Analyser

Verdens største forsvarsaktie

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Lockheed Martin er verdens største forsvarsvirksomhed, og fly står for over to tredjedele af omsætningen. Resten stammer fra helikoptere, missiler og antimissil-systemer samt satellitter. 70 procent af omsætningen kommer fra det amerikanske militær.

Lockheed Martin er især kendt for F-35 flyene, som de i 2001 vandt kontrakten på med det amerikanske militær.

Kontrakten løber omtrent 40 år endnu, og det illustrerer meget godt en stor styrke ved forsvarsindustrien: Selskaberne har ofte meget store, meget stabile og meget lange kontrakter. En svaghed for branchen er derimod, at man ikke kan sælge til alle og ofte har få og dominerende kunder. Forsvarsindustrien har i disse år medvind fra stigende forsvarsudgifter i mange lande og fra den øgede brug af materiel i krigen i Ukraine.

Lockheed Martin har haft en fin historisk udvikling. I år forventes ganske vist en flad udvikling, men de næste par år forventes en vækst på 3-4 procent årligt. Jeg tror endda, de på den længere bane kan gøre det bedre hjulpet af større forsvarsbudgetter i mange lande. Desuden tror jeg, de kan bevare eller måske forbedre de nuværende marginer, og at de som nu vil købe egne aktier, så indtjeningen per aktie kan forventes at stige mere end omsætningen.

Indtjeningen per aktie forventes at stige hele 25 procent i år og derefter 3-4 procent ligesom omsætningen. Omkring halvdelen af indtjeningen udloddes som udbytte, hvilket giver knap 3 procent ekstra i årligt afkast. Med en P/E på 16,6, synes jeg, at den nuværende kurs ser attraktiv ud.

Børskode
NYSE: LMT

ISIN
US539830109

www.
lockheedmartin.com

Anbefaling
KØB


Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren, nyhedsbreve og/eller shareholders.dk.