Billede
Novozmes A/S
Industrivarer - materialer

Novozymes, der er udskilt af Novo Nordisk og derefter børsnoteret i 2002, producerer industrielle enzymer til vaskemiddel-, bioethanol- og fødevarebranchen. Novozymes er markedsledende på det globale enzymmarked med en markedsandel på omkring 50 pct.

Novozymes henter 32 pct. af omsætningen fra salget til vaskemiddelindustrien, mens salg af enzymer til føde- og drikkevareindustrien tegner sig for ca. 28 pct. Bioenergiindustrien ca. 18 pct., landbrug- og foderindustrien 15 pct. og teknik & pharma-segmentet stod for det resterede salg på 7 pct.

Analyser

Er Novozymes en overset grøn aktie?

Investorernes lyst til at købe ind i den grønne omstilling har sammen med COVID-19 været dominerende i 2020. Novozymes var tidligere set som en del af en grøn fremtid, men det synes investorerne ikke længere.
10. december 2020
Analyser

Snævre rammer for ny Novozymes-chef

Novozymes er ombølget af optimisme efter udsendelsen af 2019-regnskabet og udskiftninger i ledelse og bestyrelse. Men er kontinuitet stadig vigtigere end forandring i Novo-sfæren? Der er allerede sat snævre ramme...
04. februar 2020
Investorviden

Investér i glade virksomheder

Det betaler sig at investere i glade arbejdspladser. En amerikansk undersøgelse af magasinet Fortune viser, at hvis man havde investeret ligeligt i en portefølje af de børsnoterede virksomheder blandt de 100 beds...
14. januar 2020