Analyser

God værdi for pengene i dansk rederi-aktie

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Analysen blev også bragt i magasinet Aktionæren nummer 1/2022.

D/S Norden leverer tørlast- og produkttanktjenester på globalt plan. Sidste år har rederiet haft gavn af gode fragtrater for tørlast, som følge af den høje globale vækst.

Tankdelen har derimod ikke klaret sig godt. Flere skibe er blevet solgt med gode fortjenester som udtryk for godt købmandskab, og indtjeningen i 2021 bliver derfor formentlig den bedste i mange år.

2022 har imidlertid potentiale til også at blive et godt år. Rederiet har nemlig indgået langtidskontrakter på tørlast til de nuværende gode fragtrater, hvilket vil opretholde høj indtjening også i år.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Indenfor tank forventer ledelsen, at bunden er nået, og at 2022 derfor vil udvikle sig bedre end sidste år. Aktiviteten geares derfor op i tank.

Der er tale om en cyklisk aktie, der har det godt i perioder med høj økonomisk vækst i verden, hvilket også vil kendetegne 2022. Aktien rummer efter min mening god værdi for pengene.

Størrelse
Mid Cap
Sektor
Rederier

Børskode
DNORD

ISIN
DK0060093210

www.
norden.com
Anbefaling
Køb

Artikler, analyser eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.