Analyser

STG: 200 førende brands

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Tobaksgiganten Scandinavian Tobacco Group besidder mere end 200 førende brands og har 11 produktionsfaciliteter globalt. I forbindelse med regnskabet for første halvår nedjusterede selskabet prognosen for salget med 300 millioner kroner til nu et ventet salg på 8,7 til 9,0 milliarder kroner. Driftsmarginen blev samtidig sænket med en halv procent til 23,5-24,5 procent. Trods let modvind i første halvår er der tale om en stabil omsætning og en robust indtjening.

Virksomheden har udbetalt årligt udbytte siden sin børsnotering i 2016, og årets generalforsamling godkendte en stigning i udbyttet med 10 procent til 8,25 kr. pr. aktie. Med den aktuelle aktiekurs på 106,10 kr. svarer det til en udbytteprocent på næsten otte procent. Udlodningsgraden ligger tæt på 50 procent af overskuddet.

Jeg anser aktien for at være spændende for investorer, der ønsker en aktie uden markante prisudsving, men med stabile og attraktive udbytter.

Børskode
STG

ISIN
DK0060696300

www.
st-group.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.