analyser

Foto: Shutterstock
13. maj 2021 kl. 00.00
Analyse: Mest kendt er varemærket Fjällräven, men porteføljen tæller også Tierra og Primus. Fenix Outdoor handler på mere moderate nøgletal, som også er betydeligt lavere end sammenlignelige amerikanske selskaber. Selskabet planlægger at ekspandere online i flere lande, hvilket indebærer risiko. Desuden er der risiko for bindet med corona.
Foto: Nimbus Group
11. maj 2021 kl. 16.00
Analyse: Tiden med mere eller mindre frivillig isolation har forstærket en igangværende trend, hvor vi søger mere mod naturen. Det handler om friluftsliv, og fem svenske aktier kan være med til at give din portefølje ny luft. Herunder kigger vi nærmere på producenten af fritidsmotorbåde Nimbus Group.
Foto: Shutterstock
06. maj 2021 kl. 12.41
Analyse: Et enkelt forsikringsselskab voksede med hele 16 pct. og slår dermed alle andre på præmievækst. Til gengæld ligger de også højest på omkostninger. Generelt stormer de gensidige selskaber, f.eks. GF Forsikring, frem med højere end vækst end de børsnoterede, men der er to undtagelser fra reglen.
Foto: KABE Group
05. maj 2021 kl. 00.00
Analyse: Tiden med mere eller mindre frivillig isolation har forstærket en igangværende trend, hvor vi søger mere mod naturen. Det handler om friluftsliv, og fem svenske aktier kan være med til at give din portefølje ny luft. Herunder kigger vi nærmere på producenten af campingvogne og autocampere KABE Group.
Foto: Shutterstock
04. maj 2021 kl. 00.00
Analyse: Er du risikovillig og langsigtet investor, som er bredt investeret i europæiske eller globale aktier, og ønsker du at øge sandsynligheden for et bedre risikojusteret afkast i porteføljen, så kan fonden være et spændende supplement.
Foto: Thule Group
29. april 2021 kl. 14.19
Analyse: Tiden med mere eller mindre frivillig isolation har forstærket en igangværende trend, hvor vi søger mere mod naturen. Det handler om friluftsliv, og fem svenske aktier kan være med til at give din portefølje ny luft. Her ser vi på Thule Group, der blandt andet laver tagbokse og cykelholdere til biler og rygsække, tasker og kufferter.
Foto: Unsplash
27. april 2021 kl. 09.48
Analyse: Bang & Olufsen har leveret et resultat for 3. kvartal, der bekræfter, at koncernen er inde i et stærkt opsving. Der er tegn på, at CEO Kristian Teär og hans kolleger denne gang har sat en mere bæredygtig turnaround-proces i gang. Vil Bang & Olufsen fortsætte med den flotte fremgang, også efter at viruskrisen er overstået?
Foto: Shutterstock
26. april 2021 kl. 00.00
Analyse: Opkøb og frasalg har pludselig gjort den nordiske forsikringsbranche mere interessant end længe. Finske Sampo har tidligere positioneret sig dygtigt og kan nu igen ende som en af branchens vindere med et kurspotentiale på 25-35 procent.
Nilfisk er i dag andet og mere end din barndoms støvsuger. / Foto: Nilfisk
21. april 2021 kl. 00.00
Analyse: Behovet for effektiv rengøring vokser som følge af COVID-19, og Nilfisk er godt placeret i kraft af sine innovative, førerløse rengøringsmaskiner. 2020 var hårdt, men grundlaget for ny vækst er på plads.
20. april 2021 kl. 10.26
Analyse: Investeringsbanken Morgan Stanley har givet sit bud på 10 tendenser, der vil præge 2021. Overordnet set har corona-pandemien, ifølge investeringsbanken, langt fra ændret alt, men tværtimod forstærket flere igangværende trends, især statens stigende rolle i økonomien og udbredelsen af digitale løsninger. I takt med at de 10 tendenser slår igennem, vil billedet af finansmarkedernes vindere og tabere blive vendt på hovedet.
Foto: H+H
19. april 2021 kl. 00.00
Analyse: I 2020 leverede H+H det næstbedste EBIT og det højeste resultat efter skat nogensinde. Det er flot klaret, da omsætningen faldt med 6,5 %. Fremtiden ser lovende ud for H+H. Aktien er decideret billig og rummer upside.
SAP er en af de få europæiske IT-virksomheder, der kan tage kampen op med de amerikanske giganter / Foto: SAP
16. april 2021 kl. 10.41
Analyse: Markedet har sat den tyske softwarekæmpe i skammekrogen, fordi det på kort sigt kommer til at koste at flytte kunderne til en cloud-platform. Det virker som en overreaktion, og derfor en god mulighed for at investere i et globalt førende teknologiselskab, som ikke har deltaget i kursfesten på børsen.
02. april 2021 kl. 15.44
Analyse: C25 er på vej i all time high. Optur for cykliske aktier som DFDS og H+H, og så er der tegn på, at Delivero Hero er færdig med at falde. Læs argumenterne fra Rasmus Mühlback Hansen i ugens tekniske analyse her.
Foto: Shutterstock
30. marts 2021 kl. 11.16
Analyse: 2020 blev et transformationsår præget af frasalg, Covid-19, direktørexit og lancering af ny strategiplan. Markedsmæssigt er positionen blevet styrket af opkøb af f.eks. svenske iStone, men Columbus er fortsat afhængig af et godt samarbejde med Microsoft og fastholden af kunder og medarbejdere.
Foto: Scanpix
26. marts 2021 kl. 18.00
Analyse: Målt på nøgletal er aktien billig, men strategien om at blive en integreret logistikvirksomhed har endnu ikke bevist sin værdi, og forude venter massive investeringer i yderligere digitalisering og i en CO2-neutral fremtid. John Stihøj anbefaler dog langsigtet køb.
Foto: Vestas
26. marts 2021 kl. 15.30
Analyse: De seneste års stærke vækstoffensiv i Vestas har kostet på kvaliteten. Garantihensættelser til fremtidige mulige tab halverede driftsindtjeningen i 2020, og det vil også ramme driftsresultatet i 2021. Det er faretruende for indtjeningen på kort sigt og for omdømmet på længere sigt.
Foto: Shutterstock
26. marts 2021 kl. 10.11
Analyse: Restaurant Brands International (RBI), som ejer Burger King og to andre fastfood-kæder, er et meget veldrevet selskab med stærkt fokus på vækst og afkast. Johannes Møller fra kapitalforvalteren MW Compounders forklarer i denne video, hvorfor han ser stort potentiale i RBI. Ud over præsentationen af RBI får du også en pædagogisk gennemgang af, hvordan en professionel kapitalforvalter tænker.
25. marts 2021 kl. 22.25
Analyse: To store danske bankaktier er ved at bryde modstandsniveau, og det samme gælder for flyproducenten Airbus. Desuden tyder det på, at det tyske DAX-indeks skal fortsætte op. Sådan lyder overskrifterne i ugens tekniske analyse, og du kan læse alle argumenterne her.
Foto: Shutterstock
23. marts 2021 kl. 00.00
Analyse: Har du mod på en investeringsfond i højeste risikoklasse med begrænset spredning, og en fond, som også investerer i unoterede, danske vækstvirksomheder, så kan BankInvest Select Small Cap Danske Aktier være et supplement til dine aktieinvesteringer.
19. marts 2021 kl. 11.27
Analyse: Tro på vaccine får Bavarian Nordic til at bryde modstand. Nilfisk er blevet købsaktuel. Der er optur i tyske bilaktier, mens S&P500 bevæger sig mod næste modstandsniveau. Læs argumenterne i ugens tekniske analyse.
11. marts 2021 kl. 19.37
Analyse: Dax-indekset har påbegyndt ny trend opad og er blevet købsaktuelt. DSV er i all time high, men vær forsigtig med den, skriver Rasmus Mühlback Hansen i ugens tekniske analyse, der også kigger på retningen for AMBU og gødningproducent.
Foto: Schneider Electric
05. marts 2021 kl. 11.43
Analyse: Få virksomheder er så centralt placeret til at drage fordel af flere af tidens megatrends. Alligevel går dette selskab under radaren hos danske investorer. Aktiekursen er endnu ikke stukket helt af, vurderes det i denne analyse.
Foto: Veoneer
05. marts 2021 kl. 11.11
Analyse: Efter en svær start på børsen ser den svenske producent af aktivt sikkerhedsudstyr til biler ud til at have fundet melodien. Ordrebogen på anslået 14 milliarder dollars lægger en god bund, men der er også risiko.
04. marts 2021 kl. 22.14
Analyse: Bankaktierne herhjemme oplever en optur i øjeblikket, og alt peger op for aktien i landets største bank. Så positivt ser det ikke ud for Genmab, som er faldet siden toppen omkring nytår. Til gengæld ligner norsk olieaktie et godt køb.
Foto: DSV
04. marts 2021 kl. 12.32
Analyse: En af aktiemarkedets helt store succeshistorier de seneste mange år – muligvis den største – er transportgiganten DSV Panalpina. Men hvad er hemmeligheden bag succesen? Hvem er konkurrenterne? Og kan succesen fortsætte?
En supersommer, hvor forbrugerne er klar til at bruge masser af penge på rejser vil gavne mere end bare rejseindustrien. I artiklen her kan du se analytikerens bud på 15 aktier, der vil klare sig godt, hvis verden åbner op henover sommeren. Foto: Shutterstock
02. marts 2021 kl. 15.28
Analyse: En supersommer med genåbning og millioner af købelystne forbrugere, der er klar til at komme på ferie og bruge løs. Det er blevet et af de store temaer for investorer verden over. Her serverer vi en analyse af det populære tema samt 15 store aktier, der vil få medvind af det.
Foto: Carlsberg
02. marts 2021 kl. 09.56
Analyse: Det er fristende at konstatere, at Carlsberg har sparet sig til succes, men tallene viser utvivlsomt, at koncernens indtjening kom næsten uskadt igennem 2020 og nu står trimmet og klar til et markedsmæssigt comeback i 2021.
26. februar 2021 kl. 17.48
Analyse: Købssignal i FLSmidth, mens lakseaktie ligner et godt køb lige nu. Afgørende modstand bliver lige nu testet i dansk bankaktie, skriver Rasmus Mühlback Hansen i ugens tekniske analyse, hvor han også kigger på retningen for det amerikanske Nasdaq 100-indeks.
Foto: Shutterstock
24. februar 2021 kl. 00.00
Analyse: Den franske fødevareproducent er faldet kraftigt og er lavt prisfastsat, men modsat de fleste andre virksomheder i samme situation er Danone ikke fundamentalt udfordret i sin forretningsmodel. Danones turnaround er blot midlertidigt bremset af coronakrisen.
Foto: Shutterstock
23. februar 2021 kl. 10.57
Analyse: 2020 blev det bedste år indtjeningsmæssigt i North Medias historie. Omsætning og indtjening forventes opretholdt i 2021. Aktiviteter samlet i Digital Services skal øge vækst og indtjening betydeligt frem mod 2023.
Der er tegn på en vending i Tesla-aktien, skriver Rasmus Mühlback Hansen i Ugens Tekniske analyse. Læs alle argumenterne nederst.
18. februar 2021 kl. 23.42
Analyse: Der er flere ting som peger mod, at Tesla-aktien skal falde, skriver Rasmus Mühlback Hansen i denne tekniske analyse. Til gengæld er der købssignaler i både dansk bank og dansk rederi.
Foto: Vestas
18. februar 2021 kl. 10.25
Analyse: Ordrebogen bugner og der er vækst så langt øjet rækker. Aktiens størrelse, målsætningerne og forretningsområdet vil fortsat tiltrække sig investorernes opmærksomhed de næste mange år. På det plan ligner det en "must-have"-aktie i porteføljen. Til gengæld ser hverken 2020 eller 2021 ud til at blive fremragende på indtjeningssiden, vurderes det i denne analyse.
12. februar 2021 kl. 15.26
Analyse: Risiko for korrektion i C25-indekset. Ægte brud i modstandsniveauet i dansk bank, mens der er meget stærke signaler i Solar-aktien. Ugens tekniske analyse kigger ligeledes på, om det er blevet tid til mineaktier.
Foto: Netcompany
09. februar 2021 kl. 09.59
Analyse: Høj vækst i 2020 trods udfordringer i Storbritannien som følge af lock-down i landet. Succes opnået i Danmark skal eksporteres til Norge, UK, Holland og efterfølgende til Sverige og Finland. Det adresserbare marked for Netcompanys IT-services er enormt, og derfor kan selskabet formentlig opretholde høje vækstrater mange år frem.
Foto: Shutterstock
07. februar 2021 kl. 09.57
Analyse: Trods pandemi og udskudte sportsbegivenheder gav spilfirmaet Betsson et afkast på 75 procent i 2020. Hvad skyldtes det? Og kan udviklingen fortsætte i 2021?
04. februar 2021 kl. 22.06
Analyse: Bavarian Nordic er brudt gennem modstandsniveau under høj volumen, og det tyder på, at bruddet er ægte. Dansk it-aktie ligner også et godt køb, mens der er stort potentiale i norsk olieaktie.
Foto: GomSpace
04. februar 2021 kl. 13.30
Analyse: Upsiden kan blive stor, så fremt tingene for alvor lykkes for GomSpace, mener John Stihøj. Som investor skal fokus skal være rettet på det lange sigte. Nye kapitaludvidelser kan ikke afvises, men for nærværende forventes det, at GomSpace kan undgå at hente nye penge, hvis virksomheden udvikler sig som forventet i de kommende år.
Foto: Shutterstock
04. februar 2021 kl. 09.34
Analyse: Måske er der nye tider på vej i det familiekontrollerede Harboes Bryggerier. Halvårsregnskabsresultatet var betydeligt bedre end samme periode året før, og der er sket en fornyelse i bestyrelsen.
02. februar 2021 kl. 09.30
Analyse: De små ting har stor betydning for, om rejsen bliver en succes. Det gælder også på din investeringsrejse, hvor du ikke skal glemme de mindre aktier. Det kan være netop der, du finder de ekstraordinært store afkast.
Foto: SAS
02. februar 2021 kl. 09.11
Analyse: Ofte har de små ting stor betydning for, om rejsen bliver en succes. Det gælder også på din investeringsrejse, hvor du ikke skal glemme de mindre aktier. Det kan være netop der, du finder de store afkast.
Foto: Shutterstock
02. februar 2021 kl. 00.00
Analyse: Tankmarkedet boomede frem til sommeren og tog derefter et dyk på grund af afvikling af lageropgaver. For 2021 og frem er kernepunktet udsigt til få nybygninger, mens gamle skibe presses ud. Aktiekursen svinger kraftigt i takt med de følsomme spotrater.
28. januar 2021 kl. 23.16
Analyse: Godt tidspunkt at købe H&M. Købssignal i dansk tobaksaktie, og Ambu skal højere op, selvom den ligger i all time high.
Foto: Ambu
28. januar 2021 kl. 11.09
Analyse: Vi har længe haft et meget positivt syn på Ambu, deres markedsledende position indenfor engangsskoper og den langsigtede højvækst-case i konverteringen fra flergangsskoper til engangsskoper. Det syn fastholder vi, men vi laver alligevel et valuation og et ”hvor meget bedre kan det blive på kort sigt”-call.
Foto: NKT
26. januar 2021 kl. 12.54
Analyse: Efterspørgslen efter NKT's højspændingskabler vil vokse markant de næste mange år med baggrund i den massive udbygning af havvindmølleparker i Europa.
21. januar 2021 kl. 12.06
Analyse: Pas, penge, billetter. Ofte har de små ting en stor betydning for, om rejsen bliver en succes. Det gælder også på din investeringsrejse, hvor du ikke skal glemme de mindre aktier. Det kan være netop der, du finder de ekstraordinært store afkast.
Foto: Shutterstock
19. januar 2021 kl. 12.17
Analyse: Covid-19 vendte op og ned på verden i 2020, og det samme gjaldt for aktiemarkedet. De forventede vinderaktier for 2020 opførte sig meget forskelligt, og vi forventer et mere forudsigeligt aktiemarked i 2021.
Foto: Shutterstock
13. januar 2021 kl. 12.44
Analyse: Valget af vinderaktier i 2021 er baseret på en forventning om, at vi er på vej mod et vanskeligt aktieår. Vi tror, at de fleste positive drivkræfter allerede er indarbejdet i de aktuelle historisk høje værdiansættelser, skriver analytiker hos Økonomisk Ugebrev i denne artikel, hvor han peger på en række bud på vinderaktier i 2021.
Foto: Novo Nordisk
28. december 2020 kl. 14.08
Analyse: Danske privatinvestorers darling er på mange måder den perfekte aktie og kursen satte i oktober nye rekorder. Men hvor godt kender du Novo Nordisk? Hvem er konkurrenterne, og hvilke nye forretningsområder skal løfte den fremtidige vækst? Og hvor langt kan kursen komme op?
Foto: A.P. Møller - Mærsk
23. december 2020 kl. 11.20
Analyse: Det er gået stadigt bedre for Mærsk i virusåret. Markedet er nu så godt, at koncernen forudser, at 4. kvartal vil levere 35 procent af årets i forvejen flotte indtjening. Sejler containerrederierne ind i en ny guldalder?
Foto: Shutterstock
11. december 2020 kl. 12.03
Analyse: Investeringsfonden er godt positioneret, hvis vækstaktiernes dominans nærmer sig enden, og markedets fokus flytter sig til value aktier. Tidspunktet for investering kan derfor vise sig at være velvalgt, hvis du tror på en fortsat sektorrotation.
Foto: Shutterstock
11. december 2020 kl. 11.40
Analyse: 2020 har været den ultimative test for alle selskaber i og omkring rejsebranchen. IHG har bestået med glans og er klar til vækst, når verden vender tilbage til normale tilstande.
Foto: Shutterstock
10. december 2020 kl. 15.15
Analyse: Ørsteds svenske lillebror står stærkt positioneret til den grønne omstilling med en stor projektportefølje, stærk balance og god indtjening.
Det er lykkedes for Matas at få de fysiske butikker til at spille sammen med salg på internettet. / Foto: Matas
10. december 2020 kl. 14.24
Analyse: Coronakrisen har fået danskerne til at købe mere hos Matas. Onlinesalget stiger markant, samtidig med at butikkerne fornys, og der satses på egne produkter.
Foto: Novozymes
10. december 2020 kl. 12.02
Analyse: Investorernes lyst til at købe ind i den grønne omstilling har sammen med COVID-19 været dominerende i 2020. Novozymes var tidligere set som en del af en grøn fremtid, men det synes investorerne ikke længere.
Foto: GN Audio
09. december 2020 kl. 17.00
Analyse: GN Audio præsterer nu et kapitalafkast, der overgår Novo Nordisks og Coloplasts, og som er på linje med Legos. Samtidig løber GN Audio med sin forrygende vækst fra alle disse selskaber.
Foto: Saniona
08. december 2020 kl. 08.39
Analyse: Efter store omlægninger drives Saniona nu ud fra en amerikansk biotech-tankegang. Lokal tilstedeværelse i USA indebærer, at man er tættere på FDA og potentielle nye US-investorer inden for biotech, men risikoen for uventede udfordringer forbundet med udviklingsarbejdet forbliver høj.
Ugens tekniske analyse peger på købssignal i to danske aktier.
04. december 2020 kl. 14.22
Analyse: To danske aktier er på vej mod nye højder, vurderer teknisk analytiker Rasmus Mühlback Hansen. Det amerikanske S&P 500-indeks er i all time high og ser ud til at fortsætte op, skriver han.
02. december 2020 kl. 13.38
Analyse: Pandora-chef har skabt årets mest bemærkelsesværdige afkast, vurderer investeringsøkonom.
Foto: Maersk Drilling
01. december 2020 kl. 16.00
Analyse: Skal man tro på konsensusestimaterne vil Maersk Drilling ligge underdrejet de næste tre år. Det virker i vores øjne en smule pessimistisk, men der er stadig flere faktorer, som kan mudre billedet for en genrejsning af aktiekursen, selvom olieprisen igen er stigende.
28. november 2020 kl. 00.06
Analyse: Bang & Olufsen og Columbus ligner gode køb. Til gengæld ser det ud til, at C25 har ramt en top.
Foto: NKT
25. november 2020 kl. 13.55
Analyse: En stor fortegningsemission er skudt i gang, og synet på NKT er markant anderledes end for blot 1-2 år siden.
Foto: SAS
18. november 2020 kl. 12.55
Analyse: SAS kan meget vel komme markant styrket ud af coronakrisen, og aktien er den seneste uge steget 62 procent på grund af en stribe positive drivkræfter. Markedet har ellers været mere end almindelig rundforvirret over, hvad den store kapitalforhøjelse skulle betyde for aktiekursen.
Foto: Zealand Pharma
17. november 2020 kl. 10.04
Analyse: Målet er at have fem godkendte og salgbare produkter på markedet i USA i 2025. V-Go, som blev købt sammen med Valeritas, USA, er på markedet og ventes i år at opnå et salg på 150-175 mio. kr. (perioden 01-04 til 31-12-2020). FDA ventes at komme med sin afgørelse omkring HypoPal® nødpennen i marts 2021. Det er en vigtig og kurspåvirkende afgørelse.
13. november 2020 kl. 10.38
Analyse: Rasmus Mühlback Hansen ser i denne uge på tre aktiedarlings, Ambu, AP Møller - Maersk og Hennes & Mauritz. Ikke mindst det lyseblå rederi ser interessant ud efter brud på et afgørende modstandsniveau.
Foto: DSV
10. november 2020 kl. 10.29
Analyse: For mange virksomheder handler det i øjeblikket om at begrænse tabet, og forsøge at slippe helskindet gennem anden bølge af COVID-19. Men for DSV er virkeligheden en helt anden.
Foto: ViroGates
10. november 2020 kl. 08.27
Analyse: ViroGates kæmper med for alvor at tiltrække nye kunder. COVID-19 har ikke gjort salgsarbejdet nemmere. Langsigtet er der store muligheder, hvis selskabets enkle og billige testmetode med måling af suPAR-niveauet i blodet hos potentielle patienter vinder indpas.
06. november 2020 kl. 14.30
Analyse: Efter bud på modstand er vejen fri op til kurs 1500 for DSV. Og endnu højere på langt sigt. Læs også om Alk-Abelló, Volvo og det tyske DAX-indeks.
Foto: Alm. Brand
05. november 2020 kl. 12.53
Analyse: Bankaktiviteterne har længe skygget for den veldrevne forsikringsdelen og gjort en vurdering af aktien besværlig. Det forestående salg af Alm. Brand Bank har allerede medført et markant kursløft, men der er yderligere potentiale.
Selv om Adidas er mest kendt for sine fodboldstøvler og sit sportstøj, er der næsten ikke den sportsgren, hvor logoet med de tre striber ikke dukker op. / Foto: Adidas
05. november 2020 kl. 12.32
Analyse: Siden Kasper Rørsted kom til Adidas, har aktien massivt outperformet Nike, men det sidste års tid har tempoet haltet. Er Rørsted-effekten ved at forsvinde?
Foto: Ørsted
05. november 2020 kl. 10.04
Analyse: Ørsteds regnskab for 3. kvartal indeholdt en irriterende forsinkelse af tre projekter i USA. Men på det seneste er vækstpotentialet styrket helt frem til 2030, og det gør det svært at se, hvad der for alvor kan stoppe vækstcasen og dermed aktiekursen.
30. oktober 2020 kl. 15.30
Analyse: Markedet tog ikke pænt imod Topdanmarks regnskab for 3. kvartal. Da handelsdagen var slut havde investorerne kvitteret med en tilbagegang på hele 8 procent, og siden er aktien faldet yderligere. Det oplagte spørgsmål er nu, om ikke aktien er ved at nærme sig et interessant kursniveau?
Solen er endnu ikke gået helt ned over olieindustrien. Foto: Shutterstock
23. oktober 2020 kl. 09.10
Analyse: Olieprisen stiger i 2021, spår danske banker. Kombineret med enorme kursskred for oliesektoren i år, ser aktierne i den sorte energisektor billige ud lige nu.
Der er langt fra Formel 1 til elbiler, men erfaring med verdens mest avancerede biler giver Pirelli et forspring ved udvikling af dæk til elbiler. / Foto: Shutterstock
18. oktober 2020 kl. 00.00
Analyse: Mens traditionelle bilproducenter står over for store udfordringer ved den forventede elbilsrevolution, stiller sagen sig anderledes for dækproducenterne. I kraft af sin stærke position inden for avancerede dæk er Pirelli særligt godt placeret.
16. oktober 2020 kl. 11.22
Analyse: Mærsk-aktien har brudt modstandsniveauet, og har sat retningen mod nyt kursmål. Netcompany fortsætter ligeledes opturen, mens det brede tyske DAX-indeks kører sidelæns. Norsk gasrederi ser ud til at være i gang med en ny større optur.
Foto: Pandora
15. oktober 2020 kl. 14.57
Analyse: Efter flere års kurskrise har Pandora-aktien lavet et flot comeback over kurs 500 efter sidste fredags oppræcisering. Men den stigende risiko for nye nedlukninger kan stadig presse aktiekursen på kort sigt.
15. oktober 2020 kl. 10.03
Analyse: I den løbende dyst mellem aktive og passive fonde fastholder de passive fonde deres kæmpe forspring i 2020.
09. oktober 2020 kl. 00.00
Analyse: Trods pæne stigninger i år er der fortsat potentiale i det danske C25-indeks efter bruddet på den seneste modstand. Også for Matas og NKT er der positive signaler.
Foto: Coloplast
08. oktober 2020 kl. 09.13
Analyse: Coloplasts høje værdiansættelse til en Price/Earning på 44 viser investorernes forventning om en betydelig fremtidig vækst. Den forventning stiller ny strategiplan spørgsmålstegn ved.
Foto: Shutterstock
02. oktober 2020 kl. 10.33
Analyse: Hvad er ædelmetaller egentlig? Hvordan anvendes de? Og hvordan kan du investere i denne type aktiver og opnå en større risikospredning i din portefølje?
02. oktober 2020 kl. 08.48
Analyse: Efter bruddet på det sidste modstandsniveau er vejen nu åben mod nye rekorder for SimCorp. Efter det seneste kursfald er der desuden mulighed for et spekulativt køb i Ambu. Hold også øje med S&P 500-indekset og finske Cargotec.
Foto: NTG
01. oktober 2020 kl. 14.33
Analyse: NTG’s aktiekurs er i år spurtet fra den ellers så populære storebror, DSV. Er der mere potentiale i aktien?
Foto: Nilfisk
29. september 2020 kl. 09.22
Analyse: Den voldsomme deroute hos Nilfisk er fortsat for fuld styrke, og kursudviklingen mere end indikerer investorernes mangel på tillid. Er løsningen en endnu kraftigere hovedrengøring med potentielt store konsekvenser for balancen og kapitalgrundlaget? Eller skal man lade sig opkøbe og overdrage opgaven til andre?
25. september 2020 kl. 09.17
Analyse: Kurserne for både D/S Norden og GN Store Nord har brudt afgørende modstandsniveauerne, men det er ikke for sent at købe. Også det norske investeringsselskab Carasent er købsaktuel, mens det tyske Dax indeks har svært ved at finde en retning.
Foto: Shutterstock
24. september 2020 kl. 15.50
Analyse: Ni bud på investeringer, der både skubber til den grønne omstilling og samtidig kan blive en god forretning for dig.
Foto: Shutterstock
24. september 2020 kl. 13.53
Analyse: Er du en risikovillig og langsigtet investor med fokus på bæredygtighed? Ønsker du en aktiv og koncentreret eksponering mod solide europæiske kvalitetsaktier? Så kan denne fond være et supplement til dine udenlandske aktieinvesteringer.
DFDS' 56 færger foretog i 2019 30.750 sejladser. / Foto: DFDS
24. september 2020 kl. 10.27
Analyse: DFDS har udfordringer på flere fronter, og det har kostet på aktiekursen. Men måske er kursen nu så lav, at aktien er et fornuftigt køb - selv hvis udfordringerne består.
Foto: Roblon
22. september 2020 kl. 10.18
Analyse: Roblons turnaround er blevet forsinket af coronakrisen, men meget peger i den rigtige retning for den nordjyske fiberproducent. Planerne for udrulning af 5G-netværk er uændrede og sikrer dermed efterspørgslen mange år frem. En langstrakt retstvist er nu afgjort ved et forlig - og til Roblons fordel.
Foto: Chr. Hansen
22. september 2020 kl. 10.03
Analyse: Chr. Hansens nye strategi tager udgangspunkt i selskabets særlige know-how. CEO Mauricio Graber åbner for masser af nye forretningsmuligheder i mange brancher. Men rivalernes præstationer tyder på, at alternativet – at holde fokus på et par udvalgte kundesegmenter – kan være nok så resultatgivende.
Foto: Shutterstock
22. september 2020 kl. 08.44
Analyse: Fem skarpe strateger og investorer giver deres bud på, hvor aktierne skal hen efter præsidentvalget i november.
18. september 2020 kl. 11.49
Analyse: C25 er tæt på rekordniveau, og hvis indekset bryder gennem 1500 er vejen åben mod nye højder. Også Novo Nordisk, Matas og svenske Hennes & Mauritz er værd at holde øje med.
Foto: Carlsberg
17. september 2020 kl. 14.35
Analyse: Carlsberg kommer indtil videre ud af coronakrisen som en af verdens førende bryggerigrupper. Den er ikke blandt de allerstørste, men målt på indtjening og finansiel styrke står den relativt stærkere end rivalerne - bortset fra Royal Unibrew, der igen gør det endnu bedre. Hvordan kan de to koncerner nu bruge styrken til at komme videre og befæste førerpositionerne?
Foto: Pandora
17. september 2020 kl. 08.32
Analyse: Smykkeproducenten har til manges overraskelse markeret sig som bedste C25-aktie i årets første knap ni måneder. Per Hansen fortæller historien bag den positive udvikling.
11. september 2020 kl. 09.25
Analyse: Er den aktuelle svaghed på det amerikanske aktiemarked starten på en ny nedtur eller blot en korrektion? De tekniske signaler er uklare. Rasmus Mühlback Hansen peger også på to danske aktier, Alm. Brand og A.P. Møller - Mærsk, hvor et købssignal er tæt på at blive udløst. Den finske IT-virksomhed, BasWare, er derimod allerede et godt køb.
Foto: A.P. Møller - Mærsk
10. september 2020 kl. 09.15
Analyse: Det nye slankede containerfokuserede A.P. Møller-Mærsk står i 2020 til at tjene flere penge end hele det gamle konglomerat, gjorde i 2016. Midt i coronakrisen er det lyseblå rederi dermed kommet betydeligt nærmere sit centrale mål: Et bedre kapitalafkast. Men er aktien værd at investere i, og kan tilliden til topledelsen genoprettes?
Foto: Shutterstock
08. september 2020 kl. 08.36
Analyse: Der har været høj indtjening i det første halvår, og guidance for 2020 løftes. Avis-segmentet er blevet frasolgt i maj, men de tre tilbageværende forretningsaktiviteter udviser alle fremgang i indtjening, og der satses i stigende grad på digitalisering for at gardere sig mod konkurrencen fra tilbud på internettet.
