Analyser

Den danske cigar synes undervurderet

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Cigarproducenten Scandinavian Tobacco Group – eller STG som de mere diskret også hedder – forventes igen i år at få rekordhøj omsætning, mens indtjeningen per aktie forventes at falde 9 procent fra sidste års rekord.

Efterspørgslen efter cigarer har været exceptionelt høj under og efter corona, men den medvind løjer nu lidt af. Den forventede indtjening ligger dog stadig rigtigt højt i historisk sammenhæng, og det er imponerende, hvis det niveau kan bevares.

Abonner på vores Youtube-kanal her:

I det hele taget har STG haft solide historiske resultater. De sidste ti år er omsætningen steget godt 4 procent om året. Og samtidig har man traditionelt udbetalt omtrent hele indtjeningen som udbytte. De seneste par år, hvor  indtjeningen har været høj, har STG tillige købt egne aktier, så aktieantallet er reduceret med 4-5 procent årligt. Det giver god mening, når aktiekursen synes undervurderet.

Læs også: Branchens bedste udbytteafkast finder du her

Aktien ligner en rigtigt god investering, hvor man dog ikke skal forvente, at kursen springer op i et højere leje, men derimod glæde sig over de solide udbytter og de lukrative tilbagekøb.

Så er det blot spørgsmålet, om man kan leve med at investere i en virksomhed, der sælger noget til folk, der er særdeles usundt. I STG’s tilfælde er det måske lidt nemmere. Det er i høj grad luksusforbrug til mennesker, der nok godt ved, hvad de gør.

Billede

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.

Herunder kan du også se, hvordan valueinvestor Per Juul ramte plet med en investering og lagde sig i spidsen for Dansk Aktionærforenings Aktie Grand Prix.

Remote video URL