Analyser

”Historisk og uhørt billigt: Behold dem – de er bomstærke”

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Danske bankaktier er ramt af international frygt for en generel bankkrise.

Det vurderer investeringsrådgiver Lars Jørgen Rasmussen, der eger på, at flere danske banker handles til en P/E-værdi på ”kun” 6 per indtjeningskrone på den forventede 2023- indtjening

”Det er historisk, uhørt billigt. Behold bankerne er mit råd, da dansk økonomi og bankerne er bomstærk og solide,” siger Lars Jørgen Rasmussen, der peger på en konkret og interessant dato.

”Bemærk Danske Banks kapitalmarkedsdag 7. juni, som kan få aktien op mod de 150 igen,” siger han.

Læs også: Den højeste udbytteprocent år efter år efter år

Også en aktie fra en anden del af finanssektoren har fået investeringsrådgiverens opmærksomhed, nemlig aktien i landets største forsikringsselskab.

”Tryg er en solid og veldreven forsikringskoncern, hvor op mod halvdelen af omsætningen frem over er i Norge og Sverige. Uanset at årsregnskabet lige som kvartalsmeddelelsen var som forventet har aktien sat sig cirka 3 procent i år,” konstaterer han.

Anbefaler salg af stor dansk aktie

Risikoen er dog blevet større på et væsentligt og stort område, påpeger han, nemlig i forhold til klimaforandringerne.

”Et tema som kommer mere og mere i vinden er klimaforandringer. Rent risikomæssigt er risikoen for større vejrbetingede naturkatastrofer blevet større. Her tænker jeg på orkaner, stormflod, voldsomme vandmængder med mere,” siger han og uddyber:

”Uanset at forsikringsselskaber har genforsikret en del er det noget, der koster for forsikringsselskaberne. Endnu har vi ikke haft større naturkatastrofer i Danmark, men risikoen er stigende,” siger og afslører sin konklusion:

”Jeg anbefaler at sælge Tryg.”

Aktie-tv: Gik på skotsk bar og fik fænomenalt aktietip

Herunder kan du også se tv-klippet, hvor Lars Jørgen Rasmussen peger på aktie i en branche, som han vurderer vil opleve højkonjunktur i de kommende halvandet år. Aktietippet gav han, da han gæstede Dansk Aktionærforenings tv-program på dk4 i april:

Remote video URL