Analyser

Er det nu man skal ud af NVIDIA?

Billede
Efter et 16 % fald i NVIDIA-aktien på blot 4 dage, er der nok mange der spørger sig selv, om det er tid til at sælge ud af NVIDIA-aktierne. Andre ser måske de sidste dages ”sell off” som en opkøbsmulighed, især hvis man ikke kom med på det store opsving. Men hvad skal man gøre, og hvad bliver det vigtigste for aktiekursens udvikling de næste måneder?
Billede

Af
Oskar Bernhardtsen

Investeringsstrateg, Saxo Bank

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

I øjeblikket virker det som om, at NVIDIA aktien handler meget på følelser. Mange frygter ikke at komme ”med på kurstoget” og køber op i spekulation, mens andre sælger deres positioner i frygt for at miste den store gevinst de har lavet de sidste 18 måneder.

Det betyder i vores øjne, at man som investor skal forvente store udsving i aktiekursen uden de helt store fundamentale grunde i den kommende tid.

Dog er der 2 helt specifikke begivenheder, der kan betyde større fundamentale skift i NVIDIAs aktiekurs efter sommerferien.

Den første store begivenhed er NVIDIAs Q2 regnskab d.  21 august.

NVIDIAs Q1 regnskab sidste år satte for alvor gang i kursfesten inden for kunstig intelligens, og derfor må de mange håbefulde investorer vente helt til august før, at der kommer egentlig fundamentalt belæg for om aktien skal markant op eller ned herfra.

Dog er der et opvarmningsregnskab fra Super Micro Computer d. 6. august, der ligeledes kan give indblik i om NVIDIA fundamentalt kan fortsætte deres omsætningsvækst eller om ”luften er ved at gå af ballonen”.

Super Micro Computer leverer serverskabe med NVIDIAs chips, og derved bør deres regnskabstal og forventninger til fremtiden komme til at betyde en del for NVIDIAs aktiekurs.

Man skal derfor som NVIDIA investor forvente en juli, hvor aktiens bevægelser er store, men drives af følelser og ikke fundamentale grunde.

Inden vi når til regnskabernes time til august, skal man derfor som investor tage stilling til, om man mener, at NVIDIA kan slå de forventninger, der er til virksomheden.

Som vist nedenfor, har NVIDIA selv meldt ud om deres egne forventninger til Q2. Virksomheden venter at omsætte for ca. 28 mia. USD med en bruttomargin på ca. 75,5 %

Ser man på markedets forventninger, og de analytikere som har NVIDIA aktien under dækning, er den ventede omsætning for Q2 på 28,3 mia. USD. Altså nogenlunde som NVIDIA selv har meldt ud. Det samme kan ses på analytikernes ventede bruttomargin på 75,7 %, der er en spids over NVIDIAs egne forventninger på 75,5 %.

Det lader derfor til, at markedets fundamentale forventninger ikke er særlig langt fra det NVIDIA selv har meldt ud, og det taler for, at der i aktiekursen lige nu ikke er indregnet urealistisk høje forventninger.

Som vist nedenfor, har NVIDIA de sidste 5 kvartaler markant overgået markedets forventninger på omsætningen.

Det lyder umiddelbart positivt, at virksomheden gang på gang overgår de officielle forventninger, men det kan også betyde, at der indirekte bliver indregnet en forventning om, at NVIDIA skal slå forventninger markant i fremtiden.

Det kan være farligt for aktiekursen i fremtiden, da et kvartal ”som ventet” eller måske endda under forventningerne kan betyde markante kursfald, da de ”reelle” markedsforventninger til NVIDIA kan vise sig at være højere end de ”officielle”.

At omsætningen kommer ud som ventet eller måske endda lavere end ventet til august er derfor i vores øjne den største risiko for NVIDIA investorer lige nu. En anden risiko er NVIDIAs forventninger til Q3, der ligeledes kommer ud d. 21. august.

Her skal man som investor også tro på, at virksomhedens fremtidige salgsforventninger kommer ud markant højere end de 31,3 mia. USD, der ”officielt” er ventet af markedet, hvis man skal håbe på en højere aktiekurs.

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.

Remote video URL