høj risiko, men vil formentlig give et godt afkast, hvis den aktuelle krigsstemning afløses af våbenhvile og normaliserede forhold.
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: Brdr. A & O Johansen har lavere gæld og højere lønsomhed end konkurrenterne. Alligevel handles aktien med en markant rabat.
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: I første halvår er salget steget 31 procent. Køb af 25 konceptbutikker i USA og et samarbejde med Walt Disney skal sammen med nye produktlanceringer fastholde en høj vækst.
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: En række resultatmæssige skuffelser har presset Sandvik-aktien over de seneste år. For den langsigtede investor er der derfor mulighed for et godt køb nu.
05. september 2014 kl. 00.00
Analyse: Med udsigt til en stigende middelklasse i Asien og et stigende privatforbrug fra denne, kan Carnegie WorldWide/Asien være et godt bud på en investering, der vil nyde godt af denne udvikling.
29. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nyligt aflagte andet kvartals-regnskab for Carlsberg viste med al tydelighed, at krisen i Ukraine tynger den danske bryggerigigants bundlinje. AktieUgebrevet ser dog lys i mørket for aktien, der aktuelt handles med rabat på omkring 30 procent til andre globale bryggerier, hvis du slår til på det rette tidspunkt. Se her, hvornår.
29. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Matas-aktien har taget lidt kurstæsk på det seneste og i denne uge fremlagde et kvartalsregnskab, der skuffede på indtjeningssiden. Alligevel ser analytiker Torben Udsen en attraktiv udbytteaktie med en fornuftig strategi - og måske endda med udsigt til ekstraordinært udbytte til aktionærerne.
22. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet for GN Store Nord skuffede investorerne, der sendte aktien ned med fire procent. Faldet kan dog være en oplagt købsmulighed for dig, vurderer AktieUgebrevet, der stadig ser forretningen som en stærk vækstmaskine. Men et aktuelt køb er ikke uden risiko. Se her, hvad det vil sige.
22. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Enzymgiganten Novozymes er en af dansk industris helt store succeshistorier: I de seneste ti år er omsætningen fordoblet, nettoresultatet tredoblet, egenkapitalen steget fra 4 til 11 milliarder kroner - og aktiekursen er mangedoblet. Kan successen fortsætte? Og kan den forsvare en price/earnings på efterhånden hele 33.
15. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Markedet for spil og betting på smartphones og tablets er i hastig vækst, og det peger på en lys fremtid for svenske Betsson, der er en af de ledende nordiske spille-udbydere. På trods af et stort vækstpotentiale, lav gæld og høje udbytter, handles Betsson-aktien stadig billigere end konkurrenterne.
15. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter frasalget af underforretningen Plumrose tidligere på året, ligger danske ØK i disse dage og flirter med den laveste kurs i mange år. Det er dog ikke så negativt, som det lyder – det betyder derimod, at du kan gøre et rigtigt godt langsigtet køb af en trimmet forretning til en billig pris, vurderer Aktieugebrevet.
08. august 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Trods hård konkurrence og europæisk lavvækst har transportaktøren DSV klaret sig flot igennem første halvår. Regnskabet viser fremgang i både omsætning, indtjening og transporterede varer, og selskabets verdenskort udvides løbende. Analytiker John Stihøj vurderer selskabet som klar en branchevinder – og så endda til en billigere pris.
27. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: B&O melder om omsætningsvækst, nyt storsællert-tv, øget salg i B&O Play og en gennemført kapitalrejsning, der giver mulighed for at trykke vækst-speederen i bund. Alt tegner positivt, og Morten Langer fra AktieUgebrevet ser to muligheder frem til årsregnskabet, der kan få aktien til at stige yderligere. Se her, hvilke.
20. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske forsikringsaktie Tryg har været gennem en pæn udvikling og flirter nu med en tidligere kurstop ved 560. Er der mere at komme efter, eller er aktien ved at være for aggressivt prissat?
13. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE: Minebranchen har alvorlige tømmermænd efter en sindssyg råvarefest med fænomenal indtjening i årevis. Kurserne på mange ellers veldrevne mineselskaber er banket i bund for tiden. Måske er der gode køb at gøre for investorer, der ikke er bange for at købe de aktier, eksperterne har kastet på markedet i frustration over dårlige nyheder og elendige udsigter.
13. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE: Thorleif Jackson gennemgår de 6 mineselskaber, der ifølge sektoranalysen har de mest lovende nøgletal. Analytikeren ser stort potentiale for aktiekup ved flere af selskaberne. Se her hvilke.
13. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Selvom Danske Bank-aktien - siden direktørskiftet i efteråret 2013 - har klaret sig bedre end branchen generelt, er der stadig mere at hente, vurderer AktieUgebrevet. Se her, hvad der fordrer denne fremtidsoptimisme.
13. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske bygge- og anlægsaktie Peab har siden 2011 - oven på en række fejlslagne og problemfyldte projekter - klaret sig relativt dårligt på markedet. På det seneste er der dog kommet indikationer på, at Peab er på rette vej i forhold til at restrukturere selskabet til gavn for den fremtidige lønsomhed. Den øgede tiltro til ledelsen vil samtidig sikre, at Peab-aktien vil forblive ude af de seneste to års aktiemæssige dødvande.
06. juni 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sammenligner man Nordea med konkurrenterne med price/earnings-brillerne på, ligger banken næsten helt på linje med sektoren. Dét mener AktieUgebrevet er helt skævt. Nordea er nemlig en trimmet forretning, der har stort indtjeningspotentiale, når konjunkturerne for alvor vender.
30. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske modekoncern IC Company har gennem de seneste år fokuseret hårdt på at skære til og op-timere, og den proces har givet nogle hårde økonomiske tæsk. Nu står forretningen dog stærk og trim-met med en fremadsynet strategi – og aktiekursen er slet ikke fulgt med, vurderer AktieUgebrevet. Se her, hvor stort kurspotentialet faktisk er.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Selskabet nedjusterede efter første kvartal prognosen for 2014. Lagerforskydninger, generisk konkurrence og en stærk dansk krone var de primære årsager. Brug den midlertidige svaghed til at købe aktien.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Wilhelm Wilhelmsen har vokset sig til at være verdens største inden for søtransport af køretøjer. Aktien ligner en lavt prissat branchevinder - og dermed en god langsigtet investering.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Opkøb af egne aktier og et forestående 1:7 stock-split giver mulighed for en kortsigtet opgang i aktiekursen. Nye produkter skal et løft i salget, men det er uvist, hvordan forbrugerne vil tage imod dem.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Svenske JM er en af Nordens førende projektudviklere af boliger og boligområder. Selskabets primære eksponering er mod det strukturelt voksende boligmarked i Stockholm og omegn. Her henter JM over halvdelen af indtjeningen og sikrer samtidig et pænt vækstpotentiale fremadrettet. Høje udbyttebetalinger, et solidt vækstpotentiale og en attraktiv prisfastsættelse gør aktien til et interessant køb.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det første regnskab fra servicekoncernen ISS siden børsnoteringen i marts skuffede markedet, og aktien blev sendt fire procent ned. Et kig under overfladen afslører dog organisk vækst over hele linjen og en fornuftig strategi - og dén kombination får Morten Langer til at lugte fremtidspotentiale i aktien.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Biotekselskabet Zealand Pharma har fået sit første præparat på markedet i samarbejde med et af verdens største diabetesselskaber. Alligevel skal mange forhindringer overvindes, før den økonomiske succes er en realitet.
23. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ordreindgangen i første kvartal overraskede med en stigning på hele 84 procent, lønsomheden er på vej tilbage på sporet, og formentlig lurer en opjustering af årsestimaterne i kulissen. Alt i alt tegner fremtiden lys for Vestas - men betyder medvinden, at du kan gøre et kup? John Stihøj giver sit bud.
15. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: TDC-aktien handles med en rabat på ti procent i forhold til konkurrenterne. Betyder det, at du kan gøre et kup nu? AktieUgebrevet maner til varsomhed. Læs her hvorfor.
14. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske grossistkoncern Solar har været hårdt ramt af finanskrisen, men med dagens netop fremlagte regnskab for første kvartal skimter aktieanalytiker Torben Udsen særdeles klart lys forude. Læs her, hvad selskabets massive investeringer i nyt it-system og restrukturering betyder for dig som investor.
09. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sydbank har været i strid modvind, siden banken ekstraordinært i december måtte nedskrive med 500 millioner kroner. Regnskabet for første kvartal viste dog en bank på vej på ret køl igen, og aktien reagerede prompte ved at stige næsten fem procent på regnskabsdagen. Er der mere at komme efter for dig som investor? Ja, vurderer AktieUgebrevet. Se her, hvor meget.
09. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danske TK Development har været hårdt ramt af krisen på ejendomsmarkedet. Men et glimt af lys i det netop aflagte regnskab har givet storaktionærerne appetit på yderligere opkøb. Kan et køb af den lille entreprenør-aktie lige nu være en kursraket for dig som privat investor? Torben Udsen graver i dybden efter svaret.
07. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: I 2013 er der skruet ned for risikoen i forhold til 2012’s kåringer. I hvert fald var der i 2013 gode afkast at hente i kategorien Aktier - mellem risiko. Vinderen af kategorien kunne nemlig præstere et flot afkast på intet mindre end 83,25 procent i 2013. Se årets vindere og tabere her.
02. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Det svenske selskab Husqvarna er en globalt førende producent af udendørs produkter til skov, plæne og havebrug, herunder plæneklippere og havetraktorer. Efter massive økonomiske problemer i kølvandet på finanskrisen, er Husqvarna med en ny direktør i førersædet på vej tilbage på vækstsporet.
02. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: 2013 blev et forfærdeligt år for G4S. Medio året blev Ashley Almanza udnævnt til ny CEO, hvorefter han straks igangsatte en oprydningsproces. Har den nye topchef så ryddet endeligt op i fortidens synder, eller vil også de næste år byde på ubehagelige overraskelser?
02. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: Usikkerhed omkring indtjeningen i indeværende år har sendt Fred. Olsen Energy-aktiekursen ned fra 300 norske kroner til 205 norske kroner i skrivende stund. Vi mener, at aktien er et godt køb for langsigtede investorer ved den aktuelle kurs.
02. maj 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ringkøbing Landbobanks netop aflagte regnskab for første kvartal viste solid fremgang: En stigning i resultatet før skat på hele 43 procent. Alligevel fastholdt banken med jysk mådehold de forsigtige udmeldinger til helåret. Betyder det, at der venter en opjustering i kulissen, som den opmærksomme investor kan tjene stort på?
28. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den finske forsikringsgruppe Sampo har år efter år bevist, at selskabet er i stand til at skabe værdi for aktionærerne. Med høj stabilitet, en attraktiv prisfastsættelse og udsigten til stigende udbytter er selskabet aktuelt værd at kigge nærmere på for dig som langsigtet investor.
25. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske porebetonproducent H+H International blev hårdt ramt af finanskrisen. Nu forsøger selskabet at kravle op i sollyset med en ny ambitiøs strategiplan, der skal løfte indtjeningen. Dét lyder umiddelbart lovende, men AktieUgebrevet råber alligevel vagt i gevær. Se her hvorfor.
16. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Chr. Hansen viste flotte takter - hvilket var helt uventet ovenpå et første kvartals-regnskab, der havde skuffet fælt. Det sendte kursen op med hele syv procent i løbet af den første time efter offentliggørelsen af regnskabet. Er der mere at komme efter?
16. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 10. april blev en dramatisk dag for B&O. Her fremlagde selskabet et udmærket regnskab for tredje kvartal - en time senere fulgte en overraskende børsmeddelelse, der sendte aktiekursen i frit fald. Er du forvirret? Analytiker Torben Udsen giver dig en dybdeborende analyse af situationen og af, hvorfor det faktisk åbner et vindue for dig som investor.
16. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den spanske storbank Banco Santander har klaret sig imponerende flot igennem den finansielle nedtur. Samtidig med, at den klarede modgangen, der tog livet af mange, modtog investorerne stadig udbytte. Nu - med en økonomisk genopretning på vej - står banken stærkt med en sund forretning og ben på flere kontinenter.
11. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Lundbeck kom ud af 2013 med omsætningsvækst - men det var ikke gå grund af et boomende salg. Tværtimod er salget faktisk faldet tre procent, og indtjeningsmarginerne volder også store problemer. AktieUgebrevet råber vagt i gevær og skønner, at aktiens fair value ligger langt under halv pris af i dag.
11. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Med et produkt på markedet, fire i den sene udviklingsfase og ti i den tidlige blev 2013 året, hvor biotekselskabet Genmab forvandlede bundlinjens røde tal til sorte. "Den perfekte investering" kan man fristes til at tænke. Analytiker John Stihøj maner dog til varsomhed. Se her, hvorfor.
04. april 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: SimCorp var en af de rigtig gode investeringer i 2013 med en kursstigning på 69 procent. Men med en forventet price/earnings (P/E) på hele 25 mod konkurrenternes 21, skal selskabet virkelig levere noget særligt for at fortsætte denne kursfest ind i 2014. Dét er selskabet også overbevist om, at de kan. Se her, om AktieUgebrevet er lige så positiv.
04. april 2014 kl. 00.00
Analyse: 2013-regnskabet er præget af voldsomme udrensninger, og svag efterspørgsel vil lige som i 2013 presse overskudsgraden i 2014 og 2015. Vi kan dog se et opsving i 2016.
04. april 2014 kl. 00.00
Analyse: Når kurserne på DSV-aktien på det seneste er faldet, er det udtryk for, at investorer og analytikere nok havde set noget mere vækst i årsregnskabet for 2013. Men sammenlignet med konkurrenterne er DSV markant bedre til at skabe overskud.
04. april 2014 kl. 00.00
Analyse: Salget hos William Demant steg sidste år mere end det underliggende marked, og bundlinjen voksede med 13, 9 procent. Ledelsen forventer at kunne løfte bundlinjen med 5-10 procent i 2014. Hvorfor er det ikke godt nok for investorerne?
04. april 2014 kl. 00.00
Analyse: Er din portefølje klar til et eventuelt boble-brist? Vi har bedt aktieanalytiker John Stihøj fra Aktieinfo om at komme med fem bud på relativt sikre aktier - i tilfælde af, at aktieboblen viser sig at være en realitet. Se de fem "boble-resistente" aktier her.
28. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bavarian Nordic præsenterede et årsregnskab for 2013, der viste solid fremgang på såvel top- som bundlinje. Det kan selskabet ikke mindst takke kobbervaccinen Imvamune for. Ifølge AktieUgebrevet har markedet endnu ikke fået øjnene op for Imvamunes store potentiale - og det kan du som investor tjene nærmest 100 procent på.
28. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Indlånsbanken Lån & Spar Bank har - i modsætning til de fleste andre banker - siden finanskrisens start opbygget større og større muskler. Kursen er dog slet ikke fulgt med bankens vækst, og du kan derfor gøre et kup nu. Se her, hvad det vil sige.
21. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: På trods af den overraskende direktørfyring i efteråret, vidner Aurigas årsregnskab for 2013 om, at selskabets strategiplan kører på skinner: Både omsætning og indtjening er i flot vækst. Ledelsen forventer yderligere fremgang i 2014 - læs her, om aktieanalytiker Torben Udsen er enig.
21. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandoras storaktionærer solgte i sidste uge ud af 13 millioner aktier ovenpå et flot 2013-regnskab. Lock up-aftalen i forbindelse med salget løber kun frem til maj, så derefter kan der meget vel blive solgt ud af den sidste portion storaktionær-aktier. Dét vurderer AktieUgebrevet, at du som investor kan spinde guld på, hvis du slår til på det rette tidspunkt.
19. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En investering i OW Bunker er en investering i "en stabil margin per ton solgt skibsbrændstof". Det lyder ikke umiddelbart som noget, der kan få blodet i kog. Men måske burde det. Analytiker Per Hansen fra Nordnet analyserer muligheder og risici - og vurderer, om du kan få en ekstra gevinst i forbindelse med børsnoteringen.
19. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: OW Bunker går på børsen med en udbudskurs i intervallet 120 til 150. Er selskabet det værd? De foregående år har vist flot vækst over hele linjen, men hvilken retning peger den fremtidige vækstkurve? Se her, om analytiker John Stihøj gør plads i depotet til en bunkerolie-aktie.
14. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Forsikringkoncernen Topdanmarks netop aflagte regnskab for 2013 afslørede lave forventninger til 2014's resultat. Dét kombineret med en price/earning på omkring de 16, får aktien til at synes som en ret dårlig investering. Det er AktieUgebrevet dog ikke enig i. Se her, hvorfor de vurderer, at aktien faktisk stadig er attraktiv.
14. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: NKT-aktien har gennem flere år været i massiv modvind - som følge af store problemer på selskabets nye kabelfabrik i Köln. På det seneste er der dog kommet tegn på, at udfordringerne er ved at være løst, og aktien har allerede svaret igen ved at stige 20 procent år til dato. Spørgsmålet er nu: Er der mere at komme efter?
07. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nordjyske pengeinstitut Spar Nord Bank har haft et 2013, de fleste konkurrenter kun kan drømme om: Nedskrivningerne er raslet ned, et besøg af Finanstilsynet viste overlegent styr på økonomien, og aktiekursen steg med hele 91 procent. Det store spørgsmål er nu, om der er grobund for yderligere stigninger i klassens artige aktie?
05. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS mener selv, at de går en gylden fremtid i møde med stigende vækst og indtjeningsevne. Analytiker Morten A. Sørensen er - med baggrund i nøgletallenes udvikling - mere skeptisk.
05. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: På overfladen ser ISS-aktien ud som en sikker udbytteaktie, men er potentialet stort nok og modsvarer det de fremtidige risikofaktorer? Læs her, om Økonomisk Ugebrevs redaktør Morten W. Langer vurderer, at aktien er købsværdig - og få som bonus ekstraanalysen "ISS: Slidt salgstale uden bevis for succes”.
05. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS har udmeldt et udbudsinterval på 140 til 175 kroner pr. aktie. Det ligger 40 kroner højere, end da ISS i marts 2011 forsøgte sig med en børsintroduktion sidst. Er aktien anno 2014 pengene værd? Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo har kigget dybt i nøgletallene - se her, om han på den baggrund har pengepungen klar.
05. marts 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Er du på udkig efter en afkastmæssig hurtigløber med betydelige udsving i omsætning, indtjening og årlige vækstrater? Så bør du nok læse denne analyse af Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, inden du lægger bud ind på den nye ISS-aktie. Se her, hvad han skønner, investorer kan forvente sig af afkast og opførsel fra børsens nykomling.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: En fedme- og diabetespandemi rammer verden i takt med stigende levestandard. 600 millioner mennesker vurderes i 2035 at have diabetes. Produkter fra Novo Nordisk er livsvigtige for denne hastigt voksende skare.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: RaySearch Laboratories er ledende aktør inden for udvikling og salg af software til strålebaseret kræftbehandling. Selskabet begunstiges af et generelt verdensomspændende trendskift mod moderne og mere avancerede former for kræftbehandling. Herudover er RaySearch stærkt eksponeret i emerging markets-landene, hvor vækstpotentialet ventes at være enormt.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: Big Blue har genfundet melodien, skovler penge ind og forgylder aktionærerne med udbytter og tilbagekøb i multimilliarddollarklassen.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: Valutaerne fra mange emerging markets-lande har i 2013 oplevet nogle store kursfald, da mange investorer har solgt ud af værdipapirer fra disse lande. Hvis denne udvikling er ved at stoppe, kan det blive en god investering at købe Sydinvest HøjrenteLande Lokal Valuta.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2013-regnskabet fra GN Store Nord viste en flot vækst, der ventes at fortsætte ind i 2014. Koncernen lever højt på sit teknologiske forspring, og ikke mindst LiNX - det første høreapparat "made for iPhone" - giver anledning til store forhåbninger. Men betaler du efterhånden for dyrt for væksteventyret? Både ja og nej, vurderer AktieUgebrevet.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: FORANALYSE: En aktietegning skal reducere gæld og give plads til interne forbedringer og nye opkøb i ISS. Aktien kan blive et stort og dynamisk præget børspapir.
28. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: FORANALYSE: Børskandidaten O.W. Bunker er en global olieleverandør til søfarten, hvor miljøsikkerhed og økonomisk styring er afgørende ekspertiser.
21. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: FLSmidth aflagde et regnskab i sidste uge, der skuffede analytikerne fælt og gav aktien kurssmæk. Morten Langer fra AktieUgebrevet fastholder, at FLSmidth er en god og stærk langsigtet aktie, men lige nu maner også denne analytiker til købsvarsomhed. Se her, hvordan verden skal se ud, før han atter føjer aktien til porteføljen.
21. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Trods stadige russiske udfordringer viste Carlsbergs netop aflagte årsregnskab bedre takter end frygtet, og udsigterne for Carlsberg anno 2014 ser lovende ud: Den danske bryggerikoncern vil ekspandere på det asiatiske marked, der har vist stærk fremgang. Der er dog én graverende forhindring for, at analytiker John Stihøj kan anbefale køb af aktien lige nu. Se hvad her.
14. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Er den danske tøjkoncern IC Companys købsmoden nu? Ja, mener analytiker Torben Udsen, der ellers har manet til varsomhed med netop selvsamme aktie. Læs her, hvorfor analytikeren nu ser IC Companys som en oplagt købskandidat med stort stigningspotentiale.
14. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: Facebook, LinkedIn og Twitter har, siden de blev introduceret på børsen, oplevet markante kursstigninger, og spørgsmålet er, om der er mere at hente, eller om man skal holde sig på sidelinjen.
14. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det netop aflagte fjerdekvartals-regnskab fra Vestas "var ikke bare godt - det var fremragende!" Således vurderer Morten Langer fra AktieUgebrevet, og han ser både opjusteringer og kursstigninger i horisonten for den danske folkeaktie.
07. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det tyder på, at 2014 bliver et fantastisk år for den danske medico-gigant Coloplast. Allerede i det netop aflagte første kvartalsregnskab hævede man 2014-forventningerne. AktieUgebrevet fremhæver ét specielt interessant punkt i regnskabet, der vidner om stort vækstpotentiale. Se her hvilket.
07. februar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Navnet Goldman Sachs har været på alles læber, siden de i sidste uge fik lov til at investere i danske DONG. Aktieinfos USA-korrespondent, analytiker André Perman, giver dig her overblikket over, hvad "the buzz" er med Goldman Sachs, og om den amerikanske investeringsbank måske kan være en interessant investering for dig som privat investor?
31. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2013 bød på fald i både omsætning, drift og resultat for den danske allergikoncern ALK-Abelló. Det lyder umiddelbart ikke lovende. Men graver man under overfladen, ser billedet straks anderledes lyst ud. Forklaringen er nemlig en udskudt milepælsbetaling, der nu kommer til at lune i 2014 - et år, der har flere positive nyheder at byde på.
30. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: Frasalg af supermarkeder giver stor avance. Reinvesterig af pengene er det store spørgsmål. Vi forventer højere afkast og primært aktivering ved opkøb inden for olieproduktion.
30. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: Den svenske hygiejne- og papirvirksomhed SCA har via en række opkøb de seneste mange år fået skabt sig en stærk og diversificeret produktportefølje. Især efterspørgslen fra nye vækstmarkeder kan give et enormt fremtidigt vækstpotentiale.
30. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobank har i årevis leveret varen i form af høj organisk vækst, rekordhøj kapitalforrentning og en stærk kursudvikling. Med lave omkostninger og fokus på kunder og aktionærer er sandsynligheden for fornyet succes høj.
30. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: Hvis man som investor tror på, at det nu er Europas tur til at opleve et økonomisk opsving, kan Sparinvest Index Europa Growth været et godt investeringsvalg, da afdelingen investerer i europæiske vækstaktier til en lav administrationsomkostning.
24. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den nordjyske kabelmaskinfabrik Roblon fremviste efter årsskiftet et årsregnskab med et resultat betydeligt højere end forventet. Samtidig meddelte de dog, at forventningen til det kommende år er tilbagegang, og aktiekursen reagerede prompte med et fald. Se her, hvorfor AktieUgebrevet alligevel vurderer, at aktien er et kup-indkøb til din portefølje.
24. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den finske løfteudstyrsproducent Konecranes henter hele 60 procent af deres omsætning i Europa. Derfor vil et opsving i den europæiske økonomi betyde guld i selskabets ordrebog. Analytiker Jon Abakka tror på stor fremgang de kommende år og ser aktien stige til hidtil usete højder.
16. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske enzymgigant Novozymes aflægger årsregnskab på tirsdag. Det bliver i kølvandet på et flot 2013, hvor selskabet har taget hul på et helt nyt kapitel: En BioAg-samarbejdsaftale med amerikanske Monsanto, der beviser, at Novozymes er mere end enzymer og bioetanol. Men er det nok til at kunne leve op til en price/earnings på hele 31?
16. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Grossistkoncernen Solar er endelig ved at være i hus med den store it-satsning, der har lagt en voldsom dæmper på selskabets lønsomhed de seneste år. Nu skal frugterne høstes - ikke mindst, når der igen kommer gang i byggeriet. Aktieanalytiker John Stihøj vurderer, at der er enormt potentiale i aktien, hvis du vel og mærke har tid til at vente.
10. januar 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Life Science-aktier viste svulmende muskler i 2013 med bl.a. Genmabs 172 procents stigning. Men biotek-musklerne er langt fra opbrugt, vurderer AktieUgebrevet, der ser enormt potentiale i danske Bavarian Nordic. Se her hvorfor - samt to andre potentielle 2014-branchevindere.
20. december 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I årets sidste nyhedsbrev har AktieUgebrevet kigget på, hvilke C20-selskaber der kan kalde sig 2013's branchevindere. Alle tre vindere er kendetegnet af knivskarpe effektiviseringer, der har kastet kursstigninger på hhv. 30, 60 og 120 procent af sig. Se de tre muskelbundter her.
20. december 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Skønt det danske handelsselskab ØK i sidste måned kunne fremvise et flot tredje kvartalsregnskab, så ligger aktien til en rabatkurs omkring de 75-80. ØK er da også fortsat behæftet med flere udfordringer - bl.a. et vanskeligt økonomisk klima i Venezuela. Analytiker John Stihøj ser dog stort potentiale i aktien for den rette investor. Er det dig?
13. december 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 22 procent. Så meget er kursen på Matas-aktien steget siden introduktionen i juni. Nu smider den danske materialistkæde endnu et es i puljen: Målrettede kundetilbud baseret på tidligere købsadfærd. Vil det nye salgskoncept sikre investorerne endnu mere guldstøv?
12. december 2013 kl. 00.00
Analyse: Ny topchef starter med rekordunderskud. Problemerne er dog begrænsede. Generel afmatning reducerer indtjeningen. Effektiviseringer vil give fremgang i 2015.
12. december 2013 kl. 00.00
Analyse: Med en smart forretningsmodel, nul gæld og et saftigt udbytte ligner TGS et formidabelt staldtip.
12. december 2013 kl. 00.00
Analyse: Samsung Electronics er blevet den største spiller på markedet for smartphones, men målet er at skabe yderligere vækst i de kommende år ved udvikling af innovative smart-produkter.
12. december 2013 kl. 00.00
Analyse: Jinhui Shipping har i årevis klaret sig bedre end konkurrenterne. Aktien har potentiale til en ti-dobling på få år.
12. december 2013 kl. 00.00
Analyse: BLS Invest Globale Aktier har de seneste fem år formået at skabe et afkast på hele 116,25 procent mod et medianafkast på 71,63 procent for sammenlignelige afdelinger. Afkastet er endda skabt med en risiko, målt ved standardafvigelsen på 3 års sigt, som har været lavere end gennemsnittet for sammenlignelige afdelinger.
06. december 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum skal noteres på børsen i Oslo - og det er en tur, du som investor bør deltage i, anbefaler AktieUgebrevet. Det norske eventyr kan nemlig give store kursstigninger til den billige aktie, som endda handler med rabat i forbindelse med emissionen.
29. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den hårdtprøvede danske porebetonproducent H+H har været ude i et stejlt kursfald fra 988 til 23,2 på lidt over fem år. Selskabets krise er på ingen måde ovre, men det netop aflagte tredje kvartalsregnskab peger på lysere tider – og måske på et opkøb med stor kursgevinst som bonus.
22. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: IC Companys kæmper benhårdt i en iskold tøjbranche. Selvom selskabet med succes har slanket forretningsmodellen, vil tilfredsstillende vækst og overskud lade vente på sig lidt endnu. Analytiker Torben Udsen maner til varsomhed på den korte bane - men vurderer dog også, at selskabet på længere sigt er interessant. Læs her, hvorfor du i den forbindelse bør holde øje med 4. februar 2014.
21. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Trods et problematisk russisk marked og et netop aflagt regnskab, der ikke gav grobund til stor jubel, ser AktieUgebrevet Carlsberg som et attraktivt køb med en begrænset risiko. Organisationen er skåret til, optimeret og effektiviseret, en ny aggressiv udbyttepolitik er i støbeskeen, og satsningerne på det asiatiske marked kan blive en indbringende joker.
15. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: På trods af, at den danske software-leverandør Columbus ikke kunne fremvise hverken opjustering eller andet banebrydende i deres netop aflagte periodemeddelelse for tredje kvartal, så vurderer AktieUgebrevet, at aktien har stort stigningspotentiale frem mod 2015 - måske endda trecifret.
15. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Som global leverandør af mineudstyr har svenske Atlas Copco mærket mineselskabernes tilbageholdenhed, når det kommer til nye investeringer. Alligevel har selskabet klaret sig fornuftigt, og nu hvor tiderne er ved at bedres, spår Handelsbanken stort potentiale for den svenske aktie. Se her hvor meget.
08. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske medicinalgigant Novo Nordisk fremlagde i sidste uge et kvartalsregnskab, der lå noget under markedets forventninger. Alligevel anser AktieUgebrevet aktien som en god langsigtet investering og mener, at den lige nu er konservativt prissat.
01. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bryggeriet Royal Unibrew opkøbte i august måned finske Hartwall. Dét er lidt af en genistreg fra ledelsens side, vurderer John Stihøj fra Aktieinfo, der ser stort potentiale i aktien - også selvom den kan virke lidt dyr.
01. november 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 99,2 procent. Så meget er fodboldklubben AaB's aktiekurs faldet siden børsnoteringen i 1998. Selskabet står aktuelt med egenkapitalen barberet ned til et rundt nul og underskuds-forventninger til årets resultat. "En rendyrket lottokupon" vurderer AktieUgebrevet og maner til varsomhed.
28. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Selvom aktiekursen hos den tyske bildproducent Volkswagen AG ikke har udviklet sig særlig godt i år, er netop Volkswagen-aktien værd at overveje, hvis man vil købe tyske aktier.
28. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: Store tab er opstået på et stålværk i Brasilien, som nu søges solgt. Hvsi det ikke snart lykkes, må økonomien styrkes via en aktietegning. Ledelsen er ændret, og der strammes op overalt.
28. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: Raterne på tørlast er steget voldsomt i tredje kvartal. Det vil give stigende indtjening hos bulkrederierne, men niveauet er endnu kun skiftet fra "meget dårligt" til "pænt positivt". Kan boomet i fragtraterne fastholdes, eller er der tale om en kortvarig boble?
25. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I kølvandet på Trygs netop aflagte regnskab, der viste overraskende positive takter for forsikringsbranchen, er konkurrenten Topdanmark aktuelt særdeles interessant at have på radaren. AktieUgebrevet ser opjustering og kursstigninger i horisonten - men bør du slå til i dag eller vente?
25. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske tøjkæde Hennes & Mauritz har givet konkurrenterne baghjul gennem finanskrisen. Opskriften hedder et bredere globalt fokus – med USA, Kina og Latinamerika som vækstdrivere. På trods af selskabets store potentiale, så kan du aktuelt købe aktien med rabat i forhold til konkurrenterne.
25. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: Investeringsforeninger,der investerer i de mindre europæiske selskaber, har de sidste fem år opnået flotte resultater.
18. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det netop aflagte regnskab fra den danske forsikringskoncern Tryg viste særdeles positive takter på bundlinjen, men toplinjen fortalte en ganske anden historie: Tilbagegang på 3,4 procent. Betyder det, at du skal løbe langt væk fra Tryg-aktien? Slet ikke, mener AktieUgebrevet. Se her, hvorfor.
18. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det er ikke hver dag, man finder en overset aktie med imponerende potentiale. Men i dag er sådan en dag, mener Torben Udsen, der har dykket ned i Ambus regnskaber. Læs her, hvorfor den danske medico-aktie er overset guld på gaden - og ikke mindst, hvorfor du bør slå til nu.
14. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter et ringe resultat og fald i omsætningen i 2009 har entreprenørvirksomheden Per Aarsleff i dag gravet sig ud af krisen. Det betyder, at du aktuelt kan få fingrene i en stærk aktie, der er særdeles attraktiv prissat.
14. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: "European Freight Forwarding Index" tyder på et opsving i transportmængderne. Det varsler positive tider for den danske transportaktie DSV, og AktieUgebrevet vurderer, at der er kursstigninger at komme efter – specielt, hvis du planlægger at holde fast i aktien til efter 2014/15. Se her, hvorfor.
04. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vestas i joint venture med japanske Mitsubishi om offshore-vindmølleforretningen. Den udmelding fik både investorer og analytikere til at juble - og aktiekursen steg brat. AktieUgebrevet er dog mere skeptisk. Se her, hvorfor de kalder det "udsalg af arvesølvet" og maner til stor varsomhed.
03. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: I Starten af året var Novozymes' aktiekurs 161,60 kroner. Siden er det gået opad, og nu er aktiekursen 206 kroner. Man kunne fristes til at købe aktier i selskabet, der plejer at levere solide regnskaber. Men kan man forvente at aktiekursen fortsætter opad?
03. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: Det svenske industriselskab Trelleborg har transformeret sig fra et støvet industrielt konglomerat til en højt specialiseret producent af gummibaserede løsninger til industrien. Transformationen har stået på i mange år, men det er specielt inden for de seneste år, at strategiskiftet for alvor har vist sit værd.
03. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: På trods af en dominerende markedsposition og en enorm pengekasse er Cisco en meget billig aktie. Lave forventninger holder kursen nede, men vækstmulighederne er fortsat gode på længere sigt.
03. oktober 2013 kl. 00.00
Analyse: De latinamerikanske aktier er tilbage på niveauet for starten af 2010, derfor anbefaler vi nu, at man placerer en mindre andel af sine aktieinvesteringer heri. BankInvest Latinamerika har gennem årene været dygtig til at levere et afkast efter omkostninger, som ligger tæt på det fulgte benchmark, hvilket vi finder attraktivt.
27. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Med kapitalfonden KKR's exit er TDC nu helt ude af hænderne på den gruppe af fem kapitalfonde, der i 2005 overtog det danske teleselskab. Det giver aktien stigningspotentiale - og endda til en overskuelig risiko, vurderer AktieUgebrevet. Se her, hvor meget du kan forvente.
20. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Skeletterne er væltet ud af skabet hos sikkerhedsvirksomheden G4S i det seneste år. Nu skal den nye topchef rydde op, og han har allerede taget de første drastiske skridt. Gode køb skal foretages i dårlige tider, vurderer analytiker John Stihøj. Betyder det, at G4S er et oplagt køb nu?
20. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Markant organisk vækst, høj indtjeningsmargin og en ny 5-års strategiplan med yderligere vækstfokus. Det lyder alt sammen lovende for den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen, men er plusserne nok til at opveje en price/earnings på hele 22?
13. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Prisudviklingen på høreapparatmarkedet er bestemt ikke i producenternes favør. Det vidnede halvårsregnskabet fra William Demant med al tydelighed om. Men kan selskabets nye flagskib i højprissegmentet, Oticon Alta, give fremtidige kræfter til at løfte kursen på den danske gigant?
13. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Small cap-virksomheden Nordjyske Bank er både veldrevet og velkonsolideret, den har en flot vækst i basisindtjeningen - og så er den ifølge Niro Invest den 14. stærkeste danske bank. Du kan nu købe denne favorable pakke til en kurs/indre værdi på blot 0,49. Lyder det for godt til at være sandt? Bliv klogere her.
06. september 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora har vist flotte regnskabs-takter på det seneste, og der synes at være en generel spirende optimisme på det globale smykkemarked. Alt i alt virker den danske smykkeaktie som en sikker havn - dog med et lille "men". Læs her hvilket.
05. september 2013 kl. 00.00
Analyse: Driften i Maersk Line er forbedret så meget, at koncernen opjusterer prognosen for 2013. Udsigterne på kort sigt er dog lidt matte, men de igangsatte besparelsestiltag lover godt for fremtiden.
05. september 2013 kl. 00.00
Analyse: Efter en svag børsstart, hvor aktiekursen blev mere end halveret, har tegn på kraftig vækst i indtjeningen fra mobilannoncer betydet en fornyet interesse for aktien.
05. september 2013 kl. 00.00
Analyse: Den finske emballageproducent Huhtamaki har med et øget fokus på innovation skabt stor efterspørgsel de seneste par år. Især efterspørgslen fra nye vækstmarkeder kan give et enormt fremtidigt vækstpotentiale.
05. september 2013 kl. 00.00
Analyse: Fundamental Invest Stock Pick kan være en god tilføjelse til din værdipapirportefølje, hvis du har en langsigtet tidshorisont på dine investeringer og er i besiddelse af tålmodighed, da afkastet på afdelingen Stock Pick godt kan udvikle sig meget anderledes end det øvrige danske aktiemarked.
30. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Industrikoncernen NKT meddelte i deres flotte halvårsregnskab i sidste uge, at de tager afsked med administrerende direktør Thomas Hofman-Bang. Aktien - der de seneste fire år kun er steget syv procent - steg herefter hele 10 procent på bare 15 minutter. Men er der yderligere kursstigninger at komme efter?
30. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det seneste år har ikke været Bang & Olufsens år: Resultaterne har været skuffende, virksomheden har nedtonet og udskudt sine mål for fremtiden, og aktiekursen er droppet til bare 52. Aktieanalytiker Torben Udsen ser stadig, at der kan være mulighed for at gøre en god turnaround-investering i det lange løb, men han maner også til stor varsomhed.
23. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter et par kursmæssigt turbulente sommermåneder fremlagde Novo Nordisk et fremragende halvårsregnskab i starten af august og har opjusteret forventningerne til hele året. Aktien er dog fortsat blot steget med syv procent i år, og AktieUgebrevet vurderer, at der er en del mere at komme efter. Se her, hvor meget du kan forvente.
23. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ditlev Engel blev i denne uge fyret som direktør for Vestas til fordel for svenske Anders Runevad. På nyheden steg aktien 5,4 procent. Men betyder direktørskiftet, at du bør hamstre Vestas-aktier? Lau Svenssen fra Aktieinfo maner til varsomhed: Vestas har stadig sine kampe at udkæmpe, ikke mindst økonomisk.
16. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ALK-Abelló er allerede begyndt at høste frugterne af de positive Fase III-studier af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi - aktien er steget med hele seks procent på bare halvanden måned. Har den bratte kursstigning udvandet potentialet, eller har vi kun set begyndelsen?
16. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Svenske AarhusKarlshamn er ledende global producent af vegetabilske specialfedtstoffer, og de placerer sig dermed lunt i strømmen af øget fokus på sundere fødevarer. Skønt området synes snævert, ser analytiker Jon Abakka stor indtjeningsvækst over de næste par år. Se her hvor meget.
09. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske it-virksomhed Columbus døjer med indtjeningsproblemer. Aktien er aktuelt lavt prissat, og det kan du som privat investor udnytte, vurderer Aktieugebrevet, der ser turnaround i det lille selskab, som de professionelle investorer ikke tør røre. Tør du?
09. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Et hovedprodukt, der er på vej af patent. Det lyder ikke lovende for Lundbeck. Men med en forhåbentlig godkendelse af et nyt blockbuster-produkt i horisonten, mener analytiker John Stihøj, at du meget vel kan gøre et langsigtet kup ved ikke at sidde på hænderne.
02. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bryggerier er generelt pressede. Alligevel har Harboe investeret stort i fremtiden - 557 millioner kroner i et produktionsapparat, der nu kan sprøjte hele 10 millioner hektoliter ud. Men betyder det, at aktien er fremtidssikret, og at du bør haste ud og købe den billige aktie allerede i dag?
02. august 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Grønlandsbanken virker som en af de mest interessante investeringer på markedet lige nu. Du får del i en sikker indlånsbank, udbytte på 10 procent, et potentielt enormt væksteventyr og tilmed til en price/earnings på kun 8. Lyder det for godt til at være sandt? Læs med her, og bliv klogere.
28. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Cementkoncernen FLSmidth er den suverænt dårligste investering i C20-indekset i år. Men aktien kunne meget vel stå overfor en brydningstid lige nu, som den opmærksomme investor kan tjene stort på, vurderer AktieUgebrevet. Læs her, HVORNÅR du bør slå til.
21. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: Danske investorer har i 2012 intensiveret deres opkøb af de risikofyldte High Yield virksomhedsobligationer. Afkastet på lige den type obligationer har også været forrygende, men det held ser langt fra ud til at fortsætte, og som investor risikerer man at blive ramt fra to fronter.
21. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Aktieanalytiker Bruno Japp mener ikke, at Chr. Hansens halvårsregnskab er nær så slemt, som det ser ud. Læs, hvorfor han synes, ingrediensvirksomheden er en god langsigtet investering.
20. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Matas bliver en stilfærdig aktie uden raketfart, skriver John Stihøj fra Aktieinfo. Læs her, om dét er tilstrækkeligt til, at han vil anbefale at gå med i den blåstribede børsnotering.
14. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det finske selskab Kone er en globalt førende elevator- og rulletrappeproducent og tilbyder samtidig løsninger til vedligeholdelse og modernisering af automatiske døre. Efter massive økonomiske problemer i 2005 er Kone tilbage på vækstsporet, og den stærke vækst vil ingen ende tage.
14. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Hører du også til dem, der er nervøs over aktiekurserne lige nu? Så bør du måske overveje at investere i Per Aarsleff, mener AktieUgebrevet. Læs her hvorfor.
06. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: Softwareselskabet SimCorp har fået nye store kunder i USA og står måske foran en ny vækstperiode. Selskabet er et af Danmarks stærkeste og er altid en overvejelse værd som investering, men det er heller ikke billigt.
06. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: Elektronikgiganten Siemens har størrelsen og styrken til at kunne løfte de helt store projektopgaver rundt omkring i verden, og det gør aktien interessant for den langsigtede investor.
06. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: Det indiske it-selskab Infosys har mangedoblet omsætningen og indtjeningen på få år, men væksten er lige så stille klinget af i 2012 og 2013.
06. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: Korte obligationer er måske ikke umiddelbart den mest spændende og sexede aktivklasse. Det er imidlertid den aktivklasse, der har skabt det bedste risikojusterede afkast over de seneste fem år.
06. juni 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Auriga har stor succes med sin langsigtede strategi, der blandt andet har givet selskabet stabilitet gennem et bredere produktmix. Aktiekursen er dog allerede steget hele 142 procent siden bunden sidste år. Er der aktuelt mere at komme efter?
31. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Forsikringkoncernen Topdanmark kunne i deres regnskab for første kvartal fremvise både et resultat før skat, der var betydeligt højere end forventet, og en opjustering af årets resultat. Alligevel steg aktien ikke på regnskabet. Læs her, om det betyder, at selskabet er en oplagt investering lige nu?
31. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Salget hos smykkeproducenten Pandora voksede med hele 40 procent i årets første kvartal, og indtjeningen målt på EBIT steg med ikke mindre end 70 procent. Pandora er tilbage på vækstsporet. Men er det nok til at modsvare den høje kurs, smykkeaktien er tilbage på?
24. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tøjkoncernen IC Companys viser flotte takter i et svært marked: De har fremgang på bundlinjen, en igangværende omstruktureringsplan og et imponerende finansielt beredskab med høj soliditetsgrad og lav rentebærende gæld, der tegner lovende for selskabets videre udvikling. Og så kan aktien endda blive din med rabat i forhold til konkurrenterne.
24. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danmarks største teleselskab TDC er alvorligt udfordret af konkurrenterne, og de tager nu med en ny strategi for alvor fat på at gøre noget ved problemet. Læs her, hvorfor Tina Altenburg vurderer selskabets nye strategi som værende stærk nok til at bære aktien længere op end de 22 procent, den allerede er steget siden årsskiftet.
17. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: Medicoselskabet Ambu har netop aflagt halvårsregnskab, og umiddelbart ser det skidt ud. Men nærlæser man tallene, er det meget bedre, end man lige skulle tro. Der er nemlig en god forklaring på, at indtjeningen stort set er forsvundet. Læs her hvilken.
17. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det netop aflagte første kvartalsregnskab fra grossistkoncernen Solar var ventet med spænding. 2012 bød på afmatning i omsætning og indtjening – viser 2013 bedre takter? Torben Udsen gennemgår regnskabet. Læs her, hvorfor han vurderer, at man stadig bør være påpasselig.
10. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann er en undervurderet aktie. Selskabets positive langsigtede tendenser mere end opvejer nemlig de mange negative nyheder på den kore bane.
10. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Industrivirksomheden ABB er stort set gældfri, har en attraktiv eksponering mod et strukturelt voksende marked, pæne udbyttebetalinger og en sund kapitalstruktur. Aktien kan derfor bedst beskrives som en rigtig kvalitetsaktie - og så handles den endda med rabat.
03. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Luftfartsaktier som SAS er risikable, men flyselskabets sæsonmæssigt dårligste kvartal er overstået, og der er lagt op til resultatfremgang. Desuden vil en spareplane så småt begynde at kunne ses i regnskaberne. Læs her, om det skandinaviske flyselskab er en investering værd.
02. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: Medicoselskabet Coloplast satser på nye markeder for at skabe yderligere vækst og endnu højere indtjening. Den rekordhøje overskudsgrad kommer investorerne til gode, da selskabet står med et positivt likviditetsproblem.
02. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: Det svenske medicoselskab Getinge er globalt førende inden for produktionen af udstyr og systemer til sundhedsområdet og har de seneste år oplevet en stærk efterspørgsel. Især efterspørgslen fra nye vækstmarkeder har givet en eksplosiv vækst.
02. maj 2013 kl. 00.00
Analyse: Rederiet D/S Norden gør alting rigtigt, og på de globale markeder er der ved at komme balance mellem udbud og efterspørgsel. Men lave fragtrater gør det fortsat svært for rederiet at tjene penge, og investorerne må vente utålmodigt på bedre tider.
25. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ledelsen i Rockwool forventer, at 2013 vil blive et vanskeligt år. Betyder det, at du bør holde fingrene fra isoleringskoncernen? Torben Udsen vurderer "nej" og ser hele 18-22 procent stigningspotentiale pr. år for den langsigtede investor. Selskabet har nemlig aldrig stået stærkere end nu og har brugt kriseårene til at opruste på nye markeder.
25. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske transportgigant DSV har absolut ikke været den bedste investering i 2013 indtil videre. Selskabets hovedindtægtsområde, den europæiske vejtransport, har skuffet stygt i første kvartal, og det ses tydeligt på aktiekursen. Læs her, hvorfor AktieUgebrevet alligevel anser DSV som en fornuftig købskandidat.
19. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ringkjøbing Landbobank har klaret sig overlegent igennem finanskrisen, og bundlinjeresultatet for 2012 er det bedste siden 2007. Den jyske bankforretnings sundhed afspejles da også i en efterhånden ret høj aktiekurs - kun 20 procent under rekorden fra før finanskrisen. Men er højt for højt? Aktieugebrevet vurderer nej. Læs her hvorfor.
19. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Med en kurs på 110 i skrivende stund er GN Store Nord-aktien steget 33 procent siden årsskiftet, og går man tilbage til starten af 2012, er kursen steget med hele 126 procent. Tina Altenburg ser nærmere på selskabets 2012-regnskab for at klarlægge, om det er realistisk, at kursfesten kan fortsætte, eller om GN-aktien har nået loftet?
12. april 2013 kl. 00.00
Analyse: Fodboldklubben Brøndby er under massivt pres både sportsligt og økonomisk. På klubbens generalforsamling i sidste uge blev en kapitalforhøjelse på 60 millioner vedtaget, men det kan vise sig ikke engang at være nok til at redde klubben fra en truende konkurs.
12. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: B&O's nyligt aflagte regnskab vidner om udfordringer med at finde volumenknappen. Aktieanalytiker Torben Udsen kigger nærmere på selskabets nøgletal og spår alligevel aktien en lys fremtid. Læs her hvorfor.
05. april 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kemikalievirksomheden Cheminovas moderselskab Auriga har i kølvandet på finanskrisen oplevet en solid fremgang i både omsætningen og indtjeningen, og intet tyder på, at det ikke fortsætter i 2013.
04. april 2013 kl. 00.00
Analyse: Væksten på det vigtige marked i Rusland udebliver for bryggerigiganten Carlsberg. I stedet satses der nu meget målrettet på at udnytte de gamle, kendte mærker Carlsberg og Tuborg, hvor indtjeningen er høj.
04. april 2013 kl. 00.00
Analyse: Høreapparatproducenten William Demant oplevede ovenpå to gode år et mat 2012. Nu skal nye produkter genskabe væksten for selskabet.
04. april 2013 kl. 00.00
Analyse: Biotekselskabet Zealand Pharma har haft stor succes med diabetes- og fedmemidlet Lyxumia og indgået et nyt interessant samarbejde.
04. april 2013 kl. 00.00
Analyse: AKTIEHÅNDBOGEN 2013: Når det kommer til aktieinvestering, findes der forskellige trosretninger, flere analysemodeller, formler og en hel masse tal. Men det er hverken en religion eller en videnskab at investere. Det er et grundigt stykke arbejde og en lille smule held. Læs med her og få mest muligt ud af tallene i Aktiehåndbogen.
27. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Lundbeck har fået en flyvende start på 2013, og aktien er steget med 23 procent. Meget tyder dog på, at den gode stemning ikke kan bevares, da Lundbeck står foran en periode med forhøjet usikkerhed om pipelinen samt pres på indtjeningen.
22. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2013 kan blive året, hvor A. P. Møller-Mærsk tager tilløb til et nyt markant spring frem efter flere års stagnation. Det viser en gennemgang af aktieanalyser udsendt efter offentliggørelsen af koncernens årsrapport. AktieUgebrevet giver dig her tre årsager til, at Mærsk er en god investering lige nu.
22. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I forhold til for et år siden er Vestas-aktien faldet 25 procent i værdi, men i de seneste par måneder er aktien igen begyndt at stige i kurs efter, at aktien nåede bunden i november ved kurs 24,07. Inden du begynder at juble over udsigten til fornyede kursstigninger, er der lige et par ting, du som investor skal være opmærksom på.
14. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Der er flere umiddelbart gode årsager til at holde sig fra Rockwool-aktien: Selskabet skuffede i det nyligt aflagte årsregnskab for 2012. Ledelsen har pessimistiske forventninger til 2013. Og så er aktien iøvrigt dyr i forhold til konkurrenterne. Alligevel vurderer Bruno Japp, at for den rette type investor kan aktien være et attraktivt køb ved den aktuelle pris.
14. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter en fejlslagen vækststrategi ændrede det danske bryggeri Royal Unibrew i 2009 kursen mod en mere stabil og profitabel forretning. Og dét med succes. Hele 2000 procent er aktiekursen steget siden bunden. Men har Royal Unibrew anno 2013 potentiale til at fortsætte festen?
08. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I NKT's årsregnskab for 2012 må koncernen opgive flere målsætninger, men alligevel steg selskabets aktiekurs. Det kan umiddelbart undre, men markedet havde i forvejen længe tvivlet på koncernens evne til at nå målene.
01. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Biotekselskabet Bioporto skiftede i denne uge over halvdelen af bestyrelsen ud. Er "friske øjne" vejen frem for det hårdtprøvede danske biotekhåb? AktieUgebrevet er optimistisk. Læs her, hvorfor analytiker Morten W. Langer kalder BioPorto for et potentielt guldæg med mulig milliardindtjening.
01. marts 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Transportvirksomheden DSV har klaret de stramme kriseår overlegent flot, og DSV-aktien står dermed til at kunne tage en markant optur ved et økonomisk opsving i Europa. Analytiker John Stihøj vurderer dog, at investorer vil få mest valuta for pengene ved at holde sig på tæerne og slå til på det helt rigtige tidspunkt. Læs her, hvornår det er.
28. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: Tysklands største energiforsyningsvirksomhed E.ON bliver presset fra flere sider. Det har sendt aktiekursen ned i et så lavt niveau, at den nu er interessant for langsigtede investorer.
28. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: Ved indgangen til 2012 kunne DSV-aktien købes til kurs 104, i dag lidt mere end et år senere er kursen 142,9. Væksten afspejler, at DSV er et af de stærkeste bud på en solid transportaktie. Ikke mindst en stærk forretningsmodel gør, at selskabet står rigtig godt rustet her i begyndelsen af 2013.
28. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: Det svenske medicinalselskab Meda, lever godt af at opkøbe, videreudvikle og markedsføre lægemidler. Især et nyt lægemiddel til allergi kan blive en gylden forretning i de kommende år.
28. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: Investeringsforeningen Carnegie WorldWide Globale Aktier er efter nogle svære år ved at komme på rette spor igen. Det betyder, at attraktive afkast kan præsenteres for investorerne.
22. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Selvom Jyske Bank-aktien allerede er steget hele 13 procent, siden selskabet indtrådte i C20-indekset i december, mener flere analytikere, at aktiekursen burde ligge betydeligt højere, end den gør. Læs her, om selskabets regnskabstal og omstændigheder nu også kan underbygge denne antagelse.
22. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: For at kunne vurdere om FLSmidth-aktien har potentiale, er specielt to poster vigtige: Forventningerne til den fremtidige EBITA-margin hhv. ordreindgangen. Begge gav anledning til spekulationer hos analytikerne op til årsregnskabet og lagde pres på aktiekursen. Læs her, hvordan AktieUgebrevet vurderer potentialet nu.
15. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Selvom medicovirksomheden Ambus opkøb af King Systems er et strategisk smart træk, der kan løfte selskabets indtjening betydeligt de kommende år, er der fortsat usikkerheder, man som investor bør være opmærksom på, vurderer AktieUgebrevets Bruno Japp.
15. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tirsdag fremlagde cementkoncernen FLSmidth årsregnskab. Det var et regnskab, der trods stadige udfordringer for selskabet påvirkede aktiekursen positivt. Men er der mere at komme efter? Ja, for nogle investorer, vurderer analytiker John Stihøj. Læs her, om "nogle" er dig.
08. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novo Nordisk klarede sig imponerende godt igennem 2012, hvor aktiekursen steg hele 39 procent. Med en ny vækstdriver i form af langtidsvirkende insulin klar til global markedslancering i første halvår af 2013, er det danske medicinal-eventyr langt fra forbi.
01. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novozymes' regnskab overraskede positivt og sendte aktien opad, så den nu nærmer sig den højeste kurs nogensinde. Men investorerne får lov til at betale for det leveringsdygtige selskab.
01. februar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Teknologivirksomheden Apples kultstatus på markedet for smartphones er truet. Nye produkter skal lanceres for at holde væksttempoet oppe, og aktiekursen er droppet fra kurs 700 til 450.
25. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Coloplast-aktien er steget 68 procent i løbet af det sidste år, og også regnskabstallene har vist stærk vækst. Spørgsmålet er, om man kan forvente, at væksten fortsætter.
25. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En ny og mere stabil udbyttepolitik gør Tryg-aktien interessant for den langsigtede investor. Er du på udkig efter obligationer, bør du nemlig se nærmere på forsikringskoncernen.
24. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: Trods vanskeligheder forude for containerrederiet Maersk Line er A.P. Møller-Mærsk bestemt en aktie, man bør overveje at have i sin portefølje. Og man skal ikke forvente, at den bliver billigere.
24. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: Novo Nordisks aktiekurs er steget mere end væksten i salget og indtjeningen. Det skyldes det store potentiale for produkter til behandling af type 2 diabetes, men stigende konkurrence og myndighedernes indblanding udgør en trussel mod aktiekursen.
24. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: BMW har i 2012 oplevet stor fremgang i salget på trods af gældskrisen i Europa. Det skyldes lanceringen af nye modeller, samt en positiv udvikling i salget i både Asien og USA.
24. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: Aktier i entreprenørvirksomheden Per Aarsleff kan købes til næsten halv pris af den bogførte værdi. Desuden bør udsigten til stigende indtjening og en ny, venlig udbyttepolitik få investorer til at se nærmere på denne undervurderede aktie.
24. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: En investering i aktier, der ikke svinger så meget i værdi, kan bidrage med et højere langsigtet afkast end traditionelle aktier. Det på trods af den lavere risiko.
18. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: De høje fødevarepriser vil få efterspørgslen på plantebeskyttelsesmidler fra Auriga til at vokse markant i årene fremover, og det kan give aktiekursen et betydeligt løft. I dag handles den til en P/E på 6,3 og er meget billig set i forhold til konkurrenterne.
18. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Forsikringsforretningen hos Alm. Brand klarer sig overlegent flot i forhold til konkurrenterne. Du kan købe denne sunde forretning med en markant rabat, fordi der samtidig følger et tvungent ejerskab af kriseramte Alm. Brand Bank med i købet.
11. januar 2013 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Genmab har haft et forrygende år og er steget med hele 107 procent i 2012. Men har biotek-raketten udlevet sit potentiale? Nej, vurderer AktieUgebrevet. Nye forskningsaftaler og kliniske forsøg vil lade stigningen fortsætte i 2013. Se her, hvor meget der endnu kan være at komme efter.
21. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nord har taget et gevaldigt kursfald de seneste par måneder. Skønt udsigterne for 2013 ser lovende ud, vurderer AktieUgebrevet ikke, at du bør investere straks - kursen skal lige lidt længere ned. Se her, ved hvilket kursniveau GN kan blive interessant.
21. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den største udfordring for den fremtidige indtjening i DFDS er nye miljøregler, men her har den danske rederivirksomhed for længst iført sig førertrøjen. Rederiet er en billig aktie lige nu og en god investering på længere sigt.
14. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske stenuldsproducent Rockwool har netop godkendt planer om at opføre en ny fabrik i Tianjin i det nordlige Kina, og meget tyder på, at Kina kan gå hen og blive et guldrandet eventyr for Rockwool.
14. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Medicoselskabet Ambu fejrede i oktober i år 75 års jubilæum, men der er på ingen måde tale om et gammelt støvet selskab. Visionerne er til stede, og de skal nu omsættes i vækst. Læs her, hvorfor John Stihøj fra Aktieinfo.net vurderer, at det kan blive en særdeles god forretning at have Ambu på radaren.
07. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ØK tjener godt på aktiviteterne i Venezuela, men der er to forhold, der holder aktiekursen nede: Landets valutaregler, der begrænser adgangen til at udføre udbytter fra landet, og risikoen for statslig indblanding i aktiviteterne. Alligevel anbefaler John Stihøj ØK-aktien som langsigtet investering. Læs her hvorfor.
07. december 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: SimCorp-aktien er i år steget mere end 50 procent. Efter det nyligt aflagte kvartalsregnskab måtte aktien dog tage et dyk, trods selskabet kunne fremvise en forøgelse af ordrebeholdningen på hele 44 procent. Alligevel vurderer Bruno Japp fra AktieUgebrevet, at der er mere at komme efter i den danske software-aktie. Læs her hvorfor.
30. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Electrolux' vækstpotentiale på det vestlige marked er ved at være mættet. Men det har langtfra slået selskabet ud - de har blot flyttet blikket mod emerging markets-landene.
30. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: De næste par måneder ser stille ud for Greentech-aktien, men med en tidshorisont på seks måneder eller mere kan der være meget at hente, vurderer AktieUgebrevet. Se her, hvorfor den danske energiaktie kan tage et hop opad på hele 45 procent - og hvilke faldgruber der kan spolere potentialet.
29. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Onlinehandel udgør stadig kun en beskeden del af Nordens samlede detailsalg. Men det vil ændre sig i takt med, at forbrugerne bliver tryggere ved nethandel. CDON Group står til at vinde på denne trend.
29. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Lundbecks patenter løber ud og skal afløses af nye produkter. Usikkerhed i overgangfasen giver lav aktiekurs.
29. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Google har i dag en næsten monopolagtig status inden for internetsøgning og -annoncering, i næsten alle lande. Nu arbejdes der på at vinde indpas i mobilmarkedet.
29. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Med en dansk tiårig statsrente på under halvanden procent retter vi blikket mod alternativer med et højere løbende afkast. Obligationer fra emerging markets i lokal valuta er et af de mindre risikofyldte bud.
23. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I det seneste halvår er Pandora-aktien steget mere end 100 procent. Det gør den til en af de absolut stærkeste C20-aktier. Men er der yderligere potentiale i smykkeaktien? AktieUgebrevet vurderer "Ja" - men også, at der er brug for en kurskorrektion fra de aktuelle 121 først. Se her, hvor langt ned vi skal, inden du kan gøre et godt køb.
16. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En investering i netop regnskabsaktuelle ALK-Abelló virker umiddelbart lige til. Selskabet har lovende produkter og en ambitiøs 2015-plan. Alligevel er der to vejbump: Besparelser hos de europæiske sundhedsmyndigheder og to ventende produktgodkendelser hos de amerikanske sundhedsmyndigheder. Læs John Stihøjs vurdering her.
16. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En investering i regnskabsaktuelle ALK-Abelló virker umiddelbart lige til. Selskabet har lovende produkter og en ambitiøs 2015-plan. Alligevel er der to vejbump: Besparelser hos de europæiske sundhedsmyndigheder og to ventende produktgodkendelser. Læs John Stihøjs vurdering her.
09. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 400 procent på fire dage. Himmelflugten for den nye Smartguy-aktie giver mindelser om de tidligere dot.com-dage med ekstrem aktieeufori. AktieUgebrevet vurderer, at du som investor skal være dig to områder særdeles bevidst, inden du giver dig i kast med klassens nye dreng. Læs her hvilke.
02. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Investorerne er nu begyndt at indregne et godt tredje kvartalsregnskab i Brdr. Hartmanns aktiekurs, og det anser AktieUgebrevet for at være berettiget. Men investorer bør være på vagt, for aktien er behæftet med en kortsigtet risiko, der aktuelt er større end normalt.
02. november 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kundebasen vokser hos Nordnet, men kunderne handler for lidt. Den nytiltrådte topchef har dermed noget af en opgave foran sig. John Stihøj fra Aktieinfo.net vurderer, at aktien aktuelt ikke er en god investering - men på længere sigt kan den blive særdeles interessant. Læs her hvorfor - og hvornår.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den altslugende økonomiske usikkerhed påvirker også aktuelt FLSmidth, men på længere sigt er udsigterne for cementgiganten særdeles positive. Og med den aktuelle værdiansættelse af aktien kan investorer gøre et godt langsigtet køb netop nu, vurderer AktieUgebrevet.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nord har fløjet på en kursstigning på ikke mindre end 86 procent år til dato. Men det store spørgsmål er så nu: Er der mere at komme efter? Ja, vurderer aktieanalytiker Torben Udsen - i hvert fald for den langsigtede investor. Læs her hvorfor.
25. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Carlsberg er en billig aktie lige nu - hvis bryggeriet formår at rette op på sit russiske eventyr.
25. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Statoils produktionstal slår markedets forventninger, og olieefterforskningen i 2012 bliver selskabets suverænt bedste nogensinde. Spørgsmålet er dog, om det er nok til, at kursen kan bryde igennem 160 norske kroner?
25. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bank of China har leveret den lovede vækst efter børsnoteringen for seks år siden. Men markedet er ikke imponeret og har sendt aktien i gulvet. Tør du tro på Bank of China?
25. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Som investor bør du generelt undgå at bruge en investeringsforening til almindelige obligationsinvesteringer, men for nogle kan Maj Invest Danske Obligationer være undtagelsen.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Nordea fremlægger regnskab for tredje kvartal den 24. oktober, og det bør alt andet lige være "business as usual" i den driftsikre bankaktie.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vestas har forbedret indtjeningen i andet kvartal. I første halvår var cash flowet imidlertid negativt med 633 millioner euro. Vindmøllegiganten er afhængig af velvilje hos selskabets bankforbindelser. Det kan ende med tilførsel af ny kapital.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tørlastmarkedet er i øjeblikket i den vanskeligste krise indenfor de seneste 20-25 år - og D/S Nordens aktiekurs følger trop. Det danske rederi lyder umiddelbart som en dårlig investering, og på kort sigt er dét da også AktieUgebrevets vurdering. Men på længere sigt er det en ganske anden historie. Læs her, hvornår der bliver potentiale i aktien.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Skadesforsikringen i Alm. Brand har gjort det imponerende godt og opjusterer med 100 millioner kroner i halvårsregnskabet. Alligevel er der ingen kursfest for koncernen. Bankdelen trækker nemlig direkte i den anden retning. AktieUgebrevet vurderer dog, at aktien kan blive særdeles interessant. Se her hvorfor - og hvornår.
28. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kriseramte H+H International har lagt ryg til markante kurssænkninger siden nedjusteringen i deres halvårsregnskab. AktieUgebrevet er dog ikke enig i, at det ser helt så sort ud for selskabet. Holder de finansielle kreditorer fortsat hånden under selskabet, så er den nuværende kurs undervurderet med hele 75 procent, vurderer de. Læs her hvorfor.
21. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Royal Unibrew virker til at have udlevet deres fordums kurspotentiale - det er forsvundet i takt med flotte kursstigninger og stabil forretning. Men man bør som investor stadig have aktien på radaren, vurderer AktieUgebrevet. Læs her hvorfor – og hvornår - den kan blive interessant.
21. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Livet ser lyst ud for William Demant, der i første halvår har stjålet markedsandele og oplevet en solid vækst i salget. På trods af at konkurrenterne står i kø for at opfinde det nye banebrydende produkt, der skal sikre dem markedets gunst (og penge), vurderer Aktieinfo, at den dyre William Demant-aktie er en fornuftig investering, hvis du har en lang tidshorisont. Læs her hvorfor.
14. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Auriga har arbejdet hårdt på at få tøjlet deres gældsproblemer. Og det har givet pote. Nu skinner de positive forhold igennem, og aktien er steget hele 26 procent de seneste to måneder. AktieUgebrevet vurderer, at der stadig er stigningspotentiale at komme efter. Læs her hvor meget.
07. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet viste bedring for Sjælsø Gruppen. Alligevel er Sjælsø langt fra en risikofri investering. Selskabets økonomiske realiteter betyder, at et enkelt fejltrin hurtigt kan vælte læsset, vurderer AktieUgebrevet. Læs her hvorfor.
07. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Hensættelser har høvlet Spar Lollands kapitalstyrke ned i nærheden af mindstekravet. Aktieinfo ser en spinkel redningsplanke i frasalget af internetbanken (Eik Bank) - men maner også til stor forsigtighed: Investorer og indskydere bør begrænse deres tabsrisiko. I indlåns-tilfældet betyder det konkret at holde sig inden for de 745.000 kroner inkl. rentetilskrivninger, der er dækket af indskydergarantien.
06. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Takket være små tab, står Nordea stærkt i forhold til konkurrenterne. Så selvom banksektor-aktier ikke glitrer for tiden, har den ”billige” Nordea-aktie en del at byde på.
06. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: TDC-aktien er et interessant alternativ til statsobligationer, eftersom selskabet udbetaler et udbytte svarende til over 10 procent af aktiens værdi.
06. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Apple har opnået stor succes med iPhone og iPad, hvilket har sendt aktiekursen i vejret og gjort selskabet til verdens dyreste nogensinde målt i børsværdi. Men kan opturen fortsætte?
06. september 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Norden fremstår som et af de få lyspunkter i den globale økonomi. Det kan forhåbentlig komme Gudme Raaschou Nordic Alpha til gode.
31. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Industrikonglomeratet NKT kæmper med udfordringer i alle sektorer, og det ses på resultatet. Uanset udfordringerne, vurderer Aktieinfo, at aktien har set bunden med det nuværende kursinterval 180-200 og er parat til at kravle opad. Læs her, hvad frasalget af NKT Flexibles og kinesiske højhastighedsjernbaner har med denne vurdering at gøre.
30. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det første halvår af 2012 er gået så godt for isoleringsproducenten Rockwool, at en opjustering af årsforventningen ligger lige til højrebenet. Alligevel er Rockwools økonomidirektør ikke overbevist om, at den hellige gral er velforvaret. Det mener AktieUgebrevet - og stempler Rockwool som "en langsigtet vinder". Læs her hvorfor.
24. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Coloplasts regnskab viste endnu en gang flot fremgang for selskabet. Alligevel ser analytikerne med tiltagende skepsis på den "dyre" aktie, og AktieUgebrevet går endda i denne analyse så langt til at vurdere, at Coloplast-investorer bør holde sig på tæerne for at undgå kurs-smæk. Læs her hvorfor.
24. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Aktieanalytiker Thorleif Jackson, der ellers har været en af Vestas' hårdeste kritikere, har fundet fornyet tro på den danske vindmølleproducent. Læs her, hvor optimismen kommer fra - en optimisme, der endda har fået analytikeren til selv at købe lidt Vestas-aktier ind til sit pensionsdepot.
17. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: IC Companys' årsrapport afslørede et skuffende lille overskud, og koncernens vækststrategi med at satse på de dyre mærker i en tid med krise synes da også risikabelt. Alligevel ser John Stihøj fra Aktieinfo.net store muligheder i aktien på længere sigt og giver sit bud på: Hvornår bør man som investor så slå til?
17. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danske Banks regnskab for første halvår skæmmes voldsomt af store nedskrivninger - særligt fra Irland. Banken har valgt at isolere denne post i regnskabet, og dermed trække kerneforretningens flotte præstationer ud af skyggen fra de irske tab. Dét er en genistreg, der kan hæve aktiekursen, vurderer AktieUgebrevet. Læs her hvor meget.
10. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Finanstilsynets skærpede regler tvang Jyske Bank til ekstraordinært at nedskrive 900 millioner kroner i halvårsregnskabet. Dermed forvandledes det ellers flotte resultat til et underskud på 209 millioner kroner. Læs her, hvorfor AktieUgebrevet alligevel ser et glimt af lys forude.
10. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vestjysk Bank har nu gennemført den gennemgribende kapitalplan, der bl.a. bød på en fusion med Aarhus Lokalbank og den danske stat som storaktionær. John Stihøj fra Aktieinfo.net gør dig her klogere på, om omvæltningen er nok til at gøre den "billige" aktie til en god investering.
03. august 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bang & Olufsen offentliggør deres årsregnskabsmeddelelse om halvanden uge, den 15. august. AktieUgebrevet vurderer, at B&O-aktien er en meget spændende langsigtet investering - men også en investering, som på den korte bane kan være lidt sårbar. Læs her hvorfor.
29. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora er tilbage i C20-indekset, og der synes almindelig enighed om, at aktien er undervurderet. Alligevel falder kursen. Læs Bruno Japp fra AktieUgebrevets vurdering af, om smykkeproducentens fordums troværdighedsproblemer betyder, at investorer stadig bør holde fingrene fra den "billige" aktie.
29. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Nye produkter, større fokus på allergi som sygdom og salg på flere markeder kan løfte ALK-Abellós indtjening til det dobbelte i 2015. Læs her, hvorfor John Stihøj fra Aktieinfo.net vurderer, at aktiekursen bør kunne følge med op i samme tempo.
22. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: FLSmidth ser aktuelt ud til at være en af de mest spændende og perspektivrige danske storaktier, viser AktieUgebrevets Morten W. Langers analyse af aktien. Læs her, hvilke fem punkter han bakker denne vurdering op med - og hvorfor han dog alligevel ser en risiko i aktien, man som investor skal være opmærksom på.
14. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Solar klarede sig gennem finanskrisen, og er godt rustet til en periode uden vækst i omsætningen. I stedet fokuseres på indtjeningen. Aktien er et godt langsigtet køb, men med en kortsigtet risiko over middel, skriver AktieUgebrevets Bruno Japp.
14. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Rockwools omsætning steg i første kvartal 11 procent. Alligevel fastholder ledelsen prognosen om en salgsvækst på 5 procent for hele året. Vi ser gode muligheder for, at Rockwool kan opjustere senere på året.
08. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Softwareselskabet SimCorp har absolut bevist deres værd i første kvartal, både når vi snakker salg og lønsomhed. Under den generelle aktienedtur er SimCorp-aktien dog ikke forblevet urørt - den er blevet sendt mere end 10 procent ned. Læs her, hvorfor analytiker Morten W. Langer fra AktieUgebrevet, her og nu ser fremragende købsmuligheder i software-aktien for både dig som kortsigtet og langsigtet investor.
01. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: A.P. Møller - Mærsk skuffede markedet med deres kvartalsregnskab og konservative udmeldinger for 2012. Dette sendte aktiekursen ned. For langt ned, mener analytiker Lars Bjørnvik fra AktieUgebrevet, der vurderer, at med disciplin i containershippingbranchen skulle der være plads til en pæn stigning i Mærsk-aktien i løbet af 2012.
01. juni 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ordrebogen vokser støt og selskabets fokus på Emerging Markets og nye, mere målrettede divisioner ser ud til at fungere efter planen. Alt i alt ser det særdeles lyst ud for FLSmidth. Dette ses dog ikke ses af aktiekursen, der, siden årsregnskabet i februar, er droppet fra 470 til 330. Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo.net ser stort potentiale i aktiens kursfald - ikke mindst for den langsigtede investor.
31. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Community Health Systems har 22-doblet omsætningen på 15 år via agressive opkøb. En konkurrent har anklaget selskabet for regnskabsfusk.
31. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Royal Unibrew kom i store vanskeligheder under finanskrisen, men siden har selskabet gjort det rigtige og er blevet betydeligt stærkere.
31. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Mayday! Mayday! Krakkene i Cimber Sterling og Skyways sætter spørgsmålstegn ved, om der findes en rentabel forretningsmodel i flybranchen og lægger især pres på SAS, der slæber rundt på alt for meget vraggods.
31. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Virksomhedsobligationer i den mere risikable ende af skalaen begynder at blive interessante igen. Dem kan man for eksempel købe gennem investeringsforeningen Alfred Berg.
25. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Brøndby IF's kvartalsregnskab vidner om, at fodboldklubbens pengekasse er ved at være kriminelt tom. For aktionærerne kan dette dog være særderes positivt, vurderer analytiker Morten Langer fra AktieUgebrevet. Læs her, hvorfor pengenøden kan føre til en fordobling af aktiekursen.
25. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Carlsbergs aktie har været en tur i rutsjebanen siden deres netop aflagte kvartalsregnskab. Først steg aktien hele 3,8 procent på regnskabsdagen. Derefter kom kursen i strid modvind – en modvind, som Nordea Markets døbte ”en oplagt købsmulighed”. Om det er et godt køb afhænger dog af investorens tidshorisont, mener analytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet. Læs her hvorfor.
18. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Aktionærens Nyhedsbrev bragte i januar en analyse af GN Store Nord, hvor Aktieinfo anbefalede aktien som langsigtet køb. Siden da er aktien steget fra kurs 48,7 til 65. Aktieinfo har nu - efter det netop aflagte kvartalsregnskab - atter taget selskabet under luppen og vurderer, at GN-aktien langt fra har toppet endnu. Læs her hvorfor.
11. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: Sydbanks første kvartalsregnskab melder om fremgang i bankdriften. Men usikkerhed omkring bankens nedskrivninger på udlån lægger et låg på aktiekursen. Læs her, hvorfor analytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet sætter spørgsmålstegn ved usikkerheden og derimod ser potentiale i aktien, der handles med 25 procent rabat.
11. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novo Nordisk er et selskab, det er svært at have noget imod, og måske netop derfor skal man som investor være varsom. Hvordan skal vi for eksempel fortolke ledelsens udmelding om, at man ikke forventer voldsomme kursstigninger i de kommende ti år? Betyder det, at man skal holde sig fra aktien?
03. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ledelsen i Bang & Olufsen ser lyst på udsigterne for regnskabsårets fjerde kvartal - og dét på trods af et skuffende tredje kvartal. De har nemlig et es i ærmet: Det nye koncept "B&O PLAY". Læs med her, hvorfor analytiker John Stihøj fra Aktieinfo.net tvivler på, at det er nok til, at selskabet kan nå i mål med årsregnskabet.
03. maj 2012 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobank bekræftede alle sine kvaliteter i det første kvartalsregnskab. Forventningen om en opjustering i halvårsregnskabet kan trække kursen yderligere op, vurderer analytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet, der endda tror på, at kursen meget vel kan ryge forbi den tidligere kurstop.
30. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2012 bliver et overgangsår for A.P.Møller - Mærsk, før koncernen i 2013 atter kan forvente at hæve sin indtjening.
30. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Becton Dickinson & Company har en stærk historik og en god markedsposition. Men omsætningen stagnerer, og indtjeningen er under pres fra sundhedsreformer med videre. Aktien er følgelig relativt lavt prissat.
30. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kun få selskaber kan udføre de højt avancerede opgaver inden for olieudvinding til havs, som er Subsea 7's speciale. Selskabet tjener derfor gode penge i et vækstmarked med svag konkurrence.
27. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Össurs seneste årsregnskab i februar startede en stigning, som har hævet kursen til det højeste niveau i næsten et år. Selskabet har et stærkt kapitalbagland, og analytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet ser potentiale for en yderligere kursstigning for aktien.
20. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danske Banks aktiekurs er faldet med næsten 90 procent over de seneste to år. Sammenholdt med bankens store tab i Irland kan det derfor overraske, at AktieUgebrevets analytiker Bruno Japp vurderer Danske Bank til at være en god investering. Læs her hvorfor - og hvad det vil sige, at aktien handles med rabat.
20. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vækst og fremgang er nøgleord for Schouw & Co. Og vækst og fremgang er netop, hvad koncernens forskelligartede datterselskaber - fra fiskefodervirksomheden BioMar til belysningsfabrikanten Martin - har gang i. Indtjeningen er inde i en positiv udvikling, og analytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo.net ser stort potentiale i aktien for nærmest enhver investor.
13. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Columbus IT Partner forventer et overskud efter skat på 19 millioner kroner for 2012 - næsten en fordobling i forhold til 2011. Det virker umiddelbart optimistisk, men analytiker Morten W. Langer fra AktieUgebrevet tror dog på selskabets udmelding og ser på den baggrund et stort potentiale i aktien.
04. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Voldsomme tab i Alm. Brand Bank æder egenkapital op i moderselskabet Alm. Brand og truer hele forretningen på livet. Analytiker Lau Svenssen aner dog lys forude, hvis selskabet - med sin i øvrigt sunde forsikringskerne - ser realiteterne i øjnene.
04. april 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter Thrane & Thranes bestyrelsesformand tog sit tøj og gik i sidste uge, har aktiekursen afspejlet usikkerhed. Vælger stifter, hovedaktionær og medlem af direktionen Lars Thrane mon at frede sit livsværk frem for aktionærernes bedste?
30. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: Det lykkedes ikke den tyske konkurrent Xella i fjor at overtage H+H, men de har langt fra givet op. Der er altså stadig mulighed for, at H+H-aktien giver en overtagelsespræmie til aktionærerne. Desuden vurderer Bruno Japp fra AktieUgebrevet, at der alene på baggrund af selskabets egne kvaliteter også er tale om et attraktivt køb.
30. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vækstkometen Novozymes med den enorme markedsandel har en høj børsværdi, der egentlig kræver en fordobling af forretningens størrelse for at retfærdiggøre et køb.
30. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske høreapparatspecialist William Demant Holding har branchens bedste lønsomhed og vinder samtidigt markedsandele. Det er opskriften på værdiskabelse, og aktien har da også slået markedet markant over årene.
30. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Rederiet D/S Norden er finansielt stærk, men indtjeningen er presset. Modsatrettede kræfter river og slider i en dog attraktivt prissat aktie.
23. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Auriga har ladet sin gæld vokse støt år for år. I 2011 lød den på hele 2.186 millioner kroner. Dét var smertegrænsen, og selskabet har i år valgt at droppe udbytteudbetalingen og i stedet fokusere på at få betalt af på den høje gæld. Bruno Japp fra AktieUgebrevet analyserer, hvad det vil betyde for aktiekursen.
23. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Coloplasts kerneaktiviteter går godt. Men selskabet har svage punkter: En salgsoffensiv skal løfte det amerikanske marked, og hud- og sårpleje-produkterne skal enten op i gear eller sælges til højestbydende. Lau Svenssen analyserer den i øvrigt bundsolide akties udfordringer.
16. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ALK-Abelló accelererede i sidste uge en kursstigning, som har været under opbygning i seks måneder, og står nu over for en introduktion på det amerikanske marked. Analytiker Bruno Japp fra AktieUgebrevet ser lyst på fremtiden for aktien.
09. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Thrane & Thrane bliver muligvis næste aktie, som afnoteres med en stor kursgevinst til aktionærerne. Analytiker Bruno Japp vurderer, at den nuværende aktiekurs stadig er lavere end den kurs, et tilbud som minimum vil være på.
09. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Der er høje forventninger til indtjeningen i forsikringsselskabet Tryg, men samtidig hænger der en risiko for ny konkurrence over hovedet på dem. Læs her, hvorfor analytiker Lau Svenssen vil anbefale aktien som langsigtet køb.
02. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: FLSmidth kom godt ud af 2011, og målet i en ny koncernstrategi er erobring af markedsandele på seks vækstmarkeder. FLSmidth har den finansielle styrke til at nå målet, og aktiekursen burde kunne nå nye højder.
02. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Mærsks aktie cykler op og ned, men Esplanaden fortsætter jævnt efter den udstukne kurs: med fokus på vækstmarkeder og kundetilfredshed. Strategien virker fornuftig - og selvom trængslerne i shipping-branchen absolut ikke er forbi, ser indtægtsmulighederne for Mærsk lyse ud.
01. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det finske energiselskab Fortum rådgiver også andre energiselskaber og er i en stærk position især med god forankring på vækstmarkedet Rusland. Samtidig er udbyttet fint.
01. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det lave renteniveau på obligationer gør, at fokus på omkostninger er altafgørende. Gå derfor uden om danske obligationer og sats på tyske obligationer, der giver bedre afkast. Læs i denne analyse, hvordan du gør det - uden selv at skulle handle hver enkelt obligation.
01. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Topdanmark er Danmarks bedst drevne forsikringsselskab i en branche med indbyggede fordele. Kursen er også steget ganske markant.
01. marts 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Svensk-amerikanske Autoliv er en ledende producent af sikkerhedsudstyr til bilindustrien. Selskabet har en stor eksponering mod flere af de store vækstøkonomier som Kina og Indien, hvilket giver et enormt vækstpotentiale.
24. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora lancerer en stribe forandringer. Men er det nye koncept stærkt nok? Lau Svenssen var blandt Pandoras hårdeste kritikere, da selskabet gik på børsen til kurs 210. Hvordan vurderer han aktien, nu hvor den har været gennem vilde udsving og handles i niveau 75-80?
23. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Lundbeck levede i 2011 op til forventningerne. Det bør fastholde den svagt positive tendens i denne konjunkturresistente aktie.
16. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vestas' aktiekurs vil være under pres de kommende måneder, men aktien kan anvendes til kortsigtede spekulative investeringer, indtil der er skabt ro om ledelsen.
10. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Stigende basisindtjening hos Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank kan starte en langsigtet kursstigning for de danske bank-aktier.
03. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Finanskrisen tvinger TK Development til at påtage sig en øget risiko, men en lav værdiansættelse gør aktien interessant for den risikovillige investor.
03. februar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Lavt forbrug rammer IC Companys på væksten. Nu skal driften effektiviseres. Aktien kan i løbet af foråret falde yderligere, men den kan vende, når forbrugerne vågner op til dåd.
26. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: DSV har klaret sig igennem finanskrisen uden de store skrammer. Ganske godt gået, i en tid med faldende fragtmængder, har selskabet fortsat sin ekspansion.
26. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Forsikringskoncernen Allianz har tabt gigantiske beløb på bankdrift, men forsikringer og kapitalforvaltning kører stabilt. Aktien ligner en god investering.
26. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det amerikanske elektronikselskab SanDisk står i en stærk position på markedet for avancerede hukommelsesløsninger. Aktien er lavt prissat, uden at vækstmulighederne er fuldt indregnet i kursen.
26. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: De nye vækstmarkeder skal bære fremgangen i verdensøkonomien i de kommende år. Skagen Kon-Tiki er et godt bud på en investeringsforening, der investerer bredt.
23. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Coloplast har været en fantastisk investering de seneste år, drevet af forbedringer i driften. Spørgsmålet er, om udviklingen kan fortsætte, eller om potentialet er nået?
20. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: Frigivelsen af skjulte værdier i ØK ved en opsplitning af koncernen er ikke indregnet i den aktuelle aktiekurs, som er mindst 30 % for lav
13. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bang & Olufsens aktiekurs er faldet hele 85 procent de seneste fem år, men et opgør med den hidtidige strategi kan gøre aktien til en af vinderaktierne i 2012.
06. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Fordobling af indtjeningen på vej. Erstatningssager er en joker, der kan sende milliarder af kroner ned i lommen på aktionærerne.
06. januar 2012 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vestas har nedjusterede tidligere på ugen for anden gang på tre måneder og forventer nu underskud i 2011. Kursen er efterfølgende faldet til det laveste niveau siden december 2004. Er det mon tid til at købe Vestas nu?
22. december 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Monberg & Thorsen handles til 0,4 gange den indre værdi, og det skyldes i høj grad ringe ledelse. Ringe kommunikation bidrager til den lave markedsværdi af en forhutlet outsider uden føling med den virkelige verden.
21. december 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den japanske økonomi er stillestående, men det forhindrer ikke positive afkast til investorerne. Det er ValueInvest Japan et synligt bevis for.
21. december 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danske Bank konsoliderer forretningen men venter også på ny direktør og bedre tider, der kan løfte bankens indtjening. Aktien handles under indre værdi.
21. december 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: NKT Holding har problemer i forskellige dele af forretningen. Hvis blot det er midlertidigt, har aktien et stort potentiale.
21. december 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Patentudløb giver en rabat på 35 procent overfor sammenlignelige medicinalselskaber. Den markante rabat er uberettiget og potentialet og værdien i aktien er stor.
24. november 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den største nordiske kæde af benzinstationer, Statoil Fuel & Retail, er et selskab med, solide pengestrømme og et højt udbytteafkast. Med potentiale til endnu mere fremgang.
24. november 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Wells Fargo & Co. har historisk set leveret overbevisende resultater. Aktien er moderat prissat trods relativ høj indtjening under finanskrisen.
24. november 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sikkerhedsselskabet G4S fik ikke rengøringskoncernen ISS ind under sine vinger, og kan dermed forfølge sin hidtidige strategi, der har givet fine afkast.
24. november 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Investeringsforeninger, der kan agere globalt, viser oftest gode resultater, fordi de kan gå efter selskaber, som giver bedst afkast. En vinderforening i dén kategori er Maj Invest Value Aktier.
20. oktober 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Mens aktier har gavn af vækst, er det for virksomhedsobligationer nok, at betalingsevnen er intakt. Få godt bud på en vinder i denne kategori.
20. oktober 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Svenske Elekta er globalt førende inden for strålebehandlingsudstyr til kræftbehandling og oplever i disse år et stærkt stigende marked. Især efterspørglen fra emerging market har givet eksplosiv vækst.
20. oktober 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Reckitt Benckiser har oplevet ubrudt høj vækst siden dannelsen i 1999. Markedet har ikke meget tiltro til, at succesen fortsætter, og aktien er derfor ikke højt prissat.
20. oktober 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Landets fjerdestørste danske bank har en stor indre styrke, trods et fortsat svært marked. Aktiekursen er markant lavere end den indre værdi.
08. september 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Microsoft var 1990’ernes hotteste teknologiselskab. En fakkel, Google og Apple i dag bærer videre. Selskabet tjener dog fortsat masser af penge og ligner en attraktiv value-investering.
08. september 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter seneste regnskab røg FLSmidth i kælderen, og aktien synes billig. Selskabet er som markedsleder godt rustet til fremtiden og har gode vækstudsigter.
08. september 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Ønsker man en god og prisbillig måde at købe amerikanske aktier på, er Sparindex USA Value Index en god mulighed i en tid, hvor kurserne er lave.
08. september 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter seriøs slagside synes Mærsk at være kommet flot og på ret kurs. Mærsk-aktien steg hele 39 procent i 2012, og et nyligt fald i kursen gør, at selskabet ligner en attraktiv investering.
02. september 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Danske Banks aktier er nu prissat, som om verdensøkonomien var på vej ind i en dyb recession, og banken på vej mod enorme tab. Men det er næppe tilfældet, og derfor kan man lige nu investere i et helt skævt væddemål med usædvanligt gode odds, vurderer Thorleif Jackson i denne eksklusive analyse for Dansk Aktionærforening.
30. juni 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske storbank SEB er tæt forbundet med den konjunkturfølsomme del af svenske erhvervsliv og har haft hårde år. I dag er udviklingen vendt og der et betydeligt kurspotentiale. Også fordi markedet undervurderer de positive effekter af de stigende renter.
30. juni 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Genopbygningen af Citigroup efter finanskrisen kører på skinner. Den amerikanske bankgigant har fordelen af stor eksponering over for emerging markets, og aktien er meget billig.
30. juni 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter seriøs slagside synes A.P. Møller - Mærsk at være kommet flot og på ret kurs. Mærsk-aktien steg hele 39 procent i 2010, og et nyligt fald i kursen gør, at selskabet ligner en attraktiv investering.
18. maj 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: DSV har dygtigt integreret det ene opkøb efter det andet og er vokset til en global transportvirksomhed. Aktien er for tiden lavere prissat end konkurrenterne og ligner et fornuftigt langsigtet køb.
18. maj 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novo Nordisk har i årevis givet konkurrenter og markedet baghjul. Det har fået kursen til at stige til svimlende højder. Fortsætter det, eller er aktien blevet for dyr?
18. maj 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter nogle hårde år i byggebranchen er den danske stenuldsgigant tilbage i fremgang, men væksten skal også følge med en aktie i den dyre klasse.
16. marts 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Nu starter Danske Banks store kapitaludvidelse. Læs her, hvorfor rygterne om en rabat er forkerte, og hvad du bør overveje, før du deltager i aktieemissionen.
10. marts 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS går på børsen for at betale af på sin enorme gæld. Organisk vækst vil være i centrum efter en årrække med hidsige opkøb. Byd lavt, skriver Aktieinfo.net i denne analyse udarbejdet for Dansk Aktionærforening.
10. marts 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: AktieUgebrevet vurderer, at ISS' forventninger til fremtiden er baseret på alt for optimistiske forudsætninger, og at der er risiko for goodwillnedskrivninger. Derfor vil AktieUgebrevet kun købe aktier i børsintroduktionen som en kortsigtet spekulativ investering.
17. februar 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Skal private investorer sige ja eller nej til købstilbuddet på Danisco? Det afhænger, hvor lang tid man har, skriver AktieUgebrevet i denne uafhængige analyse, der er bestilt af Dansk Aktionærforening.
04. februar 2011 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Som mindre Danisco-aktionær bør man acceptere købstilbuddet på DuPont - men håbe på, at de større aktionærer får fremtvunget et bedre bud. Det skriver Aktieinfo.net i denne analyse for Dansk Aktionærforening.
05. november 2010 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Forskningsselskabet Zealand Pharma går på børsen. Selskabets første produkt skal afsluttes i 2011, og dét er afgørende for investeringen.
24. september 2010 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I denne eksklusive analyse for Dansk Aktionærforenings medlemmer vurderer Aktieinfo, at Pandora skal præstere meget høj indtjening og stor vækst i mange år fremover, for at det kan svare sig at gå med i børsnoteringen. Prisen er høj for at være med, og derfor er aktien for risikofuld for private investorer.