Analyser

Markedsleder til lav pris

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

HusCompagniet sælger enfamiliehuse og dobbelthuse i Danmark samt træhuse i Sverige.  Selskabet er Nordens største husbygger. Der er tale om en asset-light model, idet man entrerer med eksterne håndværkere til at opføre husene, men til fast prisog tid.

Selskabet har en markedsandel på cirka 24 procent på markedet for enfamiliehuse i Danmark, hvilket sikrer fordele omkring indkøb og gentagne arbejdsopgaver.

Produktprogrammet giver mulighed for, at kunderne kan få individuel tilpasning af deres drømmehus ved at være med hele vejen fra projekt til færdigt hus.  

Selv om selskabet i 2021 har leveret 1.800-1.900 huse, forventer ledelsen en høj encifret procentuel salgsvækst i indeværende år. Det skyldes en velpolstret ordrebog på cirka 4 milliarder kroner.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Byggebranchen har i årevis været begunstiget af den lave finansieringsrente. Stigende renter kan derfor reducere væksten. Imidlertid har man udvidet aktiviteterne til også at omfatte fritidshuse i Sverige og B2B salg, hvor selskabet udvikler og opfører rækkehusprojekter til investorer.

Aktien er billig målt på nøgletal.

Størrelse
Mid Cap
Sektor
Byggeri

Børskode
HUSCO

ISIN
DK0061412855

www.
huscompagniet.dk
Anbefaling
Køb