Analyser

Bavarian Nordic mere end det dobbelte værd

Billede
På trods af mørke skyer i form af inflation, stigende renter og frygten for en dyb recession står dansk C25-selskab overfor en periode med et spændende nyhedsflow, som kan vise sig positivt for aktiekursen. Der har været en overreaktion på de seneste nyheder om selskabet, mener analytiker. Se kursmål nederst.
Billede

Af
Frank Hørning Andersen

analytiker, Økonomisk Ugebrev

Mens stigende renter og øget risikoaversion med rette mindsker værdisætningen af et selskab, vurderer vi, at kursfaldet set i relation til to selskabsspecifikke nyheder har været en overreaktion.

  1. I forhold til abekopper ønsker de enkelte lande at opbygge et beredskab af vacciner, så man ikke bliver nødlidende i forbindelse med nye virusudbrud. Derfor er Bavarian Nordics indtjening på abekoppevaccinen i høj grad korreleret med lageropbygning og i mindre grad med det aktuelle udbrud eller antallet af smittetilfælde. Derfor burde et fald i nye tilfælde af abekopper ikke have haft nogen stor negativ effekt på aktiekursen.

    Selskabet har indtil nu fået ordrer på 9 mio. doser, og det er indregnet i årsforventningen, at over halvdelen først forventes leveret i 2023. Dermed har Bavarian allerede sikret sig en milliardomsætning i 2023 på abekoppevaccinen Jynneos, som overstiger salget i år. En 60/40-fordeling vil alt andet lige betyde et salg på 2,2 mia. kr. næste år for Bavarian Nordic, og dermed kan koppevaccinen Jynneos sandsynligvis også levere et EBITDA tæt på 1,5 mia. kr. næste år.
     
  2. Bavarian Nordic aktien faldt også uretmæssigt ovenpå nyheden om Pfizers afrapportering af positive fase 3 data for deres RSV-vaccine. Data viste en 86 pct. beskyttelse, hvilket var på niveau med resultaterne fra et tidligere gennemført Human Challenge studie. Det ser vi også som et sandsynligt scenarie for Bavarian Nordics RSV-Vaccine, der i deres Human Challenge studie viste en beskyttelse på 80 pct., hvilket vil være et tilstrækkeligt succesparameter i både klinisk og kommercielt øjemed.


Vi vurderer, at Bavarian Nordics RSV-Vaccine har blockbusterpotentiale (dvs. omsætning på minimum 1 mia. USD) og en sandsynlighedsvægtet værdi på 120 kr. pr. aktie. Vi ser gode muligheder for, at selskabets vaccine kan lande i Top 3 sammen med vacciner fra Pfizer og GSK med en årlig samlet markedsværdi på 5-10 mia. USD.

Corona vaccinen har stadig værdi
Bavarian Nordic er gået i fase 3 med selskabets covid-19 boostervaccine ABNCoV2, og gode data kan bane vejen for en lancering i første halvdel af 2023 og de første data ventes i 4. kvartal 2022.  

ABNCoV2-vaccinen er blevet en glemt del af aktiehistorien i Bavarian Nordic. Dels fylder epidemien mindre i folks bevidsthed, og dels ændrede kapløbet og behovet for vacciner sig undervejs. I den nuværende situation dækker de eksisterende vacciner godt, og derfor er behovet for Bavarian Nordics vaccine begrænset.

Men Corona spøger stadig med fremkomst af nye varianter, hvilket kan åbne for behovet for nye behandlinger, som f.eks. ABNCoV2, hvor kliniske data har vist en bredere dækning med et længere immunrespons. Vi vurderer derfor, at det er for tidligt at dømme ABNCoV2 vaccinen ude, men det bliver sandsynligvis med et markant mindre kommercielt potentiale, end hvis vaccinen allerede havde været etableret på markedet.

Vi fastholder en købsanbefaling med kursmålet 500 i forventning om gode fase 3 data for RSV-vaccinen og en efterfølgende partnerskabsaftale.

Aktuel kurs    234,80
Kursmål (12 mdr)    500,00

Billede
Billede

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.