Analyser

British American Tobacco: Rygeren

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

British American Tobacco er sammen med Philip Morris et af de to største tobaksfirmaer i verden. Deres mærker inkluderer Lucky Strike, Dunhill, Pall Mall og Rothmans. Ud over cigaretter sælger de også vapor-produkter, snus og lignende tobaksprodukter. Forretningen er ret stabil, men risikoen for yderligere indgreb mod salget af cigaretter lurer konstant. En særlig risiko er mulige krav om salg i anonyme pakninger. Det kan gøre det vanskeligt at tage højere priser for mærkevarer.

Væksten vil formentlig være meget begrænset eller negativ. Forbruget er faldende og det kan måske kun delvist modvirkes af prisstigninger og nye produktkategorier som vapor-produkter og lignende.

Til gengæld er prisen også meget moderat. P/E er blot 7 og udbytteafkastet alene er på over 9 procent. Der er altså plads til en meget moderat udvikling i forretningen. Og så er det en branche i konstant konsolidering. Med flere og flere forhindringer bliver stordriftsfordele vigtigere og vigtigere. Det giver en naturlig udvikling, hvor de små producenter gerne vil sælge, og de store kan få økonomisk fordel ud af at købe, da de efterfølgende kan strømline produktion og opnå bedre indkøbspriser.

Tobaksselskaber hører også til langt ude på skalaen for det politisk ukorrekte. Det er svært at nævne noget positivt, som tobak medvirker til – andet end at dem, der nu én gang er blevet afhængige, ikke bliver skubbet ud på et lovløst marked.

Børskode
London: BATS, NYSE: BTI

ISIN
US1104481072

www.
bat.com

Anbefaling
KØB


Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren, nyhedsbreve og/eller shareholders.dk.