04. september 2020 kl. 08.51
Analyse: Både Pandora og NKT er steget pænt de seneste måneder, men Rasmus Mühlback Hansen ser fortsat potentiale i begge aktier efter brud på afgørende modstandsniveauer. Også den tyske bilproducent, Daimler, er købsaktuel.
Foto: Novo Nordisk
01. september 2020 kl. 09.52
Analyse: Novo Nordisk rapporterede et regnskab for 2. kvartal som i det store hele var uinspirerende. Til gengæld er aktien – godt hjulpet af USD-faldet - på det seneste kommet ned på jorden igen, og med en fastholdelse af vort kursmål på 475 giver det anledning til et løft af vores anbefaling.
28. august 2020 kl. 09.02
Analyse: Det amerikanske indeks S&P 500 virker ustoppeligt, og i Danmark ser GN og Per Aarsleff også ud til at kunne fortsætte stigningerne trods denne uges rekordniveauer.
Foto: Copyright SAS
27. august 2020 kl. 15.11
Analyse: SAS skal de kommende uger i gang med at samle de økonomiske stumper efter coronakrisen. Der er et politisk ønske, om at holde SAS flyvende, men investorerne skal ikke forvente et afkast i gængs investeringsmæssig forstand. Spørgsmålet er, om du er tilstrækkeligt klar over det?
Foto: Unsplash
27. august 2020 kl. 11.07
Analyse: Tesla-aktien er sendt på rekordkurs efter fire kvartaler med overskud – trods modvind fra coronakrisen. Men overskuddet stammer ikke fra produktion og salg af biler, og den skyhøje vurdering stiller urealistiske krav til fremtidig vækst og indtjening.
Foto: Crayon Group
27. august 2020 kl. 10.57
Analyse: Foreløbig har coronakrisen kun øget Crayons vækst, og langsigtet vil krisen sandsynligvis stimulere forbruget af software. Indtjeningsmarginen har potentiale til at stige markant de kommende år.
Forskning og udvikling er afgørende for Novozymes, og udgifterne udgør 13 - 14 procent af omsætningen. / Foto: Novozymes
27. august 2020 kl. 10.41
Analyse: Trods global dominans og produkter, der gavner klimaet, har Novozymes haft svært ved at holde gang i væksten. Måske kan højere råvarepriser og ny topchef være med til at løfte niveauet.
Foto: GN
25. august 2020 kl. 09.56
Analyse: Headset-forretningen Audio vokser fantastisk, og har bragt GN-aktien på rekordniveau trods voldsomme problemer i høreapparats-industrien, som har halveret GN Hearings omsætning i 2. kvartal. Men der skal et comeback til i Hearing for at drive aktiekursen videre.
21. august 2020 kl. 09.56
Analyse: C25-indekset står i et vadested efter at have bevæget sig sidelæns i en måneds tid. De to large cap-aktier, NNIT og Schouw & Co., er tæt på at bryde gennem afgørende modstandsniveauer, der vil åbne vej for kraftige kursstigninger. 
Foto: FLSmidth
21. august 2020 kl. 08.57
Analyse: FLS er aldrig kommet sig over nedturen i forbindelse med finanskrisen, især afslutningen på ”byggeboomet” i BRIK landene for cirka ti år siden. Kursen afspejler udfordringen med at få indtjeningsmarginen op. FLS har brug for at træffe et strategisk valg.
Foto: Shutterstock
20. august 2020 kl. 14.31
Analyse: Coronavirussen trak i februar tæppet væk under det danske aktiemarked. Selv om indekset forholdsvist hurtigt vendte tilbage til udgangspunktet, er udsigterne for resten af 2020 – og måske også 2021 – stadig uklare. Coronaeffekten vil påvirke de børsnoterede selskaber meget forskelligt og dermed skabe både vindere og tabere. Vi vil her give vores bud på nogle af vinderne - og pege på en enkelt potentielt langsigtet taber.
20. august 2020 kl. 11.00
Analyse: For de amerikanske selskaber i S&P 500-indekset er sæsonen for kvartalsregnskaber ved at være ovre. Regnskaberne har vist flere interessante tendenser – heldigvis flest positive i denne tid, der ellers er præget af kaos og usikkerhed ikke mindst på grund af COVID-19.
Foto: Vestas
18. august 2020 kl. 14.36
Analyse: Vestas’ flotte kvartalsregnskab bekræftede langt henad vejen, at forretningen er upåvirket af coronakrisen på toplinjen, men at det i nogen grad halter med EBIT-marginen. Investorerne ser imidlertid ud til at fokusere tungt på toplinjen hos Vestas, og det rejser et spørgsmål om, hvorvidt en smule fartblindhed er ved at sætte ind?
14. august 2020 kl. 14.42
Analyse: Rusland skulle efter sigende have en corona-vaccine på vej. Vi kender ikke effekten, men en eller anden dag kommer der en vaccine, og hvem vil til den tid bliver aktiemarkedets vindere og tabere. Det er muligvis ikke dem, du tror. Læs hvorfor Vladimir Putin og Sputnik V måske er den største risiko for det danske aktiemarked. 
14. august 2020 kl. 08.54
Analyse: Slutningen på ordretørken betyder at NKT's aktiekurs er brudt igennem ikke bare et, men to modstandsniveauer. Rasmus Mühlback Hansen peger også på yderligere potentiale i Pandora - trods den seneste tids stigninger. Læs også om Nokia og det tyske Dax-indeks.
Foto: Copyright ISS World Services A/S.
14. august 2020 kl. 08.23
Analyse: Den 1. september er der en ny sherif i ISS-byen. Det vil investorerne formentlig kunne mærke snart - og i hvert fald se frem til.
Foto: Shutterstock
11. august 2020 kl. 09.52
Analyse: Nedskrivninger i kølvandet på Covid-19 og den stærke kapitalposition var oplagte fokuspunkter i forbindelse med Nordeas halvårsregnskab. Omkostningsudviklingen tiltrak sig dog også opmærksomhed med et stort fald i omkostningsprocenten, som trods sin lidt kunstige natur understøtter 2022-målsætningen.
07. august 2020 kl. 07.57
Analyse: Det brede amerikanske indeks, S&P 500, nærmer sig det tidligere rekordniveau, og hvis denne modstand brydes, er vejen åben for nye rekorder. A.P. Møller-Mærsk er inde i en positiv trend. Læs hvor langt op den kan fortsætte.
31. juli 2020 kl. 10.18
Analyse: Meget tyder på, at C25-indekset har ramt toppen. Her får du et bud på, hvordan du undgår at få fingrene i klemme, hvis du vil handle indekset. Du kan også læse om potentialet i Chr. Hansen, Royal Unibrew og det norske gasrederi BW LPG.
Foto: Matas
29. juli 2020 kl. 11.28
Analyse: Den negative påvirkning fra coronaforløbet har været moderat. Styrkelsen af e-handel viser sin værdi. Butikkerne fornys, og der satses på egne produkter. Men rækker det til at gøre aktien interessant?
18. juli 2020 kl. 08.00
Analyse: Det går godt for det amerikanske aktieindeks S&P 500. Hvis kursen bryder modstandsniveauet omkring 3.250,00 er der gode chancer for, at vi kan forvente en ny all time high på lidt længere sigt. Men de nyeste corona-tal hænger som mørke skyer på horisonten.
Foto: Roblon
07. juli 2020 kl. 09.49
Analyse: Roblon vendte i første halvår et resultat før skat på minus 24 mio. kr. i fjor til et plus på 45 mio. kr. i år. Desværre siger den regnskabsmæssige fremgang ikke ret meget om virkeligheden. Forbedringen skyldes primært ekstraordinære forhold omkring en enkelt af Roblons kunder.
30. juni 2020 kl. 09.28
Analyse: ChemoMetecs regnskab for 3. kvartal viste en forretning, der stadig er på sporet og lidt overraskende leverede en marginfremgang på grund af coronakrisens rejsebegrænsninger.
Foto: Zealand Pharma A/S
26. juni 2020 kl. 00.00
Analyse: I 2025 kan Zealand Pharma stå med fem godkendte produkter på det amerikanske marked. Tidspunktet for overgang fra et udviklingsorienteret biotekselskab til at være en full scale medicinalvirksomhed nærmer sig. V-Go er allerede på markedet i USA. For HypoPal®-nødpennen ventes en afgørelse fra FDA i marts 2021.
Foto: Jyske Bank
23. juni 2020 kl. 14.41
Analyse: Jyske Bank oppræciserede i starten af juni forventningerne til 2020. Det indikerer styrke – og det understreger, at banken ikke ser ud til at blive så hårdt ramt af Corona-krisen, som først antaget. På trods af de positive takter kan du aktuelt købe aktien til bare 45 procent af indre værdi. 
AB InBev står bag fem af verdens ti største ølmærker, herunder Budweiser, Corona og Stella Artois. / Foto: AB InBev
18. juni 2020 kl. 13.38
Analyse: Verdens største bryggeri er – trods historisk evne til stærk indtjening – faldet 50 procent i år og dermed billigere end konkurrenterne. Det er tid til tilbudsjagt.
Foto: ALK-Abelló
18. juni 2020 kl. 12.34
Analyse: Selskabet er foran i eksekvering af strategiplanen for 2018-2020. Fra 2021 kan selskabet formentlig løfte salg og indtjening betydeligt. Aktien er ikke billig, men fremtiden tegner lovende.
Foto: Bang & Olufsen
16. juni 2020 kl. 12.33
Analyse: Bang & Olufsen har gennem flere år været på vej mod en krise, og den negative udvikling er blevet accelereret af coronaudbruddet. De store frasalg fra 2015 til 2017 gav likviditet og dermed et pusterum, men flere års negative pengestrømme har spist likviditetsreserven op. Spørgsmålet er nu, hvad B&O kan gøre for at genvinde investorernes tillid.
Sparekassen Sjællands hovedsæde i Holbæk. Foto: Sparekassen Sjælland
12. juni 2020 kl. 07.42
Analyse: Flot start på året med en stigning i basisindtjeningen på 38%. Et ledelsesmæssigt skøn for ekstra hensættelser på 77,9 mio. kr. som følge af Covid-19 trækker ned i helhedsbilledet. Sparekassen nærmer sig de fastlagte finansielle mål fremsat i strategiplanen ”NYE VEJE”. 2020 bliver et unormalt år, mens der er udsigt til et stort løft i indtjeningen fra 2021.
Foto: NKT
12. juni 2020 kl. 00.00
Analyse: NKT er økonomisk svagere end mange rivaler, men NKT-ledelsen har chancen for at skabe en af de kommende års danske succeshistorier. Den hidtil største enkeltordre – på 500 millioner euro – kan være første skridt på vej tilbage for den danske kabelproducent.  
Udover høj hastighed og lav responstid er styrken ved 5G at kunne håndtere kolossalt mange enheder på én gang. / Foto: Shutterstock
09. juni 2020 kl. 16.07
Analyse: 5G er blevet hypet i årevis, men nu ser det ud til, at det bliver virkelighed på vores breddegrader. Men hvad betyder det egentlig for erhvervsliv, forbrugere og samfundsøkonomi? Og hvordan kan du positionere dig som investor?
Foto: Matas
04. juni 2020 kl. 00.00
Analyse: Efter Matas’ årsregnskab i denne uge står det klart, at man er kommet godt igennem regnskabsåret. Særligt interessant er det, at den nye strategi ser ud til at virke. Analytiker Steen Albrechtsen vurderer, at aktien har potentialet til en flot optur.
Foto: TCM
29. maj 2020 kl. 00.00
Analyse: Køkkenfirmaet TCM har lagt udbyttet for 2019 tilbage i skuffen, mens guidance for 2020 indtil videre venter i køleskabet. Spørgsmålet er nu, om der er nok på hylderne til at dække op til 2021?
Foto: Nvidia
19. maj 2020 kl. 10.17
Analyse: Nvidia udvikler og producerer semiconductors til flere af de hurtigst voksende segmenter i den globale digitaliseringstrend. Både vækst og vurdering er høj, så investor må tænke langsigtet og have tillid til god eksekvering fra selskabets side.
Navnet Saab er mest kendt i forbindelse med biler, men det børsnoterede selskab omfatter i dag kun fly og militærudstyr. / Foto: Saab
19. maj 2020 kl. 09.56
Analyse: Den svenske producent af militærudstyr vil klare sig gennem krisen – og mere til – i kraft af sine lange kontrakter.
Fremtiden er lys for branchen. Der er plads nok til de få store aktører, og markedet ventes at blive fordoblet frem til 2050. / Foto: Demant
19. maj 2020 kl. 09.26
Analyse: Sidste år blev et hackerangreb katastrofalt for Demant, og i år rammer coronakrisen, men behovet for høreapparater forsvinder ikke. Anskaffelse og udskiftning udskydes blot. Før eller siden vender efterspørgslen tilbage og dermed momentum i aktien. Afslutning af coronakrisen er afgørende for hvornår.
Foto: Vestas
18. maj 2020 kl. 10.59
Analyse: Vestas antyder nu, at koncernen kan komme gennem krisen uden at skulle ændre på resultatforventningen for i år, men det er 2021, der for alvor skal vise, om den store vindmølleproducent kan vende tendensen med vigende indtjening - og kvartalsmeddelelsen giver ikke større klarhed.
Foto: ISS
12. maj 2020 kl. 11.27
Analyse: Med en solid organisk vækst på 4,1% i 1. kvartal viste ISS, at storkundestrategien bærer frugt. Med styrket likviditet og gennemsigtighed om coronapåvirkningen bør aktien kunne ride stormen og shortbelejringen af.
12. maj 2020 kl. 07.38
Analyse: Teva aflagde torsdag i sidste uge et regnskab, som var væsentligt bedre end ventet, og aktien steg markant. På kort sigt er investeringscasen dog den samme, som den har været i lidt over et år: Udfaldet af retssager vil være afgørende.
07. maj 2020 kl. 09.04
Analyse: Forårets aktieuro har ramt nogle selskaber hårdt, og selv om markedet er steget fra bunden, døjer flere virksomheder fortsat med en underdrejet aktiekurs, der kan gøre dem interessante som opkøbskandidater. EU har gjort opmærksom på risikoen for kinesiske opkøb af europæisk teknologi til spotpris, og også i Danmark findes potentielle opkøbsemner. Især en virksomhed stikker ud.
Foto: Danske Bank
06. maj 2020 kl. 08.52
Analyse: Investorer og analytikere blev overraskede over, at Danske Bank, relativt til sin størrelse, havde nedskrivninger til potentielle tab på kunder, som var mere end tre gange større end, hvad der var tilfældet for Nordea. Er Danske Bank for forsigtig eller har Nordea - og andre svenske banker - nedskrevet for lidt? Her er ti mulige forklaringer på den overraskende forskel.
Foto: GomSpace
05. maj 2020 kl. 08.58
Analyse: Investorernes tålmodighed med GomSpace er efterhånden tyndslidt. Forretningsideen er god, markedspotentialet er til stede og GomSpace har produkterne. Alligevel lever salget ikke op til forventningerne. Læs hvorfor og om Gomspaces muligheder for at sætte fart i salget.
Foto: Tryg
30. april 2020 kl. 12.24
Analyse: Som så mange andre er Tryg blevet ramt af coronakrisen, og til trods for forvirrende signaler til investorerne ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen efter 2. kvartal.
Foto: Jeudan
28. april 2020 kl. 08.58
Analyse: Jeudan er stærkt positioneret til at stå igennem en krise i økonomien og på det københavnske ejendomsmarked. Værdiansættelsen på næsten to gange egenkapitalen gør det dog svært at se en upside i aktiekursen.
Foto: Columbus
23. april 2020 kl. 10.46
Analyse: 2019 bød på den ventede salgsfremgang og en forbedring af EBITDA-marginalen. Nedskrivning af goodwill medførte dog et skuffende nettoresultat. Dette års første to måneder er forløbet planmæssigt. Corona giver usikkerhed, hvorfor ledelsen ikke fremkommer med finansielle mål for 2020.
Foto: Shutterstock
23. april 2020 kl. 10.00
Analyse: Danske aktier er relativt dyre, men det kan forklares med bedre indtjeningspotentiale og en bred vifte af kvalitetsselskaber, der er ”bedst i klassen”.
Foto: A.P. Møller - Mærsk
21. april 2020 kl. 09.17
Analyse: Midt i coronakrisen viser to af A.P. Møller- Mærsks og DSV’s rivaler styrke. Tyske Hapag- Lloyd viser usædvanlig selvtillid overfor coronakrisen og kommer ejermæssigt tættere på speditionsgiganten Kühne & Nagel. Franske CMA-CGM er samtidig længere fremme end Mærsk med at integrere logistik og containertrafik: Det skal for alvor give gevinst i 2021. Presset på de danske transportgiganter vil tage til.
14. april 2020 kl. 17.18
Analyse: De danske banker gik ind i coronakrisen i meget bedre form end ved finanskrisens start. Alligevel er de blandt hårdest ramte aktier. Nordnets Per Hansen vurderer det langsigtede potentiale.
06. april 2020 kl. 00.00
Analyse: Hvorfor er det der sket så lidt i finanssektoren efter krisen i 2008? Hvorfor ligger kursen på danske bankaktier så lavt? Og er der overhovedet nogen af dem, der er interessante som investeringsobjekter? Det er nogle af de spørgsmål, som Lau Svenssen tager op i denne sektoranalyse.
Foto: Netcompany
31. marts 2020 kl. 16.03
Analyse: Netcompany har skabt stærke resultater som leverandør af komplekse it-løsninger, og der er stadig plads til masser af vækst. Det seneste kursfald har gjort aktien til et godt køb.
Foto: Nintendo
31. marts 2020 kl. 15.24
Analyse: Kapløbet om at udvikle nye computerspil og digitale gadgets er benhård. Men japanske Nintendo er ikke som andre spiludviklere og lader sig ikke ryste. De forsøger hele tiden at finde på nye måder at spille på - uanset hvad der ellers foregår i branchen.
Foto: Shutterstock
31. marts 2020 kl. 12.16
Analyse: Der er stor forskel på store danske virksomheders evne til at modstå coronakrisen. Netop den forskel vil blive tydeligere i de kommende uger, når virksomhedernes likviditet bliver presset yderligere.
Foto: BioMar
26. marts 2020 kl. 14.56
Analyse: BioMar skal drive fremgangen for Schouw i 2020, som efter flere store investeringsår ligner et konsolideringsår for Schouw med forbehold for de ukendte effekter af coronavirus.
12. marts 2020 kl. 09.51
Analyse: Trods et godt 2019 er aktien blandt de C25-aktier, der er faldet mest under aktieuroen. Per Juul giver sit bud på, om det er tid til at samle op?
Foto: Scandinavian Tobacco Group
10. marts 2020 kl. 09.26
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) er en af de få aktier, som stort set er upåvirket af aktiemarkedets voldsomme kursfald i februar og marts. Aktien kan nærmest betragtes som en aktieobligation med et højt afkast.
05. marts 2020 kl. 09.16
Analyse: De seneste tre år kan bedst karakteriseres som en nedtur, hvor udviklingen er gået fra skuffende til værre og nu decideret dårligt. To skuffende regnskaber har fået investorerne til at dumpe aktierne til et niveau, som desværre ikke er særlig langt fra 1/3 af toppen for blot nogle få år tilbage. Men hvad er det som investorerne kan se, ikke kan se, eller ikke kan lide at se?
Foto: DSV
03. marts 2020 kl. 09.17
Analyse: DSV’s forventninger til 2020 er baseret på en stabil udvikling på selskabets markeder, og de tager ikke forbehold for coronavirussen. Hverken årsregnskabet eller den efterfølgende telefonkonference gav indtryk af, at man har overblik over de økonomiske konsekvenser.
Foto: Frontline
19. februar 2020 kl. 09.58
Analyse: Det seneste år har været som nat og dag for tankrederierne og ikke mindst investorerne. Hvad der startede fornuftigt i 1. halvdel af 2019, blev for alvor fremragende i slutningen af året. Alt var lagt til rette til gode afkast i 2020 for 2. år i træk. Så kom Covid-19 eller Coronavirusset og vendte op og ned på alting. Langsigtet er tankskibe specifikt og shipping i det hele taget en meget svær investeringsstørrelse. Der er dog muligheder for et rate- og aktiecomeback de kommende kvartaler.
Foto: Shutterstock
18. februar 2020 kl. 14.38
Analyse: Streamingtjenesternes succes har haft en negativ effekt på Discoverys aktiekurs, men tv-producenten tjener fortsat gode penge, og markedsudviklingen kan være ved at vende.
Stærke kræfter, ikke mindst krav fra EU og regeringer, skubber på for at øge udbredelsen af el-biler.
18. februar 2020 kl. 14.22
Analyse: Tror du at selvkørende biler og elbiler er fremtidens transport? Men er du i tvivl om, hvem der bliver vinderne og taberne i branchen? Så er denne investeringsfond interessant for dig.
Foto: Assa Abloy
18. februar 2020 kl. 13.55
Analyse: Der findes få mindre sexede ting end låse. Alligevel er den svenske producent af låse, døre og adgangsløsninger ikke kun en stabil vækstmaskine. Assa Abloy er også en af verdens mest innovative virksomheder.
Isolering giver  store muligheder for energibesparelse og reduktion af CO2-udledning – også i eksisterende bygninger.
18. februar 2020 kl. 13.22
Analyse: Urbanisering og stigende fokus på miljø og bæredygtighed er to megatrends, som giver Rockwool gode muligheder for at blive en langsigtet vinder.
Foto: Shutterstock
18. februar 2020 kl. 11.13
Analyse: De tre børsnoterede bryggerier kommer fra vidt forskellige udgangspunkter, og fremtidsudsigterne er heller ikke ens.
Foto: Nokia
18. februar 2020 kl. 09.46
Analyse: Nokia har tidligere siddet med mange esser på hånden og alligevel formøblet det hele. Telesektorens behov for investering i 5G-teknologi giver igen den finske virksomhed en stærk hånd, men vil det lykkes Nokia at spille sine kort rigtigt denne gang?
14. februar 2020 kl. 09.06
Analyse: Den længe ventede vending i Danske Bank ser ud til at være en realitet. Også Novozymes er brudt ud af sin trendkanal, og hvis du har lyst til at satse på grøn omstilling, er amerikanske Waste Management et interessant bud.
Foto: BMW
13. februar 2020 kl. 13.52
Analyse: Mange frygter for bilens fremtid, og det er en væsentlig grund til at BMW-aktien er billig. Men hvis du forventer, at biler fortsat vil fylde i gadebilledet og at mange stadig vil betale ekstra for prestige, så ligner aktien et godt tilbud.
Foto: Novo Nordisk
13. februar 2020 kl. 11.01
Analyse: Novo Nordisk leverede et regnskab for 4. kvartal meget tæt på markedsforventningerne. Omsætningen på 32,4 mia. kr. lå 1% over konsensus, mens bruttomarginen på 83,2% lå 20 basispunkter under forventningerne og EBIT på 11,8 mia. kr. var på linje med forventningerne.
11. februar 2020 kl. 09.09
Analyse: Efter en tur nede i kurs 225 i eftersommeren har der været fremgang til smykkeselskabet Pandora, så aktien nu ligger over 50 procent højere. Der synes at være en klart aftagende frygt for, at brandet Pandora er ved at smuldre væk, og det seneste kvartalsregnskab indikerer, at den nye topledelse er ved at stabilisere forretningen.
Foto: Norwegian Air Shuttle
06. februar 2020 kl. 10.22
Analyse: De seneste uger er Coronoavirus desværre blevet det naturlige diskussionsemne for investorer. Luftfart er den første branche til at mærke risikopræmien og den økonomiske turbulens, som den delvise nedlukning af Kina medfører. Nogle kursfald er mere naturlige end andre. I Norwegians tilfælde er et kursfald på niveau med andre selskaber på den ene side forståeligt, men alligevel meget tankevækkende.
Foto: Novozymes
04. februar 2020 kl. 09.09
Analyse: Novozymes er ombølget af optimisme efter udsendelsen af 2019-regnskabet og udskiftninger i ledelse og bestyrelse. Men er kontinuitet stadig vigtigere end forandring i Novo-sfæren? Der er allerede sat snævre rammer for den kommende topchefs muligheder for at drive en radikal transformation igennem.
Ambus endoskoper anvendes i dag til undersøgelse af lunger og luftveje. Vækstplanerne bygger på en udvidelse af  anvendelsesområderne. Foto: Ambu A/S.
28. januar 2020 kl. 13.40
Analyse: Skuffelser har præget 2019, og aktiekursen er kommet ned fra højderne, men nøgletallene er fortsat høje. Kan den nye strategi retfærdiggøre den høje vurdering?
Foto: Selandia Seaways
28. januar 2020 kl. 10.11
Analyse: Aktien er billig, men usikkerheden omkring Brexit er ikke forsvundet. Gælden efter det tyrkiske opkøb kan betyde, at dividenden suspenderes. I horisonten lurer risikoen for en recession.
28. januar 2020 kl. 09.24
Analyse: I februar vil en flodbølge af årsregnskaber strømme ind over de danske aktionærer, og regnskaberne fra de store selskaber vil dominere nyhedsstrømmen. Det er naturligt, da det er her langt de fleste investorkroner er placeret. Men den store opmærksomhed betyder ikke, at de store selskaber er alene på børsen.
24. januar 2020 kl. 12.33
Analyse: De store C25-selskaber får mest opmærksomhed, men det er langt fra altid dem, der giver det bedste afkast. Længere nede i kurslisten finder du ofte potentielle guldfugle og måske endda i sektorer og brancher, hvor du mindst venter det.
22. januar 2020 kl. 16.23
Analyse: Forestil dig at du blev tilbudt at købe aktier i en stor, global virksomhed, som var tæt på at have tilendebragt sin turnaround og i færd med at lægge risikofyldte retssager bag sig, og at aktien kunne købes til en pris på blot fire gange indeværende års indtjening. Ville du: A) acceptere tilbuddet B) bede om flere oplysninger C) sige nej tak, fordi prisen er alt for lav, og det er for godt til at være sandt?
22. januar 2020 kl. 13.24
Analyse: Sidste kvartal i 2019 gav gode afkast til aktier, og den aktive portefølje klarede sig lidt bedre end den passive. Men for året som helhed blev afkastet igen højere for de passive fonde. De har dermed forøget deres klare føring over de aktive fonde. Det giver anledning til en gennemgang af porteføljerne, og vi foretager to udskiftninger.
22. januar 2020 kl. 11.06
Analyse: I ugens 1. kvartalsregnskab leverede Chr. Hansen en præliminær sænkning af de fremtidige finansielle ambitioner. Med andre ord varslede Chr. Hansen, at væksten i den nye strategiperiode ikke bliver så god, som alle venter.
Foto: Shutterstock
22. januar 2020 kl. 09.10
Analyse: De store C25-selskaber får mest opmærksomhed, men det er langt fra altid dem, der giver det bedste afkast. Længere nede i kurslisten finder du ofte potentielle guldfugle og måske endda i sektorer og brancher, hvor du mindst venter det.
Foto: Shutterstock
09. januar 2020 kl. 10.00
Analyse: Læsere af nyhedsbrevet kender Økonomisk Ugebrevs skarpe analyser. Her har Ugebrevets redaktør, Morten W Langer, samlet sine fem bedste bud på mulige kursvindere i 2020.
Foto: Solar A/S
17. december 2019 kl. 09.11
Analyse: Solars aktiekurs har ikke bevæget sig meget i 2019. En voldsom tilbagegang på bundlinjen kunne ligne en forklaring, men udviklingen i Solars forretning er sandsynligvis et bedre bud på den manglende kursstigning.
Foto: GN
12. december 2019 kl. 09.43
Analyse: Et voksende kundegrundlag af ældre og et konstant fokus på udvikling af teknologisk avancerede produkter har medført en flot vækst og en stærk position, som gør GN Store Nords høje aktiekurs fuldt fortjent.
Foto: Pandora
10. december 2019 kl. 12.59
Analyse: Med strategiplanen Programme NOW har Pandora indledt en storstilet turn-around. Nye folk på topposterne skal sikre processen, men ting tager tid. For den tålmodige investor er der imidlertid potentiale.
Foto: Maersk Drilling
10. december 2019 kl. 12.10
Analyse: Der er stadig begyndende tegn på en vending i markedet for offshore-olieeftersøgning, men det går lidt langsommere end ventet, og 2020 ser nu ud til at ende med et lille underskud for Maersk Drilling.
Foto: Shutterstock
05. december 2019 kl. 12.51
Analyse: Verdens største kuffertproducent er blevet ramt af flere hårde slag, og aktiekursen er nu tilbage på samme niveau som for otte år siden. Regnskabstal og nøgletal fejler imidlertid intet, så kursfaldet ligner en overreaktion.
Foto: Bavarian Nordic
05. december 2019 kl. 10.49
Analyse: Nytåret er tidspunktet til at gøre status, men også tid til at se fremad. Her får du John Stihøjs bud på hvilke aktier, du bør holde øje med i 2020.
05. december 2019 kl. 10.30
Analyse: Nytåret er tidspunktet til at gøre status, men også tid til at se fremad. Her får du aktiechef Tue Østergaards bud på hvilke aktier, du bør holde øje med i 2020.
05. december 2019 kl. 10.10
Analyse: Nytåret er tidspunktet til at gøre status, men også tid til at se fremad. Her får du Michael Friis' bud på hvilke aktier, du bør holde øje med i 2020.
Helge Larsen ser gode ting på horisonten for gastransportmarkedet
04. december 2019 kl. 13.48
Analyse: Nytåret er tidspunktet til at gøre status, men også tid til at se fremad. Her får du Helge Larsens bud på hvilke aktier, du bør holde øje med i 2020.
Foto: Shutterstock
03. december 2019 kl. 15.22
Analyse: Nytåret er tidspunktet til at gøre status, men også tid til at se fremad. Her får du Lars Jørgen Rasmussens bud på hvilke aktier, du bør holde øje med i 2020.
Foto: A.P. Møller-Mærsk
02. december 2019 kl. 00.00
Analyse: A.P. Møller-Mærsk leverede i 3. kvartalsregnskabet en positiv overraskelse i kølvandet på den nylige opjustering. En shippingekspert vurderer, at den danske containergigant har leveret på det, ledelsen er bedst til, nemlig gode gammeldags effektiviseringer. Men der er fortsat lang vej til strategiplanens målsætning om dør til dør-levering.
28. november 2019 kl. 12.53
Analyse: Konglomeratet Schouw & Co. leverede et regnskab for 3. kvartal, der med en omsætning på 5,9 mia. kr. var det bedste nogensinde. Koncernens to største forretningsben står godt imod den stigende globale usikkerhed og sætter sammen med den nuværende aktiekurs aktien i et attraktivt lys.
Foto: Ambu
19. november 2019 kl. 14.32
Analyse: Ambus kursstigning på 25% kom trods et blødt underliggende resultat i 4. kvartal. Men på trods af ledelsestumult er selskabet i en rivende og positiv udvikling.
Opjustering. Nedjustering. Over forventing. Under forventning. Det kan være svært at få et overblik.
15. november 2019 kl. 13.45
Analyse: 23 ud af de 24 selskaber i C25 har rapporteret og billedet er meget broget. Alligevel kan man godt drage et par konklusioner.
