Analyser

Topdanmark: Overtagelse lurer

Billede
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Danmarks næststørste forsikringsselskab – indtil Alm. Brands køb af Codan falder på plads – adskiller sig fra markedslederen Tryg ved også at tilbyde livs- og pensionsforsikring og ved kun at være aktiv i på det danske marked. Livs- og pensionsdelen er ingen guldrandet forretning og et frasalg vil kunne løfte kursen.

En anden positiv kurstrigger, der diskuteres i markedet fra tid til anden, er muligheden for et indløsningstilbud fra hovedaktionæren Sampo, der i dag ejer 47 procent af Topdanmark. Sampo har i løbet af 2021 solgt kraftigt ud af sin beholdning af Nordea-aktier og har i øvrigt tidligere meddelt, at man er mere interesseret i at investere i forsikring end i bank. Det har givet anledning til spekulationer, om hvordan pengene fra Nordea-salgene vil blive anvendt.

Sampo kan dog formodentlig lige som alle andre se, at Topdanmarks aktiekurs i dag er til den høje side, og prioriterer indtil videre  tilbagekøb af egne aktier.

På plussiden for Topdanmark tæller det igangværende effektiviseringsprogram, som er begyndt vise resultater. Der er dog stadig et stykke vej igen, før indtjening og aktiekurs står i et attraktivt forhold til hinanden.

Retfærdigvis må det også siges, at Topdanmark er et usædvanligt veldrevet selskab med en usædvanligt lav risiko – selv for et forsikringsselskab: Lønsomhed prioriteres over vækst, opkøb eller aktivitet udenfor Danmark eksisterer ikke i ledelsens verden, og jeg mindes ikke, at selskabet nogensinde har skuffet markedet, så trods de krævende nøgletal er anbefalingen HOLD.

Børskode
TOP

ISIN
DK0060477503

www.
topdanmark.dk
Anbefaling
Hold