Teknisk analyse

Ugens tekniske analyse: Salgssignal i dansk enzymgigant

Billede
Der er signaleret stigning i dansk midcap- og large cap-selskab, mens enzymgigant er teknisk negativ. Det viser ugens tekniske analyse, der også ser på retningen for aktien i Apple og Nasdaq 100-indekset.
Billede

Af
Fredrik Tyvand

Investtech

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurser torsdag 31 august.

Nasdaq-100 Index (analyse baseret på lukkekurs 31 august, 15 501 points):

Billede

Nasaq-100 ligger i en stigende trendkanal på lang sigt. Stigende trender indikerer, at markedet er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende.

Indekset nærmer sig modstanden ved cirka 16 500 points, noget som kan give en reaktion ned.

Et brud op gennem modstanden vil imidlertid være et købssignal. Nasdaq-100 anses teknisk svagt positiv på lang sigt.

Vurdering, 3 til 18 måneders sigt: Svagt køb.

 

cBrain (analyse baseret på lukkekurs 31 august, DKK 178,80):

Billede

cBrain har brudt op gennem loftet i en faldende trendkanal på lang sigt. Dette indikerer i første omgang svagere faldende takt, eller indledning til en mere horisontal udvikling.

Aktien har også brudt op igennem modstanden ved cirka 170 kroner. Videre opgang indikers, og ved reaktioner tilbage, er der nu støtte ved dette niveuaet.

Volumenbalancen er positiv og styrker aktien på kort sigt. Videre viser RSI-kurven en stigende trend, hvilket kan være et tidligt signal om indledning af en stigende trend for aktien.

cBrain anses samlet set teknisk positiv på lang sigt.

Vurdering, 3 til 18 måneders sigt: Køb.

Tilbud til medlemmer af Dansk Aktionærforening: Permanent rabat på Investtech

 

Ringkjøbing Landbobank (analyse baseret på lukkekurs 31 august, DKK 1019,00):

Billede

Ringkjøbing Landbobank ligger i en stigende trendkanal på lang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende.

Aktien har nået målet ved 1063 kroner efter brud på en rektangelformation. Kursen er nu faldet noget tilbage, men formationen indikerer videre stigning. Der er ingen modstand i kursdiagrammet, og ved reaktioner tilbage har aktien støtte ved cirka 930 kroner.

Positiv volumenbalance indikerer, at køberne er aggressive, mens sælgerne er passive, og styrker aktien.

Ringkjøbing Landbobank anses samlet set teknisk positiv på lang sigt.

Vurdering, 3 til 18 måneders sigt: Køb.

 

Chr. Hansen Holding (analyse baseret på lukkekurs 31 august, DKK 449,40):

Billede

Chr. Hansen Holding ligger i en faldende trendkanal på lang sigt, noget der signalerer øgende pessimisme blandt investorerne. Videre kursnedgang indikeres, og der er ingen støtte i kursdiagrammet.

Ved reaktioner op har aktien modstand ved cirka 494 kroner. Chr. Hansen Holding anses dermed teknisk negativ på lang sigt.

Vurdering, 3 til 18 måneders sigt: Sælg.

 

Apple (analyse baseret på lukkekurs 31 august, USD 187,87):

Billede

Apple viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på lang sigt, og har brudt op igennem modstanden ved 180 dollars. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving for aktien.

Kursen har nået objektivet ved 192 dollars efter brud på en omvendt-hovede-og-skuldre-formation, men er nu faldet noget tilbage. Formationen indikerer imidlertid videre stigning, og der er ingen modstand i kursdiagrammet over dagens kursniveau.

Volumenbalancen er negativ, hvilket svækker den stigende trend og kan være et tidligt signal om et kommende trendbrud. Ved reaktioner tilbage, er der støtte ved 180 dollars, og Apple anses samlet set teknisk positiv på lang sigt.

Vurdering, 3 til 18 måneders sigt: Køb.

Gratis: Prøv Investtech i 14 dage

Investtechs metode

Siden 1997 har Investtech udviklet algoritmer til teknisk analyse af aktier og identifikation af købs- og salgssignaler og tilbyder dagligt opdaterede købs- og salgsanbefalinger for aktier på Københavns Fondsbørs.

Hver dag identificerer Investtechs algoritmer de mest optimale trendkanaler, støtte- og modstandsniveauer og kursformationer, der trækkes ind i kursdiagrammerne på kort, mellemlang og langsigtet investeringshorisont. Med store datasæt, der vokser dag for dag, har Investtech forsket i udviklingen af købs- og salgssignaler fra disse tekniske indikatorer og har dermed omfattende statistik for bl.a. trender.

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.