Analyser

Smith & Wesson: Pistolmanden

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

De fleste kan nok huske Smith & Wesson fra gamle westernfilm. Det var vistnok altid heltens foretrukne seksløber.

Selskabet blev stiftet helt tilbage i 1856 af Horace Smith og Daniel B. Wesson og var en del af American Outdoor Brands, indtil det i 2020 blev selvstændigt børsnoteret.

Selskabet producerer primært pistoler, men også geværer og andre produkter. Produkterne sælges hovedsageligt i USA og især til private og til skydeklubber. Selskabets våben har været brugt i flere af de større masseskyderier, der har været over årene.

Omsætningen steg meget under corona, men er faldet tilbage igen og ligger nu under niveauet før pandemien. Faktisk lå omsætningen det seneste år lavere end for fem år siden, og udviklingen ser ikke prangende ud. I mine øjne skal der noget vækst til for at retfærdiggøre kursen, der p.t. svarer til en P/E på knap 15. Aktien er dog faldet fra niveauet 17 dollars i begyndelsen af 2022 til nu mellem 12 og 13 dollars. Så en korrektion er ikke umulig, hvis salget retter sig.

En særlig risiko er begrænsninger i brugen af håndvåben. Desuden er det faldende salg måske udtryk for en udvikling, hvor færre ønsker at eje skydevåben i erkendelse af, at de ofte bliver brugt ”uheldigt” – for at sige det mildt.
Aktien befinder sig helt ude på den yderste fløj af det politisk ukorrekte. De fleste danskere ser ret anderledes end mange amerikanere på vigtigheden af at kunne forsvare sig selv med ildkraft.

Børskode
Nasdaq: SWBI

ISIN
Findes på selskabets side på Nordnet

www.
smith-wesson.com/

Anbefaling
AFVENT KØB


Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren, nyhedsbreve og/eller shareholders.dk.