Foto: Coloplast
14. november 2019 kl. 11.02
Analyse: Succesfulde lanceringer af nye, innovative produkter, herunder specielt digitale løsninger, kan blive en guldgrube for Coloplast.
Høj vækst har styrket aktiekursen hos Össur
14. november 2019 kl. 10.27
Analyse: Aktiekursen har smidt krykkerne og er sprunget i vejret i år. Det går fremragende både på børsen og i virksomheden. Men er aktien blevet for dyr?
Copyright ISS Facility Services
12. november 2019 kl. 09.18
Analyse: ISS’ fremrykkede kvartalsmeddelelse kostede et kursfald på 20%, men det ligner en overreaktion trods skuffelsen og det ”tillidsbrud”, der ligger i nedjusteringen.
Investorerne spejder efter fortsatte kursstigninger i H&M. Foto: H&M
05. november 2019 kl. 09.43
Analyse: De sidste fem år har været hårde ved aktionærerne i Hennes & Mauritz. I år er den store, svenske tøjaktie dog steget med knap 50 procent, men ligger fortsat 40 procent under niveauet fra udgangen af 2014. Varsler kursstigningen den længe ventede vending?
Foto: Ørsted
05. november 2019 kl. 09.09
Analyse: Kvartalstallene fra Ørsted blev sat i skyggen af meddelelsen om opdatering af de langsigtede finansielle mål, der blev offentliggjort umiddelbart før regnskabet. Selv om tre ud af fire mål forblev uændrede, gav meddelelsen alligevel anledning til et pænt kursfald på op imod 10%. Er det en købsmulighed i en af årets mest stigende aktier? Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Foto: Novo Nordisk
01. november 2019 kl. 11.00
Analyse: Q3 rapporten den 1. november bekræfter, at Novo Nordisk efter en række år med sidelæns udvikling i salg og indtjening nu bevæger sig ind i en periode med positivt momentum.
31. oktober 2019 kl. 15.42
Analyse: Novo Nordisk er siden 2012 Danmarks og Nordens mest værdifulde selskab med 850 milliarder DKK i børsværdi, men de største selskaber holder sjældent positionen på længere sigt. Er der grund til bekymring?
Foto: Ringkjøbing Landbobank
29. oktober 2019 kl. 10.08
Analyse: Ringkjøbing Landbobanks (RL) 3. kvartalsregnskab bekræftede opjusteringen fra starten af måneden, men kurselastikken er spændt hårdt.
21. oktober 2019 kl. 16.40
Analyse: De seneste par uger har budt på en voldsom optur i tankskibsraterne, hvor en række faktorer har kulmineret til skibsredernes fordel på samme tid. Rateboomet har først ramt råolietankerne, men er nu ved at dryppe ned i produktsegmentet, hvor Torm har sin aktivitet.
Foto: Bavarian Nordic
15. oktober 2019 kl. 15.41
Analyse: Bavarians nyeste koppevaccine er netop godkendt, og oveni har selskabet fået tildelt en rettighed til hurtigere godkendelse af næste produkt- en rettighed, som i sig selv har en værdi af cirka 100 millioner dollars. Aktiekursen er i år steget med 35 procent, men John Stihøj mener, der er mere at hente.
Foto: Genmab
14. oktober 2019 kl. 14.04
Analyse: Godt hjulpet af en nærmest uafbrudt positiv nyhedsstrøm er Genmab-aktien på under et år steget med 75% fra en bund lige under kurs 800. Der hersker en spirende optimisme, som har fået mange analytikere til at opgradere deres syn på aktien.
07. oktober 2019 kl. 13.04
Analyse: De økonomiske resultater er absolut godkendte, men politisk usikkerhed på flere af rederiets vigtigste markeder har trykket aktiekursen i bund. Bruno Japp giver sit syn på, om kursen er kommet for langt ned.
Foto: Copyright ISS World Services A/S
02. oktober 2019 kl. 12.52
Analyse: En pæn bedring i den organiske vækst har ikke været nok til at formilde investorerne, som har sendt aktiekursen ned med 25 procent det seneste år, trods en lav Price/Earnings Ratio og pæn organisk vækst. Det leder til det åbenlyse spørgsmål: ”Hvad er der galt med aktien?”
Foto: Jyske Bank
02. oktober 2019 kl. 10.28
Analyse: De danske bankaktier sælges med værdiansættelser der nærmer sig krisetiderne, selv om de betaler udbytte og tjener penge. Mange investorer kan blive fristet af attraktive nøgletal, men det betaler sig først at forstå, hvorfor aktierne er billige. 
25. september 2019 kl. 17.36
Analyse: Efter kursfald i 2018 og en flad kursudvikling i år vurderer Investment Panel Aarhus, at værdiansættelsen af RTX er blevet attraktiv. I de seneste fem år har RTX leveret en omsætningsvækst på 15% årligt i kraft af teknologisk knowhow og tætte kunderelationer. Den nylige opjustering vidner om, at RTX forventer at kunne fortsætte den imponerende vækst, hvilket bør belønnes af investorerne.
Foto: ChemoMetec
23. september 2019 kl. 10.10
Analyse: ChemoMetec skuffede ikke ved regnskabsaflæggelsen i september, men resultatforventningerne til det kommende regnskabår er beherskede og ledelsen sælger massivt ud. Lars Jørgen Rasmussen giver sit bud på, om aktiens flotte kursridt er slut.
Foto: Lundbeck
20. september 2019 kl. 10.10
Analyse: Med købet af amerikanske Alder BioPharmaceuticals satser Lundbeck stort på et produkt til behandling af migræne. Produktet er dog endnu ikke godkendt og John Stihøj frygter, at købet kan ende med gevaldige tømmermænd.
17. september 2019 kl. 11.48
Analyse: I 1. halvår var Columbus udfordret på flere fronter, hvor især datterselskabet i USA og en opbremsning i salget af software gav anledning til bekymring. Markedet reagerede ganske negativt og sendte aktiekursen ned med over 15% på få uger. Aktien handler nu på et niveau, der ikke er set siden 2016, hvilket bestemt ligner en overreaktion.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
09. september 2019 kl. 14.52
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) befinder sig på et meget specielt marked, hvor vækst ikke er en sandsynlig mulighed. Men det er ikke ensbetydende med, at aktien er en dårlig investering.
Foto: Royal Unibrew
06. september 2019 kl. 08.36
Analyse: ANALYSE: I årevis har investorerne været vant til, at Royal Unibrew gjorde det bedre end Carlsberg – både hvad angår den økonomiske udvikling og kursmæssigt på Fondsbørsen – men det seneste år har Carlsbergs aktie givet de andre bryggeriaktier baghjul i kurslisterne. Henrik Ekman mener dog, at aktiedarlingen fra Faxe har kræfter til at sætte endnu en spurt ind.
03. september 2019 kl. 11.01
Analyse: Indtjeningen stiger langt mere end forventet. Aktiviteten er så høj, at salgspriserne kan hæves. 2019 tegner til rekord. Men H+H er 30 % eksponeret mod UK, og Brexit skal afklares i løbet af de næste to måneder.
Foto: Rockwool
02. september 2019 kl. 15.38
Analyse: Rockwool har de seneste år haft tradition for at opjustere forventningerne til både omsætning og EBIT-margin mindst en gang i løbet af året. Men i 2019 har det været anderledes, og aktiekursen er styrtdykket.
Foto: Samy Khabthani
02. september 2019 kl. 08.43
Analyse: Økonomisk Ugebrevs årlige analyse af superligaklubbernes regnskaber for 2018 viser, at de ”rigeste” klubber aflønner deres spillere med en løn, som er op til 11 gange højere end de klubber, som har færrest økonomiske midler. Samlet set fik klubberne et driftsunderskud sidste år på 180 mio. kr. Uden transferindtægter kom seks klubber ud med minusser.
29. august 2019 kl. 10.40
Analyse: De såkaldte FAANG-aktier drevet det amerikanske aktiemarked til nye højder, men på det seneste har denne gruppe aktielokomotiver mistet dampen. Kan FAANG-aktierne komme op i omdrejninger igen eller er denne generation af superaktier på vej i remisen? Frank Hvid Petersen giver svaret i denne analyse.
28. august 2019 kl. 08.57
Analyse: Dominerende markedsposition, faldende udgifter til forskning og udvikling kombineret med forventet vækst på 10 procent årligt peger i retning af et indtjeningseventyr i allergivirksomheden ALK-Abellò. Lars Jørgen Rasmussen fra Formue- og Investeringsrådgivning og vinder af Børsens Investordyst i både 2017 og 2018 argumenterer her for potentialet i aktien.
26. august 2019 kl. 15.09
Analyse: Reaktionen på halvårsmeddelelsen var dramatisk med et fald på 10 proicent, der i løbet af dagen blev vendt til et plus på 6 procent. Steen Albrechtsen giver her en forklaring og sin vurdering af aktiens potentiale.
Foto: Vestas
23. august 2019 kl. 08.29
Analyse: Morningstar nedjusterer fair value for Vestas efter det seneste regnskab. For selvom service-forretningen går fint, så kniber det med indtjeningen på vindmøllerne. Er der udsigt til, at ledelsen får rettet op på problemerne snart?
Foto: Carlsberg
21. august 2019 kl. 10.44
Analyse: Det går glimrende hos Carlsberg, men de gode tider er i dén grad også indregnet i aktiekursen. Der skal nemlig fyres gevaldigt op under kedlerne for at retfærdiggøre en kurs i omegnen af 1000. Læs her, hvorfor John Stihøj mener, at du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du går ind i aktien.
Danske Banks bankforretning i Danmark er på katastrofekurs. Det ser heller ikke for godt ud med indtjeningen fra de store erhvervskunder.  Foto: Danske Bank
16. august 2019 kl. 16.21
Analyse: Danske Banks overskud bliver ikke kun presset af øgede omkostninger til at styre udenom fortidens synder. Den danske storbank har også seriøse problemer med indtjeningen på flere centrale områder. Økonomisk Ugebrev har kortlagt problemerne - og kommer med bud på, hvilke redningsplaner fremtiden kan byde på.
FLSmidth producerer udstyr til minedrift og cementproduktion med kunder i hele verden - og fokus på bæredygtighed.   Foto: FLSmidth
09. august 2019 kl. 14.17
Analyse: Investorerne i FLSmidth drog et lettelsens suk, da det seneste regnskab blev offentliggjort. Det går nemlig bedre for FLSmidth end frygtet. Men hvordan ser det ud på længere sigt? Se her, om John Stihøj mener, at aktien er noget for den langsigtede investor.
08. august 2019 kl. 17.17
Analyse: Novozymes har et svært år - primært på grund af økonomiske udfordringer i Mellemøsten og masser af regn i USA, hvilket har påvirket segmenterne for bioenergi og landbrug negativt. Kvartalsrapporten viste en organisk vækst i andet kvartal på minus 2 procent, det vil sige under markedets forventning om en flad udvikling. Aktien faldt med over 4 procent på dagen for meddelelsen.
17. juli 2019 kl. 12.20
Analyse: Morningstars analyse af aktiemarkedet viser, at især to sektorer har potentiale. Se her hvilke, og få de bedste aktietips i hver af de to vindersektorer.
Foto: Flügger
09. juli 2019 kl. 16.38
Analyse: Flügger hører til en interessant gruppe af små selskaber, som teoretisk set burde handles til en langt højere kurs end den aktuelle. Alligevel er der ikke udsigt til en nævneværdig kursstigning inden for en overskuelig fremtid.
Foto: Panalpina
09. juli 2019 kl. 16.16
Analyse: Markedet synes – som altid – at have taget forskud på glæderne ved DSV’s seneste opkøb, og undervurderer måske risikoen ved den store og komplekse integration. De store short-positioner i DSV-aktien bør til gengæld ikke give anledning til bekymring.
09. juli 2019 kl. 15.28
Analyse: Den økonomiske afmatning, især i Europa, rammer nu også Nilfisk, og aktien har fået massive kursklø. Den begynder nu at se attraktiv ud, men en høj gæld øger dog risikoen, hvis det går værre end frygtet.
04. juli 2019 kl. 16.42
Analyse: Lau Svenssen fra Aktieinfo giver sin vurdering af seks rederier: Torm, Frontline, DFDS, Golden Ocean, A.P. Møller - Maersk og D/S Norden.
04. juli 2019 kl. 14.40
Analyse: Selv om du ikke har amerikanske aktier, kan halvårsregnskaberne fra den anden side af dammen vise sig at få stor betydning for din aktieportefølje. Frank Hvid Petersen forklarer hvorfor.
04. juli 2019 kl. 10.33
Analyse: Børssuccesen Chr. Hansen fik store kurstæsk efter en uventet nedjustering af den organiske vækst, som skaber usikkerhed om, hvorvidt den stabile væksthistorie er i fare. Det kan give investorerne dobbeltslag.
27. juni 2019 kl. 16.38
Analyse: Der findes nok kun ét selskab i verden, der i så høj grad kan vække så modsatrettede følelser som ærefrygt og had. Investeringsbanken har ikonisk status og høj indtjening, men manglende vækst og potentielle erstatningssager har sendt aktiekursen ned.
27. juni 2019 kl. 14.47
Analyse: Krav til renere brændstof indføres fra næste årsskifte og indebærer risiko for massivt øgede udgifter for rederierne. Hvem står bedst rustet over for denne trussel?
24. juni 2019 kl. 13.52
Analyse: Indtjeningen ødelægges af afbrækket i 2018 for to store ordrer. En er sat på pause og en udskudt. Investorerne fokuserer på risikoen og glemmer, at de likvide reserver efter aktietegningen er store og bør kunne dække modgangen. Børskursen er bombet tilbage til starten i juni 2016. For risikovillige investorer er det en spændende case. 
Det trækker op til uvejr over den danske banksektor
24. juni 2019 kl. 09.56
Analyse: Er de danske banker på vej ind i den perfekte storm? Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev ser skyerne samle sig over sektoren.
Foto: SAS
19. juni 2019 kl. 14.24
Analyse: Der findes visse brancher, der er notorisk elendige på lang sigt. Bilproducenter og elektronikproducenter er gode eksempler. Men luftfartsselskaber er formentlig den værste branche af dem alle.
Foto: NKT
19. juni 2019 kl. 12.41
Analyse: Al snak om NKT handler i øjeblikket om udbudsprocessen for den store planlagte Viking Link-kabelforbindelse mellem Danmark og England. En endelig afgørelse kan falde inden for 14 dage. Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev vurderer mulighederne for succes og fiasko.
11. juni 2019 kl. 20.10
Analyse: Pandora har siden midten af 2016 været gennem en mareridtsagtig nedtur med et aktiekursfald på 75 procent, fra kurs 1000 til 250. Men det ser ikke ud til, at ulykkerne er slut endnu. Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev Formue tegner her et billede af, hvad der ligger forude for Pandora. Det sker på baggrund af input fra det seneste investormøde og fra 1. kvartalsregnskabet samt interview med den førende Pandora-analytiker, Lars Topholm fra Carnegie.
11. juni 2019 kl. 10.12
Analyse: Forbrugerne efterspørger, at deres høreapparat kan anvendes sammen med mobil, smartwatch og andet. GN Hearing har en fordel på dette område, da de har været hurtigst til at satse på trådløse forbindelser.
04. juni 2019 kl. 10.08
Analyse: Brdr. Hartmann er et lidt overset selskab, der ikke desto mindre er verdensførende inden for produktion af æggebakker i genanvendelig støbepap. Efterspørgslen efter Hartmanns produkter understøttes af megatrends som urbanisering og fokus på større bæredygtighed.
Foto: A.P. Møller-Mærsk
31. maj 2019 kl. 10.02
Analyse: Selvom handelskrigen truer i kulissen, fastholder Mærsk forventningerne til 2019 i regnskabet for første kvartal. Selskabet står i dag stærkere og slankere efter en restrukturering i de seneste år, og det gør Mærsk-aktien til en af de mest undervurderede danske aktier ifølge Morningstar.
Foto: NNIT
31. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Overskudsgraden skuffede ved regnskabet for første kvartal, og den fornyede usikkerhed har presset aktiekursen ned i nærheden af introduktionskursen for lidt over fire år siden. Er det tidspunktet at købe? Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev giver sin vurdering.
Foto: Sandvik
24. maj 2019 kl. 13.12
Analyse: Efter flere skuffende år, er det nu lykkedes at forbedre lønsomheden i Sanvik markant. I 2018 havde selskabet den højeste indtjening og driftsmargin nogensinde. Kursen er siden årets start er steget med næsten 40 pct., men Toben Udsen ser stadig potentiale i aktien.
Foto: Alm. Brand
22. maj 2019 kl. 10.38
Analyse: Med en solid forsikringsforretning, en bank i bedring og et stabilt udbytte er Alm. Brand en defensiv og attraktiv investeringscase og aktiekursen er steget pænt i de første fem måneder af 2019. Kasper Lihn fra Investment Panel Aarhus vurderer om der er mere at hente.
Er nattemørket ved at sænke sig over verdenshandelen og aktiemarkederne? | Foto: Mærsk
22. maj 2019 kl. 08.48
Analyse: Vil fornuften sejre - eller står vi på kanten af afgrunden? Frank Hvid Petersen giver sit bud på de mulige udfald og på, hvilke danske aktier der kunne blive vindere og tabere
Foto: Ambu
16. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Ambus aktie har gennemlevet en turbulent uge på børsen. Det er nemt at erklære Ambu for en håbløst overvurderet aktie ud fra de meget høje nøgletal. Men det vil være en enøjet konklusion, som ikke tager højde for selskabets massive vækst i både omsætning og indtjening. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev analyserer situationen efter det uventede direktørskifte.
Foto: Ørsted
16. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Morningstar forventer, at Ørsted vil få markant mere vindkapacitet under vingerne frem mod 2025 og opjusterer derfor sit kursmål med 100 kroner til 550.
Foto: Danske Bank
13. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Selv om ledelsen har nedjusteret forventningerne, regner vi med, at bundlinjen bliver endnu tyndere i 2019. Alligevel ser vi dog Danske Bank som stærkt undervurderet i forhold til aktiens fair værdi, der i vores øjne er 210 kroner per aktie.
Foto: Lundbeck
13. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Medicinalvirksomheden Lundbeck er aktuel med både opkøb og opjustering i den forgangne uge. Analytiker Morten Larsen fra Økonomisk Ugebrev giver i en udførlig artikel baggrunden for sin positive vurdering af aktien.
Schouw & Co. har snablen ned i flere spændende brancher. Her er det fiskefoder hos koncernselskabet BioMar. Foto: Schouw & Co.
10. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Årets første kvartal er traditionelt det svageste for Schouw. Dette til trods betegner ledelsen det netop fremlagte regnskab som det bedste nogensinde. Reelt er tallene dog ikke så gode som rapporteret. Alligevel mener John Stihøj fra Aktieinfo, at aktien er en god langsigtet placeringsmulighed.
Foto: Husqvarna
03. maj 2019 kl. 10.45
Analyse: 2018 var et prøvende år for den svenske maskinproducent Husqvarna. Selskabets omstukturering mod en mindre kompleks og mere lønsom forretning har medført store omkostninger – men også muligheden for, at anstrengelserne vil bære frugt i 2019 og frem. De udsigter har aktiemarkedet allerede belønnet med en kursstigning på hele 32 procent siden årsskiftet. Men er der mere at komme efter? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på i denne analyse.
03. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
Foto: Novozymes
03. maj 2019 kl. 00.00
Analyse: Novozymes’ netop aflagte regnskab for første kvartal var nedslående læsning. Året er startet dårligt i samtlige af selskabets betydende divisioner, og en nedjustering af forventningerne til 2019 er dermed allerede en realitet. Men er der mon lys – og kurspotentiale – i mørket? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på i denne analyse.
26. april 2019 kl. 13.39
Analyse: I udlandet opfattes Danmark som et velfungerende land indenfor it-løsninger. Det giver danske it-selskaber et forspring, når de har haft succes på ’hjemmebanen’ og ekspanderer til udlandet. Her får du analyser af fire selskaber, der er ved at finde deres niche internationalt.
26. april 2019 kl. 11.48
Analyse: Estland, Letland og Litauen er nye eurolande og nok også nye aktielande for de fleste. Det baltiske aktieindeks BBGI har været stærkt historisk, og flere baltiske aktier virker attraktivt prissat i februar 2019.
26. april 2019 kl. 11.33
Analyse: 2018 var første år, hvor vindenergi kunne produceres billigere end både engros elpriser og sorte energiformer. Dette vendepunkt er altid relevant at se på i investeringsverdenen. Vi forventer et årti med høj vækst i vindenergi, som ventes at blive billigere og accelerere tendensen.
26. april 2019 kl. 11.31
Analyse: Det seneste måneders op- og nedture på aktiemarkederne har dokumenteret tommelfingerreglen om, at man i jagten på høje afkast også må leve med en højere risiko. Har de turbulente markeder været lidt for spændende for dig, bør du overveje at placere en del af dine investeringer i obligationer.
26. april 2019 kl. 11.03
Analyse: Selskabet ejer og leaser landbrugsejendomme ud til landmænd, der har licens til at dyrke cannabis til medicinsk brug. Som investeringsselskab indenfor ejendomme er Innovative Industrial Properties underlagt regler, der tvinger selskabet til at udbetale høje udbytter.
26. april 2019 kl. 10.57
Analyse: Frygt for afmatning og et planlagt opkøb har sendt kursen på den svenske ingeniørkoncern ÅF ned. Aktien ligner høj kvalitet til moderat pris.
Foto: Zealand Pharma
26. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Zealand Pharma satser målrettet på at bringe nye lægemidler på markedet. På kort sigt betyder det voksende udgifter til forskning og udvikling, men hvis alt går vel, kan selskabet stå med tre produkter på markedet om blot et par år, og så vil der for alvor kunne blive genereret indtægter. Se her, om det får analytiker John Stihøj til at anbefale et køb af aktien ved den nuværende kurs.
Foto: SP Group
26. april 2019 kl. 00.00
Analyse: SP Groups vurdering af regnskabsåret 2018 var forfriskende klar. I årsregnskabet konstaterede selskabet, at 2018 blev det bedste år nogensinde på både top- og bundlinje, og at man har ambitioner om at gøre det endnu bedre i 2019. Men i hvilken udstrækning vil det kunne mærkes på kursen? Det giver analytiker Bruno Japp sit bud på i denne analyse.
Foto: iStock
17. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Morningstars analyse af aktiemarkedet viser, at du skal se dig godt for, hvis du aktuelt skal finde gode investerings­muligheder ovenpå de flotte kursgevinster i årets første kvartal. Men analysehuset ser dog alligevel to sektorer med undervurderede aktier. Se her hvilke, og få som ekstra bonus Morningstars bud på et par stærke købsmuligheder i hver af de to vinder-sektorer.
Foto: Tryg
17. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Ovenpå en flot kursudvikling i efteråret, hvor resten af aktiemarkedet faldt sammen, har Tryg-aktien også i første kvartal i år gjort det bedre end markedet. Men kan det fortsætte? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på i denne analyse.
12. april 2019 kl. 14.16
Analyse: Mindre banker er generelt bundsolide og billige på nøgletal og en stribe af dem har teknisk set et stort kurspotentiale, men manglende vækstmuligheder sætter en begrænsning
12. april 2019 kl. 11.43
Analyse: Skleroseproduktet Copaxone er udsat for konkurrence. Migrænemidlet AJOVY blev lanceret sidste år. Kåre Schultz’ genopretning er sat på skinner med fuld virkning i 2020. Nedbringelse af den store gæld kan dog tage tre til fire år. Aktien handles til lav pris.
12. april 2019 kl. 11.39
Analyse: Efter en opsplitning er Autoliv nu udelukkende fokuseret på sikkerhedskomponenter til biler, med global, ledende position. Spørgsmålet er, om en lav pris opvejer for stagnerende bilsalg og en cyklisk forretning?
12. april 2019 kl. 11.35
Analyse: Der venter et stort gennembrud og milepælsbetaling når salget af Darzalex når 3 mia. dollar. Det sker formentlig i 2019, hvor der også forventes en række andre positive nyheder. Og med en lovende pipeline og stor kassebeholdning står Genmab stærkere end nogensinde før.
Foto: Chr. Hansen
12. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Halvårsregnskabet fra Chr. Hansen stod svagere, end hvad analytikerne – og investorerne – havde ventet. Dagen forinden havde selskabet dog anderledes positive meddelelser i ærmet: Chr. Hansen har netop indgået et "joint venture" med schweiziske Lonza, der kan bidrage med langsigtet vækst. Men er det tilstrækkeligt til at gøre den dyre Chr. Hansen-aktie købsværdig?
Foto:  Scandinavian Tobacco Group
05. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Scandinavian Tobacco Group – eller blot STG – bliver aldrig en kursraket, men aktien er alligevel interessant på grund af den lave risiko, det stabile cash flow og den generøse udlodningspolitik. Og lige nu handles aktien desuden med rabat.
Foto: Nilfisk
05. april 2019 kl. 00.00
Analyse: Nilfisk har skåret fabrikker væk og solgt fra, og det har kostet på bundlinjen i 2018. Det store spørgsmål er nu, om disse tiltag vil hjælpe Nilfisk til at kunne indfri deres 2020-målsætninger om både omsætningsvækst og en løftet EBITDA-margin? Aktieanalytiker Steen Albrechtsen ser potentiale – men også risiko.
29. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Aktien med det største potentiale kan give et afkast på hele 42 procent over det kommende år, hvis forventningerne holder stik.
Foto: H+H
29. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: For H+H International blev 2018 et rigtig godt år. Omsætningen steg med imponerende 55 procent, og forretningen blev spredt over flere markeder. Alligevel er investorerne frygtsomme, og aktien handles betydeligt lavere end konkurrenterne. Den frygt er analytiker Bruno Japp bestemt ikke enig i, og han ser H+H som "nærmest en foræring" lige nu. Se her hvorfor.
Foto: Novo Nordisk
22. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Novo Nordisk fremstår fortsat som et selskab af høj kvalitet. Men de seneste tre år har været skuffende for aktionærerne med en stort set flad aktiekurs. Aktieanalytiker Morten Larsen fra Økonomisk Ugebrev ser på nogle af de udfordringer, som Novo står overfor, og som den typiske danske investor nok undervurderer.
Foto: Danske Bank
22. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Hvidvasksagen har øget usikkerheden, men investorerne har sendt Danske Bank-aktien alt for langt ned. Det mener Morningstars analytiker Niklas Krammer, der aktuelt ser et afkastpotentiale på hele 60 procent i den danske bankaktie.
Foto: D/S Norden
15. marts 2019 kl. 11.04
Analyse: Rederiet D/S Norden fremlagde i sidste uge regnskab for 2018, hvor investorerne fik indblik i forventningerne til 2019. Det fik kursen til at falde 5-6 procent, og aktien ligger dermed i dag tæt på det historiske kurslavpunkt fra 2016. Det afskrækker dog langt fra aktieanalytiker Torben Udsen. Derimod mener han, at det netop er nu, du kan gøre et godt køb med en begrænset risiko. Læs her, hvordan det hænger sammen.
Foto: Royal Unibrew
15. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Landets næststørste bryggeri, Royal Unibrew, kunne i sidste uge fremvise et årsregnskab for 2018, der lå helt i top. Og de positive takter stopper ikke der. Selskabet forventer et endnu bedre resultat i 2019. Se her, om analytiker Steen Albrechtsen vurderer, at det er tilstrækkeligt til at give den dyre Unibrew-aktie luft under vingerne i 2019.
Foto: Colourbox, Danske Bank og Jyske Bank
08. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: De danske storbankers årsregnskaber er nu aflagt, og vi må konkludere, at 2018 bestemt ikke blev noget jubelår for banksektoren. Heller ikke forventningerne til 2019 kalder på jubelråb. Men måske netop derfor er nu det oplagte tidspunkt at købe op i (nogle af) bankaktierne – dét mener superinvestoren Warren Buffett i hvert fald. Analytiker Steen Andersen giver dig overblikket i denne sektoranalyse, hvor du får hele seks lynanalyser af Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Sydbank.
Foto: GN Store Nord
08. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: GN Store Nord aflagde nok en gang et regnskab med en meget flot organisk vækst, hvor det var svært at finde skønhedsfejl. Der var dog enkelte, som potentielt ikke blot er skønhedsfejl. Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev giver dig her indblik i, hvad det betyder – og kommer med sit bud på, om der fortsat er kursstigninger forude.
Foto: William Demant Holding
01. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Den danske høreapparatgigant William Demant er snart klar med et nyt premium-produkt. Det fortalte selskabet i forbindelse med deres årsregnskab for 2018, som blev offentliggjort i sidste uge. Men betyder det, at der er kursstigninger forude? Det giver analytiker Bruno Japp sit bud på her.
Foto: A. P. Møller-Mærsk
01. marts 2019 kl. 00.00
Analyse: Et skuffende årsregnskab sendte i sidste uge Mærsk-aktien ud i frit fald. Men den negativitet deler Morningstars analytiker Michael Field langt fra. Han vurderer derimod, at Mærsk aktuelt er en af de mest attraktive danske aktier. Se her hvorfor.
Foto: Rockwool
22. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: Investorerne var ikke spor tilfredse med Rockwools første årsregnskab som C25-selskab. Ved offentliggørelsen faldt kursen som en sten og endte med et fald på 11 procent, før dagen var slut. Den (over)reaktion efterlader ifølge analytiker Bruno Japp et aktuelt kurspotentiale.
Foto: Vestas
22. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: Vestas' regnskab for 2018 viste flere lyspunkter: Aldrig har indgangen af ordrer været større, og serviceforretningen viser sig mere og mere lukrativ. Men hvordan ser fremtiden ud? Selskabets egen prognose for 2019 var "ekstremt bred og i virkeligheden meningsløs", skriver aktieanalytiker John Stihøj i denne analyse. Se her, hvad han selv mener, vi kan vente os af Vestas.
Foto: NNIT
17. februar 2019 kl. 10.21
Analyse: Investorerne tog ikke godt imod det seneste regnskab fra NNIT, fordi det indeholdte moderate forventninger til væksten i 2019 samt en antydning af, at der er usikkerhed om størrelsen på fremtidige ordrer fra Novo Nordisk. Frygten for relationen til Novo Nordisk er dog overdrevet, mener Steen Andersen. Men er det nok til at udløse en købsanbefaling?
Foto: Carlsberg
15. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: 2018 blev et imponerende vækst-år for bryggerigiganten Carlsberg. Det viste selskabets netop aflagte årsregnskab med al tydelighed. Men hvad så nu? Vil 2019 fortsætte de gode takter? Det giver aktieanalytiker Steen Albrechtsen sit bud på her.
Foto: Matas
08. februar 2019 kl. 10.50
Analyse: Matas kæmper en hård kamp for at vinde markedsandele og skabe vækst. For tre-kvart år siden offentliggjorde selskabet en ny strategiplan, der skulle sikre fremtiden. Men ser strategien ud til at virke – og ligner den billige Matas-aktie dermed aktuelt et sandt aktie-kup? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på her.
08. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
Foto: Roblon
08. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: Den nordjyske kabelvirksomhed Roblon kunne i sit seneste årsregnskab fortælle om faldende indtjening for andet år i træk. De tilsyneladende skuffende tal dækker dog over en positiv udvikling, skriver aktieanalytiker Bruno Japp i denne analyse, og han ser aktuelt stort kurspotentiale i Roblon-aktien. Se her hvor meget.
05. februar 2019 kl. 19.04
Analyse: Får vi recession, vil aktier indenfor stabilt forbrug som regel falde mindre end det øvrige marked. For selv om økonomien skranter, skal vi have mad på bordet og gjort rent. Vi giver dig ti bud på attraktive stabile forbrugsaktier
Foto: Pandora
01. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: "I vores mest pessimistiske scenarie vil aktiekursen falde med blot otte procent, mens vores mest optimistiske scenarie berettiger mere end en tredobling af kursen." Det er en af de konklusioner, Morningstars analytiker Jelena Sokolov når frem til i denne Pandora-analyse, der bygger på en 34 sider lang analyse af smykkemarkedet samt selskabets potentiale og udfordringer. Bliv klogere på, hvorfor Pandora er en god investering lige nu.
Foto: Novozymes
01. februar 2019 kl. 00.00
Analyse: Novozymes’ regnskab for fjerde kvartal viste, at selskabet fortsat har problemer med at få alle tandhjul til at falde i hak i vækstmaskinen. Især den største division trækker fortsat ned i det samlede billede. Alligevel ser Økonomisk Ugebrev stort kurspotentiale i Novozymes ved den aktuelle kurs. Se her hvorfor.
Foto: FLSmidth
25. januar 2019 kl. 00.00
Analyse: FLSmidth har mistet en fjerdedel af sin markedsværdi det seneste halve år, men kursfaldet er ude af trit med udviklingen i den underliggende forretning. Det kan gøre aktien til en særdeles god langsigtet investering ved den aktuelle kurs, vurderer analytiker Bruno Japp. Læs her, hvad det vil sige.
Foto: DSV
25. januar 2019 kl. 00.00
Analyse: DSV bød i januar 26,5 milliarder kroner for den schweiziske konkurrent Panalpina. Er dette opkøb netop den benzin, der skal til, for at DSV-aktien kan skyde mod nye kurs-højder? Det giver analytiker Lau Svenssen dig sit bud på her.
21. januar 2019 kl. 14.19
Analyse: Ramirent og Cramo er to pålidelige finske udbytteaktier indenfor samme branche. Ramirent handles i januar 2019 tæt på den laveste kurs i ti år og ligner en god langsigtet investering, der givet et direkte afkast på godt syv procent, mens vi venter på at kursen retter sig.
21. januar 2019 kl. 14.14
Analyse: Selskabet står stærkt indenfor transport af gas med branchens mest moderne flåde. I første kvartal af 2019 kan der komme en oplagt mulighed for at købe op i aktien.
21. januar 2019 kl. 14.13
Analyse: Gennem denne fond med både obligationer og aktier slipper du for selv at skulle styre porteføljens sammensætning. Den har en middel risiko og har givet gode resultater.
21. januar 2019 kl. 14.10
Analyse: Kursmæssigt har Bavarian ligget underdrejet siden efteråret 2017. Kursen faldt fra 444 til en bundnotering i december 2018 i 120,5, hvorfra den har rettet sig. Fortsætter nedturen, eller er det tid til at købe op?
17. januar 2019 kl. 12.53
Analyse: United International Enterprises er et mindre kendt selskab på den danske børs. Det er en skam. Selskabet har performet fantastisk de senere år og fortjener opmærksomhed. Aktien virker rimeligt prissat.
17. januar 2019 kl. 12.22
Analyse: Indtjeningen i stærkt lønsomme Discover Financial Services ligger 31 procent over sidste år. Alligevel er aktiekursen faldet syv procent i år, og aktien ligner et godt tilbud.
17. januar 2019 kl. 12.16
Analyse: Er du en dansk aktieinvestor med tålmodighed kan BLS Danske Aktier være et godt bud på en investering for dig. Fonden er skabt så flotte resultater, at Morningstar tildeler den fem stjerner.
17. januar 2019 kl. 11.46
Analyse: Tobaksaktier falder ikke ind under kategorien ’etiske investeringer’, men som de siger på den anden side af dammen: ”you can’t argue with success”. Kunderne er loyale over for deres mærker, og tobaksselskaber er kendt for at udbetale høje udbytter.
Foto: Per Aarsleff
17. januar 2019 kl. 00.00
Analyse: Entreprenør-virksomheden Per Aarsleff leverede et årsregnskab med det næstbedste resultat i selskabets historie – og det nye år bliver endnu bedre. Analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev ser et stort potentiale i Aarsleff-aktien lige nu. Se her hvorfor.
Foto: iStock
11. januar 2019 kl. 00.00
Analyse: Morningstars grundige analyse af aktiemarkedet viser, at globale aktier begynder at se attraktive ud for første gang i noget tid. Det er dog ikke alle globale aktier, der er lige gode køb – der er to sektorer, der skiller sig positivt ud. Se her hvilke, og få som ekstra bonus Morningstars bud på et par stærke købsmuligheder i hver af de to vinder-sektorer.
Foto: iStock
11. januar 2019 kl. 00.00
Analyse: Analytiker og chefredaktør Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev har taget et kig ind i 2019 og spottet tre danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
04. januar 2019 kl. 12.41
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Aktien med det største potentiale kan give et afkast på knap 66 procent over det kommende år, hvis forventningerne holder stik.
26. december 2018 kl. 00.00
Analyse: Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo har taget et kig ind i 2019 og spottet fem danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: Novo Nordisk
26. december 2018 kl. 00.00
Analyse: Novo Nordisks kommende middel til diabetikere – semaglutid i pilleform – har vist overbevisende resultater i den seneste test. Det har fået Morningstar til at opjustere kursmålet for Novo Nordisk-aktien ganske betragteligt. Aktien er med den nuværende kurs undervurderet af markedet, mener Morningstar.
Foto: Solar
21. december 2018 kl. 00.00
Analyse: Det meste af tiden i 2018 har Solar-aktien ligget lige under kurs 400. Men i november faldt den med over 30 procent efter en kvartalsmeddelelse, der i virkeligheden var ret udramatisk. Kursfaldet skyldes nok så meget det nervøse aktiemarked, der straffer enhver skuffelse hårdt. For den langsigtede investor er der absolut potentiale i Solar-aktien på det nuværende kursniveau. Men konjunkturerne i byggeriet vil få afgørende betydning for, hvornår potentialet forløses.
Foto: William Demant Holding
21. december 2018 kl. 00.00
Analyse: I første halvår steg William Demant-aktien markant. Derefter faldt aktien 29 procent. Og siden regnskabet fra tredje kvartal blev fremlagt, er aktien faldet yderligere 12 procent. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev giver fire mulige forklaringer på nedturen og kommer med et bud på, hvordan aktien vil klare sig i den kommende tid.
Foto: SimCorp
14. december 2018 kl. 10.03
Analyse: Udenlandske investorer har over sommeren købt stort ind af aktier i danske SimCorp, og kursen toppede i august ved 600. Jubeloptimismen vendte dog hurtigt, da selskabet fremlagde et lidt skuffende regnskab for tredje kvartal, og kursen raslede ned. Men var regnskabet nu også så skidt, som reaktionen kunne tyde på? Det mener analytiker Steen Albrechtsen ikke, og han ser aktuelt kurspotentiale.
13. december 2018 kl. 15.03
Analyse: Dansk Aktionærforenings nordiske udbytteportefølje har siden starten for otte år siden givet et afkast på 149 procent, mens markedet kun er steget 98 procent. Thorleif Jackson udvælger i denne artikel en ny portefølje for 2019.
13. december 2018 kl. 13.41
Analyse: Industrirobotter rykker nu ind i de mindre virksomheder, hvor de kan samarbejde tæt med mennesker (collaborative robots eller cobots). Mange sammenligner udviklingen med, da vi gik fra kæmpe computere til pc’ere. Alle kender den væksthistorie.
13. december 2018 kl. 13.38
Analyse: Blandt de mindre selskaber på den danske børs er der en række interessante investeringsmuligheder. Det kan dog være lidt besværligt selv at opbygge og vedligeholde en portefølje med god spredning, og her kan Danske Invest Danmark Indeks Small Cap være en god løsning.
13. december 2018 kl. 13.36
Analyse: Der er mange udfordringer for Danske Bank. Hvidvasksagen belaster tilliden, og der er risiko for store bøder i sagen. Der er ændringer vej på ledelsesgangen. Lave handelsindtægter presser indtjeningen. Men betyder det, at aktien er et skidt sted at investere?
13. december 2018 kl. 13.31
Analyse: Der er god vækst i salget, men hård konkurrence og investeringer i digital omstilling samt øget gældsætning hæmmer selskabets lønsomhed. Efter et stort kursfald i år burde aktien være billig – men er det nu også en oplagt investering?
Foto: Coloplast
07. december 2018 kl. 10.58
Analyse: Coloplast har været en god aktie at have i porteføljen i 2018 med et afkast år-til-dato på mere end 25 procent. Kigger man nærmere på kursgrafen, ses det dog tydeligt, at det ikke har været en lige opadgående kurve. Fra sensommeren er kursen faldet tilbage. Hvad betyder det for dig som investor: Bør du løbe mod udgangen, eller venter nye flotte stigninger forude? Analytiker Torben Udsen giver sit bud her.
07. december 2018 kl. 00.00
Analyse: Efter længere tids tørke på nyhedsfronten er der udsigt til, at Bavarian Nordic over det kommende år til halvanden igen kan stå overfor flere store nyheder. Det giver mulighed for, at aktien kan komme ud af den langvarige kursmæssige skygge fra det fejlede Prostvac-studie i september sidste år.
Foto: Adform
30. november 2018 kl. 08.32
Analyse: I sidste uge analyserede John Stihøj sig frem til, at børsaktuelle Adform er et spændende selskab med store visioner og vækstmuligheder, men at udbudsprisen på 19-24 kroner per aktie slet og ret var for høj. I starten af denne uge meddelte Adform så, at de forlænger tegningsperioden, sænker udbudsprisen til 16 kroner og ændrer strukturen omkring udbuddet. Men er det tilstrækkeligt til, at analytikeren vil anbefale dig at gå med i børsnoteringen nu?
30. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
Foto: Sanistål
30. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Sanistål har længe været plaget af høj gæld, men nu frasælger koncernen ståldivisionen. Dét er i analytiker Bruno Japps optik en genistreg, som investorerne endnu ikke har fået øje på, og det betyder et pænt kurspotentiale fra dagens kurs. Se her hvor meget.
Foto: Adform
23. november 2018 kl. 10.40
Analyse: Danske Adform er på vej mod børsen, og vi befinder os lige nu midt i tegningsperioden. Selskabet vil med de nye penge fra børsnoteringen sætte gang i en række vækstorienterede tiltag og tilbagebetale dyr gæld. På langt sigt er der tale en spændende aktie, vurderer analytiker John Stihøj – men er udbudskursen for høj? Bliv klogere på både selskabet, fremtidsudsigterne og prissætningen her.
Foto: Ørsted
23. november 2018 kl. 09.05
Analyse: Ledelsen i Ørsted er dygtig til at allokere kapital til nye store projekter, og selskabet er i en unik position til at skabe værdi på global havvind. Et frasalg af selskabets danske distributionsnet vil komme aktionærerne til gode. Det er alt sammen med til at løfte selskabets fair værdi, fremhæver Morningstar i den seneste analyse af selskabet.
Foto: Ambu
23. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Kursen faldt med mere end ti procent, da Ambu offentliggjorde sit seneste årsregnskab. Det samme var tilfældet i september, da selskabet fremlagde regnskab for tredje kvartal. Men i modsætning til kursfaldet i september ser analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev nu kurspotentiale. Se her hvorfor.
18. november 2018 kl. 21.07
Analyse: Det danske it-selskab Netcompany, der gik på børsen for knap et halvt år siden, fik en fantastisk børsentre med stor kursgevinst til de nye aktionærer. Hen over efteråret har den dyre aktie dog mistet pusten en anelse – på trods af, at selskabets salgsvækst buldrer afsted. Dét ser analytiker John Stihøj potentiale i.
Foto: ISS
16. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Servicegiganten ISS fremlagde i sidste uge et regnskab for tredje kvartal, der både viste op- og nedture. Analytiker Steen Albrechtsen ser dog aktien som både attraktivt prissat, med flotte udsigter – og et oplagt valg til at krisesikre din portefølje.
Foto: DFDS
09. november 2018 kl. 00.00
Analyse: Efteråret har været en sand prøvelse for DFDS’ aktionærer, der har set deres investering falde mere end 30 procent. Årsagen har været det tyrkiske opkøb, der sendte DFDS ind i storpolitiske komplikationer, kombineret med aktiemarkedets generelle nedtur. Men hvad så nu? Bør aktionærerne løbe mod udgangen, eller er DFDS-aktien stadig en god investering – og nu til en ekstremt attraktiv pris?
Foto: Carlsberg
08. november 2018 kl. 13.59
Analyse: Carlsberg kunne i sidste uge fremvise et regnskab for tredje kvartal, der funklede af fremgang. Der er blevet solgt flere øl i både Asien og Vesteuropa, samtidig med at selskabet høster frugterne af sine spareprogrammer. Det får Morningstar til at skrue op for, hvad de mener aktien er værd. Se her, hvad det vil sige.
Foto: DSV
02. november 2018 kl. 08.51
Analyse: Et generelt surt aktiemarked og et mislykket opkøbstilbud på den schweiziske konkurrent, Ceva Logistics, har givet bratte kursfald til DSV-aktien, der ellers var steget 24 procent frem til september. Spørgsmålet er nu, om du bør løbe mod udgangen – eller om der stadig er mulighed for vækst og fremgang? Torben Udsen skraber i denne analyse lidt i lakken på DSV for at finde svar.
Foto: Novozymes
01. november 2018 kl. 15.07
Analyse: Novozymes fremlagde et regnskab for tredje kvartal, der bød på skuffelser i den største division "Vaskemidler" og en præcisering af den organiske vækst i den lave ende af det hidtidige interval på 4-6 procent. Men det er ikke nødvendigvis lig med, at der ikke er kurspotentiale at komme efter. Se her hvorfor.
Foto: Chr. Hansen
26. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Sidste uges årsregnskab fra Chr. Hansen bekræftede de gode organiske vækstudsigter, og det var nok for investorerne til at sende den i forvejen højt prissatte aktie i rekordkurs. Men hvad så nu? Er der mere kurspotentiale at komme efter, eller er succesaktien slet og ret blevet for dyr? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Foto: Jeudan
25. oktober 2018 kl. 13.59
Analyse: Jeudan er børsens største ejendomsselskab med en unik portefølje af kvalitetsejendomme i det centrale København. Aktien giver mulighed for investering i en aktivklasse, som ellers kun er forbeholdt rigmænd eller pensionskasser, og er samtidig en relativt sikker havn i en tid med aktieuro.
Foto: Rockwool
19. oktober 2018 kl. 11.01
Analyse: Det har været et fremragende år for Rockwools aktionærer, som frem til midten af september så deres investering bliver 63 procent mere værd i kraft af udbytte og kursstigning. Den seneste måned er det dog gået ned ad bakke med et fald i kursen på 16 procent. Betyder det, at de gyldne tider som Rockwool-investor er ovre? Det giver analytiker Bruno Japp sit bud på her.
17. oktober 2018 kl. 14.14
17. oktober 2018 kl. 14.11
Analyse: Er du træt af at skulle følge med i aktie- og obligationsmarkedet hele tiden? Så kan Maj Invest Pension være et godt valg. Her får du en samlet portefølje af solide aktier og obligationer.
17. oktober 2018 kl. 14.07
Analyse: Levealderen stiger, og behovet for plejehjemspladser følger med. Franske Orpéa er Europas største selskab indenfor drift af private plejehjem … og noget så sjældent som et defensivt vækstselskab.
17. oktober 2018 kl. 13.59
Analyse: Efter frasalg af rettigheder til selskabets GLP-1 lægemiddel har Zealand Pharma fået ro på finansieringssiden 2½ år frem. Nu kan der fokuseres på udvikling af nye produkter, og selskabets pipeline ser særdeles lovende ud.
16. oktober 2018 kl. 13.08
Analyse: Med spillet Conan Exiles har norske Funcom fået en succes, der har gjort selskabet mere solidt. Aktiekursen vil stadig bevæge sig meget op og ned, men næppe lige så meget som tidligere. I år er kursen steget knap 20 procent.
16. oktober 2018 kl. 12.44
Analyse: Ringkjøbing Landbobank har i årevis leveret varen i form af høj organisk vækst, rekordhøj forrentning af egenkapitalen og en stærk kursudvikling. Med købet af Nordjyske Bank er kuglerne støbt til fortsat høj vækst frem til 2020.
16. oktober 2018 kl. 11.55
Analyse: Den næste store digitaliseringsbølge kommer i bilindustrien. Det vil en række underleverandører nyde godt af – blandt andet tyske Infineon, som har udsigt til markant højere omsætning og stigende lønsomhed.
Foto: Vestas
12. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Vestas' regnskab for tredje kvartal kunne afsløre en flot indgang af annoncerede ordrer, og ifølge selskabet er prispresset desuden aftaget en anelse. De to lysglimt får analytiker Steen Albrechtsen til at se kurspotentiale i den ellers noget hårdtprøvede Vestas-aktie.
12. oktober 2018 kl. 00.00
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
09. oktober 2018 kl. 16.25
Analyse: De seneste fem år har etisk screenede investeringer givet et afkast, der ligger pænt over gennemsnittet. Det har altså ikke reduceret afkastet at investere etisk … tværtimod. Hvis du som investor ønsker at investere etisk og socialt ansvarligt, er Sparinvest Index DJSI World en oplagt mulighed.
09. oktober 2018 kl. 15.05
Analyse: Verdens største virksomheder indenfor fintech hedder hverken Alphabet, Amazon eller Facebook. De har heller ikke hovedsæde i USA. De hedder Ant Financial, ZongAn og Qudian. Dem har du sikkert aldrig hørt om. Men de er alle fra Kina, som har ambitioner om at blive verdens førende indenfor en række fintech-områder.
Hos Bang & Olufsen har man lært, at unge forbrugere har helt andre vaner og behov end tidligere generationer. Selskabet er fulgt med tiden - og det kan ses på bundlinjen.   Foto: Bang & Olufsen
01. oktober 2018 kl. 13.05
Analyse: Skuden er vendt hos Bang & Olufsen, og for første gang i mange år er der sorte tal på bundlinjen. Markedet har reageret positivt på strategien bag denne udvikling - kursen er steget med hele 375 procent de seneste fem år. Er det for meget af det gode, eller kan du stadig nå at komme med ombord?
Foto: H&M
28. september 2018 kl. 09.38
Analyse: Hennes & Mauritz-aktien har været en faldende kniv de seneste par år, og mange analytikere ser negativt på fremtiden for den svenske tøj-gigant. Alligevel fik det seneste regnskab aktien til at tordne 11 procent op. Betyder det, at aktien nu er klar til optur igen? Ja, vurderer John Stihøj – i hvert fald på kort sigt. Se her, hvad det vil sige.
Foto: NKT
28. september 2018 kl. 00.00
Analyse: NKT kæmper stadig med en fattig ordreindgang. Det har medført en stor nedjustering af analytikernes konsensus-estimater, som nu forventer, at NKT først kan levere en attraktiv indtjening i 2020. Alligevel er short-spekulanterne gået i gang med at nedbringe deres positioner i NKT. Hvad betyder det for dig som investor – er det et oplagt købstidspunkt?
Foto: TK Development
21. september 2018 kl. 12.51
Analyse: TK Development har nedjusteret i en lind strøm over det seneste års tid, og aktien, der er faldet med næsten 40 procent, handler på et historisk lavt niveau. Fremtiden tegner umiddelbart dunkel for den danske ejendoms-aktie – men det er rent synsbedrag, vurderer analytiker Torben Udsen. Ledelsen har nemlig taget konsekvenserne af den fejlslagne strategi, og fremtiden byder både på en mere fokuseret virksomhed, et klækkeligt udbytte og stort potentiale for kursstigning.
Foto: NNIT
21. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske it-selskab NNIT har i første halvår af 2018 haft vækst i omsætningen. Men graver man ned i regnskabet, bliver det tydeligt, at det ikke er storkunden Novo Nordisk, der har bidraget til festen. Det har derimod selskabets seneste opkøb, konsulenthuset SCALES. Hvad betyder den udvikling for investorer i NNIT? Forøget risiko – eller fornyet kurspotentiale?
BankNordik har en bred eksponering til den færøske økonomi, som vokser hurtigt. Lån til fiskeri og lakseopdræt udgør kun fem procent af bankens samlede udlån på 9,7 milliarder kroner. | Foto: Scanpix
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: BankNordik er – sammen med flere lokalbanker – blandt børsens allerbilligste aktier, men til forskel fra de syddanske lokalbanker er den færøske banks lokalområde mere dynamisk og mindre truet af konkurrence fra andre banker. Analytiker Steen Andersen giver dig her indblik i, hvorfor BankNordik meget vel kunne være en klump overset aktieguld.
Stigningen i aktiekursen har løftet nøgletallene for Royal Unibrew væsentligt over branchemedianen. Selskabets aktie handles i øjeblikket til en forventet price/earnings (P/E) på næsten 30. | Foto: Royal Unibrew
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: En usædvanlig varm sommer har givet medvind til bryggeriet Royal Unibrew, der kunne fremlægge det bedste halvårsresultat i selskabets historie. Samtidig opjusterede selskabet forventningerne til helåret (for tredje gang i år). Men med en price/earnings på næsten 30 melder spørgsmålet sig: Er succesaktien blevet for dyr – eller er der stadig grobund for kursstigninger forude?
Morningstar regner med, at GN Group vil øge omsætningen med 7-9 procent årligt i løbet af de næste fem år. Men selskabet er ikke særlig godt beskyttet mod konkurrence fra andre producenter. | Foto: GN Store Nord
14. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Da den danske høreapparat-gigant GN Store Nord fremlagde kvartalsregnskab i slutningen af august, trak det overskrifter som "GN Store Nord er i storform" og "GN Store Nord fortsætter sin fremgang". Analysehuset Morningstar er bestemt ikke enig i de rosenrøde udsigter. De ser store faremomenter forude. Se her hvilke – og hvad det betyder for kursen.
Foto: Colourbox, Danske Bank og Jyske Bank
07. september 2018 kl. 00.00
Analyse: Ved årets start stod banksektoren til at blive blandt årets højdespringere på aktiemarkedet, men flere forhold har spændt ben for den udvikling. Det er dog ikke nødvendigvis negativt for dig som investor – det betyder nemlig, at (nogle af) bankaktierne har stort potentiale forude. Analytiker Steen Andersen giver dig overblikket i denne sektoranalyse, hvor du får hele seks lynanalyser af Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Sydbank.
Foto: SimCorp
07. september 2018 kl. 00.00
Analyse: 2018 har indtil nu været et gyldent år for SimCorps investorer. Selskabet vokser og vokser, og aktien er i år steget mere end 70 procent. Det store spørgsmål er dog, om en aktuel price/earnings på hele 37 er for dyr - eller om den stabile vækstcase stadig er pengene værd? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Foto: Schouw & Co.
31. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Det aarhusianske konglomerat Schouw & Co. nedjusterede forventningen til årets resultat efter (midlertidige) udfordringer i de to største forretningsben Biomar og Fibertex Personal Care. Dét sendte prompte aktien hele 20 procent ned. Ifølge analytiker Steen Albrechtsen bør det dog ikke få dig til at løbe mod udgangen – tværtimod.
Foto: Vestas
31. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Prispres og ulmende handelskrig. Flere sorte skyer har ligget tungt over Vestas den seneste tid. Men regnskabet for andet kvartal fortalte en overraskende positiv historie med flot ordreindgang til fornuftige priser. Betyder det, at aktien aktuelt er et oplagt køb? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
Foto: Alm. Brand
24. august 2018 kl. 13.00
Analyse: På årets sidste handelsdag i 2017 toppede Alm. Brand-aktien i kurs 81. Den havde dermed givet sine investorer et afkast på knap 500 procent over bare fem år. Men i 2018 er det gået ned ad bakke, og kursen ligger aktuelt på 58. Betyder det, at du kan gøre et godt køb, hvis du slår til nu, eller er der yderligere kursfald forude? Det giver analytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Carlsberg
24. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Ganske som ventet har det fantastiske sommervejr og foldbold-VM i Rusland sendt Carlsbergs omsætning og forventninger til helåret i vejret. Men med en aktuel price/earnings (P/E) på hele 22 melder spørgsmålet sig: Er Carlsberg-aktien blevet for dyr? Ja, mener de fleste analytikere. Den konklusion er Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev dog ikke helt enig i.
Foto: Danske Bank
17. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Man kan ikke tale om Danske Bank for tiden uden at hvidvask bliver nævnt, og sagen må også siges at være tydelig på kursgrafen, hvor Danske Banks aktie er faldet 25 procent i år. Analytiker Steen Albrectsen ser dog stort potentiale i aktien - ikke mindst lige nu.
Foto: Teva
17. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Kåre Schultz satte sig i direktørstolen hos det kriseramte israelske medicinal-selskab Teva for under et år siden. Troen på, at den danske topchef kan få Teva på ret køl er klippefast, og danske investorer (og Warren Buffett) har flokkedes om aktien. Men hvordan ser fremtiden ud? Er spareplanen den fornødne medicin? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
Foto: Pandora
10. august 2018 kl. 12.24
Analyse: Det har været en mildest talt prøvende uge for investorerne i Pandora. Selskabet kom med en markant nedjustering af forventningerne til 2018, regnskabet skuffede på både salg og indtjening, topchefen annoncerede sin afgang, og aktiekursen er nærmest halveret siden årsskiftet. Men hvad så nu? Er der håb om bedre tider i horisonten - så dagens aktiekurs er et sandt kup - eller bør du løbe mod udgangen hurtigst muligt? Det giver analytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: DSV
03. august 2018 kl. 12.24
Analyse: Rekordhøj indtjening, bedre resultater end ventet og en opjustering af forventningerne til 2018. Det var, hvad DSV kunne fremvise i denne uges halvårsregnskab. Siden da er aktiekursen tordnet op med knap ni procent, og analytikerne har haft travlt med at opjustere deres kursmål. Men er aktien nu også så usårlig, som den synes – eller lurer der sorte skyer i horisonten? Det giver analytiker Lau Svenssen dig sit bud på her.
Foto: Coca-Cola Company
03. august 2018 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Steen Andersen har analyseret ti af de selskaber, som Warren Buffett har investeret i – med hovedvægten på hans største investeringer. Så kan du forsøge at gøre mesteren kunsten efter.
Foto: iStock
27. juli 2018 kl. 12.04
Analyse: Alphabet – moderselskabet bag Google – fremlagde i denne uge et imponerende kvartalsregnskab. Overskuddet landede på mere end 20 milliarder kroner, på trods af at en rekordstor bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder spiste hele 32 milliarder kroner. Selskabet synes usårligt, men hvordan ser fremtiden ud? Kan selskabet fortsætte den imponerende udvikling, der over det seneste år har udmøntet sig i en kursstigning på knap 40 procent? Analytiker John Stihøj giver sit bud her.
27. juli 2018 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Aktien med det største potentiale kan give et afkast på hele 56 procent over det kommende år, hvis forventningerne holder stik.
Foto: Lundbeck
20. juli 2018 kl. 10.56
Analyse: I starten af juli meldte Lundbeck ud, at de endelig har fundet en ny administrerende direktør. Valget faldt på amerikaneren Deborah Dunsire, der har mere end 30 års erfaring fra medicinalindustrien. Men er direktørskiftet nok til, at Morningstar ændrer syn på Lundbeck-aktien, som de længe har stemplet som markant overvurderet?
Lego-arvingerne, Kirk Kapitals, nye hovedkontor i Vejle (Fjordenhus) er blevet til ved hjælp af robotteknologi fra Odico. | Foto: Odico
20. juli 2018 kl. 00.00
Analyse: Den fynske robotvirksomhed Odico gik på børsen for tre uger siden. Siden da har de investorer, der satsede på Odico ved introduktionen, kortvarigt kunne se deres investering blive mere end fem gange så meget værd. Nu er kursen faldet en del tilbage, men den ligger trods alt 190 procent over udbudskursen. Så det store spørgsmål er: Hvad nu? Hvad kan der forventes i tiden, der kommer? Det giver Torben Udsen sit bud på i denne analyse.
12. juli 2018 kl. 10.28
Analyse: Det er i Asien, vi i fremtiden vil se de højeste vækstrater. Ønsker du at få del i fremgangen – uden at påtage dig en forvalterrisiko – er Danske Invest Fjernøsten Indeks en god mulighed.
12. juli 2018 kl. 10.13
Analyse: Elevatorbranchen er interessant, fordi de fire aktører, der dominerer branchen, alle tjener kassen år efter år. Finske Kone ligner en attraktiv branchevinder.
12. juli 2018 kl. 09.57
Analyse: Der er stor fremgang i live kasinospil over nettet. Evolution Gaming er markedsleder, har syvdoblet indtjeningen på fem år og har fine vækstmuligheder fremad.
11. juli 2018 kl. 15.27
Analyse: Efter en lang årrække med underskud er der for 2017/18 endelig udsigt til overskud i Bang & Olufsen, når regnskabsåret slutter ved udgangen af maj. Det er også en kendsgerning, at aktien er steget 130 procent på to år. Men betyder det, at selskabet nu definitivt har lagt problemerne med svigtende salg og indtjening bag sig?
Tryg vil digitalisere så mange processer og ydelser som muligt. Det skal føre til lavere omkostninger og bedre kundeoplevelser. Foto: Tryg.
11. juli 2018 kl. 12.50
Analyse: Forsikringsgiganten Tryg kunne vise fremgang i kerneforretningen ved halvåret, og kun et negativt afkast på selskabets investeringer forstyrrede billedet. Det må dog betragtes som forbigående støj og bør ikke skjule, at Tryg er en usædvanligt veldreven forretning, og at ledelsen har blik for de muligheder, der viser sig - både eksternt og internt.
Foto: Genmab
05. juli 2018 kl. 11.26
Analyse: Genmabs guldæg, Darzalex, står til at få medvind i salget i 2019 og med en fair værdi på 1160 kroner har aktien et betydeligt kurspotentiale. Det mener Morningstars analytiker, som dog også ser en høj grad af usikkerhed i Genmab-aktien.
Foto: William Demant
04. juli 2018 kl. 12.31
Analyse: William Demant-aktien har været en forrygende investering i 2018. Den er steget hele 47 procent. Trods en høj værdiansættelse ser Økonomisk Ugebrev gode muligheder for, at kursstigningerne kan fortsætte i år og til næste år. Hvor højt, aktien skal op, får du et bud på her.
Foto: Colourbox
27. juni 2018 kl. 10.48
Analyse: Aktien i den færøske bank, BankNordik, handles på niveau med flere af de danske lokal- og regionalbanker. Det er for lavt, mener Økonomisk Ugebrev. Analytiker Steen Albrechtsen begrunder i denne analyse hvorfor – og giver et bud på, hvad aktien burde koste.
