Analyser

Overbeviser med indtjening og vækst

Billede
Virksomheden er blevet international med en stor forretning i USA og betegner sig selv som verdens største leverandør af måltidskasser.
Billede

Af
Morten A. Sørensen

Analytiker, Økonomisk Ugebrev

HelloFresh er grundlagt i Berlin i 2011 og har siden 2020 været optaget i DAX-indekset med de vigtigste tyske aktier. Virksomheden er blevet international med en stor forretning i USA og betegner sig selv som verdens største leverandør af måltidskasser med forberedte ingredienser og opskrifter, der på abonnement leveres til private forbrugere.

Forretningsmodellen bygger dermed på et mere forædlet produkt end for eksempel Delivery Heros, og adgangsbarrieren er derfor højere for potentielle konkurrenter. Der er i dag 7,2 millioner abonnenter, og virksomheden ser et potentielt marked på 172 millioner.

I 2021 er der leveret næsten en milliard måltider, og omsætningen er steget omkring 60 procent. Samtidig har HelloFresh leveret en pæn overskudsgrad på 6,5 procent og positive frie pengestrømme.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

For 2022 venter ledelsen en mere beskeden omsætningsvækst på 20-26 procent i lokale valutaer og et justeret driftsresultat (EBITDA) på 500-580 millioner euro mod 505 millioner euro i 2021, hvilket virker realistisk i betragtning af overfaldet på Ukraine, stigende inflation og generel økonomisk afmatning.

Efter at kursen på aktien næsten er halveret over de seneste 12 måneder, ser price/earnings-forholdet efterhånden attraktivt ud, og HelloFresh er derfor et køb.

Indeks
DAX

Børskode
HFG

ISIN
DE000A161408

www.
hellofresh.com
Anbefaling
Køb