Analyser

Novo-analytiker: Potentialet er ikke fuldt ud indregnet

Remote video URL
Salget af Novo Nordisks fedmemiddel vokser over 300 procent. Der er mere potentiale i Novo-aktien, vurderer analytiker, der følger selskabet.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

”Vi fastholder køb på Novo Nordisk-aktien.”

Sådan lyder indledningen i den analyse af Novo Nordisk, som aktie- og Novo-analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen har udsendt i kølvandet på regnskabet fra Novo Nordisk.

Regnskabet landede onsdag morgen og viste, at fedme- og diabetesgiganten realiserede en omsætningsvækst på 43 procent i fjerde kvartal 2023 målt i lokal valuta. Markedsforventningen var en vækst på 37 procent.

Venter stærk vækst

Novo Nordisk afsluttede dermed 2023 bedre end ventet, og ifølge Novo-analytikeren fremsætter selskabet også en opløftende prognose for 2024.

Læs også: Efter kæmpeafkast på 3100 procent: Se Thorleif Jacksons 11 aktier her

”Vi venter også de kommende år en fortsat stærk vækst fra Novo Nordisk. Det stærke indtjeningspotentiale er fortsat efter vores vurdering ikke til fulde indregnet i Novo-aktien,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han uddyber:

"Vi udelukker ikke nye regnskabsmæssige overraskelser i 2024. Vi forventer fortsat, at Novo Nor­disks GLP-1- (diabetes, red.) og fedmeforretning vil sikre selskabet et særdeles stærkt vækstfundament de kommende år. Hertil kommer en attraktiv pipeline som katalysator for yderligere kursstigninger,” siger han.

Fedmemiddel vokser mere end 300 procent

Når regnskabet blev bedre end ventet, skyldtes det Novo Nordisks GLP-portefølje inden for diabetes og fedmeforretningen.

Det samlede GLP-1 salg (diabetes) vokser med 62 procent i lokal valuta, hvilket er markant bedre end ventet.

Både salget af Rybelsus og i særdeleshed salget af Ozempic bidrager til fremgangen med en vækst på henholdsvis 51 procent og 85 procent i lokal valuta, hvilket er bedre end ventet.

Læs også: Verdens største aktieforvalter laver rekordafkast - se de største positioner

Salget af fedmemidlet Wegovy vokser over 300 procent i fjerde kvartal og afspejler den stærke efterspørgsel primært i USA. Alligevel er salget af Wegovy lidt svagere end ventet og afspejler produktionsudfordringer.

”l den forbindelse noterer vi os på positivsiden, at Novo Nordisk ved indgangen til 2024 har øget udbuddet af de lave doser af Wegovy i USA. Hertil kommer, at 1,7 mg Wegovy-dosen igen er tilgængelig i USA efter produktionsudfordringer i fjerde kvartal 2023,” skriver Søren Løntoft Hansen.

”Vi forventer, at Novo Nordisk i 2024 vil afsætte al den GLP-1, både til diabetes og fedme, som selskabet er i stand til at producere. Dermed udgør produktionskapacitet retningspilen for den fremsatte 2024-prognose,” skriver han.

Udelukker ikke overraskelser

Novo Nordisk har igennem 2023 været i stand til at vride mere GLP-1 ud af produktions­ kapaciteten, end selskabet regnede med ved indgangen til 2023.

”Vi udelukker ikke, at det samme kan blive tilfældet i 2024 med regnskabsmæssige overraskelser til følge,” skriver Søren Løntoft Hansen i sin analyse.

Som nævnt i indledningen har Sydbank en købsanbefaling på aktien i Novo Nordisk.

Bliv medlem af Dansk Aktionærforening og modtag 9 udgaver af magasinet Aktionæren + adgang til alt digitalt indhold

Herunder kan du se et tv-indslag, hvor aktiestrateg udpeger 10 aktier, man kan overveje at placere sine første 100.000 kroner i. TV-indslaget er optaget under InvestorUgen i november i Dansk Aktionærforening.

Remote video URL