Analyser

Stadig billig trods kursstigning

Billede
Selskabets services passer godt til tidens megatrends med digitalisering, urbanisering, elektrificering og bæredygtighed. Den grønne omstilling vil de næste mange år sikre høj efterspørgsel efter solceller, varmepumper og ladestandere, skriver analytikeren. Han peger på, at de finansielle mål for 2021-2023 næsten alle er nået før tid.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

2021 blev et særdeles godt år for Solar og selskabets aktionærer. Inklusiv et udbytte på 43 kroner steg aktiekursen med hele 133 procent. Alligevel medtager jeg også i år aktien på min liste, idet den fortsat er meget lavt prissat med en price/earning nær 11. Et historisk P/E tal har dog begrænset værdi, hvis ikke selskabet også kan performe godt i de kommende år. Og det tror jeg, Solar kan.

Internt har Solar over flere år gennemført en række digitale tiltag, der gør det nemt for kunderne at bestille varer, ligesom Solar opnår en forbedret levering og lagerstyring. Store kunder knyttes tæt til selskabet via innovative løsninger og rådgivning.

I industrisegmentet satses der på et koncept, hvor Solar står for hele værdikæden og gør kundernes drift enklere og mere profitabel. Her kan der fortsat hentes nye kunder.

I Installation er Solar afhængig af udviklingen i byggesektoren. Det er uvist, hvor længe perioden med boom kan fortsætte, hvilket vil afhænge af renteudviklingen. Set i det lys virker det som rettidig omhu, at man bevidst forsøger at udvide i Industri.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Solars services passer godt til tidens megatrends med digitalisering, urbanisering, elektrificering og bæredygtighed. Den grønne omstilling vil de næste mange år sikre høj efterspørgsel efter solceller, varmepumper og ladestandere.

De finansielle mål for 2021-2023 beskrevet i den nuværende Core+ strategi er næsten alle nået før tid. Jeg ser derfor frem til, at ledelsen i forbindelse med årsregnskabet sætter nye ambitiøse mål.

Størrelse
Mid Cap
Sektor
Industriservice

Børskode
SOLAR B

ISIN
DK0010274844 

www.
solar.eu
Anbefaling
Køb