Analyser

Storleverandør til det svenske forsvar – og måske snart resten af NATO

Billede
Billede

Af
Peter Smed

Cand.polit. og investeringsrådgiver hos Solvent Invest

Svenske Saab har forretning inden for våbensystemer, fly, ubåde og elektronik. Desuden produceres missilsystemer, torpedoer, sensorer til radarer og ubåde. 90 procent af omsætningen er militært udstyr. I Danmark er Saab mest kendt som producent af jagerflyet Gripen og forgængeren Draken.

Målet for omsætningsvæksten er 5 procent årligt samt en overskudsgrad på 10 procent, som skal nås ved, at Saab – som en af de mindre virksomheder i branchen – fortsætter som teknologisk leder inden for sine nicheområder, suppleret med samarbejde med internationale kollegaer.

Saab har store forventninger til de muligheder som stigende forsvarsbudgetter giver. For eksempel ønsker den svenske stat, der er Saabs største kunde, at øge sit forsvarsbudget fra 1,4 til 2,0 procent af BNP. På den anden side vil stigende inflation og udfordringer med at sikre råvareleverancer presse overskudsgraden.

Fokus på samfundsansvar er stor, og Saab har blandt andet forpligtet sig til at reducere nettoudledningen af drivhusgasser til nul i 2050.

Aktien er i 2022 allerede steget med 80 procent. For 2022 handles aktien til P/E 24, hvilket er attraktivt i lyset af de allerede nu indgåede kontrakter og de gode vækstmuligheder, der ligger i det øgede svenske forsvarsbudget og optagelsen i NATO.

Børskode
SAAB B

ISIN
SE0000112385

www.
saab.com
Anbefaling
Afvent køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt