Analyser

Et nationalklenodie i konstant krise

Billede
Billede

Af
Peter Smed

Cand.polit. og investeringsrådgiver hos Solvent Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Som dansker kender vi alle til Bang & Olufsen og deres fantastiske produkter, der igennem flere generationer har været det ultimative brand inden for lyd og fjernsyn.

Virksomheden har i efterhånden rigtig mange år – og under skiftende direktører – haft overordentligt svært ved at fastholde sin globale markedsposition. Konkurrenter som Samsung og Apple har defineret markedet for forbrugerelektronik, mens Bang & Olufsen har forsøgt at gå egne veje, uden at det for alvor er lykkedes. Det illustreres af, at i indeværende regnskabsår forventes samme omsætning som i 2009/2010. Med den manglende fremgang er aktionærerne også blevet sat på en gevaldig prøve. Aktien lå i 2010 omkring 80 kroner, og efter en optimistisk top i kurs 180 i 2018 er aktien sivet til det nuværende niveau under 10 kroner.

Nye strategiske tiltag er sat i søen for at vende skuden, blandt andet et forsøg på at forbedre kendskabet til Bang & Olufsen-mærket.

Bang & Olufsen aktien er for den risikovillige investor, der tror, at tiden nu er kommet hvor skuden bliver vendt, og virksomheden leverer fremgang. På den anden side skal der få positive nyheder til, for at kursen kan fordobles.

Børskode
BO

ISIN
DK0010218429

www.
bang-olufsen.com

Anbefaling
Afvent Køb