Foto: Torm
22. juni 2018 kl. 10.23
Analyse: Rederiet Torm har været ude i høj sø, der truede selskabets eksistens. Men i dag står Torm forandret og stærkt. Analytiker Lau Svenssen ser potentiale i aktien lige nu – endda stort potentiale, hvis alt går vel. Se her hvor stort.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
22. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) er faldet 25 procent i kurs, siden aktien toppede midt i februar. Det gør aktien til en attraktivt prissat udbytteaktie med et direkte afkast på mere end seks procent.
Foto: Coloplast
15. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Coloplasts aktie har svinget voldsomt op og ned i forbindelse med de seneste regnskabsmeddelelser. Den tendens fortsatte ved halvårsregnskabet, som indtil videre har sendt kursen op med hele 20 procent. Regnskabet var umiddelbart en succeshistorie med opjustering. Men kan det berettige den stejle kursstigning - eller kan investorerne se frem til en nedtur i kursrutsjebanen?
Foto: Ambu
08. juni 2018 kl. 22.39
Analyse: Siden Ambu i starten af maj fremlagde halvårsregnskab, er aktien steget 35 procent. Siden nytår er aktien steget omkring 85 procent, og på fem år er den steget mere end 2000 procent. Kan den hæsblæsende udvikling fortsætte, eller er det tid til at sælge ud? Det giver Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Matas
08. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Da Matas fremlagde årsregnskab i sidste uge, blev der samtidig præsenteret en ny strategi. Den vil øge investeringerne i butiksnetværket og bringe online-forretningen i front. Men er det nok til at puste liv i Matas-aktien, der er faldet hele 40 procent det seneste år? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på her.
Foto: Vestas
02. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Vindmøllegiganten Vestas fremlagde i begyndelsen af maj et kvartalsregnskab, der umiddelbart skuffede på alle punkter. Analytiker Steen Albrechtsen ser dog flere lyspunkter - ikke mindst en serviceforretning, der er i meget fin form. Se her, hvad det betyder for kurspotentialet.
Foto: Pandora
01. juni 2018 kl. 00.00
Analyse: Pandoras regnskab for første kvartal sendte aktien i dybet efter en ubehagelig vækst-opbremsning i Kina. Det anser Morningstar som en oplagt købsmulighed. Ifølge Morningstar er Pandora aktuelt er mere end 40 procent undervurderet.
Aktieanalytiker John Stihøj ser positivt på den forestående børsnotering af Netcompany. Men der er flere ting, du som investor bør være opmærksom på, inden du investerer. | Foto: Colourbox
30. maj 2018 kl. 20.16
Analyse: Høj vækst og indtjening kendetegner it-servicevirksomheden Netcompany, der blev etableret for 18 år siden. Nu går selskabet på børsen. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er et godt sted at placere sine penge. 
Foto: NKT
25. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Aktiekursen er dalet og har svinget ovenpå NKT’s regnskab for første kvartal. Investorerne bryder sig ikke om den øgede usikkerhed om ordreindgangen. Og aktien er nu den næstmest shortede aktie i Danmark. Men det får ikke Økonomisk Ugebrev til at ændre kursestimatet for aktien. Analytiker Steen Albrechtsen begrunder her hvorfor.
Foto: Maersk Line
18. maj 2018 kl. 23.40
Analyse: A.P. Møller-Mærsk er splittet op, og selskabets aktie har klaret sig skidt de seneste tre år. Morningstar har – i en usædvanlig lang og grundig analyse – kigget nærmere på selskabets nye struktur og kommer frem til, at Mærsk-aktien i dag fremstår attraktiv for langsigtede investorer.
Foto: Daimler
18. maj 2018 kl. 12.53
Analyse: Tyske Daimler langer masser af biler over disken – ikke mindst i Asien. Men selskabet læner sig ikke tilbage i lænestolen. Der investeres massivt i udvikling af nye bæredygtige transportløsninger, og målet er ambitiøst: Man vil teknologisk være verdens førende bilproducent. Kampen fra konkurrenterne er hård, men analytiker John Stihøj vurderer, at Daimler har rigtig gode odds for at lande i vinderfeltet – og det virker ikke, som om det er gået op for aktiemarkedet endnu.
Foto: DSV
11. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Transportkæmpen DSV er kommet godt fra start i år, og i regnskabet for første kvartal opjusterede selskabet forventningerne til indtjeningen i 2018. Langt de fleste analytikere anbefaler aktuelt et køb af DSV-aktien, men analytiker Steen Albrechtsen er ikke helt enig. Se her hvorfor.
Foto: Rockwool
11. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Det går godt i byggeindustrien og specielt for Rockwool, som allerede har opjusteret forventningerne til indtjeningen i 2018. Aktien bragede op med 16 procent ovenpå opjusteringen og handles på det højeste niveau nogensinde. Er aktien kommet urealistisk højt op, eller er fremtidsudsigterne så lyse, at selskabet kan fortsætte med at forgylde investorerne? Det giver Torben Udsen sit bud på i denne analyse.
Foto: A.P. Møller-Mærsk/Vestas/William Demant Holding/DSV
04. maj 2018 kl. 08.33
Analyse: Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard har analyseret de største danske aktier og fundet frem til de tre aktier, som de forventer vil klare sig bedst de kommende måneder, og de tre, de forventer vil klare sig dårligst. Se hvilke her.
Foto: Novozymes
04. maj 2018 kl. 00.00
Analyse: Enzymgiganten Novozymes fremlagde i sidste uge regnskab for årets første kvartal. Regnskabet viste en organisk vækst i kvartalet på bare to procent - halvt så meget, som analytikerne havde gættet på. Alligevel fastholder selskabet vækstudsigterne for helåret på 4-6 procent. Men er det realistisk? Og er der i så fald kurspotentiale at komme efter? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
Foto: cBrain
26. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Softwareselskabet cBrain kan bryste sig af flot vækst på det danske marked - men endnu vigtigere har der på det seneste været flere interessante fremskridt på den internationale scene. Selskabet har selv store forventninger til den internationale forretning i 2018, men er det nok til genvinde investorernes gunst? Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud. 
Foto: Royal Unibrew
26. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Bryggeriet har fremgang på både top- og bundlinje, og integrationen af det seneste opkøb i Italien forløber planmæssigt. Alt kører som smurt for Royal Unibrew. Men aktien er også dyrt prissat. Er resultaterne gode nok til at berettige den høje prissætning?
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Verdens største musiktjeneste Spotify blev børsnoteret i New York i starten af april. Forventningerne er høje til det svenske selskab, selv om det skal konkurrere mod nogle af verdens største pengetanke. Men er forventningerne for høje?
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: De fleste blandede fonde med både aktier og obligationer har grænser på for eksempel 25 procent eller 50 procent for aktieandelen, men der en lille gruppe, hvor forvalteren har helt frie hænder ved fordelingen. En sådan fond med fleksibel aktieandel er Investin Balanced Risk Allocation.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Aktien i canadiske Questerre er volatil og rummer stor risiko. Men for tålmodige investorer kan der være en meget stor reward, hvis selskabet får tilladelse til at udvinde skiferolie og -gas i Quebeck. Og selskabet har flere strenge at spille på.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: SimCorp er ét af de stærkeste selskaber på den danske børs, og aktien er dyr, men ikke for dyr. Lønsomheden og væksten er høj, og det er udbyttet også.
22. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Japan og alt, hvad der lugtede japansk, var fantastisk og forgyldt i 1980’erne. Med murens fald sluttede festen brat, og lige siden har Japan været i kronisk krise. Men krise eller ej så har Japan stadig mange konkurrencedygtige virksomheder, og flere aktier er attraktivt prissat.
Foto: SAS
20. april 2018 kl. 00.00
Analyse: De seneste fem år har SAS været forbeholdt investorer med gode nerver. Det har således været helt normalt, at aktiekursen er blevet halveret i løbet et års tid for derefter at blive fordoblet i løbet af det følgende år. Siden oktober er aktien faldet 30 procent - men hvad så nu? Analytiker Bruno Japp mener, at den er klar til opdrift. Se her hvorfor.
Foto: DFDS
20. april 2018 kl. 00.00
Analyse: I sidste uge købte DFDS det tyrkiske rederi "U.N. Ro-Ro" for syv milliarder kroner. Det gav kursen et skub opad på knap ti procent på bare en uge. Analytiker John Stihøj kigger nærmere på DFDS efter opkøbet og giver sit bud på, om du som investor atter kan se frem til vækst og kursfest i det danske rederi.
Foto: SimCorp
13. april 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske software-selskab SimCorp vokser og vokser: De vinder nye kunder og sælger mere til de eksisterende. I 2017 voksede omsætningen 12,5 procent, og forventningerne til væksten i 2018 ligger på 10-15 procent. Forude ligger der desuden en kæmpe gevinst, hvis selskabet får erobret det store nordamerikanske marked. Men er adgangsbilletten til SimCorps væksteventyr blevet for dyr med en price/earnings på knap 29? 
Foto: Danske Bank
13. april 2018 kl. 00.00
Analyse: "I de seneste par år har Danske Bank forvandlet sin stærke drift til højere profit." Det skriver Morningstar i denne analyse, hvor aktiens fair værdi hæves betydeligt. Danske Bank-aktien slutter sig dermed til det gode selskab med bare tre andre danske selskaber, der har opnået fire stjerner ud af fem hos analysehuset.
Foto: Zealand Pharma
06. april 2018 kl. 11.53
Analyse: Zealand Pharma har været en tålmodighedsprøve for investorerne, men selskabet har to produkter på markedet, en spændende pipeline og flere projekter i den afsluttende fase 3. Det stemmer slet ikke overens med den aktuelle børsværdi, vurderer analytiker John Stihøj. Konklusionen er, at aktiekursen rummer en betydelig upside. Men hvornår skal du slå til?
Foto: Columbus
26. marts 2018 kl. 10.42
Analyse: Det seneste årsregnskab fra Columbus viste problemer i USA med både omsætning og indtjening. Til gengæld går det rigtig godt i det nye svenske opkøb iStone. Hvad betyder det for Columbus-aktien? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev et bud på her.
Pandora er førende indenfor charms til armbånd. Produktionen er billig og indtjeningen høj - det samme er usikkerheden om virksomhedens langsigtede fordele i forhold til konkurrenterne. Foto: Pandora
26. marts 2018 kl. 09.58
Analyse: Prisen er god, kundernes loyalitet stor og omkostningerne lave. Morningstar indleder sin dækning af Pandora-aktien med et optimistisk syn på virksomhedens nærmeste fremtid. På længere sigt ser det knap så lovende ud - især ikke på det største marked, mener Morningstar.
Foto: H+H
23. marts 2018 kl. 21.11
Analyse: Aktivitetsniveauet er højt i byggesektoren, og H+H International har lige foretaget et strategisk opkøb, som udvider selskabets sortiment. Det tegner alt sammen lyst for selskabet, og 2017 var da også et nyt rekordår for selskabet. Men aktiekursen er også steget markant de senere år. Så kan fremgangen fortsætte? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Nilfisk
23. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Efter en fantastisk kursmæssig start som selvstændigt børsnoteret selskab, har 2018 været anderledes prøvende for Nilfisks aktionærer. Siden årsskiftet er kursen raslet næsten 20 procent ned – med det største kursdyk i slutningen af februar, da konkurrenten Tennant afviste en mulig fusion. Men betyder det, at løbet er kørt for Nilfisk, eller er fremtidsudsigterne lysere, end kursen aktuelt afspejler? Det giver analytiker Steen Albrechtsen sit bud på her.
Foto: Alm. Brand
16. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Alm. Brand leverede igen et årsregnskab, der lå betydeligt over den oprindelige forventning. Og igen var det flotte resultat drevet af forsikrings-divisionen. Med opkøbet af Saxo Privatbank, der udvider bankens omfang med hele 50 procent, kommer den lille bankforretning i fokus. Analytiker Steen Albrechtsen ser perspektiver i opkøbet, men det er ikke uden et "men".
Foto: Brdr. Hartmann
16. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Verdens førende producent af æggebakker, Brdr. Hartmann, har taget flere slag i de forløbne 12 måneder. Alligevel har aktiekursen klaret sig hæderligt. Som et æg i en æggebakke er aktiekursen beskyttet af den stabile og stigende efterspørgsel. Analytiker Steen Andersen ser aktien som et oplagt valg til den langsigtede investor.
Foto: Vestas
09. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Vestas leverede i fjerde kvartal en stærk omsætning i service-forretningen, men antallet af solgte møller og pres på priserne trak resultatet ned. Morningstars analytiker mener, at der er en pæn upside i aktien, og han ser Vestas-aktien som den mest attraktive danske aktie lige nu.
Foto: NKT
09. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: NKT's lave forventninger til 2018 skuffede markedet stort, og aktien tordnede ned med knap 15 procent på bare en måned. Selskabet har problemer med at fylde den ledige kapacitet på den nyindkøbte svenske kabelfabrik. Alligevel ser analytiker Steen Albrechtsen potentiale i aktien for den tålmodige investor. Se her hvorfor.
Varemærket Peak Performance, som er sat til salg, har stor betydning for de økonomiske resultater i IC Group. Uvished omkring salget har presset aktiekursen ned. Foto: IC Group
02. marts 2018 kl. 12.07
Analyse: IC Group har meddelt, at selskabet vil sælge det største og mest lukrative tøjmærke, Peak Performance. Det har fået investorerne til at afvente en afklaring, og det har presset aktiekursen helt i bund. Aktien handles nu ud fra det værst tænkelige scenarie. Derfor ser Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev aktuelt et potentiale i aktien.
Canadiske Patriot One har udviklet en scanner, der kan afsløre våben på lang afstand – uden at den person, der bliver scannet, er klar over, at han/hun bliver scannet. Det kan blive et vigtigt overvågningsredskab til at bekæmpe terrorisme, skoleskyderier, røverier m.m. | Foto: Patriot One
02. marts 2018 kl. 11.12
Analyse: På Facebook og andre sociale medier bliver den lille canadiske aktie Patriot One Technologies diskuteret livligt, og aktiekursen stiger med raketfart. Selskabet har udviklet en helt ny teknologi, der kan scanne personer i det åbne, frie rum – uden at personerne selv ved, at de bliver scannet. Vi har bedt John Stihøj analysere aktien, og den får ham til at tænke på udviklingen i Fingerprint-aktien.
Foto: Colourbox, Danske Bank og Jyske Bank
23. februar 2018 kl. 08.54
Analyse: Rekorderne stod i kø, da de danske storbanker fremlagde deres regnskaber for 2017. Alligevel faldt stort set alle bankaktierne i kurs. Dét ser analytiker Steen Andersen potentiale i. For fremtiden synes umiddelbart mere lys, end hvad man skulle tro ud fra bankernes konservative forventninger til 2018. Se i denne sektoranalyse hvorfor – og få hele seks lynanalyser af Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Ringkjøbing Landbobank, Spar Nord og Sydbank.
Foto: GN Store Nord
23. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Væksten er solid i begge divisioner, og GN Store Nord bevæger sig nu ind på et helt nyt område. Det bør få aktiekursen til at stige, mener Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, som ser et potentiale i GN Store Nord-aktien, selv om prissætningen er i den høje ende.
Foto: FLSmidth
16. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: FLSmidths årsregnskab for 2017 fik selskabets aktiekurs til at stige kraftigt. Og forklaringen er enkel: FLSmidth leverede det budskab, som investorerne har ventet på i flere år. Selskabets marked er nu på vej væk fra en årelang bund. Se her, hvad det betyder for dig som investor - eller potentiel investor - i FLSmidth.
Foto: Carlsberg
16. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Det nye årsregnskab fra Carlsberg viser, at den danske bryggerigigant fortsat halter efter konkurrenterne. Der blev langet færre øl over disken i 2017, og det russiske marked tynger fortsat. For aktionærerne er der dog positivt nyt: Selskabet hæver udbyttet fra 10 til 16 kroner per aktie. Men betyder det, at Carlsberg er en god investering lige nu?
Foto: Ørsted
09. februar 2018 kl. 08.31
Analyse: I 2017 cementerende Dong sin omstilling fra sort til grøn energi ved at skifte navn til Ørsted. I sidste uge kunne energiselskabet så fremvise et årsregnskab med rekordstor indtjening, der understregede, at strategien bærer frugt. På trods af, at selskabets aktie er steget mere end 30 procent det seneste år, vurderer analytiker Steen Albrechtsen, at der fortsat er stort potentiale i den driftige energi-aktie. Se her hvor meget.
Foto: Novo Nordisk
09. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Novo Nordisk står stærkt i konkurrencen på insulinmarkedet. Men prispresset på det vigtige amerikanske marked vil fortsætte lidt endnu, inden Novo Nordisk fuldt ud kan udnytte sin konkurrencefordel. På markedet for blødermedicin kan Bagsværd-selskabet til gengæld ikke måle sig med konkurrenterne.
08. februar 2018 kl. 10.50
Analyse: Hvis du som investor ønsker en bred passiv aktieinvestering, hvor der foretages en vis etisk screening, er Sparinvest Index Globale Aktier en god mulighed.
08. februar 2018 kl. 10.44
Analyse: Investorerne har fokuseret på tab af kontrakter og problemer med indtjeningen. Det har holdt ISS-aktien nede. Kursmæssigt har den næsten ikke rørt på sig i et helt år – til trods for, at nye store kontrakter peger i retning af et boost i væksten.
08. februar 2018 kl. 10.36
Analyse: Fragtraterne for tankskibe har været alt for lave i næsten ti år. Men nye miljøregler vil formentlig fjerne overkapaciteten af skibe. 2020’erne kan derfor blive en gylden periode. Frontline står stærkt i denne udvikling.
08. februar 2018 kl. 10.23
Analyse: Disney er i færd med at købe hovedparten af Twenty First Century Fox. Går købet igennem, vil Disney befæste sin dominerende position indenfor film og tv.
Foto: Per Aarsleff
02. februar 2018 kl. 00.00
Analyse: Entreprenørkoncernen Per Aarsleff meldte i årsregnskabet ud, at selskabet forventer et driftsresultat i 2018 på hele 450 millioner kroner - altså det næstbedste resultat i selskabets historie. Alligevel vurderer aktieanalytiker Bruno Japp, at den udmelding var konservativ, og han ser en opjustering - og kursstigninger - i horisonten. Begrundelsen får du her.
Foto: RTX (fotograf Michael Best)
26. januar 2018 kl. 10.53
Analyse: Det seneste år har aktiekursen på den tidligere kursraket RTX stået næsten stille. Og efter det nye kvartalsregnskab tog aktien et dyk. Aktieanalytiker Torben Udsen mener, at der er en god forklaring på kursudviklingen og ser aktien som attraktiv. Læs her hvorfor.
Foto: Chr. Hansen
26. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Det danske enzymselskab Chr. Hansen fremlagde i forrige uge et regnskab for første kvartal, der viste en organisk vækst på ti procent - helt i toppen af den udmeldte årsforventning. Alligevel sendte investorerne aktien markant ned. Betyder det, at aktien aktuelt kan være interessant?
Foto: Spar Nord
19. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: De seneste kvartaler har ikke været nogen fest for aktionærerne i den nordjyske bank Spar Nord. De har måttet se aktiekursen falde betydeligt på trods af flotte regnskabstal. Den uoverensstemmelse ser analytiker Steen Albrechtsen stort potentiale i: Det betyder, at du lige nu kan købe en national, stor og veldrevet bank til rabat-pris.
Foto: D/S Norden
19. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Rederiet D/S Norden har netop opjusteret forventningerne til helåret 2017 til et pænt overskud. Fragtraterne indenfor selskabets væsentligste forretning, tørlast, er steget til et rentabelt niveau, og fremtiden tegner lys. Men er det ensbetydende med, at D/S Norden er en oplagt investering lige nu? Det får du analytiker John Stihøjs bud på her.
Foto: Bang & Olufsen
12. januar 2018 kl. 11.02
Analyse: Bang & Olufsen fremlagde torsdag et regnskab, der kunne afsløre sorte tal på bundlinjen efter en lang ørkenvandring med underskud. Det gav endnu et skub opad for aktiekursen, der over det seneste halvandet år er steget med over 230 procent. Men hvad så nu: Er regnskabet et tegn på, at B&O går endnu mere gyldne tider i møde? Det giver Torben Udsen et bud på i denne analyse. 
Foto: Colourbox
12. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev har taget et kig ind i 2018 og spottet tre danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: iStock
11. januar 2018 kl. 14.04
Analyse: Den seneste tids flotte stigninger på aktiemarkedet giver her i januar 2018 hungersnød for attraktive investeringsmuligheder. Der er dog fortsat nogle interessante sektorer, områder og selskaber, der skiller sig positivt ud. Se her hvilke - og få som ekstra bonus Morningstars bud på tre aktuelt interessante aktier i detail-branchen.
09. januar 2018 kl. 13.35
Analyse: I midten af december udvides det danske elite-indeks, så det fremover vil indeholde 25 selskaber. Det fejrer vi med denne analyse af alle de nye aktier i elite-indekset.
09. januar 2018 kl. 11.37
Analyse: Outsourcing af it-ydelser har via højtuddannet, billig indisk arbejdskraft skabt en branche med høj vækst og lønsomhed. Selskaberne er stærke og lønsomme, og flere virker attraktivt prissat.
09. januar 2018 kl. 11.19
Analyse: Verdens største aktiemarked USA hører med i en bredt sammensat porte­følje. Mange aktivt forvaltede investeringsfonde har svært ved at skabe gode afkast på amerikanske aktier. Det har inspireret Sydinvest til en meget selvstændig investerings­filosofi i denne fond.
09. januar 2018 kl. 11.08
Analyse: Aspo er en solid udbytteaktie, der har en markant eksponering mod Rusland, Ukraine og Baltikum. Ledelsen for­venter stor fremgang i de kommende år – den synes ikke indregnet i kursen.
09. januar 2018 kl. 11.03
Analyse: Med en investering i Applied Materials kan du ride med på teknologibølgen uden at sætte alle pengene på én teknologi, en trend eller et varemærke. Næsten al elektronik indeholder komponenter, som er passeret gennem en maskine fra Applied Materials.
09. januar 2018 kl. 10.52
Analyse: Siden starten af november har Vestas været i strid modvind, fordi priserne på vindmøller er under pres. Vestas-aktien er faldet 30 procent. Måske er det et godt tidspunkt at købe op?
08. januar 2018 kl. 14.26
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
Foto: Jyske Bank
06. januar 2018 kl. 00.00
Analyse: Efter opkøbet af BRFkredit udvikler Danmarks tredjestørste bank sig stabilt. Omkostningerne ligger i den høje ende sammenlignet med de nærmeste konkurrenter, og der er brug for øget digitalisering. Men der er stadig et lille potentiale i aktien, vurderer Morningstar.
26. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Rockwool-aktien er steget hele 36 procent over de seneste par måneder. Selskabet har da også kunne fremvise overbevisende resultater - med dertil hørende opjustering på opjustering. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev vurderer, at selskabet også ved årsregnskabet i februar vil overgå forventningerne. Men betyder det, at aktien skal endnu højere op?
26. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo har taget et kig ind i 2018 og spottet fem danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: cBrain
22. december 2017 kl. 00.00
Analyse: cBrain kommer til at tjene mere i 2017, end selskabet hidtil havde stillet i udsigt. I starten af sidste uge kunne selskabet melde denne positive nyhed ud i en børsmeddelelse – og dét gav lidt tiltrængt luft til cBrains aktiekurs, der har fået store klø i år. Men hvad så nu? Varsler opjusteringen fremgang og kursstigninger?
22. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker John Stihøj ser stort potentiale for, at 2018 kan blive et stærkt år for Genmab, der kan sende aktien tilbage mod fordums højder (og måske endnu højere). Men det er ikke uden risiko.
Alk-Abelló producerer medikamenter til mennesker, der er stærkt ramt af allergi. Men det er stadig et fåtal. der bruger Alk-Abellós produkter. Det forsøger den nye treårige strategiplan at rette op på. Foto: Alk-Abelló
15. december 2017 kl. 14.15
Analyse: Alk-Abelló har fremlagt en ny strategiplan, som de kortsigtede investorer ikke brød sig om. Det sendte aktien ned med 12 procent på en dag. Flere langsigtede investorer valgte derimod at købe nye aktier, fordi planen åbner for en langsigtet gevinst. Lige nu ligner aktien et godt køb, mener Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev. Også på kort sigt ser han potentiale i aktien.
"Med købet af Alka har Tryg afhjulpet sit vækstproblem," skriver Steen Andersen i denne analyse. Men gør det Tryg til en god investering?  Foto: Tryg
14. december 2017 kl. 14.57
Analyse: I sidste uge købte forsikringsselskabet Tryg konkurrenten Alka i en handel til over otte milliarder kroner. Flere spørgsmål trænger sig nu på: Var det en god handel? Hvad er fremtiden for den kombinerede virksomhed og for forsikringsmarkedet? Og er Tryg-aktien aktuelt en interessant investering? Analytiker Steen Andersen giver dig her sit bud.
Foto: Scanpix
08. december 2017 kl. 11.39
Analyse: William Demants nye teknologiske produkter giver selskabet medvind, og Morningstar forventer, at omsætningen i William Demant vil stige pænt frem mod 2021, hvis den teknologiske førertrøje kan fastholdes. Derfor opjusteres estimatet for aktien. Se her, om det gør aktien til et godt køb.
Foto: Gabriel
08. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Årsregnskabet fra den nordjyske tekstilproducent Gabriel viste, at selskabets omsætning steg med hele 26 procent. En stor del skyldes dog opkøb, men organisk voksede selskabet med 14 procent. Sådan en vækst er noget, ganske få selskaber kan prale af. Og det kommende år ser ikke ud til at blive dårligere. Det er endnu ikke indregnet i selskabets aktiekurs.
07. december 2017 kl. 12.02
Analyse: Dansk Aktionærforenings nordiske udbytteportefølje har siden starten for syv år siden givet et afkast på 159 procent, mens markedet kun er steget 104 procent. Merafkastet er altså 4,4 procent pr. år. Thorleif Jackson udvælger i denne artikel aktier til en ny portefølje for 2018.
Foto: ISS
01. december 2017 kl. 00.00
Analyse: Servicekoncernen ISS leverede et regnskab for årets første ni måneder, der skuffede på både top- og bundlinje. Den skuffelse ser analytiker Steen Albrechtsen potentiale i. Aktien er nemlig røget meget længere ned, end den burde.
Foto: Coloplast
01. december 2017 kl. 00.00
Analyse: I begyndelsen af november skuffede Coloplast fælt med et årsregnskab, der lå langt under markedets forventninger. Aktiekursen haglede efterfølgende 15 procent ned. Morningstars analytiker tror dog fortsat på medicogigantens strategi og vurderer, at Coloplast-aktien aktuelt er undervurderet. Se her, hvor meget kurspotentiale du kan forvente.
"Konglomeratets regnskab indeholder gode og fyldige beskrivelser af de enkelte forretningsenheder, og kigger man nærmere på disse, aner man hurtigt en mulig forklaring på investorernes skuffelse over regnskabet," skriver Økonomisk Ugebrevs analytiker. Se i analysen, hvad det vil sige. | Foto: Schouw & Co.
24. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Schouw & Co.'s regnskab for tredje kvartal indeholdt ikke en nedjustering, men alligevel blev aktien straffet med et kursfald på ti procent. Hvorfor reagerede investorerne, som de gjorde? Det får du et bud på i denne analyse, der desuden peger på, hvorfor du med ro i sjælen og fremtidsoptimisme kan købe ind i aktien lige nu.
Morningstar nedjusterer i denne analyse deres fair value-estimat af Lundbeck-aktien endnu en tak. Se her hvorfor. | Foto: Lundbeck
24. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Medicinalselskabet Lundbeck fremlagde i forrige uge første kvartalsregnskab siden afgangen af Kåre Schultz. Her opjusterede selskabet sine forventninger til bundlinjen for hele året. Den opjustering får dog ikke Morningstars analytiker til at købe vildt ind i aktien. Tværtimod. Se i denne analyse hvorfor.
Foto: Carlsberg
17. november 2017 kl. 00.00
Analyse: I begyndelsen af november fremlagde Carlsberg et regnskab for tredje kvartal, der overordnet viste to ting: Selskabets spareplan virker, men Carlsberg mister fortsat hyldeplads til konkurrenterne. Morningstars analytiker ser her nærmere på Carlsberg som investering – og om aktiekursen nu også ligger, hvor den burde.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
17. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Scandinavian Tobacco Group (STG) fremlagde kvartalsregnskab i sidste uge. Det sendte kursen ud på en tur i rutchebanen. Det er meget bemærkelsesværdigt i en så stabil og forudsigelig aktie som STG. Økonomisk Ugebrev ser mange positive punkter i regnskabet og vurderer, at turbulensen vil udvikle sig til medvind. Se her, hvad det vil sige.
Foto: TCM Group
16. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske køkkenproducent TCM Group, bedst kendt for Svane- og Tvis-køkkener, går på børsen fredag den 24. november. Frem til på torsdag den 23. kan du tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere selskabet. Han ser gode odds for, at TCM kan fortsætte sin stærke udvikling - men der er også risikomomenter. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Foto: Orphazyme
13. november 2017 kl. 12.16
Analyse: Det danske biotekselskab Orphazyme udvikler lægemidler mod sjældne sygdomme og satser på at have fire produkter på markedet inden for tre til fem år. Orphazyme går på børsen i København fredag den 17. november. Du kan frem til på torsdag tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er interessant for dig som investor. Han ser stort potentiale - men også høj risiko. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Foto: Pandora
10. november 2017 kl. 16.09
Analyse: Pandora er i kraftig modvind på aktiemarkedet. Kursen er siden nytår faldet mere end 35 procent. Men selska-bet har en god vækst i salget, stabilt overskud og udbetaler et attraktivt udbytte. Aktien burde derfor være et rent røverkøb. Er den det? Eller vil nedturen fortsætte? Det får du et bud på her.
Foto: Danske Bank
10. november 2017 kl. 11.24
Analyse: Danske Banks regnskab for tredje kvartal viste en bredt funderet fremgang på tværs af forretningsområder og geografi. Det førte til en opjustering, der i det store hele nok var ventet. Men er der plads til flere opjusteringer? Og kan banken fastholde de høje udbytter? Det giver Sten Albrechtsen et bud på her.
Foto: Nordea
03. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Nordea præsenterede i sidste uge et skuffende kvartalsregnskab med både et faldende nettoresultat og højere omkostninger. Den læsning kunne investorerne ikke lide, og aktien blev sendt ned med mere end fem procent på dagen. Morningstars analytiker er dog ikke skræmt og vurderer, at der fortsat er potentiale i aktien. Se her hvorfor.
Foto: Scanpix
03. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Flot vækst i udlån og lave nedskrivninger. Kvartalsregnskabet fra færøske BankNordik viste umiddelbart flotte takter på flere punkter. Banken – og aktiekursen – er dog fanget i et tomrum, indtil der kommer afklaring på de kommende kapitalkrav. Men betyder det, at du måske kan gøre et godt køb nu?
