Analyser

L’Oréal: Godt halvdelen udbetales som udbytte

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

L’Oréal er verdens største virksomhed indenfor skønhedsprodukter med en global markedsandel på omkring ti procent. Selskabets mærker tæller ud over L’Oréal også blandt andre Lancôme, Yves Saint Laurent og Maybelline.

I takt med at flere mennesker løftes ind i middelklassen får de råd til at bruge penge på skønhedsprodukter. Det understøtter udviklingen og L’Oréal henter næsten halvdelen af sin omsætning i emerging markets. Som den største i branchen har selskabet stordriftsfordele. Blandt andet er de én af verdens allerstørste annoncører, hvilket giver forhandlingsstyrke.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Aktieanalytikerne forventer at omsætningen stiger otte procent om året over de næste tre år og indtjeningen næsten ti procent. Samtidig udbetales godt halvdelen af indtjeningen som udbytte, hvilket svarer til et direkte afkast på 1,5 procent. P/E er 35, og hvis man tror på den forventede vækst, er det omtrent rimeligt.

Men analytikere er et optimistisk folkefærd . . . Historisk har væksten været lavere, og hvis det ikke forbedres, er aktien i mine øjne for dyr.

Børskode
Paris: OR

ISIN
FR0000120321

www.
loreal.com
Anbefaling
Sælg