Analyser

Sektoren er ved at modnes

Billede
Billede

Af
Peter Smed

Cand.polit. og investeringsrådgiver hos Solvent Invest

Hvad Tesla har været for bilindustrien, har streamingtjenester som Spotify og Netflix været for henholdsvis musik- og film. I løbet af de seneste godt ti år har streamingvirksomhederne omdefineret den måde, vi lytter til musik og ser film på, og hvert år stiger markedsandelen.

Netflix er startet så langt tilbage som i 1997. Stifterne var inspireret af Amazon og ønskede at finde et produkt, der var egnet til at sælge og udleje på internettet. Valget faldt på DVD’er, og omkring årtusindeskiftet tilbød virksomheden sine kunder en månedlig abonnementsmodel for leje af DVD’er, der senere blev afløst af streaming. Da Netflix under IT-boblen i starten 00’erne kom i problemer, tilbød ejerne virksomheden til Blockbuster for 50 millioner dollar. Blockbuster anså tilbuddet for en joke og afviste, men på relativt få år var den beslutning medvirkende til, at Blockbuster var visket fuldstændig væk fra landkortet.

Netflix har cirka 240 millioner abonnenter – et tal, der de seneste år har været støt stigende. Streamingmarkedet er gået ind i en modenhedsfase, hvor det ikke er lige så let som tidligere at tiltrække nye brugere. Netflix har derfor iværksat kampagner og modeller for at ændre brugernes praksis, hvor flere deles om den samme Netflix-adgang.

På nøgletal handles Netflix til en price earning på 32 for indeværende regnskabsår og 24 for det de kommende, hvilket ikke virker urimeligt.

Børskode
NFLX

ISIN
US64110L1061

www.
netflix.com

Anbefaling
KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.