01. november 2017 kl. 10.58
Analyse: Efter et par hårde år er Hugo Boss på rette vej med ny strategi. Afkastet har været 35 procent i år, og frem­gangen i indtjeningen vil formentlig fortsætte de næste år.
31. oktober 2017 kl. 15.12
Analyse: Danske Asetek må forvente stigende konkurrence i de kommende år. Derfor skal selskabet hurtigt etablere sig som en førende aktør inden for vandkøling til it-udstyr, inden patenter måtte udløbe. Asetek er et spændende selskab, men prisen på aktien er høj.
31. oktober 2017 kl. 14.47
Analyse: DSV foretog i 2016 et stort opkøb, og aktiemarkedet har siden kvitteret med at sende aktien i rekord. Alene i år er aktiekursen steget med 49 procent. Hvad er hemmeligheden bag den stærke udvikling, og kan vi forvente, at DSV også klarer sig godt fremover?
Foto: Novozymes
30. oktober 2017 kl. 11.38
Analyse: Regnskabet for tredje kvartal viste gode takter med en vækst på hele otte procent. Udfordringen ved Novozymes-aktien er, at der allerede er indregnet store forventninger til fremtiden. Men er den for dyr?
"Gælden er lav, og vi forventer ikke, at opsvinget i sektoren stopper lige med det samme, hvilket bør skabe grobund for et godt resultat i 2018," skriver analytiker Steen Albrechtsen om Arkil i denne analyse. | Foto: Arkil
27. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Entreprenørkoncernen Arkil har været en formidabel investering i år. Aktien er år-til-dato steget mere end 50 procent. Stigningen har været drevet af flotte (opjusterede) resultater og et generelt opsving i anlægs- og byggebranchen. Men er der mere at komme efter?
"Nilfisk, som hidtil har været lillebror i det nu opløste konglomerat, ser ud til at blive sluppet fri og får lov til at agere selvstændigt," skriver Steen Albrechtsen i denne analyse. | Foto: NKT
20. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Den længe ventede spaltning af NKT Holding blev gennemført i sidste uge. Dermed så to "nye" aktier dagens lys. Siden da er kursen gået op for Nilfisk og ned for NKT. Men hvad betyder det for dig som investor? Er der potentiale - måske endda i begge? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
"Vi har svært ved at finde en case, der er meget stærkere end Alibaba," skriver Michael Friis i denne analyse. | Foto: Alibaba
20. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Med en kursstigning på 75 procent år til dato er der nok mange investorer, der spørger sig selv, om man kommer for sent til festen i Alibaba. Michael Friis fra Alm. Brand er ikke i tvivl: Det gør du ikke. Han ser fortsat et potentiale i aktien på kort sigt – og især på langt sigt.
16. oktober 2017 kl. 10.50
Analyse: Hvis du som investor ønsker en investering, der er rettet mod de stærkt voksende økonomier i Asien, er C WorldWide Asien Klasse A et rigtig godt bud.
Ambu har stor succes med deres videoskoper til engangsbrug. Det er også dem, der skal bære en stor del af væksten i den nye strategiplan, som Ambu fremlagde forleden. Foto: Ambu
13. oktober 2017 kl. 14.32
Analyse: Ambu har sat den ene rekord efter den anden og opnået de mest utrolige resultater. Alligevel overgår den nye strategiplan ”The Big Five 2020” de vildeste drømme. Spørgsmålet er nu, om drømmene også denne gang kan gå i opfyldelse. Det giver Torben Udsen et bud på i denne analyse.
13. oktober 2017 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobank kom med en markant opjustering i halvårsregnskabet. Men det fik ikke aktiekursen til at stige, tværtimod, for det var en opjustering, som alle ventede. Det får Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev til at sætte spørgsmålstegn ved værdien af årsregnskaber, der helt bevidst sætter forventningerne så lavt, at alle – eller næsten alle – indregner en eller flere opjusteringer.
12. oktober 2017 kl. 15.19
Analyse: Indtil 11. september i år var det israelske selskab Teva næppe særlig kendt i Danmark. Men det blev det, da Lundbecks topchef, Kåre Schultz, meddelte, at han ville skifte chefstolen i Valby ud med en større i Tel Aviv.
12. oktober 2017 kl. 15.03
Analyse: Nu er der kommet en delvis afklaring omkring Prostvac. Stoffet mod prostatakræft har ikke den ønskede virkning som enkeltstående behandling. Men midlet kan stadig blive en succes. Og selskabet har andre midler i pipelinen.
12. oktober 2017 kl. 13.41
Analyse: De historiske resultater er hæsblæsende imponerende, men i første halvår 2017 er omsætningen stagneret og indtjeningen halveret. Er det et lille bump på vejen mod nye højder eller begyndelsen til en større nedkørsel?
12. oktober 2017 kl. 11.24
Analyse: Aktier i bilproducenter er lavt prissatte. Med store forandringer forude er der meget usikkerhed om fremtiden. Men måske er aktierne alligevel for billige.
Ericsson har investeret i områder med højere vækstpotentiale såsom 5G, skyen og Internet of Things. Morningstars analytiker ser gode muligheder for, at Ericsson vil udvikle en stærk position på nogle af disse markeder. | Foto: Ericsson
06. oktober 2017 kl. 10.49
Analyse: Svenske Ericsson har haft det hårdt på aktiemarkedet på grund af øget konkurrence og konsolidering hos kunderne. Men aktien handles nu til en pris, der er markant lavere end den fair værdi. Hvor stort et potentiale, Morningstars analytiker ser i aktien, kan du se her.
Storaktionæren Augustinus Fonden har efter direktørskiftet købt flere aktier, og det er et tegn på, at selskabets største aktionær støtter op om udskiftningen og organisationen. | Foto: Royal Unibrew
06. oktober 2017 kl. 09.21
Analyse: Med en ny ledelse i spidsen er bryggeriselskabet tilbage på det spor, som i en årrække har ført til fornemme resultater. Men betyder det, at den højt prissatte bryggeriaktie nu er et godt sted at investere? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev et bud på her.
29. september 2017 kl. 13.08
Analyse: Efter en meget stærk start på året er Columbus kommet ned på jorden igen. Aktien nærmer sig nu et attraktivt købsniveau, fordi selskabet stadig ser ud til at kunne realisere den 2020-strategi, der skal øge omsætningen og forbedre indtjeningen i selskabet. Hvor stort potentialet i aktien er, giver Økonomisk Ugebrev et bud på her.
Foto: ALK
29. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske producent af allergivacciner, ALK, har nedjusteret sine forventninger til i år. Det lyder umiddelbart som et rigtigt dårligt tegn, men det er det ikke - tværtimod. John Stihøj fortæller i denne analyse, hvordan det hænger sammen, og hvorfor han mener, der kan være et stort potentiale i aktien.
26. september 2017 kl. 15.07
Analyse: Efter flere turbulente år på ejendoms- markedet kan TK Development nu se de første positive resultater af en større oprydning i koncernen. Sidste år kom første lille overskud, og forventningerne til 2017/18 ser lovende ud. Selskabet vil nu fokusere på ejendomsudvikling. Udsalg af ejendomme vil om 2-3 år give en stor udlodning til aktionærerne.
26. september 2017 kl. 13.54
Analyse: Den kinesiske sundhedssektor ændrer sig og vokser hurtigt for tiden. Kinesernes levealder stiger, og de har flere penge mellem hænderne. Det gør sundhedssektoren til en af de mest spændende sektorer i Kina, hvis du har lyst til at investere i kinesiske aktier.
26. september 2017 kl. 13.17
Analyse: Verdens fem mest værdifulde selskaber har overraskende meget til fælles. Spørgsmålet er, om de også alle er gode fremtidige investeringer, eller om de bedste år ligger bag dem.
Foto: TK Development
22. september 2017 kl. 12.19
Analyse: Lige inden halvårsregnskabet nedjusterede TK Development forventningerne til halvdelen af det tidligere udmeldte. Og aktiekursen raslede ned. Nedjusteringen er dog på ingen måde ensbetydende med, at fremtiden tegner dyster - tværtimod. Torben Udsen giver i denne analyse en forklaring på, hvordan det hænger sammen.
Foto: Amazon
22. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Den amerikanske gigant indenfor online handel - Amazon - er en imponerende væksthistorie. Da selskabet i juli måned opkøbte supermarkedskæden Whole Foods begyndte investorerne dog at ryste på hånden, og aktiekursen vendte fra stigning til fald. Morningstar ser stort potentiale i Amazons udvidelse og vurderer, at aktien er langt mere værd end den aktuelle kurs på 968 dollar.
16. september 2017 kl. 00.00
Analyse: En taske fra Louis Vuitton er ikke ligefrem billig. Det er en aktie i Louis Vuitton heller ikke. Til gengæld til- byder den kvalitet og sikkerhed for alle pengene. Og i modsætning til tasken er der en god sandsynlighed for, at aktien bliver mere værd med tiden.
Foto: G4S
15. september 2017 kl. 11.41
Analyse: G4S-aktien, der ellers har haft et formidabelt 2017, er faldet voldsomt efter et lidt skuffende halvårsregnskab. Det fald åbner for en oplagt købsmulighed.
Foto: Tesla
15. september 2017 kl. 00.00
Analyse: Tesla-aktien er det seneste år steget med næsten 90 procent. Administrerende direktør Elon Musk har skyhøje forventninger til fremtiden - med 20 gigafabrikker og Tesla-biler over disken i millionvis - men kan virkeligheden følge med? Morningstar råber vagt i gevær.
11. september 2017 kl. 14.55
Analyse: Ønsker du en meget aktiv investeringsprofil på dine danske aktieinvesteringer, er Nordea Invest Danske Aktier Fokus et godt bud. Fondens årlige omkostninger er fair.
Danske H+H udvikler, producerer, sælger og distribuerer produkter af porebeton (gasbeton) og løsninger til byggeri. Selskabet er blandt de førende producenter, men kan fremgangen blive ved? Foto: H+H
08. september 2017 kl. 14.10
Analyse: Det går godt for H+H. Indtjeningen stiger og nye tilkøb integreres planmæssigt. Men selskabets primære marked er Storbritannien, hvor der er usikkerhed om fremtidens byggelyst. Læg dertil, at selskabet har en høj gæld, valutarisiko og en lav egenkapital. Kan selskabets aktie alligevel være et godt køb?
Efter at den gamle amerikanske bilfabrikant Chrysler gik konkurs i 2009 begyndte Fiat langsomt at opkøbe majoriteten af aktierne. I dag er Fiat Chrysler verdens syvende største  bilselskab. Foto: Fiat Chrysler
08. september 2017 kl. 12.23
Analyse: Fiat Chrysler har på det seneste været på mange investorers læber, da der spekuleres om et frasalg af Ferrari. Morningstar mener derimod, at det er effektiviseringer og vækst, der driver værdien - og det resulterer i en attraktiv fair værdi.
Spansk-baserede Telefónica er blandt verdens største leverandører af telekommunikation målt på omsætning. Selskabet kan spore sin historie tilbage til 1924 og sidder stadig tungt på markedet i Spanien. Foto: Telefónica
01. september 2017 kl. 15.55
Analyse: Det spanske teleselskab er blandt Morningstars bedste bud på en attraktiv investering lige nu. I analysen her giver Morningstar deres bud på, hvor langt den nuværende kurs ligger under virksomhedens reelle værdi.
Bakkafrost er den største opdrætter af laks på Færøerne. Omsætningen stiger, men kursen er ikke fulgt med den seneste tid. Er det nu, du skal købe? Foto: Bakkefrost
01. september 2017 kl. 14.56
Analyse: Efterspørgslen efter laks vokser kraftigere end efterspørgslen efter mange andre typer af fødevarer. Færøske Bakkafrost er blandt de mest effektive lakseproducenter og har siden børsnoteringen i 2010 været en børsraket af format. Men seneste tid har kursen forhold sig i ro. Er det et faretegn eller en købsmulighed?
25. august 2017 kl. 12.32
Analyse: John Stihøj fra Aktieinfo kan knapt få armene ned. Banken byder på soliditet langt over det krævede, et solidt indlånsoverskud, udsigt til lav skattebetaling, fortsat ekspansion i et fornuftigt tempo med nye filialer, og en dygtig ledelse der på samme tid er visionær og konservativ omkring risikostyringen.
25. august 2017 kl. 05.41
Analyse: En opjustering i halvårsregnskabet sendte i første omgang kursen på William Demant Holding op med 4 procent. Men derefter gik det nedad bakke, og regnskabsdagen endte med et minus på 3,2 procent. Faldet fortsatte dagen efter. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev undersøger, om reaktionen var berettiget.
23. august 2017 kl. 14.25
Analyse: I de senere år er et stigende antal danske virksomheder søgt til Sverige, når der skulle hentes friske penge i forbindelse med børsintroduktioner. Her får du en gennemgang af de mest interessante selskaber.
Foto: Solar
18. august 2017 kl. 10.44
Analyse: Den organiske vækst i Solar synes på vej tilbage. Det styrker troen på en pæn resultatvækst de kommende år. På helt kort sigt skal meget gå galt i andet halvår, hvis ikke selskabet skal overgå den forventede omsætning på mini-mum 10,4 milliarder kroner. Så der er lagt op til en opjustering.
 Forekomsten af diabetes forventes at stige kraftigt i de kommende årtier som følge af mere overvægt og en aldrende befolkning. | Foto: Novo Nordisk
17. august 2017 kl. 09.12
Analyse: Novo Nordisk fremlagde i sidste uge regnskab for andet kvartal. Regnskabet gav aktiekursen medvind. Men kan du som investor regne med, at den seneste optur fortsætter? Er Novo Nordisk stærk nok til at kunne levere varen i en hård, konkurrencepræget fremtid?
I år forventer Pandora en vækst i salget på 13-18 procent. Læs i denne analyse, om John Stihøj anser det som realistisk. | Foto: Pandora
09. august 2017 kl. 14.41
Analyse: Da Pandora fremlagde regnskab i tirsdags, tordnede aktiekursen ned med hele 13 procent. Men var regnskabet og fremtidsudsigterne nu også så håbløse, som man kunne fristes til at tro? Det svarer aktieanalytiker John Stihøj på i denne analyse, hvor han også giver sit bud på, om det er et godt tidspunkt at investere i den danske smykkeaktie.
"På længere sigt ligger der rigtig gode muligheder for, at væksten i omsætningen kommer op på et højere niveau - alene på den baggrund, at en stadig større del af befolkningen bliver ældre, og i takt med at velstanden vokser," skriver Torben Udsen om Coloplast. | Foto: Coloplast
04. august 2017 kl. 08.47
Analyse: Coloplast har været en af de allerbedste langsigtede investeringer - men der har været bump undervejs. Retssager i milliardklassen og skuffende vækst har tynget aktiekursen. Men siden november 2016 er kursgrafen atter blevet mere positiv. Er Coloplast mon ved at være klar til gyldne tider igen? Aktieanalytiker Torben Udsen gennemgår selskabets fortid, nutid og fremtid.
Årets første seks måneder har været bedre end forventet for Danske Bank, og banken opjusterede i halvårsregnskabet forventningerne til det samlede resultat for 2017 med én milliard kroner. | Foto: Danske Bank
25. juli 2017 kl. 11.20
Analyse: Med en kursstigning på 40 procent det seneste år - plus ni kroner i udbytte - har Danske Bank givet de fleste andre aktier baghjul, og halvårsregnskabet i sidste uge understregede, at banken fra Holmens Kanal for alvor er kommet ud af tunnelen. Markedet kvitterede dog for det flotte resultat og opjusteringen med et mindre fald i aktiekursen, og det store spørgsmål er nu: Er kursfesten i Danske Bank slut?
"Det er dog specielt de langsigtede mål frem til 2019/20, der vækker opsigt. Her sigter ledelsen efter at ramme en EBIT-margin på minimum 12 procent. Det er en ambition, der er til at tage og føle på. Vi skal helt tilbage til 2006/07 for at finde et lignede niveau, der er blevet opnået," skriver Torben Udsen i analysen. | Foto: Bang & Olufsen
17. juli 2017 kl. 14.52
Analyse: ANALYSE: B&O kom ud af regnskabsåret med endnu et trecifret millionunderskud. Alligevel tror topchef Henrik Clausen på, at der er sorte tal på næste års bundlinje, og forventningerne til fremtiden er skyhøje. Aktien er steget over 60 procent det seneste år - men hvad så nu? Hvad er potentialet og risikoen på kort og langt sigt? Det giver aktieanalytiker Torben Udsen sit bud på her. 
FLSmidth leverede i første kvartal den højeste ordreindgang i et kvartal siden 2012. | Foto: FLSmidth
14. juli 2017 kl. 00.00
Analyse: FLSmidth har været den klart mest profitable C20-aktie i første halvdel af 2017 med en kursstigning på hele 43 procent. Det rejser spørgsmålet, om der fortsat er et potentiale i aktien i andet halvår? Det giver analytiker Bruno Japp et klart bud på i denne analyse.
Tre sammenlignelige selskaber (Aramark, Sodexo SA og Comapass Group PLC) har alle en væsentlig højere værdiansættelse målt på price/earnings (P/E) for 2017 end ISS. Efterlader det potentiale til kursstigning? | Foto: ISS
07. juli 2017 kl. 00.00
Analyse: Servicekoncernen ISS opkøbte det amerikanske cateringfirma Guckerheimer i april. Alligevel har aktiekursen bevæget sig nedad siden maj. Hvorfor nu det - er det et faresignal, eller kan der gemme sig et kurspotentiale i faldet?
Anvendelse af cannabis til andet end medicinske formål er kun lovligt i en håndfuld amerikanske delstater og nogle få lande uden for USA – blandt andet Tjekkiet, Israel, Uruguay og Sydafrika. Foto: Colourbox
30. juni 2017 kl. 14.28
Analyse: Flere og flere steder legaliseres brugen af cannabis. I første omgang til smertelindring og medicinsk brug. Senere kommer det, amerikanerne kalder recreational use – altså lørdagshygge med en pibe sjov tobak. Dermed er cannabis-aktierne på vej til at blive en seriøs investeringsmulighed.
SP Group har to gange i år opjusteret selskabets forventning. Kommer der også en tredje? | Foto: SP Group
30. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Den fynske plastproducent SP Group har overrasket med to opjusteringer i år, allerede inden halvårsregnskabet er lagt frem. Og selskabets aktiekurs er steget 140 procent det seneste år. Derfor er det tid at gøre op, om aktien kan fortsætte den vilde himmelflugt. Det giver analysen her et bud på.
"En afdæmpning af konjunkturerne vil ganske vist ramme DFDS, men med en forventet price/earning i 2017 på kun 12,5 ligger DFDS langt efter både branchemedianen og eksempelvis DSV," skriver Bruno Japp. | Foto: DFDS
23. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: De seneste fem år har DFDS været en af børsens største succeser med en kursstigning på over 800 procent. Kursen er dog den seneste måned faldet med hele 13 procent. Betyder det, at aktiekursen har udlevet sit fulde potentiale?
"Analytikerne er splittede omkring aktien med 40 procent med anbefalingen hold, og de resterende 60 procent er fordelt ligeligt mellem salgs- og købsanbefalinger." | Foto: Carlsberg
16. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Carlsbergs strategi med at satse på dyrere mærkevare-øl frem for billigere produkter er begyndt at vise resultater. Det indikerede regnskabet for første kvartal. Den udvikling kunne investorerne lide. På bare tre måneder har de sendt aktien op med hele 17 procent. Alligevel er analytikerkorpset splittet i spørgsmålet, om Carlsberg er en god investering lige nu. Analytiker Steen Albrechtsen giver sit bud her.
09. juni 2017 kl. 12.46
Analyse: Per Aarsleff udsendte i begyndelsen af maj en kortfattet ”Profit Warning”, som sendte aktiekursen ned med ti procent. Nu er halvårsregnskabet offentliggjort, og dermed skal investorerne vurdere, om det drastiske kursfald var berettiget. Analytiker Bruno Japp kommer med sit bud her.
| Foto: H+H
02. juni 2017 kl. 10.12
Analyse: H+H-aktien er allerede steget næsten 40 procent siden årsskiftet. Efter en succesfuld turnaround ser den danske gasbeton-producent ud til at have rejst sig fra ilden, og med stigende byggeaktivitet tegner fremtiden lovende. Jesper Lund laver her en gennemgang af selskabet, der ifølge analytikeren har potentialet til trecifret kursstigning inden for de kommende år.
| Foto: Matas
02. juni 2017 kl. 00.00
Analyse: Matas trak ikke mange positive overskrifter i kølvandet på deres årsregnskab i denne uge: ”Matas under pres” og ”Væksten står næsten stille”. Men betyder det, at du bør holde fingrene fra aktien? Analytiker John Stihøj tager her et blik på, hvad der egentlig stod i regnskabet, og han er bestemt ikke klar til at give aktien dødsstødet. Se her hvorfor.
"Den 4. maj kunne NNIT og Novo offentliggøre, at selskaberne havde forlænget den store kontrakt på drift af Novos kerne-it med fem år fra udgangen af 2017 til udgangen af 2022," noterer Steen Albrechtsen i analysen. | Foto: NNIT
24. maj 2017 kl. 07.39
Analyse: Krisen i Novo Nordisk har længe påvirket NNIT-aktien negativt. Men med en spirende optimisme hos investorerne i Novo Nordisk og en vigtig kontraktforlængelse har NNIT-aktien rettet sig. Er det et signal til nye investorer om at gå ind i aktien, eller er det for tidligt? Det får du et bud på her fra Steen Albrechtsen, Økonomisk Ugebrev.
"Sammenlignet med de to børsnoterede konkurrenter, Topdanmark og Tryg, gør Alm. Brands skadeforsikringsaktiviteter det faktisk rigtigt godt med en combined ratio, der er 2-3 procentpoint lavere end konkurrenternes i 2016," skriver Steen Andersen. Alligevel er han skeptisk overfor koncernens fremtidsudsigter. | Foto: Alm. Brand
24. maj 2017 kl. 06.46
Analyse: For bank- og forsikringsselskabet Alm. Brand har de sidste ti år stået i oprydningens tegn. I dag belaster den nødlidende del af banken kun regnskabet marginalt. Forsikringsdelen kører rigtigt godt. Udbyttebetalingen er genoptaget. Aktiekursen er steget med 8 - 900 procent fra bunden. Så spørgsmålet er nu, om der er mere at hente, eller om effekten af selskabets turnaround er udtømt.
Selvom første kvartal generelt er det svageste kvartal i året, kom D/S Norden ud med et justeret overskud på en million dollars. | Foto: D/S Norden
19. maj 2017 kl. 09.04
Analyse: D/S Norden har haft røde tal på bundlinjen siden 2015, men i første kvartal af 2017 var tallene igen sorte. Retningen er god, og fra 2018 kan der skimtes yderligere lys. Aktiemarkedet indregner typisk positive forventninger 6-9 måneder på forkant - så er det mon nu, D/S Norden-aktien kan være interessant? 
"Inden man tyr til den nemme løsning og siger, at Vestas toppede i kurs 700 i 2008, og sandsynligvis vil gøre det igen, bør man sætte sig ind i den fundamentale forskel på de to virksomheder," skriver Steen Albrechtsen. | Foto: Vestas
19. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Aktionærerne i Vestas har allerede haft et fremragende 2017 med en kursstigning på hele 28 procent. Det netop aflagde regnskab for første kvartal vidner også om et succesfuldt selskab, der har lagt fortiden sorger bag sig. Men med en aktiekurs, der nærmer sig den gamle kurstop fra før finanskrisen på 700, melder spørgsmålet sig: Er kursen igen kommet faretruende højt op?
Chr. Hansen handles til en forventet price/earnings (P/E) i 2017, som er 1,38 gange højere end konkurrenten Novozymes og 1,56 gange højere end branchemedianen. Denne præmie kan kun begrundes med bedre vækstudsigter for Chr. Hansen end for konkurrenterne. | Foto: Chr. Hansen
11. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Da Chr. Hansen fremlagde et halvårsregnskab uden de store overraskelser i starten af april blev aktien sendt ud i et massivt kursfald. Men stemning vendte hurtigt – og siden da er aktien steget knap 15 procent. Hvorfor vendte fald pludselig til stigning? Og vil stigningen fortsætte?
"Kvartalets vinder må siges at være Danske Bank, skarpt efterfulgt af Ringkjøbing Landbobank og Spar Nord," skriver Steen Andersen. Læs i artiklen, hvilke banker han vurderer, vil have det største potentiale i den kommende fremtid.
11. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE: De seks største danske bankaktier har klaret sig imponerende flot det seneste år med kursstigninger mellem 23 og 52 procent – C20-indekset er i samme periode kun er steget 16 procent. Aktieanalytiker Steen Andersen gennemgår her de vigtigste pointer fra bankernes regnskaber for første kvartal. Han peger desuden på, hvilke af de seks banker der fortsat er interessante for dig som investor.
Nordea undersøger muligheder for at flytte deres hovedkontor til Danmark eller Finland for at undgå de stigende regulatoriske vanskeligheder og omkostninger i Sverige. En flytning vil sandsynligvis blive belønnet af aktiemarkedet. | Foto: Colourbox
05. maj 2017 kl. 00.00
Analyse: Nordeas regnskab for første kvartal indeholdt små positive tegn, og aktieanalytiker Steen Albrechtsen ser dermed stigningpotentiale indenfor de kommende 3-6 måneder. Se her, hvor stor stigning du kan forvente.
Columbus har et stort samarbejde med Microsoft, der i oktober lancerede det nye produkt Microsoft Dynamics 365. | Foto: Colourbox
28. april 2017 kl. 13.34
Analyse: Bare i år er Columbus-aktien steget med 32 procent. På tre år er kursen steget med 200 procent. Er toppen nået? Det har John Stihøj fra Aktieinfo et klart bud på.
Den gode start på året bekræfter Aktieugebrevet i deres syn på aktien, skriver Steen Albrechtsen i analysen.
28. april 2017 kl. 11.06
Analyse: Forsikringskoncernen Tryg kom godt igennem årets første kvartal. Men fremgangen skyldes primært medvind på de tre store svingfaktorer i et typisk forsikringsselskab: Investeringer, vejrlig og storskader. Den underliggende forretning viste kun små udsving og var uden væsentlige overraskelser. En del af fremgangen kan dog tilskrives nogle mindre opkøb i Sverige. Spørgsmålet er, om der er mere at hente.
Foto: Invisio
20. april 2017 kl. 23.01
Analyse: Det lille danske vækstselskab Invisio producerer avanceret høre- og kommunikationsudstyr, som sælges til militæret i hele verden. Selskabet, der er noteret i Sverige, har været på en vild vækstrejse, som har 25-doblet aktiekursen siden 2012. Analytiker Jesper Lund laver her en grundig gennemgang af selskabet, der fortsat byder på imponerende potentiale – men ikke uden risiko.
Foto: RTX
20. april 2017 kl. 13.13
Analyse: Det danske small cap-selskab RTX er på listen over de allerbedste aktieinvesteringer gennem de seneste år. Bare de seneste 12 måneder er kursen steget med ikke mindre end 142 procent. Selskabet har ekstra mange nyudviklinger på tegnebrættet i 2017, og aktieanalytiker Torben Udsen ser en opjustering i horisonten, men er det nok til, at kursen kan fortsætte den ekstreme udvikling?
"GomSpace er blandt pionererne inden for nanosatellitter og en ledende nicheaktør i dette nye marked med enorme vækstmuligheder," skriver analytiker John Stihøj. | Foto: GomSpace
12. april 2017 kl. 08.16
Analyse: For ni måneder siden gik det lille nordjyske selskab GomSpace på børsen i Sverige. Siden da er det gået stærkt. Rigtig stærkt endda. Store ordrer er kommet i hus. Antallet af medarbejdere udvides i et hæsblæsende tempo. Og aktiekursen er steget fra 12,50 til nu 57. Forleden udvidede GomSpace så aktiekapitalen med 95 millioner svenske kroner, som udelukkende kom fra store institutionelle investorer. Hvad betyder det alt sammen for selskabet? Er GomSpace stadig en god investering? Det giver John Stihøj fra Aktieinfo et bud på.
Roblon har for nyligt gennemført to handler, som understreger, at selskabet tager den femårige strategiplan fra 2016 meget seriøst. | Foto: Roblon
12. april 2017 kl. 00.00
Analyse: Den nordjyske kabelvirksomhed Roblon har de seneste år levet en skuffende tilværelse uden nævneværdig vækst i omsætningen. Det ser dog ud til at ændre sig ganske markant nu, vurderer analytiker Bruno Japp.
07. april 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske software-aktie SimCorp har gennem hele 2016 været ude af stand til at passere den kurstop, som aktien satte i december 2015. Men selskabets årsregnskab for 2016 kan meget vel blive starten på næste skridt opad for SimCorp, vurderer analytiker Bruno Japp. Se her, hvor stort et skridt opad du kan se frem til.
Schouw & Co.'s sjette forretningsben bliver Borg Automotive, der producerer refabrikerede autokomponenter. | Foto: Borg Automotive
31. marts 2017 kl. 02.02
Analyse: Konglomerat Schouw & Co fortsætter sine opkøb, men nu begynder forretningen at nå en grænse på det ledelsesmæssige område. Til gengæld er pengekassen fortsat stor nok til opkøb. Men ønsker ledelsen at fortsætte rækken af opkøb? Og er der udsigt til, at aktiekursen fortsætter sin markante optur? Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev har talt med Schouw & Co. og kommer med et bud.
Foto: NKT
24. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Investorerne var bestemt ikke tilfredse med, at opsplitningen i NKT blev udskudt til senere i år. Aktien er op mod ti procent nede i forhold til kursen før regnskabet, og det betyder, at der igen kan være et kurspotentiale i aktien henover opsplitningen, vurderer analytiker Steen Albrechtsen. Se her, hvor stort et potentiale du kan forvente.
Foto: Dong Energy
17. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Efter danmarkshistoriens største børsintroduktion i juni sidste år er det nu blevet hverdag for den danske energiaktie - og ikke på den dårlige måde. Dong kunne fremvise et særdeles stærkt regnskab for 2016, båret af den solide havmølle-forretning, og aktiekursen har faktisk udviklet sig bedre end markedet. Men der er skyer i horisonten.
Foto: Sanistål
17. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Sanistål glædede aktionærerne med et afkast på hele 41 procent i 2016, men lykkerusen endte brat, da selskabet fremlagde et årsregnskab for 2016, der fik aktiekursen til at falde seks procent på bare to dage. Er det et tegn på, at succeshistorien er slut? Ikke nødvendigvis, mener analytiker Bruno Japp. Se her hvorfor.
Gabriel Holding har hovedkontor i Aalborg. Selskabet producerer tekstiler til møbler. Cirka 90 procent af firmaets omsætning hentes ved eksport af tekstiler. Foto: Gabriel Holding
10. marts 2017 kl. 10.21
Analyse: Aktiekursen for den nordjyske tekstilproducent Gabriel har ikke fået gavn af den generelt positive stemning på aktiemarkedet det seneste halve år. Tværtimod. Men det må skyldes, at investorerne lægger for meget vægt på ledelsens kortsigtede forventninger. Det vurderer aktieanalytiker Bruno Japp, som ser en markant højere vækst i indtjeningen det kommende år. Læs her, hvor stort potentiale i aktien han ser.
