Billede
Chr. Hansen Holding A/S
Cyklisk forbrug - Fødevarer, Drikkevarer og Tobak

Chr. Hansen er global leverandør af bioscience-baserede ingredienser til fødevare-, helse- og dyrefoderindustrien, hvor koncernen har tre divisioner: Food Cultures & Enzymes, Health & Nutrition og Natural Colors.

Food Cultures & Enzymes producerer og sælger kulturer, enzymer og probiotiske produkter til fødevareindustrien generelt og særligt mejeriindustrien. Produkterne hjælper med at definere oplevelsen af fødevarer, og Chr. Hansen er markedsledende inden for kulturer og enzymer til mejeriindustrien med en markedsandel på omkring 45 pct. Divisionen leverede i regnskabsåret 2016/2017 58 pct. af koncernomsætningen.

Health & Nutrition fremstiller og sælger produkter til kosttilskuds-, håndkøbsmedicins-, modermælkserstatnings- og dyrefoderbranchen og divisionen stod i regnskabsåret 2016/17 for 21 pct. af omsætningen. Natural Colors leverer løsninger inden for naturlige farver til fødevare- og drikkevarebranchen og stod for 21 pct. af omsætningen i 2016/2017.

Chr. Hansen aflægger regnskab i euro.

Analyse

Ny vækstskuffelse fra Chr. Hansen

I ugens 1. kvartalsregnskab leverede Chr. Hansen en præliminær sænkning af de fremtidige finansielle ambitioner. Med andre ord varslede Chr. Hansen, at væksten i den nye strategiperiode ikke bliver så god, som al...
22. januar 2020