Analyser

Gylleaktie med udbytte tæt på 10 procent

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Yara er endnu en udspringer af selskabet Norsk Hydro, der fremstiller kemikalier og gødning. Branchen har modgang som følge af stærkt faldende priser på råvarer, såsom ammoniak, der faldt med 70 procent i det seneste år. Selskabets driftsresultat er derfor faldet, men jeg forventer mere positive udsigter for de kommende kvartaler.

Virksomheden oplever en stigende efterspørgsel efter deres produkter på det europæiske marked, hvilket opvejer det beskedne fald i den afrikanske, asiatiske og amerikanske efterspørgsel. Umiddelbart står selskabet overfor udfordringer, hvis råvarepriserne fortsat falder, men det kræver også et fald ovenpå det ekstreme niveau fra foregående år.

Forventningen er, at priserne igen vil justere sig til et fornuftigt niveau. Yaras udbytteafkast har i gennemsnit over de sidste fem år ligget tæt på 10 procent, specielt drevet af de sidste tre års udbytteafkast.

Børskode
YAR

ISIN
NO0010208051

www.
yara.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.