"Målt på "kurs/indre værdi"-nøgletallet handler Jyske Bank fortsat med en rabat i forhold til de store konkurrenter i Danmark," vurderer analytiker Steen Albrechtsen. | Foto: Jyske Bank
03. marts 2017 kl. 00.00
Analyse: Bedre tider i landbruget luner i Jyske Banks årsregnskab. Alligevel er bankens udmeldinger for 2017 forsigtige, og udbyttet fastholdes på 5,25 kroner – betydeligt lavere end hos de fleste konkurrenter. Er det et faresignal? Nej, vurderer analytiker Steen Albrechtsen, der endda mener, at du kan gøre et godt køb i Jyske Bank lige nu. Se her hvorfor.
24. februar 2017 kl. 11.48
Analyse: Storsællerten Darzalex kan opnå Blockbuster-status allerede i år med et forventet salg på over én milliard dollar. Denne milepæl opnås på meget kort tid, da produktet først blev godkendt i USA i slutningen af 2015. Pipelinen ser meget lovende ud. Det store spørgsmål er, hvad et sådant selskab skal koste – er 86 milliarder kroner en fair value? Er vi kommet for højt op i kurs, eller er der mere at hente i de kommende år?
24. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Både FLSmidths omsætning og indtjening fortsatte ned ad bakke i 2016, men alligevel udløste selskabets årsregnskab for 2016 en kursstigning på 12 procent i løbet af kun to dage. Det giver langt bedre mening, end det umiddelbart ser ud til.
Pandora forventer, at omsætningen i 2017 vil vokse med hele 13-18 procent til 23-24 milliarder kroner. | Foto: Pandora
17. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Selv om Pandora igen i regnskabet for 2016 kunne fremvise vækstrater, som mange andre virksomheder kun kan drømme om, var investorerne tydeligvis ikke tilfredse - og de sendte kursen ned med næsten syv procent på regnskabsdagen. Analytiker Steen Albrechtsen ser dog anderledes positivt på den danske smykkeaktie.
"Vi forventer at færdiggøre integrationen og fortsætte med at vinde markedsandele i 2017 og derved skabe vækst i indtjeningen på 21 – 29 procent," siger DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen.
17. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Allerede et år efter købet af UTi Worldwide er fusionen ved at være på plads. Nu kan DSV - med tunede hestekræfter - fokusere på at vinde markedsandele og skabe vækst. Alt lyder lovende. Men kan du som investor sætte næsen op efter yderligere fremgang i en aktie, der på tre år er steget mere end 100 procent?
Ringkjøbing Landbobanks årsregnskab var væsentligt bedre end de oprindelige forventninger - og endda bedre end de opjusterede forventninger.
13. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Ringkjøbing Landbobanks netop aflagte årsregnskab for 2016 fortæller om det bedste resultat i banken historie. Men vil successen i regnskabet smitte af på aktiekursen - der er steget hele 500 procent på bare seks år - eller har aktien nået sit fulde potentiale? Analytiker Bruno Japp giver dig indblik her.
03. februar 2017 kl. 11.50
Analyse: Ambu har gang på gang overrasket positivt og været en guldrandet investering. Den største fejl, investorerne har kunne gøre gennem de senere år, har været at sælge aktien. Men hvad er ”hemmeligheden” i denne stærke forretningsmodel, og er der stadig et attraktivt potentiale i aktien?
03. februar 2017 kl. 00.00
Analyse: Problemer hos storkunden Novo Nordisk sætter væksten under pres hos it-selskabet NNIT. Alligevel mener analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, at NNIT-aktien er et godt køb de næste par måneder. Se her hvorfor.
27. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Da Tryg fremlagde årsregnskab i sidste uge, overraskede forsikringskæmpen ved at sløjfe aktietilbagekøbsprogrammet og i stedet gå "all in" på udbytter, når der skal sendes overskud retur til aktionærerne. Men er den byttehandel positiv eller negativ for dig som investor? Analytiker Steen Albrechtsen giver her sit bud.
21. januar 2017 kl. 06.22
Analyse: Vestas fremlægger regnskab den 8. februar, og det er allerede nu tydeligt, at det er et rekordregnskab, der venter. Men gør det Vestas til en attraktiv investering lige nu? Perioden frem til 2020 ser umiddelbart lys ud, mener John Stihøj. Men usikkerhedsfaktorerne lurer i kulissen.
20. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Per Aarsleffs årsregnskab ligner umiddelbart en mindre katastrofe med 17 procent tilbagegang på bundlinjen. Aktiekursen bekræfter ulykkerne - med et fald på 15 procent i løbet af 2016. Men den konklusion er forkert, vurderer analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev.
13. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev har taget et kig ind i 2017 og spottet tre danske vinderaktier med stort potentiale. Se her hvilke.
Foto: cBrain
13. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: 2016 blev et begivenhedsrigt år for cBrain. De første ordrer på det engelske marked blev fulgt op af en tysk ordre - og i december lykkedes det desuden at få foden indenfor på det enorme amerikanske marked. Men kan potentialet berettige til en price/earnings på hele 70?
Novo Nordisk er lukrativt placeret i en fantastisk niche med evigt voksende efterspørgsel på diabetesmedicin. Alligevel er aktien historisk billig med den aktuelle kurs på 259 kroner. Foto: Novo Nordisk
06. januar 2017 kl. 14.06
Analyse: Novo Nordisk har i årtier været guld værd for investorerne, men i 2016 gik insulingiganten sukkerkold og måtte nedjustere to gange. Er det begyndelsen på enden, eller vil patienten rejse sig fra sengen og genoptage kursridtet mod nye højder?
Optimismen hos Pandora er intakt. Seneste regnskab viste god salgsvækst i Sydeuropa, Asien og Stillehavsområdet, og aktuelt er smykkekoncernen i gang med at udvide produktionen i Thailand. Foto: Pandora.
06. januar 2017 kl. 00.00
Analyse: Pandora er år efter år buldret frem på både salg og overskudsgrad, og 2016 har ikke været nogen undtagelse. Alligevel viser investorerne spirende tvivl. Se her, om John Stihøj deler tvivlen – eller om han vurderer, at selskabet kan holde fremgangen i 2017 og dermed give den udfordrede aktiekurs medvind.
22. december 2016 kl. 19.43
Analyse: Tivoli har haft et overraskende godt resultat i 2016. Det lover godt for de kommende år. Men aktien er steget 36 procent i år. Derfor er det oplagte spørgsmål: Er Tivoli-aktien et godt køb lige nu?
SP Group er vokset betydeligt i både omsætning og indtjening i 2016 - uden at øge selskabets gæld. Tværtimod. Foto: SP Group
16. december 2016 kl. 16.16
Analyse: SP Group har været en af de bedste investeringer i 2016 med en kursstigning på 76 procent, men stigningen gik i stå ved starten på 2. halvår. Betyder denne kraftige kursstigning, at SP Group nu er overvurderet?
14. december 2016 kl. 14.00
Analyse: I december 2015, 35 år efter sin børsnotering, blev Brdr. Hartmann optaget i Nasdaq OMX Københavns Mid Cap indeks. Men trods sin lange børshistorie og sin status som mellemstor aktie er Brdr. Hartmann - eller blot Hartmann - ukendt for mange. Det er synd, fordi aktien er faktisk interessant for den langsigtede investor.
Coloplast opererer inden for fire hovedområder: Stomiprodukter, urologiprodukter og kontinensprodukter samt hud- og sårplejeprodukter. Foto: Coloplast
05. december 2016 kl. 11.38
Analyse: Den tid, hvor Coloplast var en højt værdiansat vækstaktie nærmer sig nu bunden. Et fortsat fald vil ikke være rimeligt, skriver Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev, som nu ser større potentiale end risiko i aktien. Men hvor stort er potentialet?
Fokus er flyttet fra toplinje til bundlinje. Hvad betyder det for investorerne på kort og lang sigt? Foto: Rockwool
02. december 2016 kl. 14.14
Analyse: Rockwool har succes med en treårsplan, der sætter fokus på at optimere virksomheden og reducere omkostningerne. Men den realiserede fremgang på indtjeningssiden er allerede indregnet i aktiekursen, og det store potentiale i aktien udløses først, når der igen fokuseres på vækst i omsætningen.
Opticon Opn er William Demants bud på, hvordan fremtidens høreapparat skal fungere. Nu er spørgsmålet, om kunderne er enige.  Foto: William Demant
25. november 2016 kl. 11.03
Analyse: Efteråret har skabt usikkerhed hos investorerne om, hvorvidt salget af WDH’s nye produkt, Oticon Opn, lever op til markedets forventninger. Et ringe oplysningsniveau fra WDH betyder, at usikkerhed vil presse WDH’s aktiekurs indtil årsregnskabet 2016.
Skako har hovedkontor i Faaborg og fremstiller produkter i to store grupper: 1. maskiner og styringsanlæg til betonfremstilling, og 2. vibrationsudstyr til metal- og bilindustrien samt mineudstyr til udvinding af blandt andet fosfat. Foto: Skako
24. november 2016 kl. 16.08
Analyse: Efter en længere årrække med krise i Skako er aktiekursen indenfor det seneste år tredoblet fra kurs 35 til kurs 106. Spørgsmålet er nu, om selskabet har gjort sig fortjent til denne udvikling - og om der er mere potentiale tilbage i aktien.
Vestas er kommet i modvind efter det amerikanske præsidentvalg. Spørgsmålet er, om det gør aktien mere attraktiv.
18. november 2016 kl. 16.32
Analyse: Vestas aflagde et fremragende regnskab, men det blev alligevel ingen glædens dag for aktionærerne, som også blev knock-outet af Trumps valgsejr. Det resulterede i et kursfald på 15-20%. Var det en overreaktion?
Bankerne klarer sig efter omstændighederne godt, og hvis nogle få afgørende forhold i omverdenen ændrer sig, kan bankerne blive blandt aktiemarkedets vindere. Foto: Colourbox
18. november 2016 kl. 15.38
Analyse: Bankaktierne har en tendens til at flyve under investorernes radar. De opfattes som lidt kedelige i forhold til stort set alle andre brancher, erindringerne om finanskrisen lurer stadig i baghovedet, og toplinjevæksten har været sølle eller ikke-eksisterende i mange år. Læs Steen Andersen analyse af seks danske banker og find ud af, hvilke af dem der er mest interessante som investering.
ISS fremlagde onsdag den 2. november regnskab, og her så vi, hvad markedet i stor stil har set i andre aktier: usikkerhed omkring væksten. Markedet reagerede prompte. Foto: ISS
11. november 2016 kl. 13.47
Analyse: Et ekstraordinært udbytte på 4 kr. per aktie kunne ikke afbøde markedets skuffelse over en marginal justering af skønnet for den fremtidige vækst.
11. november 2016 kl. 11.35
Analyse: Salgsvækst på 90 procent for fem nye produkter. Omvendt sker salgs­nedgangen i to gamle produkter langsomt. Selskabets afhængighed af medicin mod depression reduceres derfor gradvis. Lau Svenssen giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud for Lundbeck.
Royal Unibrew er Danmarks og Skandinaviens næststørste bryggeri. Aktiekursen er siden 2005 steget fra 5 kroner til over 300 kroner. Foto: Royal Unibrew.
04. november 2016 kl. 10.57
Analyse: Royal Unibrew har siden 2009 foretaget en bemær­kelses­værdig rejse fra at være en virksomhed på gravens rand til at blive en del af børsens large cap-indeks med jævnlige opjusteringer som ét af sine kendetegn. Er kursen kommet for højt op?
Man skal helt tilbage til foråret 2014 for at finde lige så lave kurser for Novozymes som nu for tiden. Spørgsmålet er, om den lave pris gør aktien til et godt tilbud. Foto: Novozymes.
03. november 2016 kl. 13.18
Analyse: De to Novo-aktier har på mærkelig vis fulgt hinanden godt det sidste lange stykke tid. I det lys er det ikke overraskende, at Novozymes ligesom Novo Nordisk er løbet ind i heftig modvind, og for tredje gang i år måtte nedjustere. Hvor skal kursen hen?
28. oktober 2016 kl. 12.13
Analyse: Det tog omtrent et års tid for Danske Bank-aktien at komme tilbage over den psykologiske kursgrænse på 200. Sidste gang toppede den ved 220 i dagene forud for mini­krakket på børserne den 24. august 2015. Hvad er udsigten nu?
Det går godt med forretningen hos Københavns Lufthavne. Men som privat investor skal du kende til nogle ret specielle forhold, der gemmer sig bag aktien. Foto: Ernst Tobisch, Københavns Lufthavne
21. oktober 2016 kl. 13.57
Analyse: En forretning med vækst, stabilitet - og som ovenikøbet er statsbeskyttet - burde være enhver investors drøm. På mange områder falder Københavns Lufthavne i den kategori. Der er dog et lille, meget væsentligt MEN.
Roblon er nok bedst kendt for deres produktion af reb, men fremstiller også fiberkomponenter og maskiner til produktion af kabler, reb, udstyr til offshore-industrien samt led- og fiberbelysning. Foto: Roblon
14. oktober 2016 kl. 11.08
Analyse: Roblon følger større selskaber som NKT og A.P. Møller-Mærsk med en opstramning af koncernstrukturen. En ambitiøs målsætning for de næste fem års vækst kan begrunde den aktuelle høje værdiansættelse.
Topdanmark prioriterer lønsomhed højere end vækst. Den forsigtige strategi bidrager til, at virksomheden i perioder med finansiel uro har klaret sig bedre end det generelle aktiemarked. Foto: Topdanmark
13. oktober 2016 kl. 10.54
Analyse: Forsikringsselskaberne er blandt aktiemarkedets stille eksistenser. På det seneste har det næststørste af de danske forsikringsselskaber, Topdanmark, dog trukket overskrifter i kølvandet på et overtagelsestilbud fra storaktionæren, finske Sampo.
Schouw & Co. er et konglomerat med en portefølje primært bestående af danske industrivirksomheder
07. oktober 2016 kl. 13.48
Analyse: For tiden kræver investorerne, at virksomhederne fokuserer på kerneforretning og opsplitning af koncerner. Og virksomhederne prøver at følge med. Men ikke Schouw & co. Her holder man fast ved konglomeratet og dets fordele.
30. september 2016 kl. 12.46
Analyse: Flügger har gennem de senere år stået over for udfordringer, som har tæret på selskabets omdømme i investorkredse. Uro i ledelsen, kæmpetab på nyt it-system og slingrekurs i fremtidsforventningerne er nogle af forklaringerne på, hvorfor Flügger langt fra har været en guldrandet investering. Torben Udsen mener ikke, det vender lige med det første. Læs her hvorfor.
CBrain leverer softwareløsninger i form af kunderelationssystemer samt arkiv- og sagsbehandlingssystemer til et bredt udvalg af virksomheder og organisationer i både den private og offentlige sektor. Foto: Cbrain
29. september 2016 kl. 12.52
Analyse: Det er ikke alle indberetningspligtige nyheder, der skal meddeles via Nasdaq OMX, og derfor har nogle investorer muligvis overset en professionel investors indkøb af 1,1 procent af cBrain. Steen Albrechtsen fra AktieUgebrevet analyserer aktien.
TK Development udvikler fast ejendom i form af shoppingcentre, domicilbygninger, boliger med videre i Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet. Foto: TK Development
16. september 2016 kl. 09.54
Analyse: TK Development fastlagde i december 2015 en række strategiske mål og tiltag frem mod 2018/19. Planen er, at TK Development med årene udelukkende skal beskæftige sig med ejendomsudvikling. Læs hvorfor Torben Udsen anbefaler en ”køb og behold strategi” for aktien.
Frem til den 26. september udbydes aktier i Nets til kurs 130-160 kroner. Er prisintervallet sat for højt i forhold til de mange risikofaktorer? Foto: Nets
15. september 2016 kl. 14.55
Analyse: Prisen for aktier i Nets forekommer at være lidt for høj, men der kan være en kortsigtet gevinst ved at deltage i børsnoteringen, konkluderer John Stihøj i denne uvildige analyse til medlemmerne af Dansk Aktionærforening. På længere sigt er han dog meget forbeholden overfor Nets som investering.
Gennem mere end 170 år har det schweiziske firma Lindt & Sprüngli fremstillet chokoladeprodukter i de øvre prisklasser. Foto: Lindt & Sprüngli
09. september 2016 kl. 10.58
Analyse: Selv i en usikker verden spiser vi chokolade – helst af god kvalitet og gerne den ”sunde” mørke chokolade. Markedet for chokolade er derfor meget stabilt og vokser op mod to procent om året. Lindt & Sprüngli fremstiller chokolade af højeste kvalitet, og virksomheden er langt bedre til at tjene penge end konkurrenterne.
Med cirka 500 millioner brugere er Activision Blizzard verdens største uafhængige spiludbyder. Forretningsmodellen er stærk og genererer en flot fri pengestrøm. Foto: Activision Blizzard
02. september 2016 kl. 09.55
Analyse: Markedet for digitale spil vokser 6-8 procent om året, og med Activision Blizzard får du adgang til det hurtigst voksende segment inden for spilindustrien, nemlig spil på mobilen.
01. september 2016 kl. 13.54
Analyse: Genmab-aktien har i 2016 frem til regnskabet den 9. august haft en flot stigning på 30 procent. Herefter er kursen faldet støt med 10 procent. Læs om Helge Larsen mener, at det er nu, du skal købe, eller om du skal vente på bedre tider.
25. august 2016 kl. 12.39
Analyse: Carlsbergs nye strategi ”Sail22” blev lanceret i marts, og allerede nu kan vi så småt effekten i regnskaberne. Halvårsregnskabet viser, at Carlsberg er blevet bedre til at tjene penge. Betyder det, at aktien er blevet et godt køb? Det giver Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev Finans sit svar på her.
Pandora meddeler i regnskabet, at der oprettes endnu flere konceptbutikker i 2016. Det er en vigtig information, mener Steen Albrechtsen fra AktieUgeBrevet. Foto: Pandora
19. august 2016 kl. 14.34
Analyse: Pandora-aktien faldt med 6-7 procent lige efter præsentationen af det seneste regnskab. Det var en overreaktion, mener Steen Albrechtsen fra AktieUgebrevet. Se her, hvor stort potentiale, han ser i Pandora.
Vestas tjener de fleste af sine penge på at sælge vindmøller, men kontrakter på at servicere opsatte møller skæpper også godt i kassen. Foto: Vestas
11. august 2016 kl. 15.37
Analyse: Du kan godt forberede dig på vold­somme udsving, når Vestas kommer med halvårsregnskab den 18. august. De tårnhøje forventninger til selskabet kan sagtens sende kursene nede - selv hvis regnskabet ser fint ud.
Chr. Hansen er en af verdens største producenter af naturlige farvestoffer og enzymer til fødevarer. Foto: chr-hansen.com
11. august 2016 kl. 10.48
Analyse: Chr. Hansen faldt på kort sigt kraftigt efter regnskabet for tredje kvartal, men overordnet set fastholder aktien sin sidelæns bevægelse i kursintervallet 395-445. Kan du forvente, at det fortsætter frem til årsregnskabet den 26. oktober?
Harboes Bryggeri A/S producerer øl, sodavand, energidrikke og lignende under egne varemærker og som private label
03. august 2016 kl. 21.00
Analyse: Under Brexit-krisen har aktien i Harboes Bryggeri klaret sig flot og stabilt, og det netop aflagte årsregnskab indeholdt en godt skjult opjustering af de finansielle målsætninger.
Lakseselskaberne har hidtil været prissat som råvareaktier. Den opfattelse er i høj grad ved at ændre sig, for prisen på råvaren laks er langt mere stabil. Foto: Bakkafrost.
28. juni 2016 kl. 16.24
Analyse: SEKTORANALYSE: Efterspørgslen på laks er stor, og produktionen kan ikke følge med, så kiloprisen bliver ved med at stige. Selv om aktierne i sektoren er steget markant, vil lakseindustrien også de næste to-tre år være et rimelig sikkert sted at investere.
28. juni 2016 kl. 11.55
Analyse: Et kvartalsregnskab, hvor bundlinjeresultatet er 45 procent ringere end i samme periode sidste år, vil normalt være meget problematisk. Men for DSV er der en naturlig forklaring på resultatet.
24. juni 2016 kl. 15.01
Analyse: Månedens investeringsforening kan være attraktiv, hvis du følger de almindelige investeringsråd og placerer nogle midler i obligationer for at mindske din overordnede risiko for tab.
Motor Oil er et mellemstort europæisk raffinaderi med lagerkapacitet på 2,5 millioner kubikmeter og et årligt salg på cirka 13 millioner kubikmeter olieprodukter.
24. juni 2016 kl. 12.41
Analyse: Dette græske raffinaderi har en flot historik og branchens højeste forrentning af egenkapitalen. Alligevel handles aktien med markant rabat i forhold til sammenlignelige konkurrenter.
24. juni 2016 kl. 00.00
Analyse: Google er en magtfaktor på internettet og i den globale annonceverden. Selskabet tjener masser af penge og har høj vækst, hvilket formentlig fortsætter. Men der er trusler, og prisen er høj ... måske for høj?
Ambus styrke er at udvikle engangsprodukter til hospitaler og redningstjenester
23. juni 2016 kl. 17.12
Analyse: AMBU opererer i et marked med udpræget strukturel vækst - og ledelsen kan omsætte mulighederne i markedet til stabil indtjening. Desuden skaber det nye, banebrydende produkt aScope grobund for en helt ny indtjeningsplatform. Firmaet er med andre ord interessant for den langsigtede investor. Men er prisen for høj?
GN Store Nords Resound-division har haft en god start på året. Det tyder på, at forventningen om en organisk vækst på 6 procent for hele 2016 bestemt er indenfor rækkevidde.
17. juni 2016 kl. 12.09
Analyse: Høreapparatdivisionen i GN Store Nord, ReSound, fortsætter sin flotte fremgang med endnu et imponerede kvartal. Net-com kan ikke helt kan følge trop.
07. juni 2016 kl. 16.42
Analyse: NNIT havde 1 års fødsels­dag som selv­stændigt børsnoteret selskab i marts. Efter mange måneders stilstand er kursen især den seneste måned steget voldsomt. Er aktien stadig pengene værd?
02. juni 2016 kl. 18.01
Analyse: Ny direktør tager stafetten op i RTX og skal finde nye potentialer i et ellers meget succesfuldt selskab. I 2013 og 2014 har RTX leveret imponerende afkast til aktionærerne. I 2015 og år til dato har kursen dog svinget indenfor samme interval. Regnskabstallene og forventningerne indikerer imidlertid et stort potentiale. Læs hvorfor Torben Udsen mener, at ventetiden kan være godt givet ud.
Lauritz.com har et stærkt brand i Norden, men hvis indtjeningen skal op, er det nødvendigt med øget omsætning. Foto: Lauritz.com
01. juni 2016 kl. 15.48
Analyse: Med den kommende børsnotering vil Lauritz.com polstre sig til vækst via internationalisering. Men hvorfor sælger storaktionæren ud, hvis han tror på, at Lauritz.com går i en lys fremtid i møde? Det primære formål med børsnoteringen synes snarere at være en tiltrængt styrkelse af kapitalgrundlaget.
30. maj 2016 kl. 13.12
Analyse: Dongs indtjening har været påvirket af store udsving og nedskrivninger, og det er svært at sætte en pris på selskabet, vurderer Aktieinfo. Udbudsmaterialet indeholder ingen forklaring på, hvorfor aktien skal prissættes så højt. Potentialet for vækst findes i havvindmøller, og det kræver statslige støtteordninger.
25. maj 2016 kl. 15.50
Analyse: Omsætningen vokser ikke i samme tempo som før. Selskabet mister derfor momentum, og Apple er på vej til at blive en valueaktie i stedet for en vækstaktie. Relativt set er aktien billig, hvilket åbenbart også er forklaringen på Warren Buffets overraskende køb.
20. maj 2016 kl. 10.11
Analyse: Efter en længere årrække i dyb krise er det lykkedes H+H International at lave en vellykket turnaround. I 2015 gennemførte selskabet opkøb i Polen på fordelagtige vilkår. Effekten af dette ses allerede nu og der er mulighed for prisstigninger som kan øge lønsomheden. Læs hvorfor Torben Udsen mener aktien er et godt køb for den langsigtede investor.
19. maj 2016 kl. 14.14
Analyse: Flybranchen er lidt af et minefelt at gå ind i. Men der findes faktisk selskaber, du kan tjene gode penge på. Du skal blot holde dig til lavprisselskaber med sunde overskudsgrader.
12. maj 2016 kl. 14.35
Analyse: A.P. Møller - Mærsk er i modvind på snart sagt alle fronter. Regnskabet for første kvartal var svagt og 2016 bliver et udfordrende år med uhørt lavt overskud. Skal du slå til nu eller vente til bølgerne har lagt sig?
03. maj 2016 kl. 12.40
Analyse: Investorerne har genvundet tilliden til Novozymes. Med et næsten håndfast løfte om pæne væksttal for 2. kvartal, så investorerne igennem fingre med at 1. kvartal skuffede lidt. Men kan den høje pris forsvares?
27. april 2016 kl. 15.35
Analyse: ANALYSE: Rockwool har løst problemerne i USA, mens salget i Rusland går tilbage. Asien er udset som det næste vækst­marked. Virksomheden har brugt de hårde år på at stramme op internt. Så fremtiden ser lys ud. Eller gør den?
21. april 2016 kl. 09.49
Analyse: Arkil har opnået markant vækst de senere år. 2015 kunne være blevet det bedste år siden 2008, hvis det ikke havde været for nogle uheldige omstændigheder med broprojekter. Arkil har lært lektien og strammer op på risikostyringen.
20. april 2016 kl. 10.28
Analyse: Forsikringskoncernen Trygs regnskab for 1. kvartal og den efterfølgende telefonkonference understregede tydeligt den præcise og enkle investeringscase, som en aktieinvestering i koncernen er lige nu. Det er en stabil og obligations-lignende investering med et gradvist stigende udbytte.
14. april 2016 kl. 13.36
Analyse: Automotive og ICEpower er solgt fra. Nu er alt orienteret mod forbrugerne. TV skal hjælpes ud af omkostningsklemmen af en aftale med LG Electronics. Audio er i centrum med nye produkter. Et salg af hele virksomheden til Sparkle Roll bliver ikke til noget.
13. april 2016 kl. 11.52
Analyse: Jyske Bank har været på storindkøb i Nordjyske Bank og sidder nu på mere end en tredjedel af aktierne. Handler det kun om at benytte den lave pris til at forbedre en attraktiv investering - eller ligger der mere bag?
04. april 2016 kl. 10.47
Analyse: Matas har de seneste år været en stabil forretning, men kan den nye konkurrent Normal rykke ved det billede med billige skønhedsprodukter?
23. marts 2016 kl. 11.46
Analyse: Brugen af selskabets teknologi til vacciner udvides med flere samarbejdsaftaler. For PROSTVAC mod prostatakræft ventes afgørende data i 2016 og 2017. Selv om biotekaktier altid er forbundet med høj risiko, ser John Stihøj potentiale for yderligere fremgang i aktiekursen.
IT-konsulentvirksomheden Columbus har lagt en ny strategi for perioden frem mod 2020.
22. marts 2016 kl. 08.58
Analyse: interesse fra institutionelle investorer kan være med til at løfte kursen. Samtiden har virksomheden stærkt profitabel egen-software og en yderst rimelig værdiansættelse. Er det nu, du skal hoppe på Columbus-toget?
Scandinavian Tobacco Group har haft en sløv start på børsen. Er der alligevel grund til at overveje den til porteføljen?
18. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Tobakskæmpen har haft en mildest talt sløj start på børsen. Der er ikke videre gang i salget, og emissionsbankerne har holdt sig tilbage med at gøre brug af overallokeringsretten. Nu er der aflagt regnskab. Kommer der mere damp på piben i den kommende tid?
18. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Et opbrud blandt kunderne i Nykredit kan betyde ekstra vækst i Jyske Bank. Måske er det tid til at få den jyske aktie på gaflen nu?
Alm. Brands domicil. Foto: Alm. Brand
11. marts 2016 kl. 10.56
Analyse: Alm. Brand koncernen fik i 2015 et meget tilfredsstillende resultat af sine aktiviteter med forsikring og pension. Aktiekursen steg i 2015 med 48 procent, men er år til dato faldet tilbage med 4,5 procent. Banken giver stadig store tab. På trods af dette skrues der voldsomt op for udbyttet. Er det mon tiden at sælge sine aktier, når udbyttet er afregnet?
Foto G4S
04. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Aktierne i sikrings- og servicekoncernen G4S flirter i øjeblikket med kurser, som ikke er set siden finanskrisen i 2009. Det er et voldsomt fald, siden aktien nåede rekordniveauet omkring 32 i april 2015. Er det tid til at sælge?
Foto Sanistål
26. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Den dramatiske føljeton med Brdr. A & O Johansen er afsluttet, og Sanistål har dermed rystet finanskrisen af sig. Gemmer der sig så en god købsmulighed i aktien?
Warren Buffet er den ene af hovedkræfterne i  Berkshire Hathaway. Foto: Asa mathat/Fortune MPW
25. februar 2016 kl. 13.46
Analyse: Aktiemarkedet kan være et noget nervepirrende bekendtskab. Det har de seneste år og måneders enorme kursudsving illustreret på ubarmhjertig vis. Det gode råd om at sprede sin risiko er mere relevant end nogensinde. Berkshire Hathaway er risikospredning i én fondskode, der tillige tilbyder et attraktivt langsigtet afkast og partnerskab med én af den finansielle sektors mest succesfulde investorer.
Foto Solar
23. februar 2016 kl. 12.33
Analyse: I 2015 opnåede Solar det bedste driftsresultat i fem år. Ledelsen stiller dog ikke de store forventninger i udsigt for 2016, men til gengæld udbetales et større udbytte. Men kan der alligevel ske opjusteringer? OG vil et køb så være en adgangsbillet til et eventuelt kursløft?
19. februar 2016 kl. 17.16
Analyse: Autoliv har siden 1997 vist, at de har været i stand til at genere stabil og høj salgsvækst, som har været højere end konkurrenternes. På trods af dette er nettoresultatet faldet med fem procent i de seneste par som følge af højere skatter, øget omkostninger til ekspansion på det kinesiske marked og udvikling af nye teknologier inden for aktiv sikkerhed til biler. Er det det rigtige tidspunkt for køb nu?
Foto: GN Store Nord
17. februar 2016 kl. 14.43
Analyse: Sidste fredag aflagde GN Store Nord regnskab, og 2015 endte som forventet. Nu kan ledelsen geare op efter en masse bøvl i det forgangne år. Der er sluttet fred med William Demant. Kræfterne i de to divisioner koordineres fremover. Kunden skal i centrum for nye produkter, og salget skal udrulles endnu mere effektivt.
17. februar 2016 kl. 10.19
Analyse: Aktien har taget et kursdyk efter regnskabsaflæggelsen i januar, men betyder det, at den ikke længere er købsværdig?
12. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Hvordan står det til med Danske Bank? Bankgiganten har lige aflagt regnskab, men er det gået som forventet eller endda bedre?
