Analyser

Begrænset risiko i verdens største fødevareproducent

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Nestlé er verdens største fødevareselskab. De producerer drikkevarer, færdigretter, sundhedsprodukter, dyremad og meget mere. De har visse fordele frem for mindre konkurrenter: De har verdenskendte brands, de er en stor leverandør, og de har masser af data om køberadfærd, som de kan dele med supermarkederne.

Men supermarkederne har alligevel nok fat i den lange ende.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Omsætningen er i dag faktisk en anelse lavere end for fem år siden på grund af corona. Den fremtidige vækst forventes at være bedre: Knap fem procent årlig vækst i omsætningen de næste tre år. Omvendt forventes indtjeningen per aktie at vige. Det skyldes dog en ekstraordinært høj margin i 2021. Selskabet forventes også at udbetale omtrent 65 procent af indtjeningen som udbytte, hvilket svarer til et direkte afkast på omkring 2,5 procent.

P/E er lige nu 27, og selvom det virker højt relativt til den beskedne vækst, så er risikoen nok også begrænset med en meget spredt portefølje af produkter inden for fødevarer, som vi jo skal bruge uanset hvad. Jeg finder derfor aktien omtrent fair prissat.

Børskode
Schweiz: NESN

ISIN
CH0038863350

www.
nestle.com
Anbefaling
Afvent køb