Analyser

Ordrebeholdning på rekordniveau

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

NKT nyder godt af den grønne omstilling og elektrificeringsprocessen. Politikerne har fastlagt en række mål for reduktion i udledningen af drivhusgasser og en udfasning af fossile energikilder. Udvidet brug af grøn el produceret via sol- og vindenergi kræver store infrastrukturændringer, herunder en forbedring og udvidelse af el-nettet. Det kræver kabelløsninger, som NKT kan levere.

Ordrebeholdningen på højspændingsordrer er derfor sidste år vokset til et rekordniveau på 11 milliarder euro, hvilket sikrer arbejde og indtjening flere år frem. NKT står i en gunstig position med udsigt til stærk ordreindgang og høj aktivitet så langt øjet rækker.

Kapitalstrukturen blev sidste år styrket via en emission, hvilket giver plads til fortsat at indgå nye ordrer. NKT er et godt eksempel på en positiv sideeffekt af den grønne omstilling. NKT vil formentlig kunne bevare sin plads i det fine C25-indeks.

Op eller ned: I risiko for at rykke ned fra C25 til Large Cap

Børskode
NKT

ISIN
DK0010287663

www.
nkt.dk

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.