Analyser

Du kan eje en del af drømmen

Billede
Billede

Af
Peter Smed

Cand.polit. og investeringsrådgiver hos Solvent Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

I den italienske by Maranello ligger hovedsædet for et af verdens allermest prestigefyldte bilmærker. Her holder Ferrari til, og det er her, virksomhedens supersportsvogne produceres med udgangspunkt i de værdier og den kompromisløshed, som stifteren Enzo Ferrari indførte ved grundlæggelsen i 1929.

Virksomheden beskæftiger knap 5.000 medarbejdere og den årlige produktion af biler udgjorde i 2022 godt 13.000, hvilket til sammenligning med andre bilproducenter gør den til en regulær miniput.

Det har i mange år været en klar brandingstrategi for Ferrari at deltage i Formel 1, motorsportens mest prestigefyldte kategori. Udover branding er synergien for Ferrari ved deltagelse i motorsport også en førsteklasses teknisk viden, der kan anvendes ved gadebilsproduktion.

Målt på P/E betales der for 2023 og 2024 henholdsvis 40 og 35 gange indtjeningen, hvilket absolut er i den dyre ende – ikke mindst for noget så cyklisk som en bilproducent. Den høje pris kan retfærdiggøres ved, at Ferraris klientel er mindre følsomt overfor konjunkturudsving, og efterspørgslen efter virksomhedens biler derfor er mindre påvirket i tilfælde af en generel opbremsning i forbruget.

Med Ferrari bliver du medejer i et af verdens allerstærkeste brands. De færreste har mulighed for at eje en af de prestigefyldte biler, men om ikke andet kan du som aktionær blive medejer af virksomheden.

Børskode
RACE

ISIN
NL0011585146

www.
ferrari.com

Anbefaling
Afvent Køb


Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.