Analyser

TC Energy: Gassælgeren

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

TC Energy ejer mere end 40.000 kilometer rørledninger, primært gas, og er samtidig en stor strømproducent. Rørledningsselskaber har typisk mindre udsving i indtjeningen end olieproducenter, da prisen for at transportere olie eller gas ligger mere eller mindre fast på lange kontrakter.

Selskabet udbetaler omtrent hele indtjeningen som udbytte, og udbyttet alene giver et afkast på over 10 procent. Desuden er udbyttet steget år for år i hvert fald de sidste ti år – knap 8 procent årligt.

En stabil forretning med højt og stigende udbytte lyder meget fristende. Men så enkel er sagen ikke. Selskaber med meget stabile forretninger har det ofte med til gengæld at øge gælden. Det gælder også TC Energy. Det øger udsvingene i indtjeningen og dermed risikoen. Derudover har Canada indført høje og stigende skatter på CO2, hvilket betyder, at TC Energy skal investere meget i at etablere produktion af CO2-neutral energiproduktion som brint og vindkraft.

Selskabet har dog tid til at flytte sig, og jeg tror, det er muligt at skabe nye indtjeningsstrømme, og tror på, at en P/E på 12 vil vise sig attraktiv. Bemærk dog, at selskabets drift lige nu er påvirket af de udbredte skovbrande i Canada.

 

Børskode
Toronto: TRP, NYSE: TRP

ISIN
CA87807B1076

www.
tcenergy.com

Anbefaling
KØB


Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren, nyhedsbreve og/eller shareholders.dk.