Analyser

MT Højgaard Holding: Partnerskab og solid ordrebog

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Analysen blev også bragt i magasinet Aktionæren nummer 1/2022.

MT Højgaard er blandt de førende aktører inden for byggeri, anlæg, infrastruktur og services til private og offentlige bygherrer i Danmark og på udvalgte, internationale markeder. En ny ledelse blev indsat i efteråret 2019, og de fremlagde – og har siden fulgt – en treårig turnaroundstrategi med henblik på at bringe overskudsgraden op mod 4 procent i 2022.

Sidste år steg omsætningen markant og indtjeningen forbedredes, men det skal og vil blive bedre. En entreprenør er naturligvis afhængig af konjunkturerne, og skeptikere vil mene, at de gode tider ikke kan vare ved. Til det skal nævnes, at selskabet står med en ordrebeholdning på næsten 11 milliarder kroner, ligesom der er indgået flerårige strategiske byggepartnerskaber med Region Hovedstaden, Københavns Kommune og boligselskaberne KAB og Civica. Der vil altid være behov for renoveringsopgaver, især når de kan udføres bæredygtigt.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

MT Højgaard venter udbud på levering af opgaver efter Infrastrukturplanen 2035, ligesom selskabet nyder godt at nye puljer til energioptimering og frigivelse af 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden. Selskabet vurderer, at der kan hentes ordrer i forbindelse med opførslen af energiøen i Nordsøen.

Efter min mening er der grundlag for optimisme for selskabet og dets aktionærer flere år frem.

Størrelse
Small Cap
Sektor
Entrepenør og byggeri

Børskode
MTHH

ISIN
DK0010255975

www.
mthh.dk
Anbefaling
Køb