Analyser

Ligner et godt køb

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Alphabet er Googles moderselskab. Hvor Microsoft er vendt mod virksomheder, så er Alphabet vendt mod forbrugerne. Der foretages mere end tre gange så mange søgninger med Google som med den nærmeste konkurrent – Microsofts Bing.

Det gør de selvlærende algoritmer endnu bedre. Og Android – Googles styresystem til mobiler - er installeret på mere end 85 procent af alle smartphones. Resten kører stort set på Apples system. De andre tjenester som Maps, Gmail og Chrome bidrager også til festen.

Endelig har Alphabet også en del spændende nye forretningsområder i deres såkaldte Other Bets-segment. Det er aktiviteter, der ikke tjener penge, men måske kan komme til det som for eksempel Waymo, der udvikler software til selvkørende biler, eller Verily, der via kunstig intelligens vil forbedre diagnosticering og behandling af sygdomme.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Omsætningen forventes at stige 16 procent om året de næste tre år og indtjeningen per aktie 12 procent. At indtjeningen forventes at stige mindre, skyldes en meget høj indtjeningsmargin i 2021.

P/E er 24, og jeg synes, Alphabet ligner et godt køb. Jeg tror væksten i indtjeningen per aktie i længere tid vil ligge omkring 15 procent om året, da mere og mere annoncering flytter online.

Alphabet har annonceret et aktiesplit, hvor én nuværende aktie ombyttes til 20 nye. Det kan understøtte kursen, når en enkelt aktie falder fra at koste omkring 2.700 dollar til omkring 135 dollar. Dermed kan investorer med begrænsede midler nemmere købe aktien.

Børskode
Nasdaq: GOOGL

ISIN
US02079K3059

www.
abc.xyz
Anbefaling
Køb

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.