10. februar 2016 kl. 15.24
Analyse: Rekordregnskabet blev på børsen ”honoreret” med et stort kursfald, hvilket giver mulighed for nye køb i aktien. Novo Nordisk er og forbliver en branchevinder.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 1): Fragtraterne er de absolut laveste i over 30 år, og alle selskaber i tørlastbranchen styrtbløder. Det kan være en unik købsmulighed for den risikovillige investor. For før eller siden må raterne nødvendigvis normaliseres, og kurserne på udvalgte aktier vil formentlig 10- eller 20-dobles undervejs.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 2): Få overblik over spillerne i den hårdt plagede tørlastbranche. Måske kan den risikovillige investor finde et sandt røverkøb blandt de 12 selskaber.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Bulk-markedet er i dyb krise. Aktiviteten reduceres og koncentreres. Produkttankerne tjener et godt overskud hjem og sikrer økonomien. Det giver rederiet kræfter til at holde ud i bulk og vente på et opsving. 2016 bliver et hårdt år.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Positiv effekt af lavere udgift til brændstof og besparelser sikrede en flot indtjening i fjerde kvartal og dermed samlet for 2014/2015. Indtjeningen kan blive fordoblet i 2015/2016.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Reckitt Benckiser er et kvalitetsselskab, der med sin defensive karakter kan stabilisere afkastet i en aktieportefølje i perioder med uro og usikker makroøkonomi. Samtidig har en dygtig ledelse skabt en velsmurt vækstmaskine, der kontinuerligt skaber værdi for aktionærerne.
05. februar 2016 kl. 00.00
Analyse: Det danske small cap-segment kan være en vanskelig størrelse at investere i, men BIL Danmark gør det fortsat fremragende inden for dette segment, og beviser i høj grad, at kendskab til ledelse og selskaber i mange tilfælde betaler sig i et marked, der endnu ikke regnes for helt efficient,
04. februar 2016 kl. 11.16
Analyse: Nordea har nettop aflagt regnskab, og fremtiden byder på nye initiativer.Blandt andet en ny udbyttepolitik, som sigter mod at forhøje udbyttet hvert år.
29. januar 2016 kl. 15.31
Analyse: Scandinavian Tobacco Group har en stærk stilling i en perifer del af tobaksindustrien. Der er udsigt til stigende indtjening og opkøb af konkurrenter i de kommende år for at få vækst på emerging markets.
Foto: Novozymes
29. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Novozymes årsregnskab bød på en nedjustering af vækstmålene, og investorerne sendte aktien i frit fald. Økonomisk Ugebrev har tidligere anbefalet at købe Novozymes ved kursfald – men denne gang blinker den røde advarselslampe.
22. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Opjusterede forventninger til den organiske vækst og et amerikansk opkøb. Det har ikke skortet på positive nyheder fra Chr. Hansen den seneste tid. Alligevel råber Økonomisk Ugebrev vagt i gevær. Se her hvorfor.
22. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Rockwool-aktien er faldet mere end ti procent siden slutningen af november. Alligevel ser analytiker Michelle Nørgaard aktuelt en oplagt købsmulighed. Aftagende konkurrence og øget efterspørgsel kan give aktien en gylden fremtid.
15. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Per Aarsleff-aktien tordnede hele 14 procent ned ovenpå årsregnskabet sidst i december. Betyder det, at den østjyske succeshistorie har nået enden - eller var faldet bare en kortsigtet overreaktion? Økonomisk Ugebrev giver deres bud.
15. januar 2016 kl. 00.00
Analyse: Mod slutningen af 2015 kom der igen fokus på cBrain, der siden starten af november 2015 og frem til dags dato er steget knap 150 procent. Torben Udsen ser i denne analyse på begivenhederne, der danner på baggrunden for den kraftig fremgang. Er en kurs på 60 kroner rimelig?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Gældsbyrden skal nedbringes. Det truer et højt udbytte, som er ideen i aktien for investorerne. Løsningen på dette dilemma bliver kernepunktet i en ny strategiplan. Vækst i forretningen må være vejen frem. Men kan og tør ledelsen tage fat?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Det dominerende amerikanske godsjernbaneselskab Union Pacifics aktier er faldet 34 procent i år. Har det gjort selskabet til en attraktiv investering?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Hvis man ønsker aktiv forvaltning med en god historik, så er BLS Invest Globale Aktier et godt bud. Afdelingen giver et årligt merafkast på 3,9 procent pr. år efter omkostninger, siden den blev oprettet i 2008.
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Der bliver flere og flere diabetikere, og danske Novo Nordisk har nogle af verdens bedste produkter. Men hvor går udviklingen hen, hvem er egentlig Novos hårdeste konkurrenter, og kan Novo bevare den stærke position?
18. december 2015 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
11. december 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter en massiv kursstigning de seneste tre måneder er Coloplast igen blevet en dyr aktie i sammenligning med konkurrenterne. Men kan Coloplasts vækstmodel retfærdiggøre den høje pris - eller blinker de røde advarselslamper?
04. december 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nordjyske teknologifirma RTX nåede i hus med deres opjusterede forventninger, og året må betegnes som en sand vækstsucces. Økonomisk Ugebrev ser stort potentiale i 2016 og peger på, hvordan den interesserede investor bør time sit indkøb af aktien.
27. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tredje kvartal har budt på en øget markedsandel og den første udenlandske ordre for det danske software-selskab cBrain. Økonomisk Ugebrev ser stort potentiale i 2016 og peger på, hvordan den interesserede investor bør time sit indkøb af aktien.
20. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Simcorp har haft et fantastisk tredje kvartal med stigning i både ordreindgang, omsætning og overskud. Aktiekursen steg syv procent på regnskabet, men faldt næsten det hele igen dagen derpå. Hvorfor nu det? Og kan det betyde ekstra potentiale for dig?
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Spar Nords regnskab for årets første ni måneder var alt andet end entydig læsning: Et rekordresultat - dog med et sløjt tredje kvartal. Markedet reagerede med skuffelse, men Økonomisk Ugebrev ser anderledes positivt på aktiens potentiale. Se her hvorfor.
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: I sidste uge havde drama-filmen "99 homes" præmiere i de danske biografer. Det fiktive drama beskriver en fars kamp for at få sit hus tilbage, efter at have mistet det på tvangsauktion under finanskrisen i USA.
Tabel Veatss
13. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Efter flere turbulente år med faldende ordrer og lønsomhed på grund af alt for høje omkostninger og manglende tillid til ledelsen begyndte Vestas tilbage i 2012 den lange transformationsfase. Trods en stigning på mere end 1.500 procent siden bunden i juli 2012 vurderer vi, at der fortsat er et særdeles pænt kurspotentiale til stede i aktien.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Med overtagelsen af UTi Worldwide vil DSV blive en af de helt store aktører inden for transport og logistik. En stor integrationsproces skal genskabe lønsomheden i UTi. Hvis det hele lykkes, vil DSV fortsat være et godt langsigtet køb.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: Det finske energiselskab Fortum har været i strid modvind i år, hvor deres aktiekurs er faldet med mere end 20 procent. En række ekstraordinære engangsudgifter har øget bekymringerne for selskabets fremtidige indtjening og udbyttebetalinger. Er frygten overdreven?
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: TSCM har som én af få stor succes med at producere de mikroprocessorer, der bruges i enhver smartphone.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: For investorer, som ønsker at investere på baggrund af en samfundsansvarlig tilgang, er Carnegie Worldwide Globale Aktier Etik-AK et godt valg.
06. november 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nords regnskab for tredje kvartal faldt bestemt ikke i investorernes smag, og aktiekursen tordnede knap seks procent ned. Alligevel ser Økonomisk Ugebrev potentiale - og endda mulighed for at drage fordel af kurs-tumulten.
30. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 8. oktober nedjusterede Matas forventningerne til helåret - og aktiekursen, der har tordnet ned det seneste halve år, faldt yderligere. Alligevel ser Økonomisk Ugebrev potentiale. Se her hvorfor.
23. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Per Aarsleffs seneste regnskab viste, at det fortsat går forrygende, og selskabet opjusterede for anden gang i år. Men efter hele 500 procents kursstigning de seneste tre år, er potentialet så ikke ved at være udtømt? Ikke nødvendigvis, mener Økonomisk Ugebrev.
16. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 35 procent. Så meget er TDC-aktien faldet de seneste to måneder - og aktien er dermed aktuelt betydeligt billigere end konkurrenterne. Men betyder det, at aktien har nået bunden? Økonomisk Ugebrev vejrer stort stigningspotentiale, hvis du griber det rigtigt an.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Satsningen på det russiske bryggeri Baltika er ved at gå galt. I stedet for høj vækst i Rusland, er der nemlig dømt benhård krise. Værdien udhules og kan blive smadret. Resten af Carlsberg skal derfor yde endnu mere for at sikre kreditværdigheden.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Selskabet råder over en afgørende teknologi inden for vacciner. To samarbejdsaftaler har styrket handlefriheden markant. Afgørende tests færdiggøres i 2016. Værdipotentialet kan blive enormt, men risikoen for afbræk og katastrofeopbremsninger er også til stede.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Biotekindustriens allerstørste succeshistorie Gilead Sciences ligner med en P/E på 10 et bragende godt tilbud. Men kan Gilead fortsætte fremgangen, eller risikerer selskabet at blive en raket, der hurtigt brændte ud?
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: Danske Invest Biotek ex Rusland investerer i nøje at udvælge selskaber inden for en række østeuropæiske lande, der typisk oplever en højere økonomisk vækst end den udviklede del af Europa.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Isoleringsgiganten Rockwool lancerede i sidste uge et større restruktureringsprogram, der skal ændre fokus i selskabet og forbedre marginerne betydeligt over de kommende år. Økonomisk Ugebrev ser kursstignings-potentiale.
02. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: NKT har lanceret en ny 2020-plan for sin kabelforretning, NKT Cables. Strategiplanen skal øge indtjeningen og sørge for et afkast på den investerede kapital, der er dobbelt så højt som i dag. Økonomisk Ugebrev ser potentiale på både kort og langt sigt.
02. oktober 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det sidste halve år har Novo Nordisk-aktien cyklet lidt op og ned på aktiekurven. Med en amerikansk godkendelse af Tresiba i sidste uge og flere kurstriggere i horisonten ser Handelsbanken dog et særdeles interessant år forude. Se her, hvad det vil sige.
25. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 2015 har været et prøvende år for forsikringsselskabet Tryg. Trods aktionærvenlige tiltag som aktiesplit og halvårsudbytte er kursen raslet ned det sidste halve år. Aktieugebrevet kigger nærmere på, om faldet kan være en oplagt købsmulighed for dig.
18. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tidligere på året anbefalede Økonomisk Ugebrev at købe Nordea-aktien, da den havde kurs-efterslæb i forhold til de andre danske storbanker. Det gav bonus til de investorer, der fulgte anbefalingen. Nu vejrer ugebrevet potentiale igen.
18. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter danske H+H gennem en årrække har været i dyb krise, ser selskabets turnaround nu ud til at være en realitet. Aktieanalytiker Torben Udsen tager et dybdegående blik på aktiens potentiale, der ifølge ham ikke er helt så lille endda.
11. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS fremviste et pænt halvårsregnskab med øgede vækst-forventninger, og kursen steg prompte. Herefter meldte tre storaktionærer ud, at de vil sælge aktier med rabat til lukkekursen. Betyder det, at du kan gøre et aktuelt kup?
11. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Sourcing- og servicevirksomheden Solar har trimmet og tunet forretningen - hvilket regnskabet for første halvår understreger med al tydelighed: Flot vækst og en opjustering af forventningerne til 2015. John Stihøj ser stort potentiale for den rette investor.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Mærsk har opnået et flot halvårsresultat trods fald i olieprisen. Kinas overraskende devaluering styrker eksporten og gavner Mærsk Line. Uroen på børsmarkederne vil næppe udløse en alvorlig økonomisk nedtur. Styrken hos Mærsk kan nu udnyttes til opkøb.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Bilforhandlerkæden America's Car-Mart har en stærk forretning på at sælge biler til dem, de andre ikke vil lege med.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Columbus er målt på indtjeningen og egenkapitalen lavt prissat, men betyder det også, at selskabet er en god investering?
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: Fokus på bæredygtige investeringer har de seneste år været stigende for de professionelle investorer, hvilket er en tendens, der også kan spores inden for de private investorers adfærd.
04. september 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Vestas overgik forventningerne på næsten alle punkter på grund af en imponerende ordreindgang i andet kvartal. Men betyder det, at aktien er købsværdig ved den aktuelle kurs?
28. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora har 25-doblet aktiekursen siden bundpunktet i efteråret 2011. Så selvom selskabets regnskab viste imponerende tal, melder spørgsmålet sig: Kan opturen fortsætte? Ja, vurderer John Stihøj - dog ikke uden et lille "men".
24. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Mols-Liniens halvårsregnskab afslører chokerende inkonsistens mellem faktiske resultater og forventninger. Bliv klogere på, hvad det vil sige, når Økonomisk Ugebrev nærlæser regnskabet her.
21. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Halvårsregnskabet fra Ringkjøbing Landbobank fortalte om fremgang over hele linjen. Den vestjyske succes-bank virker som et oplagt køb - men helt så ligetil er det ikke, vurderer AktieUgebrevet. Se her hvorfor.
21. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den verserende bestikkelsessag har sendt it-leverandøren Ateas aktiekurs skarpt nedad. Gør det Atea til en interessant aktie at samle op? Analytiker Per Juul giver sit bud.
14. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Novozymes' halvårsregnskab indeholdt en nedjustering af årets salgsforventninger. Investorerne reagerede prompte og sendte kursen ned med 13 procent. Var det en overreaktion - og hvornår kan du i så fald købe aktien "på bunden"?
14. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den norske producent af pantautomater, Tomras, er markedsleder på et hastigt voksende marked. Handelsbanken ser aktien som et aktuelt godt køb for den rette investor. Er det dig?
07. august 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: DSV fremlagde i denne uge et særdeles stærkt regnskab og opjusterede forventningerne til helåret. Men med en aktiekurs, der allerede er steget 31 procent i år - er der så overhovedet mere krudt tilbage i DSV-aktien?
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: BlackRock har 175-doblet indtjeningen på 19 år og et par særlige styrker har gjort dem til verdens største.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Investeringsforeninger, der investerer i globale aktier, er populære. En af de foreninger er Carnegie WorldWide.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Denne førende svenske udstyrsproducent befinder sig i en krise af ukendte dimensioner. Analytikerne har vendt aktien ryggen, og aktien er oversolgt.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Prognosen for 2015 blev i forbindelse med regnskab for første kvartal hævet betydeligt. Nyhedsstrømmen imponerer - nu også med ordrer på havvindmøller. Det går godt for Vestas, men det synes også næsten fuldt indregnet i aktiekursen.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Det svenske medicoselskab Getinge, der er globalt førende inden for udstyr og systemer til sundhedsomsrådet, oplever en støt stigende efterspørgsel. Alligevel har lønsomheden haltet efter, at Getinges aktiekurs har været i modvind de seneste par måneder, hvor den er faldet med omkring ti procent. Dog er der nu indikationer på, at der så småt er vending på vej.
26. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: I sidste uge droppede Coloplasts aktiekurs dramatisk oven på en nedjustering af forventningerne til helåret. Det har skabt stor uenighed blandt finanshusene: Er Coloplast et godt køb ved den aktuelle kurs - eller er usikkerheden for stor? Økonomisk Ugebrev giver her sit bud.
19. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 430 procent! Så meget er Ambus aktiekurs steget de tre seneste år, og aktien handles dermed nu til en himmelråbende høj P/E-værdi på over 51. Alligevel ser AktieUgebrevet potentiale - hvis du vel og mærke kan fange aktien på det rigtige tidspunkt. Se her, hvornår det er.
12. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: FLSmidth var en af de mest succesfulde aktier i maj. Aktien steg hele 26 procent oven på regnskabet for første kvartal, der var "mindre dårligt end ventet". Alligevel er FLSmidth fortsat den suverænt mest shortede aktie i Danmark. Det store spørgsmål er nu: Tager shorthandlerne fejl - har FLSmidth virkelig ramt bunden og er nu på vej op?
12. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: Handelsbanken har analyseret flere end 260 nordiske aktier og udvalgt fem, de aktuelt ser stort potentiale i. Se analyser af de nordiske favoritter her.
05. juni 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: GN Store Nords regnskab for første kvartal var en blandet fornøjelse - høreapparatdivisionen Resound leverede flotte tal, men Netcom-divisionen skuffede. Alligevel har der i maj måned været insiderkøb blandt selskabets ledelse. Se her, om AktieUgebrevet skimter tegn på, at GN-aktien er på vej ud af det sidste års kursstilstand?
29. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det danske software-selskab SimCorp fremlagde et regnskab for første kvartal med markant højere omsætning og indtjening end samme periode sidste år. Det er svært at få armene ned, men aktien er også dyrere end konkurrenterne. Se her, om den nuværende kurs efterlader ydereligere stigninger.
29. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Første kvartal har budt på overraskende overskud på tankskibsfronten for rederiet D/S Norden. Mange ser Norden som et svagt bulk-rederi, men tank-delen udgør faktisk 44 procent. Se her, om det er nok til, at analytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo skimter lys forude og griber efter Køb-stemplet.
22. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Industrikonglomeratet NKT fremlagde i sidste uge et regnskab for første kvartal, der viste pæn vækst. Kun divisionen Nilfisk trak ned, og den problematik blev mødt med en ny strategiplan: Nilfisk skal vokse gennem opkøb. Alt virker lovende, men er det nok til at modsvare aktiens høje pris?
15. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det nordjyske pengeinstitut Spar Nord har været hårdt ramt af store nedskrivninger i kølvandet på finanskrisen - og dét har sat sine tydelige spor i aktiekursen. På det seneste er der dog kommet klare indikationer på, at bedre tider er på vej, hvilket kan medføre et betydeligt løft i både kurs og udbytte. Se her, hvor stort potentialet er.
15. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Transportaktøren DSV aflagde i sidste uge et regnskab for første kvartal, der viste overlegenhed med vækst, hvor konkurrenternes regnskaber har meldt om tab. Alligevel handler DSV-aktien med rabat både i forhold til konkurrenten Kuehne+Nagel og til markedet i almindelighed. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Er der en hage?
08. maj 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det dansk-britiske sikkerhedsselskab G4S er ofte omtalt som en ”sikker havn” i tider med stigende usikkerhed på aktiemarkedet. Selskabet har lavere risiko end markedet, og samtidig kan investorerne se frem til både flot indtjeningsvækst og udbytte. Men med en kurs, der allerede er steget 15 procent i år, er aktien så stadig en investering værd?
30. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: De seneste år er der sket store omvæltninger i IC Group (tidligere IC Companys), der har givet en del kurs-turbulens. Siden årsskiftet er kursen dog steget hele 25 procent, og selskabets forventninger til helåret er positive. Forud for selskabets regnskabsfremlæggelse den 13. maj, tager aktieanalytiker Torben Udsen her et blik på, om der er basis for fortsat kursfremgang.
30. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Da enzym-giganten Novozymes fremlagde regnskab for første kvartal i sidste uge, var det et regnskab, der overgik forventningerne på både omsætning, EBIT og nettoresultat. Alligevel klapper Økonomisk Ugebrev ikke ukritisk i hænderne. Se her hvorfor, samt hvilke datoer du bør holde øje med.
24. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det danske industrikonglomerat Schouw & Co. fremlægger regnskab for første kvartal den 7. maj. Koncerndirektør Jens Bjerg-Sørensen har udtalt, at "vi får et godt første kvartal, det er der ingen tvivl om." Men betyder det, at du kan gøre et aktiekup nu - eller hvornår er det rigtige tidspunkt at slå til? Økonomiske Ugebrev giver deres bud.
17. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Flot vækst og ekstraordinært udbytte. Chr. Hansens netop aflagte regnskab viste igen stor styrke, og aktionærerne belønnede det prompte. Men med en kurs, der efterhånden modsvarer en price/earnings (P/E) for 2015 på hele 39, så trænger spørgsmålet sig på: Er succeshistorien blevet for dyr?
17. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den svenske tv-aktie Modern Times Group (MTG) har været hårdt presset de seneste år, efter selskabet gjorde indtog på en række tabsgivende markeder - bl.a. det russiske. Aktien handler aktuelt med en stor rabat i forhold til sektoren, og nu tyder meget på, at en lysere fremtid er nært forestående. Læs her, hvad det vil sige.
10. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: 18 procent. Så meget er Nordea-aktien allerede steget i år - og dermed virker det, som om aktien har indhentet efterslæbet i forhold til de andre nordiske storbanker. Alligevel anser Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev fortsat Nordea-aktien som værende attraktiv for en bestemt type investor. Se her, om det er dig.
01. april 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Det kan synes særdeles mærkeligt, at BoConcept-aktien steg 25 procent oven på et regnskab, der umiddelbart var deprimerende læsning med et bundlinjeresultat omkring nul. Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev forklarer her, hvordan det hænger sammen - og hvorfor regnskabet faktisk var så godt, at den modige investor stadig kan gøre et langsigtet kup.
27. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Zealand Pharma-aktien er allerede steget over 40 procent siden årsskiftet. Meget tyder dog på, at de kommende måneder vil byde på en fortsat positiv nyhedsstrøm fra pipelinen, og at kursen langt fra er færdig med at stige.
27. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Bryggerikoncernen Royal Unibrew har netop aflagt et regnskab for 2014, der imponerede med rekordindtjening. Selskabet har formået at tilpasse sig i et udfordrende marked for drikkevarer - ikke mindst med købet af finske Hartwall - vurderer John Stihøj fra Aktieinfo, der ser en lys fremtid.
20. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Brdr. Hartmann-aktien steg straks cirka 10 procent, da årsregnskabet blev offentliggjort i starten af marts. Men en nærmere gennemgang af regnskabet viser, at der stadig er stort potentiale i aktien, mener Bruno Japp fra AktieUgebrevet, som her gennemgår de vigtigste poster.
13. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Efter det seneste årsregnskab fra William Demant steg aktien kraftigt, selv om fremgangen i både omsætning og indtjening var beskeden. Det er der en naturlig forklaring på: Regnskabet er betydeligt bedre, end tallene umiddelbart viser. Det mener Bruno Japp fra Aktieugebrevet, som fortsat ser aktien som en god investering.
13. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: En aktie i den nordjyske televirksomhed RTX er på lidt over to år steget næsten 800 procent. Selskabet har fremlagt positivt nyt som perler på en snor - senest med en opjustering i mandags - og forventningerne til fremtiden er høje. Men er succes-aktien blevet for dyr? Torben Udsen tager et dybdegående blik og giver dig svar.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Pandora aflagde for nylig et meget flot årsregnskab, som sendte aktien op med 30 procent. Alligevel forventer analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev, at aktien skal endnu højere op de næste 6-12 måneder. Se her, hvad han bygger det på.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Det danske C20-indeks har igen klaret sig bedre end andre ledende indeks. John Stihøj gennemgår C20 CAP-indekset og giver Aktieinfos vurdering af fremtiden for de enkelte selskaber.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Markedet for gambling er i fremgang - både på nettet og i fysiske kasinoer. Per Juul analyserer 13 selskaber i branchen, hvor huset altid vinder.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Arkil lever et stille liv på børsen i skyggen af Per Aarsleff, der er tredoblet i kurs siden januar 2013. Måske vil Arkil opleve en lignende opblomstring.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Global ekspansion har fået svenske Hennes & Mauritz til at vokse markant de senere år. Handelsbanken forventer, at denne udvikling fortsætter og ser derfor aktien som et godt køb.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Efter det seneste kvartalsregnskab faldt Microsoft-aktien. Det ser Erik Bak, chefanalytiker i Maj Invest, som en god købsmulighed, for Microsoft har stor succes med nye produkter.
06. marts 2015 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Du bliver straks medejer i mere end 1.000 selskaber, hvis du investerer i Nykredit Invest Globale Aktier Basis. Investeringsfonden har lave omkostninger og er et godt valg, hvis du vil sprede din globale aktieinvestering.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: ISS er en af de nordiske virksomheder, som har den mest stabile overskudsgrad. Alligevel er aktien billigt prisfastsat og handles med stor rabat. ISS lyder umiddelbart som guld på gaden - se her, om det er tilfældet.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Kursen på Bavarian Nordic-aktien er faldet med 16 procent siden den 26. januar, hvor stifteren og storaktionæren Asger Aamund valgte at sælge hele sin aktiepost. Ikke desto mindre er investeringspotentialet i Bavarian Nordic fuldstændig intakt, og AktieUgebrevet forudser hele 70 procents stigning i den kommende tid.
27. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske teknologivirksomhed Ivisys vil i de kommende to uger (25. februar til 12. marts) hente 12 millioner svenske kroner i en børsnotering på den svenske minibørs Nasdaq First North. Skal man som dansk investor deltage? John Stihøj vurderer, at aktien har gode muligheder for at stige - alli-gevel synes han, du bør overveje det nøje, inden du kaster dig ud i aktien. Se her hvorfor.
20. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Small cap-aktien RIAS er en af fondsbørsens mindre likvide investeringer med en gennemsnitlig daglig omsætning på bare 46.000 kroner. Alligevel ser Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev den som en særdeles interessant investering i turbulente tider. Se her hvorfor.
20. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Vindmøllegiganten Vestas har netop fremlagt regnskab for hele 2014. Analytikerne var skuffede, og det var investorerne også. John Stihøj fra Aktieinfo deler ikke det pessimistiske syn og begrunder her, hvorfor han ser positivt på fremtiden for Vestas.
13. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har præsteret en overlegen vækst de seneste år, og selskabet trådte for to måneder siden op i mid cap-ligaen. Men med en kursstigning på hele 300 procent siden december 2012 - er der så mere at komme efter? Torben Udsen tager et dybdeborende blik.
13. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: TDC købte i efteråret det norske selskab GET. Opkøbet skulle sikre TDC fremgang i et marked, der er præget af hård konkurrence, og hvor TDC mister markedsandele. Men er opkøbet nok til at sikre TDC vækst? Det giver det nye årsregnskab et klart fingerpeg om.
06. februar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Årsregnskabet fra den danske medicinalgigant Novo Nordisk overraskede positivt, og selskabet skruer kraftigt op for vækstforventningerne til 2015. Men kan væksteventyret forsvare en historisk dyr price/earnings på hele 29?
30. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Siden H+H fremlagde regnskab for tredje kvartal, er aktiekursen faldet 18 procent. Derfor skulle man tro, at regnskabet var rigtig dårligt. Men det er ikke tilfældet - tværtimod - mener analytiker Bruno Japp fra Økonomisk Ugebrev Formue, og han ser snarlig kursstigning i horisonten.
30. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Producenten af vegetabilske fedtstoffer AAK (tidligere: AarhusKarlshamn) stødte i 2014 ind i et aktiemæssigt dødvande - på trods af, at der globalt er øget fokus på sundere fødevarer. Alligevel vender Handelsbanken tommelfingeren op og anbefaler køb. Se her, hvorfor de venter medvind til selskabet i løbet af 2015.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Tivolis strategi med flere åbningsdage kan mærkes, og den gamle forlystelsespark opjusterer. Tivoli-aktien er fortsat ganske dyr målt på nøgletal, men alligevel er der potentiale i aktien, vurderer analytiker Steen Albrechtsen fra Økonomisk Ugebrev Formue.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Mobilt internet, cloudløsninger og Google-briller. Teknologisektoren suser derudaf, og virksomhederne skal være helt fremme i skoene for ikke at blive overhalet indenom. Erik Bak fra Maj Invest Markets tager et kig på sektoren, og han giver sit bud på seks interessante teknologiaktier med både gode vækstbetingelser og en fair pris.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Thorleif Jackson analyserer store og små selskaber indenfor dækbranchen - og spotter de bedste aktier.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Thorleif Jackson analyserer Grønlandsbanken, som har en dominerende position i Grønland og giver et attraktivt udbytteafkast.
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: John Stihøj analyserer amerikanske Netflix, som i sidste kvartal fik over tre millioner nye brugere. Men er aktien et godt køb, eller er den voldsomme vækst indregnet i prisen på aktien?
23. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: Prisen på olie er faldet markant. Hvad betyder det for norske Statoil, som hidtil har været kendt for at udbetale høje udbytter? Lau Svensson analyserer det norske olieselskab.
16. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Den danske allergikoncern ALK går nogle meget spændende år i møde: En tablet mod tidens store allergiform, husstøvmideallergi, er på vej mod markedet, og ekspansionsplanerne tæller både Japan, Kina og en række emerging markets-lande. Analytiker John Stihøj ser kæmpestor upside for den rette investor. Er det dig?
16. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Nordea har med et minusafkast været langt fra drømme-investeringen det seneste år. Alligevel anser analytiker Steen Albrechtsen Nordea som en aktuel attraktiv investering. Se her hvorfor.
09. januar 2015 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Jyske Banks opkøb af BRFkredit kommer til at have en markant effekt på bankens regnskaber og aktiekurs i de kommende år - og markedet har endnu ikke indregnet den fulde effekt i prisen. Det vurderer analytiker Steen Albrechtsen, som ser stort potentiale i Jyske Bank-aktien.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 1): Autobranchen oplever lige nu en ny guldalder med høj indtjening og kraftigt stigende aktiekurser. Spørgsmålet er, om højkonjunkturen holder, eller om autoaktierne er ved at toppe?
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: SEKTORANALYSE (DEL 2): Få overblik over bilbranchens vindere og tabere med disse 16 minianalyser - og bliv guidet til de aktuelt bedste investeringer.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: ANALYSE: Biotekselskabet Zealand Pharma indgik i sidste uge aftale med en investeringsvirksomhed. Denne aftale sikrer Zealand Pharmas fremtidige vækst. Analytiker Peter Aabo ser et eksplosivt år forude for selskabet og vurderer, at aktien har potentiale til at stige hele 140 procent.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Elevatorbranchen er interessant, fordi den er domineret af kun fire aktører, der alle tjener kassen år efter år. Hele branchen ligner en vinder.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Med udsigt til et beskedent opsving i verdensøkonomien vil en valuebaseret strategi sandsynligvis også være at foretrække i den nærmeste fremtid. Her er Maj Invest Value Aktier et godt bud på en fond, der kan skabe et godt afkast.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Daimler har stærk fremgang inden for personbiler og vans. Salget af lastbiler udvikler sig flot i USA, men dropper i Latinamerika. Tilliden til den langsigtede styrker vokser, og det gør aktien til et godt køb.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Det svenske selskab Volvo er blandt de førende producenter af transportmidler i verden. Efter et par år med faldende vækst på top- og bundlinje, er der indikationer på, at en ændring er på vej.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Analyse: Coloplast imponerer igen med et flot årsregnskab. Selv om det går fremad med salg og indtjening, kan det komme til at gå endnu bedre. Udfordringen for nye investorer er den høje børskurs.
19. december 2014 kl. 00.00
Analyse: Sektoranalyse: Krisen i branchen for solenergi har givet aktionærerne åndenød. Men udskilningsløbet er måske ved at være slut, og det burde være muligt at afgøre, hvem der