Analyser

Giver 4 x udbytte

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Equinor opstod efter fusionen mellem Statoil og olie- og energidivisionen i Norsk Hydro i 2007. Selskabet er hovedsageligt ejet af den norske stat, som sidder på 67 procent af aktierne. Energibranchen har i nyere tid været et volatilt marked, hvor priserne, og dermed profitten, har taget et kæmpe spring efter Ruslands invasion af Ukraine og den efterfølgende energikrise. Equinor, der både opererer inden for olie, gas og vindenergi, er ingen undtagelse.

De tredoblede ikke kun deres omsætning, men fordoblede også overskudsmarginen i regnskabsårene 2020-2022. I dag ser situationen bedre ud for forbrugerne, hvorfor indeværende regnskabsår ikke forventes at kunne følge op på tidligere års overophedede niveau. Jeg forventer dog stadig, at indeværende år bliver lukrativt med dertilhørende udbyttebetalinger. Selskabet har betalt udbytte tre gange i år. Derudover er en fjerde udbyttebetaling offentliggjort med ex-dividende-dato den 14. november, hvilket investorer bør have i overvejelserne, inden man erhverver aktien.

Børskode
EQNR

ISIN
NO0010096985

www.
equinor.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.